Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laslow
senior tag
Én monitorokkal és TV-kkel vagyok úgy, hogy bármikor bármilyen CRT monitorra vagy TV-re ránézve azonnal borzasztóan zavaróan villogónak láttam, ha csak 60Hz-en ment. Átállítva legalább 75Hz-re megszűnt a borzasztó villogás - enélkül egy percet sem voltam hajlandó ilyen monitor előtt ülni. Nem értettem másokat hogy nem zavarja, hogy kivibrálja a szemüket.
Viszont mobiltelefonon soha nem tapasztaltam ezt a fajta vibrálást, úgyhogy most meg vagyok lepődve, hogy itt is megvan a bénább OLED kijelzőknél alacsony fényerőnél. Márpedig az én Pixel 3a-mnak elég béna az OLED kijelzője (a Samsung AMOLED-jei sokkal jobbak szerintem)."A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
jerry311
nagyúr
Szvsz, részben azért kisebb az érdeklődés, mert a 24 hónapos hitelek és/vagy szolgáltatói hűségek még nem futottak ki. Az SE 2020 április végén jött ki, az előbb említett hitelek/hűségek utolsó 1-2 hónapja tehát még hátravan. Beindul ez majd, amint beindul a 2 éves készülékek cseréje.
-
-
kisvak
kezdő
Szerintem teljesen igazad van, és nagyon szép dolog tőled, hogy 0/24-ben aggódsz az Apple vásárlók pénztárcájáért. Te vagy a mi hősünk.
Sőt, jó lenne, ha Mr. Cooknak is megírnád, hogy sok jóra ne számítson, ez egy elavult készülék, erősen túlárazva, 15 M-nál több nem is fog fogyni belőle, a 64 GB-os alaptárhely pedig már-már morális problémákat is felvet. -
-
csƵ
addikt
De akkor mit fogtok mondani, hogy 1-2 év múlva visszajön ugyanez a design full képernyővel? Mert azért erre igencsak nagy esély van, ugyanis olyan sok variálás nincs ezekben a készülékekben és mindig frissülni kell. Akkor is azt fogjátok mondani, hogy elavult, mert van rajta egy gomb?
-
PuMbA
titán
A probléma ott van, hogy olyan dolgokra is rámondják, hogy elavult, ami nem avult el. Jó példa erre az LCD vs. OLED. LCD elavult? Nem, megvan a létjogosultsága az OLED mellett, mert nem vibrál, mint a veszedelem. Simán látható a különbség, elég volt bemennem és megnéznem egy iPhone 12-t.
Aztán ott a design. Miért lenne elavult? Akkor mondanám elavultnak, ha nehézkesebben lehetne kezelni a telefont, mint a többit, de ez sem igaz, mert egy kezes használatra pont hogy jobb, mint egy tepsifon és a touch id miatt fölé se kell hajolni a telefonnak, mint a face id esetén.
Különbséget kell tenni az elavult és a más között[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Ja, ráadásul a mai Android csúcstelefonok, mint ahogy 1-2 hete a Samsungról, illetve pár napja a Xiaomi-ról kiderült, korlátozzák a CPU teljesítményt 20-30%-kal, mert amúgy úgy leszippantaná szegény akksit, hogy nem lenne köszönet. Közben meg a melegedéstől elégne a telefon Úgy könnyű hosszú üzemidőt csinálni, hogy csak bencsmárkokban megy 100%-on a CPU, de például játékok alatt nem.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
-
törölt tag
Páromnak se2020-at vettünk, kb ugyanezekre használja + fészbúkmesszendzser és érezhetően pörgősebb és jobb a kamerája. A 6s meg a 7 kamerája elég trehány ha már gyenge a fény. Nekem egyetlen bajom vele az aksiidő, de valszeg ennyi fért a házba. A másik kettő is kb ennyit bírt anno, bár emlékeim szerint a 6s tovább bírta. Nyilván lehetne minden jobb és szebb, de az kidrágítaná ebből a vásárlói körből.
Az egy közkeletű mítosz, hogy csak burzsujoknak való a szifon. Egyik szolgáltatását sem muszáj használni, lehet rá zenét pakolni offline is, egy ideje fájlkezelő is van. Én konkrétan semmi extrát nem fizetek nekik. Páromnak 50 giga icloudot, havi 300 forint. Ennyi.
Droid oldal faszául hozzádrágult az apléhoz, csak nem nagyon adnak a felárért semmit. A csúcsmodellek nem olcsóbbak ott sem.[ Szerkesztve ]
-
@catlaca : Nekem ez a felár elég durva, de ezt nagyon is csinálhatná így az Androidos konkurrencia (még inkább security terén a Google ) is.
Amúgy nekem is Simple (mobiljegy, parkolás), BKK futár, navigáció (Google-s), levelezés, chat, Időkép, Glympse, Jófogás.
@csZ : "A lassút úgy értettem, hogy mire megnyitja a böngészőt, vagy app-okat "
Még ez is WTF, egyiken sem tapasztaltam ilyesmit. Mondjuk egyik se volt nagyon beterhelve, ha sok minden van nyitva, akkor gondolom swappel.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
A 7-es zökkenőmentesen használható nekem ( kinek mi az átlagos használat), email, böngésző, számlázó, banki app, apple pay, waze, meg vagy 10 egyéb app, a fájlkezelővel szkennelek pdf-be, nappal jó a kamera is. A 6s kicsit döcögősebb, de még szintén használható szerintem. Mondjuk nem szoktam 40 ablakot meg appot nyitva tartani ( otthoni gépen sem) és nem keresem direkt az olyan körülményeket, amik letérdeltetnék, szimplán csak használom.
Mindkettő megkapta a legutolsó ios-t, minden funkció megvan amit a hw támogat. Ez szerintem tisztességes hozzáállás az aplétól szerintem. A felárral ezt fizeted meg.[ Szerkesztve ]
-
"Mondjuk ha csak néha kell, akkor jó a power bank."
Persze, olyankor viszont must have, mert pl. télen akármikor bedobhatja a csillivilli csúcsteló akkuja is a durcát, ha nagyon lehűl. De a napi rutinhoz nem kell.
Meg melóhelyen ott az asztalomon a sok 220, van kábel is, általában ott is töltőn vannak a telók, me' mé' ne."a fórumtárs azt írta, hogy már a ghetes is lassúcska"
Nekem pont ez az egyik pozitív az Apple-ben, hogy nem lassul különösebben. iOS 13 óta van a SE 2016 nálam, most 15.4 , és nem lassú. A gyári droidok sokkal durvábban pusztulnak, Lineage kevésbé, de azon is bőven érezni egy főverzió-váltást. (Bár az S5-ösön a 14.1, 15.1 tök jól ment, pedig ugye az is 2014-es modell, a 16.1-től már érezhetően lassabb. 18.1 van most, ezzel már azért éppencsak lenne alkalmas napi használatra.)Amiket a cégnél nyomogattam 6s -eket mostanában (szintén friss OS, követelmény), azok egyáltalán nem voltak lassúak.
[ Szerkesztve ]
-
Igazad van, sokkal jobb vétel egy sokkal jobb képességű, sokkal jobb cucc, sokkal drágábban, arra, hogy ne használd ki Tehát az az alapfelállás, hogy aki ilyet vesz, az nem is akar droidot, akkor se, ha az olcsóbb. Olcsóbb Apple meg nincs. Én se vennék ilyen 140-ért, vagy 200-ért, de pár év múlva már simán (törötten, rossz akkuval ofkoz, most néztem hogy a 2020-as SE -ben sima ügy a LCD és akku cseréje).
"a erős procit (másra nem lehet fogni az árát ), "
De. Apple logo. Más nem indokolja, de amúgy az Apple logo ennyibe kerül. Paff."Ha meg használod, illetve kihasználod az erejét, és a tudást ami benne van, akkor hirtelen kevés lesz, az akku "
Nem feltétlen. Nekem is néha kell csak valami, ami HW igényesebb - ezeket azért ki lehet mozogni, illetve pl. ha utazok valahova (szoktak lenni ilyenek, hogy el Pestre, haverokkal bandázás, este haza, ilyenkor kell BKK futár, meg néha navigáció) akkor bedobok egy powerbankot. (Bár ez akkor kellett, amikor az SE2016 akkuja már döglődött, tavaly cseréltem, utána simán jó.)A célközönséget meg tök nem érdekli, hogy kapufa-e, ha nekik megfelel.
"De azért ezen felhasználók jó büszke, hogy a benne lévő processzor leveri az androidos csúcstelefonokat."
Nemtom, nekem kb. mindegy, amíg működik és elég."Ha szinte nem használod semmire Minek bele ekkora erő?"
Mert ekkorát gondolt bele az Apple. Nem mindegy?"De amire például a fórumtárs használja arra elég élenne a meglévő hetese is egy új akkuval. Pont nem is olyan rég magyaráztáto el nekem, hogy az akkucsere jobban megéri."
Kinek mi köze, hogy miért cseréli? A 7 szerintem még idén lesz supportált, vagy max. jövőre, lehet erre is gondolt. (Én is 7-esben gondolkodtam, mert azokat nemrég 40k körül lehetett kapni, de mivel az SE 2016 kapott még egy évet, lehet valami mást kell keresni - és olyat, ami értelmesen szerelhető + pár év support is lesz.)"4 évnél nem nagyon van értelme tovább támogatni egy ilyen jellegű kütyüt sem."
Ehhez képest a SE 2016 6-nál tart, az 5s is lehúzott 6 vagy 7 évet...
Nekem droidom lenne, ha legalább 4 év lenne a support, de nincs. Lehet az lesz a következő, ha lesz official Lineage-s telefon emberi áron.És azhogy csZ, én sem adok marha sok pénzt valamire, aminek a security supportja 2 év... Ehhez jön, hogy 30-40 ezernél többet nekem nem ér egy telefon, tehát annyiért veszek valamit, aminek értelme is van.
[ Szerkesztve ]
-
-
csƵ
addikt
A hetesem sajnos már elég lassúcska az A15-ös tablethez képest. A weblapokat is rendszeresen újratölti. De hát ez egy 7 éves cucc. És még csak nem is az akku és a lassúság a csere elsődleges oka, hanem az, hogy alig hallok már a hangszórókból valamit telefonálás közben. Hónapok óta kihangosítva telefonálok.
Ez a 3 együtt már rég ad okot a cserére. -
-
törölt tag
Pont ellenkező előjellel áll meg az analógiád. Idejétmúlt kasztniban egy pöpec új motor. Kicsi lett a tankja, nem fér bele öt benga állat, de legyorsulja a tepsiket.
Amúgy szerintem azért nem fogy olyan jól még most, mert itt ott még van 2020-as se olcsóbban és akinek meg van 2020-as, az nem fogja most cserélni. Legfeljebb annak opció, akinek régebbi szifonja van és nem kell a nagyobb képernyő.
A szolgáltatói kedvezmények és a részletfizetési opciók elveszik az élét a drágulásnak, már akinek van jövedelme ugye?[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Nem fogod fel, hogy rossz úton vagy?
Neked valamiféle kisebbségi komplexusod van, vagy mi bajod?
Ilyen telefont az vesz, akinek kell az Apple ökoszisztéma, de nem érdekli a telibe képernyő, a 8K felbontás 4"-en, a kamerasziget, meg a face id, ellenben egy gyors és évekig megbízható készüléket akar használni, ha kezébe veszi, mert herótja van az Androidtól.
Ennyi.
