Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
solties
tag
Köszi! Semmi különös nincs a vágólapon, egy google fordító által "generált" szöveg van ott. Illetve volt, mert azóta annyit sikerült kiderítenem, hogy üres szóköz kell bemásolni. Igen ám, de attól még a vágóláp nem üres, és a "beilleszt" lehetőség folyton megjelenik... na mindegy.
-
Szerintem az én hibám, hogy nem tudom megfelelően átadni az infót.
Valóban megvan a legalacsonyabb shutter value, minden eszköznél, így a telefonnál is. És az is igaz, hogy ez alá nem megy. Odáig jó, hogy ez meghatározza, hogy mennyire (alul)exponált videót lehet vele készíteni.
Innentől nem jó, hogy csökkented az fps számot. Az fps nem határozza meg az expozíciót. De szerintem már érted. -
Egy pillanatra azt hittem hogy megvolt az a pillanat amikor a homlokodra csaptál és rájöttél hogy mi a különbség a két fogalom között, de a hsz végére láttam, hogy sajnos nem.
Tehát nincs olyan, hogy "képkockaszámhoz belőtt shutter". Mivel a két fogalom közül - a digitális filmrögzítés terén - egyik nem determinálja a másikat.
Nem beszéltem céleszközről (ez maszatolás, sehol sem beszéltem róla), két, egymástól különböző fogalmat akartam tisztázni.
Attól még, hogy a záridőt nem tudod manuálisan állítani iphone-on, attól még nem egyezik meg a képkockaszámmal. -
Tehát olvasd el amit írtam még egyszer, és nézd meg a linkelt oldalakat.
Két teljesen külön fogalomról van szó, az egyik az a záridő (mennyi ideig van megvilágítva az érzékelő), a másik a képkockaszám, azaz hogy hány képet rögzít az érzékelő másodpercenként. Tehát az, hogy hány fps egy videó, nincs köze a megvilágításhoz, mert az a felvett/lejátszott képkockaszám, és nem a megvilágítási idő.
Tehát leegyszerűsítve, záridő =/= képkockaszám, te kevered a két fogalmat oda és vissza. De mondom, olvasd el a linkelt oldalakat. -
Szerintem kevered a záridőt az fps-sel, a kettő nem ugyanaz. Azaz egy 60fps videó nem jelenti azt, hogy annak a zárideje 1/60 lenne (vagy kellene hogy legyen). (Tehát valójában az egész okfejtésed hibás.)
Egy két érdekes link ha érdekel, de tényleg nagyon off: [link] [link]
A második csak azért, hogy látható legyen, hogy lehet alacsonyabb a shutter speed (záridő) mint a frame rate (képkockaszám) digitális kamerák esetén. Tehát így természetesen se le, se fel nincs kötve a záridő a képkockaszámhoz.
[ Szerkesztve ]
-
LUCKY78
tag
az elméletét, fizikáját én is vágom, meg használom is minden nap, de ez akkor is béna, hogy így kell lennie. (sötét felvételek) a htc one m7 ben jól megoldották, csak ott meg kevés volt a 4mp. na de az már egy másik topik.
az alkalmazás meg csak egy megoldás kínál ezekre a kevés fény melletti helyzetekre.
ne érts félre, egyet értek a képminőség és rekesznyílás és képkocka/mp monológoddal, de még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy NEM kötekedni akartam. -
LUCKY78
tag
Semmi különös, csak mivel azt írtad, hogy "1/60 rekeszérték" erre gondoltam azt, hogy leírom mi is a 60fps. (A 2/2f az már a rekesz értéket jelöli. minél alacsonyabb ez az érték annál több fényt enged be az optika a fényérzékelő lapra.) csak hogy pontosabb képet kapjon csabi94 forumozó társ, meg mindenki más. mindössze csak egy korrektúra volt a részemről. ennyi. Sajnos még nem jöttem rá, hogy a videók miért ilyen alulexponáltak 30,illetve 60 fps-en. mind1 melyik beállítást alkalmazom, ugyan olyan szar este (villanyfénynél is). a vaku meg ugye nem játszik, mert az max 2m-en belül hatékony.
