Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
Hello !
Azért ebben a fogyasztás kérdésben nem lennék olyan biztos. Manapság ugyebár csak akkor pörög a CPU és a GPU is ha szükség is van rá. Egy fogyasztásmérővel próbáld ki üresjáratban és terhelve.
Ha már 12 deka adatot akarsz biztonságosan (RAID 5) tárolni akkor csak össze kéne kalapolni egy használt hardveres raid kártyára
Ha megpusztul az alaplapod akkor igen csak kellemetlen lesz ugyan olyat szerezni hozzá. Bár úgy tudom akkor sem feltétlen a siker a régi tömb visszanyerésére. De ebben javítsanak ki a pro-k itt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Valami normális oprendszert rakj rá. Nekem NexentaStor Community edition van rajta (18TB-ig ingyenes a használata).
Ez ZFS fájlrendszerrel van, RAIDz-ben. Biztonságosabb, mint a sima RAID5 mivel minden kiírt adatot ellenőriz, így nem csak akkor derül ki a hiba, amikor vissza akarod olvasni. -
kraftxld
félisten
Én a helyedben vennék egy 4 lemezes Synology NAS-t, 4 db 6TB-os WD RED-el, és a gépedben lévő vinyókat eladni.
Alternatívaként vehetsz egy HP microservert, abba is belemegy a 4 vinyó, és lehet rárakni xpenology-t, de kicsit olcsóbb.
Keveset fogyaszt, gond nélkül megy, az SHR tömb miatt 18TB lesz a használható kapacitás, és ha lehal egy vinyó akkor cserélhető adatvesztés nélkül. Tud torrentezni, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egészséges életmód
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sweet.tv - internetes TV
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest