Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #5097 üzenetére
Óbazz, nagyon sajnálom!
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #5097 üzenetére
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Tikakukac
titán
-
Kicsirics77
Topikgazda
Sziasztok. Tegnap sajnos sajnálatos dolog történt nálam, kigyulladt a garázsom és a szomszéd ház teteje is leégett emiatt. Egyenlőre nem tudok majd annyira odafigyelni a topikra.
Tisztelet teljes kérésem az lenne, ha valakinek van duna-X 3 vagy 4 sávos antennája az tegye már félre nekem mert gyakorlatilag mindenem odaveszett a tűzben ami antenna volt meg amatőr eszköz.
Köszönöm..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
BalanceR
addikt
válasz Tikakukac #5094 üzenetére
Erre a konklúzióra kb minden félévben rádöbben valaki a topicban... Az a gáz, hogy annyira hektikus, és diverz hibákat produkálnak a sz@r kábelek, hogy nem mindig egyértelmű, hogy a kébel a hibás...
Igazán üdvös lenne már, ha minden gyártó átállna a Type-c csatira és azon megetne a töltés, a programozás és az fw frissítés is...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
Tikakukac
titán
válasz Tikakukac #5092 üzenetére
Kábel megjött, abban a másodpercben, szó nélkül, csattra vitte a letöltést és a visszaírást is.
Tanulság: beleölhetsz egy világi időt is, ha szutyok egy kábel akkor az úgysem fog menni.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MarkRenton
csendes tag
válasz Intruder2k5 #5089 üzenetére
Igen, amennyire értem utasszállítók. Volt WizzAir és Quatat is.
-
Tikakukac
titán
válasz doberman #5088 üzenetére
Nem, ez a kábel még sosem ment.
Ez a chip egy kamu egy semmi, egy internetet kutatva full alap, rádióhoz nem köthető soros-USB megoldás.
Egy percet nem ér a sztori többet, minimum 10 órát elb@sztam már ezzel, úgyhogy akinek van ilyen kábele Budapesten, jelentkezhet és megfizetem az idejét
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MODERÁTOR
válasz MarkRenton #5084 üzenetére
Most perpillanat nincs olyan rádióm ami fogja ezt a tartományt, meg amúgy sem szoktam hallgatni. De kíváncsi leszek rá, hogy valaki tud-e valamit erről. Amúgy milyen repülők, utasgépek?
-
doberman
senior tag
válasz Tikakukac #5079 üzenetére
egyébként ezzel a kábellel működött a rádiókkal való kommunikáció régebben?
egyébként vagy defektes, vagy valami másik chip van benne..
úgy írtad, hogy linux alatt is próbálkoztál. egy lsusb kimeneten az pid:vid értékekre rákeresve könnyen beazonosítható a chip és gyártója (ha egerészős hajlamaid vannak ablakokban akkor az eszközkezelőben az eszköztulajdonságokban valamelyik al-al-al.. menüből előbányászható kicsit lökött formában)8lnu
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz MarkRenton #5084 üzenetére
Én 26,695-ön szoktam hallani....
-
MarkRenton
csendes tag
Sziasztok! Ma arra lettem figyelmes, hogy, ha a Quansheng UV K-5(8) rádiómmal a 26-28 MHz között scannelek - hallani repülős forgalmazást pl itt:
26,4825
26,655
27,2875 MHz.Ha jól gondolom ezt inkább kb. 108-136 között kellene hallani, nem?
Érdekes még, hogy ez a forgalmazás sokkal kevésbé zajos, mint a normál air band. Valami tipp, hogy mi történik?
Egzumer Fw
-
Tikakukac
titán
válasz Hauptmann #5082 üzenetére
Uuuh emberem lennél, én is V. kerületben nyomom az ipart.
De várj, neked is ez a 3 kis pines csatis kábeled van vagy a 3.5mm-2,5mm dupla jack?
Doky586: wch.cn van a gyártónál. És ezen kívül igen szűken méri az infókat mondhatjuk.