[ Szerkesztve ]
-
LUCKY78
tag
NEM kötözködöm, NEM kioktatlak, de a 60 fps (full hd) az annyit tesz, hogy 1mp alatt 60 képkockát rögzít, ezért lesz a videó sokkal simább, nem lesz elmosódott háttér, ha mozgatod a felvétel közben. Értelem szerűen a 30 fps, az 30 képkocka/mp (hd). (Amúgy egy normál videónál 24kocka/mp az alap)
csabi94: próbáld az áruházból a Night Photo and Video Shoot app-ot. itt tudsz felvétel közben is "rekeszértéket" állítani úgy hogy az ujjadat csúsztatod a nagyobb érték felé és világosodik a kép, videó.
Mivel nekem is ez volt a problémám esti fénynél videózás közben, így mióta ezt az app-ot használom, már egész jó a történet.
Nyilván nem ezzel fogom az "ideglelés" 3-t forgatni, de a célnak, amire ezeket a picsányi kamerákat kitalálták tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
-
RAMb0
tag
Még ha 3rd party, attól még van és ráadásul JB sem kell hozzá, tehát valamilyen szinten támogatott
. Más kérdés, hogy a kérdező igényeit nem fogja kielégíteni. Én amúgy nem használtam sosem, engem mindig is zavart a prediktív bevitel, legyen az akármelyik platform. Ugyanúgy, mikor i4S-em volt, a javítást is kikapcsoltam azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Picsába, szórakozik velem ez a kurva feltöltő
(#9195) Flickering
Szerintem mindig is így mutatta, legalább is nekem az 4S-nél így rémlik.
De mondom, használj más appot, ott majd a tükörképet lehet nézni.Amúgy meg a szelfizés nem új találmány, amióta kézbe vehető fényképezőgépek vannak az embere csináltam önfotót, magukra fordítva a gépet. És hát nyilván ott sem a tükörképet fotózta senki.
Ez akkor csavarodhatott ki, mióta inkább a tükörből való fényképezés lett a divat. Na de na...
Persze én már öreg vagyok ehhez, hogy megértsem.[ Szerkesztve ]
-
Flickering
aktív tag
Igen ebben lehet igazad van, de szerintem, szerintünk fiatalok szerint az előlapi kamera arra van, ahogy mutatja, úgy fotózz, a hátlapi pedig lefotóz úgy, ahogy valójában látszol.
Mind1 igazából, csak ez furcsa, mert a szifon nem így mutatta régebben szerintünk, de szerencsére van snapchat meg társai, vagy megfordítom ps-el, mert az alap szoftver készíti a legszebb képet.
Kipróbáltam én is, a hátlpi előlapi ugyanazt készíti, csak az előlapinak ez furcsa -
Flickering
aktív tag
Mert szerintem az emberek nem a tükörképemet látják. Ha belenézek a tükörbe, azt látja más is, de mikor megvettem a telefont még azt mutatta, most vaamelyik frissítéssel megérkezett ez a tükörnek a tükrözöttje vagy micsoda, és többen panaszkodnak a krnyezetembe. Ami Snapchatben van pl szerintem az a valóságos, vagy ha a hátlapival csinálom.
Vagy csak nekem furcsa, mert mikor vettem nem így volt, csak mostanában többen is mondták h ez miért tükröz (sajátjuk, 5s, 6, stb) aztán mondom bekérdezek ide
[ Szerkesztve ]
-
A 4s-em még mindig karcmentes. Az a titka, hogy a zsebembe, amibe tettem, nem tettem mást. Illetve mikor letettem az asztalra, mindig valami másra tettem le, ami nem volt érdes. Legalább egy papír, ami nálam az asztalon általában megtalálható valamilyen formában.
Az idő egy részét szilikontokban töltötte, de néha meg ki kellett venni belőle. Fólia sose volt rajta, a kijelzője makulátlan. Bár általában igaz, hogy nagyon vigyázok a dolgaimra. -
Gsx-rr
veterán
Nem kaptam fel a vizet! Az már rég elmúlt ,mikor idegesített a tok fólia téma! Már átsiklok ezeken!
sőt szórakoztat ,hogy 1-2 ember milyen csodát tud "varázsolni"egy ilyen szép dologból!
Amúgy leírtam az első I6-on 3 nap után már voltak karcok. Ahhoz képest én is csodálkoztam ezen nincsenek.[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
Oké! Te biztos jobban tudod! Legyen! de inkább legyen majd rajta majd hajszálkarc ,mint remegve valami hányadék tokba rakjam egy full gáz vastag fóliával! Van itt belőle példa bőven!
Ezt egyszer valaki más mondta itt: A telefont magamnak vettem ,nem a következő tulajdonosnak! -
Gsx-rr
veterán
3 eves I5-om kijelzojen egy karc sincs. Sarkain vannak utesnyomok.
Ellenben az I6-omon 1 het utan (szamomra)megmagyarazhatatlan karcok lettek.A mostani mar a 3. I6 es egy karc nincs rajta, junius ota!
Hozzateszem az asztalra se teszem le siman! Mindig csak valamire rakom le!
Egyszeru! Vigyazni kell ra![ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
jó lenne ha pszihés dologról lenne szó,de sajnos az istylebe is megmondtàk,hogy sajna sok a selejt.Ez meg vicces hogy 1 naposan kattog a kijelző alja.Tudom húzzam meg a csavart alul,de szerszámom sincs,és nehogymár én szereljek egy garis telefont,ráadásul vadi új telefon.
Kicsit viccesnek tartom ezt a minőséget 200000 forintért[ Szerkesztve ]
-
-
catroot
veterán
Annyira nem vagyok top-on a témában, de rágugliztam és ezt találtam.
Szóval igen. De fontos azért kiemelni:
"Apple has kept Touch ID secure by not providing apps access to any of the fingerprint data stored on an iPhone's secure enclave. The prompt that appears is the same as the one Apple already uses to authorize iTunes and App Store purchases."
"Because the fingerprint data is not actually shared with the app, there is no centralized list in the iOS 8 Settings application of software that supports Touch ID security. In the "Touch ID & Passcode" section of Settings, users can only control Touch ID access for iPhone unlocking and iTunes and App Store purchases, leaving individual third-party apps to offer their own Touch ID settings to users."
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
Mint mondtam nekem semmi olyan ujdonsag nem lesz benne amiert megvennem.
Viszont a 2 ev mire erdemben kijon uj modell az sok. Ezert is valoszinu ,hogy sokan elgondolkoznak a valtason.
Az Apple merevsege elobb utobb vissza fog utni ,ha igy megy tovabb.
Ma mar sok ember tv-t cserel 2 evente nem ,hogy telefont. -
Gsx-rr
veterán
És ez egy átlag felhasználóbak miért lesz jó? A mostani hardvere is bőven elég nekem.
Kit érdekel egy benchmark teszt?
Tehát igazából semmi kézzelfogható újdonság nem lesz!
Ahogy mondtad ez lesz a hardver ,a szoftver meg jön minden telefonra.
Aki megveszi az első szériát annak egy S általában nem opció.Szerintem rá kéne hogy jöjjenek ,hogy éves szinten muszáj lesz nagyobbat villantani ,mert nem fogják sokan kihúzni a 2 éves periódust egy telefonnal ,és próbálkoznak más platformon. Akár pont a dizájn miatt.
Ma már az autógyártók is lassan 2 évente modelt váltanak ,vagy jön egy komolyabb ráncfelvarrás. -
catroot
veterán
És ami kellemesen érintett:
eddig be volt kapcsolva az icloud (ezen is reszeltek) és az, hogy a szifonon a kisebb méretű képek legyenek, felhőben meg az eredeti.