Ez a csórók kompromisszumos telefonja az SE olyan szinten megalázó és valóságtól elrugaszkodott, hogy hihetetlen....[ Szerkesztve ]
-
"Ez az SE kicsit olyan mint venni egy ezer éves BMW-t, ami , kicsit kehes, és nem is megy"
Vagy inkább a fehér, alapmotoros Skoda cégautó És nagyjából arra is való : alapfeladatokra, stabilan.@morgyi : "És általában az aktuális főverzió, legnagyobb csinnadrattával beharangozott eyecandy feature-jeit nem kapja meg az Android ONE sosem,"
A One célcsoportjának szerintem nem is kellenek ezek. Nekem valahogy az Android 7 óta nem sok olyan feature van, ami fú de nagyon kéne. (Ja de : hogy nem kell külön alkalmazásmenü-gomb a főképernyőre, de az is olyan, hogy akkó' jóvanakkó', ha egy felhúzásra jön a menü).[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
A Mini sokkal többe kerül, és touchid sincs rajta.
Van akinek ez utóbbi fontos, mások ezt a felárat nem akarják kifizetni, csak egy sokáig használható egyszerű telefon kell nekik.
Ha megnézed a statisztikát amit Pumba dobott be, a Minik nincsenek is rajta, ellenben a 2020-as SE jól fogyott.
Csak azt mondom, hogy biztosan végeztek piackutatást mielőtt piacra dobták, és láthatóan az előzővel se lőttek mellé.
Teljesen mindegy mi itt egy fórumon min hüledezünk, ha az átlagember teljesen másképp gondolja. -
Tibee86
nagyúr
"Annyira görcsösen véded a gyártót, mintha minden kritikát személyes sértésként élnél meg.
Egy dologban egyetértünk. Ezt a beszélgetést nem érdemes folytatni.
Nekem nincs Apple szemüvegem, én máshogy látom a dolgokat, mint te."
Ez a te véleményed, de azért engedtessék már meg, hogy nekem más legyen és nem az amit te éppen a számba adsz...
Szerintem szimplán haterkedsz az összes Apple hír/teszt alatt téves és olykor nevetséges állításokkal amiket én kijavítok. Mindezt úgy, hogy az életben nem volt iPhone-od.[ Szerkesztve ]
-
-
Tibee86
nagyúr
Érvek? Próbálod rám erőltetni már sokadjára, hogy én azt állítom jó vétel... A téves megállapításaidat és kijelentéseidet javítom ki már második napja, csak most nincsenek itt a "spanok" (ami érthetetlen számomra), hogy rákontrázzanak.
Nézd már meg milyen érveid voltak eddig meg állításaid, amit ha megcáfolnak akkor jön valami újabb agyszülemény vagy szalmabáb érv. Így nehéz beszélgetni és sajnos emiatt totálisan ide illik a hasonlat.
A véleményeddel semmi bajom, nekem is megvan, de az tudod mennyire érdekel bárkit is.[ Szerkesztve ]
-
Az meredek, ha egy akkucsere egy 3 éves és egy új telefon árának különbözete... Vagy nagyon kedvezményes előfizetésben van a telefon
"A rendszer fogyasztása a készenléti üzemidőben számít igazán. ha használod is rögtön eltűnik az a híres előny. "
Ez viszont így van. A 2016-os SE-n is, a céges A51-em csak azért nem olyan para, mert abba belefér akkora akku, amit nehezebben zabálna le.
Más kérdés, hogy a SE célcsoportjánál kevés a durva használat ideje (az egy más dolog, hogy mi pont managereknek adjuk - így jártak )@Tibee86 : Ráadásul - pont ezt a 8-12 köztieket nem ismerem - de csomó ájfonban a user meg tudja oldani az akkucserét
@morgyi : Apple-n valahogy minden optimalizáltabb, a droid elég memóriaéhes tud lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
Írtam én, hogy csodás vétel lenne az új SE?? Ne kezd már el te is a szalmabáb érvelést légy szíves...Ti akarjátok itt mindenkinek megymagyarázni az ellenkezőjét.
Nem az idle fogyasztásra értettem, abban mindigis jobb volt az iPhone. A 13 pro/pro max eljutott arra szintre, hogy órákkal jobb sot-ot tudnak, mint a konkurensek nagyobb teleppel.
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
"Ahogy az SE is csak Apple mércével olcsó. Bármelyik másik gyártó nagyobb akkut, és több tárhelyet ad ennyiért. "
Más operációs rendszerrel, így nem is alternatíva. A nagyobb akku is papíron jól hangzik, meg amíg körtét körtével hasonlít az ember össze. Amint a körtét almával hasonlítod már az jön ki, hogy jóval kisebb akkuból jobb üzemidőt is tud kihozni az alma.
De most nem is az árról beszéltünk. -
Tibee86
nagyúr
Igaz, az ugyanannyinál jobb megfogalmazás a valamennyivel a 6x-7x-es árnak.
Persze ez jól hangzik, csak az általában az el van felejtve, hogy ez Apple mércével kevés. Bármelyik gyártó a seggét verné a földhöz örömében ha csak megközelíteni tudnák azt a mennyiséget amennyit még így is jósolnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tibee86
nagyúr
"Ha most iPhone tulajként választanom kellene hogy most ősszel az iphone 11-emben cseréltetek akkut, vagy ugyanannyi (anyagi) ráfordítással veszek egy friss (akkor megjelenő) 14-et, én nem biztos, hogy az akkucsere mellett döntenék, csupán azért mert egy picit több macera."
HA-ra ránézve ~120-160 között mennek a 11-esek. Tegyük fel, hogy a 14 is annyi lesz mint most a 13 ami 335 ezer forint. Legjobb esetben is 175 ezer forintba kerül a váltás.
Hivatalos szervizben az akkucsere 25.900.-
Hogy jött ki nálad a matek ugyanannyira?[ Szerkesztve ]
-
"A másik esetben lesz egy teljesen új cuccod, aktuálisan friss vassal."
Már ha szükséged van rá."vagy ugyanannyi (anyagi) ráfordítással veszek egy friss (akkor megjelenő) 14-et,"
WTF, az vagy egy drága akkucsere, vagy óccó telefon@PuMbA : "Én jelenleg 2GB RAM-os Android 10-es mobilon netezek"
Nemtom, az S5-ösöm (4 mag, 2,5GHz, 2,5GB RAM) már elég lassúka a 10-es droiddal (Lineage-el). Ettől függetlenül, ha nem egy törött gagyi kijelző lenne rajta, simán azt használnám még mindig.Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
Ez pusztán anyagi kérdés, egy aksi csere fillér az új készülék árához és időpontra vittem, egy óra alatt megvolt (néztem jutyúb videót a műveletről, de inkább szakemberre bíztam a dolgot ).
Ezt a kisképernyő /nagyképernyő konfliktust úgy oldottuk meg a páromnak tavaly, hogy SE2020 plusz egy ipad és jóccakát, 3száz alatt maradt a vége. Telefont hurcolja, otthon meg előkapja ipadet és kész.
Aki meg kivan tömve, az megveszi a legdrágább szifont és azzal nem lő mellé, legnagyobb kijelző a legnagyobb tárhellyel. az SE ott labdába sem rúg nyilván.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Nem teljesen. Adataidat kimenteni / visszarakni a telefonok között (tiszta lap csak, ami nálam szóba jöhet, semmiféle lementjük a régi beállításokat és azt visszatoljuk az új telóra) meg a régi telefon eladás / új vételt intézni akkor sem kell Aprón idegesítő emberek, mert írják, hogy megveszik a feléért meg küldjek róla 10 féle állásból képet, biztos nem karcos-e....ezeket kerüljem el. minél messzebbre.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
-
-
Igen, többet foglal. Az SE meg nem azoknak szól, akik folyamat 4k videókat rögzítenek a telefonjukkal, vagy tárolnak rajta... És most már az alapmodell is 64GB, míg magam részéről még a 16GB-os is elég lenne. És asszem ebből is van 128-as.
De ha már : nekem a képek foglalnak rohadt sokat, pedig már nem fotózok annyit (és amúgy sem telefonnal, tehát nem az telne meg vele). Van egy 2TB-os NAS itthon, RAID-be tett 500GB winyókból, 1,4TB van vele tele, ez a 90-es évek eleje óta gyűjtött összes adatom. A laposomban van egy 120-as SSD, a felét egy virtuális Windows foglalja el. Meg egy 500-as winyó, a fele szabadon.
A tartalék laposban azért nem a 16GB-os SSD van már, mert került bagóért egy 32-es (a Debiannak mindegy, 8GB-nál nem nagyobb az OS.) A home szerverből jött ki a 32-es, abban egy 64GB-os van, ezen van pár telepítő hálózati boothoz (ez a bootszerver is), és abból is 32GB szabad, ugyanis eddig egy 32-es volt benne .
A virtuális gépeknek fenntartott host gép is gyak. 500GB-on van el, a RAID tükörből az egyik winyó 1TB-os, mert akkora volt kéznél, így annak a másik felén vannak a kevésbé fontos virtuálgépek.
Tehát számomra, asszem egyértelmű, hogy tök mindegy, mekkora hely van egy telefonbanAsszonynak van kb. 6TB egy asztaliban. MPEG-be vesz fel filmeket TV-ből...
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
Akkor félreértettem, mert ott volt idézve az a rész is, hogy apám is meg fogja venni.
A kendőt szerintem még az Apple is trollkodásnak szánta és a hasukat fogva röhögtek mikor megnézték a számokat, hogy mennyi ment el belőle.
A ruhák/cipők ezeknél a telefonoknál sokkal magasabb szinten űzik ezt az ipart, mai napig elképedek néha ha rákeresek az épp adott trendekre, hogy milyen árak vannak.
-
Alszok/olvasok Nem mellesleg rühellek vonatozni, ahova lehet, busz
Amúgy sajnos ritkán jutok ki fotózni olyan helyekre, ahol nincs térerő. Itt Fejérben kb. mindenhol van.Illetve 64GB-on több órányi podcast/standup elfér... Ki mondta, hogy csak zenét lehet hallgatni?
A32GB-os SE-ről hallgattam régen standupot/kabarét autózás közben (6 órányi cucc MP3-ban fel se tűnt rajta, ami egy komplett Fehérvár-Kaposvár oda-vissza), most van céges teló sok mobilnettel, így arról megy a podcast, me' lusta vagyokAdatkábelt Kínából veszem, tok meg nemtommennyi, volt a telefonon amikor vettem... Jó masszív, az nem érdekel, hogy ronda.
A hátulján ki volt vágva a logónak a hely, azt lefedtem fóliával.BTW ha az Apple drága, akkor nézz eredeti Samu cuccokat, ha nem is ennyire, de egy S20-hoz tartozó gyári bármi is drága.
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
"Ha nem jársz olyan helyen ahol nem túl acélos a hálózat."
Az összes streaming szolgáltatónál ott van opciónak a letöltés. Nekem 400 szám van letöltve és alig foglal 1,6GB-ot. Áhh akárhogy akarom nem tudom kihagyni a fan dumát, ha vonattal jársz ne vegyél iPhone-t."Ez igaz, és persze ez a réteg tömegével vesz 200 ezerért telefont."
Nem tudom, nincsen róla statisztikám (mint itt sok mindenkinek sok mindenről amit érvként felhoznak) mennyien vesznek közülük vagy sem, csak azt tudom amit én látok/tapasztalok. Általános iskolában itthon még eléggé menőségi faktor az iPhone, rengeteg olyan korú gyereknél látok nemhogy 200 ezer forintos hanem jóval drágább iPhone-t akiknek még telefont se adnék. Vagy pl. a szüleim, egyikűjük se felsővezető vagy olyan húdejól kereső, mégis iPhone-t használnak. 4-5 évente vagy akár több idő után ugyanúgy iPhone-t vesznek (persze nem a legdrágábbat)."Így van. De az már nagyjából annyi mint a 12 mini."