-
Tikakukac
titán
válasz doberman #5076 üzenetére
Meg nem mondom neked, tuti, hogy már vastagon a mélyén voltam a buliban, de erre tavaly is rábukkantam már. De tuti, hogy van valamelyikben erre opció. Csippan a rádió és a háttérvilágítás is feljön. Ennyit tud, de adatot átvinni azt nem
Nekem egyértelmű, hogy fizikailag is látszik és port oldalról is, hogy ez a kábel egy hulladék.
Kérdés adott: Budapesten kinek van ilyenje és ha igen fogad-e engem bárhol 10 percre, hogy egy laptoppal átromboljam a garis rádiókra a táblákat. Aztán persze rendelek majd valahonnan eredeti kábelt, de nincs rá időm már megvárni
-
doberman
senior tag
válasz Tikakukac #5070 üzenetére
Chirp-next vagy legacy? (persze előbb a kábel/driver probléma kört kellene megoldani)
turkálok a Chirp-ben de ilyen test opciót nem találok... legfeljebb ha valami spec modult
developer mode-ban... de eddig még nem említetted.A Chirp oldalán is ajánlják, hogy mindig a legfrissebb verziót használjuk.
update: látom, hogy kábel probléma.. sry.
nekem 1-2 hónapja 10 nap alatt megjött rizsföldről..kb egy marék szotyi áráért...ha ennyi ilyen rádiód van tán érdemes lenne egyet berendelni.[ Szerkesztve ]
8lnu
-
Doky586
nagyúr
válasz Tikakukac #5072 üzenetére
Itt van róla infó: [link]
Ezt a tesztprogramot kell lefuttatni: [link]
Windows 7-8-10-11 hez semmilyen drivert nem kell letölteni hozzá. (nálam sosem kellett, a win automatikusan telepítette)Jó kábel: [kép]
Hamisított kábel: [kép] - ehhez kell csak crackelt drivert vadászni.
Az alaplapom (B550) beépített soros portja: [kép] -
Tikakukac
titán
válasz Doky586 #5071 üzenetére
Igen, mindjárt lesz az is, csak még vissza kell forrasztani a lábakat és úgy hazamenni érte egyáltalán.
Amúgy igen, minden driver verzió is megvolt, same shit, szóval csodát ettől sem várok
-
Tikakukac
titán
válasz doberman #5069 üzenetére
ez érdekelne, hogy csináltad..
Van olyan CHIRP, amin van ilyen radio test vagy micsoda opció. Felpittyen a rádió és a kijelző is ha lenyomod.jó lenne tudni a kábel tipusát.
[ebben] a Prolific driver csomagban van egy PL23XX_checkChipVersion_v1020.exe.
win környezetben ki tudja olvasni az uart chip-et.. ( vannak régi chipek amiket pl win11 nem támogat...Itt a fő gond, mert a chip ami a NYÁK-on van, nem hasonlít egyikre sem, amiket fel kéne ismernem a lehetséges opciókból. Na ezért kéne nekem egy ilyen szerencsétlen kábel ami tutira jó valakitől.
ja a régi drivereket unistallálni kellene mindennek előtt.
Azzal nincs gond, mert vagy 40 laptopon ülök és ilyenkor csak előkapom a kövi gépet
-
doberman
senior tag
válasz Tikakukac #5065 üzenetére
és 7 gép után feladtam, pingelni tudok, de behal az egész. ez érdekelne, hogy csináltad..
keressünk hibát:
jó lenne tudni a kábel tipusát.
[ebben] a Prolific driver csomagban van egy PL23XX_checkChipVersion_v1020.exe.
win környezetben ki tudja olvasni az uart chip-et.. ( vannak régi chipek amiket pl win11 nem támogat...
ja a régi drivereket unistallálni kellene mindennek előtt.[ Szerkesztve ]
8lnu
-
Tikakukac
titán
válasz Doky586 #5066 üzenetére
Az király
És ez miben is oldja meg azt a problémámat, hogy ettől függetlenül semmilyen oprendszer alatt, semmilyen USB driverrel, semmilyen eszközt és chirp verziót használva sem tudok kommunikálni a rádióval?