Most nézem, hogy durván majdnem plusz 2 gigával több a szabadhelyem. A képeim (~600) összesen 180 megát foglalnak a telefonon. Az update előtt pedig jóval több, mint másfél gigát.
Először azt hittem, hogy rossz sort nézek.
-
TheMarci
addikt
Nekem az i6 sokkal-sokkal jobban bírja, mint az 5, vagy 5s. Azok általában már délután fele meghaltak, meg vigyáznom kellett, mennyit használom, i6-al simán elvagyok egy napot. Amikor kevesebbet nyomkodom, van hogy 2 naponta töltöm, eddig egyetlen iPhoneommal sem volt ilyen.
-
-
Ebben a szovegkijavitasban segítsetek
Hogy működik?
Lehet hozzáadni új általa nem ismert szavakat?
Nem lehet beállítani hogy ha gépelek de o nem ismeri az adott szót es felajánlj valamit akkor szokozre ne írja át magátol?Nem akarok 3rd appot használni mert nagyon tetszik az alap, es csak kb 10/1-2 szer gyűlik meg vele a bajom, de ha ez is kiszűrhető lenne az nagyon jó lenne
De az tetszetős hogy androidon 3-4 év alatt nem tudtam szerintem ilyen gyorsan gépelni mint itt
-
nederlanden
senior tag
Én is ezt csináltam régen.Havonta cseréltem éveken keresztűl.kb.2 éve áltam le 5s majd i6-nál.
Nem egyszer volt olyan,h leejtettem vagy megkarcolódott a pár napos tel.,és cseréltem is ugyanolyanra...
Ez a baj,h sajnos én a kocsikkal is ezt csinálom évente 1-2csere már 20éve....(csak autó névreírásra és telefoncsereberére számoltam az utóbbi tíz évben 3millió száraz pénz bukfencet) -
HUTCHDB
nagyúr
Ram celzol gondolom te is...
En azt nem ertem, hogy ha ez masban nem merul fel, akkor miert feljesztettek ki egy tweak-et erre, amit szinte mindenki hasznal aki jailbreak-keli a telefonjat? (No slow animations)
Tudom, itt ezen a forumon ez senkit nem izgat, ugy jo a telefon ahogy van... -
delibab
senior tag
-
peter.tamas
csendes tag
NextM csak akkor 9990, ha aranytárskártya programba veszed, ergo vagy Te, vagy a családodban valakinek már van hasonlóan magas összegű T-s előfizetése legalább 2 éve, amúgy 14990.
Ha emellé részletre veszem a telefont, a kezdőrészlet 15.000ft, plusz havi 6000ft a törlesztő, azaz 21.000/hó 24 hónapig.Most mégegyszer megnézve, csak 520-nál tartok, 40-nel több, mint a Voda, a 600-al valamit elszámoltam, vagy csökkent a törlesztőrészlete az iPhone 6-nak, amit kétlek.
Amúgy i6Plus-t akartam először, ott a vodánál szintén árelőny volt, aztán megláttam, hogy mekkora, és majd csak itthon néztem meg, miután megvolt az i6, hogy a T-nél az is drágább.
delibab: Rengeteget telefonálok, eddigis Red-es voltam, még akkor kötöttem, mikor megjelent, és 14 volt a havidíjam, Red előtt simán csináltam 20e fölötti számlákat is. Nekem a havi 10 teljes mértékben megéri előfizetésre. Egybe pedig nem szeretek nagy összeget kiadni telefonra, mert hacsak meglátom, sírva fakadok.
Így meg szinte mindegy, eddigis nagy volt a számlám, most is az, csak legalább egy i6 is benne van az árba.[ Szerkesztve ]
-
peter.tamas
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.
- Ukrajnai háború
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Asszociációs játék. :)
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A piac legvékonyabb hajlíthatója: Oppo Find N5
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Natural Titanium / Gyári kártyafüggetlen (289)
- iPhone 14 / 128GB / Midnight / Gyári kártyafüggetlen (052)