Az a nagyjából +55 ezer forint, mert ha SE-ből kell a 128GB, akkor a 12 mini-ből se elég a 64GB-os."Ez a lényeg Amíg van ezekre ennyiért vevő, miért ne húznák le őket?"
Senki nem húzza le őket, 100%-ig a saját döntésük, hogy megveszik annyiért amennyit elkérnek érte vagy sem. (Fandumaon: Az Apple-nek van saját op rendszere, a többi gyártó annyira béna, hogy mégha meg is próbálkoztak csinálni hamar belebuktak. Ezt az árat fizeted meg a konkurenciával szemben.)
Az, hogy szerinted ez lehúzás és te mást vennél/veszel ennyiért az szimplán a te véleményed/döntésed addig amíg nem szálsz bele pénzzel mondjuk a szüleim telefon vásárlásába.[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
Elengedték, a 13-as széria 128-tól indul. Az a baj, hogy te is és itt a sok síránkozó el van tévedve az SE-vel kapcsolatban. Ez nem egy csúcsteló akart lenni, vagy bármilyen szinten versenyezni az androidos olcsóbb telefonokkal.
Egy sima mezei olcsó telefon -Apple mércével- ahogy eddigis az volt (hogy nálunk a legdrágább a világon és nekünk drága az igaz, de máshol ingyen utánadvágják az előfizetés mellé, vagy pár napi bérből kifizetik), céges telefonnak, idősebbeknek, gyereknek első telefonnak, vagy akiket totál nem érdekel a telefon téma csak annyira, hogy kényelmesen elférjen a zsebében és akár 4-5 év múlva is hozza az elvárt sebességet. Na nekik pont bőven sok még a 64GB is, de ha kevés ott az opció nagyobbra.
Lehetne persze 128GB alapból, lehetne töltőfej hozzá, lehetne tok, nyakbaakasztó meg minden kutyafüle a dobozban ennyiért, senki nem ellenezné szerintem, de állandóan javarészt ugyanazoktól minden topikban ez a lehetne így lehetne úgy meg bezzeg a samsung/xiaomi stb. már annyira fárasztó meg unalmas. Ismerjük az Apple-t meg az áraikat és itt a balkánon valóban bicskanyitogató, de nem is ide vannak ezek beárazva. De amíg megveszik az emberek addig ez nem is fog változni, és nem lehet mindent a marketingre fogni.
Nekem se kéne ez a telefon még fele ennyiért se, de pl. apám biztos erre fogja lecserélni a 2016-os SE-jét."A fórumtárs szerint ez teljesen rendben van, én meg leírtam , hogy nem értek egyet."
Nem, te most épp abba áltál bele, hogy nem mindenhol van mobilinternet így a streaming nem opció. A bluetooth-os dolgot kevertem, legutóbb valóban nem te voltál most rákeresve hanem a sárkány."Persze aki kritikát mer megfogalmazni az csak hater lehet."
Ez meg olyan, hogyha valaki meg nem köpködi folyamatosan a céget akkor az csak applefan lehet.[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
Ezt úgy írod mintha nem ez lett volna az a cég mely évekig 16gb-os alapmodellel drukkolt elő, csak ott 40 ezer forint volt a nagyobb tárhely - lassan 10 éve.
Akkor is voltak akik megmagyarázták hogy a 16gb mindenre elég, hülye akinek nem.
215 000 forintért van már 128gb-os modell. Az Apple meg egy kapitalista gyártó, pénzt akar termelni. Nincs ezekkel semmi probléma, csak ezeknek a magyarázkodásoknak semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ukrajnai háború
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Parfüm topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.