-
Tikakukac
titán
UV9R plus az alany. Van 6 darabom amit gariztak, nyilván copyzni kéne a régiekről az újra a beállításokat.
Van nálam egy kábel, 3 fajta oprendszer és 7 gép után feladtam, pingelni tudok, de behal az egész.
Van valakinek egy tuti kábele szoftver kombóval pesten ehhez? Dealeljünk már egyet, mindenki jól jár vele, de nincs időm már kivárni az alis 4 másik kábelt amit sorban berendeltem sajna.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Stauffenberg #5062 üzenetére
Pmr1-es csatorna meg valamelyik ctcss hozzá ha tudja a rádió, de bármelyik csatornán forgalmazhattok 1-16 között.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #5062 üzenetére
Van 8 (kiterjesztett 16) PMR csatorna, ha az egyik foglalt, menjetek a másikra. Általában az 1-es szokott lenni a legfoglaltabb, illetve az első 8. Beszéljétek meg, hogy melyik csatornákat használjátok, de az, hogy mozgás közben másik, veletek együtt mozgó társaság ugyanazt a csatornát használja, elég ritka. Itt előny, hogy nem nagy a hatótáv, mert kb max 2-3 km-en belül tiétek a csatorna.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Red product #5060 üzenetére
Meg főleg a rádióamatőröknek kellene használni de itthon nemnagyon van kihasználva ez a képesség sajnos.
-
Red product
csendes tag
válasz Kicsirics77 #5059 üzenetére
Igen olvasgattam a neten a dolgokat. Igazábol ezt gondolom azok használják ki akiknek azonos a készülékük. Tudomásul vettem hogy van ez
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Red product #5053 üzenetére
A c4fm a yaesu sajátja
icom az dstar
motorola p25
meg van a dmr
meg a franc sem tudja kinek mi van még, egy ideje nem követem már mert majdnem mindegyik üzemmódhoz más rádió kell, egy időben volt pi-star cuccom, ott elég volt egy rádió mert a pi-star csatlakozott az adott szolgáltatáshoz.
Egyébként elég sok infó van a neten a digitális üzemmódokról, a lényeg,hogy egy c4fm meg egy dmr rádió digitálisan nem fog csak úgy egymással beszélni, a szerencse az, hogy mindkettő tud analóg üzemmódot és abban működni fog..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
-
Hauptmann
addikt
válasz Intruder2k5 #5056 üzenetére
Armel F4HWN mod.
-
MODERÁTOR
válasz rednifegnar #5054 üzenetére
A lényeg ott van a Yaesu kijelzőjén is, frekvencia, akku töltöttség, S mérő, programhely, stb. Nyilván azért is egyszerűbb, mert a Yaesu nem duál channel üzemmódos, bár én a magam részéről nem is használtam ezt a funkciót soha, és szerintem a plusz infókat az első néhány rácsodálkozás után, soha többet nem is fogod nézni. Példának okáért többünknek is ez volt a baja az egzumer firmware utódjával - a neve most hirtelen nem jut eszembe -, hogy annál már túl zsúfolt a kijelző, túl sok az információ, és emiatt átláthatatlan.
Baofeng-et én már nem vennék, akkor inkább a Quansheng. Az ára is azért ennyi, mert lassan már kifutó darab és a Quansheng leverte azt. Persze amennyiben az UV-5R modellről beszélünk. Ez árban nagyjából egy szinten volt a Quansheng-el, de tudásban messze elmaradt tőle.
A PMR sávot minden itt említett rádió tudja, csak a Magyarországon vásároltak esetében szükséges hozzá módosítás.
-
Doky586
nagyúr
válasz Red product #5053 üzenetére
Amíg nem lesz nyílt szabvány valamelyik hogy bárki egyszerű alkatrészekből utánépíthesse otthon a digitális modulációkat (más gyár is) addig nem fognak elterjedni. Marad a sima analóg moduláció.
-
rednifegnar
senior tag
válasz Intruder2k5 #5043 üzenetére
azt neztem hogy a yaesunak eleg egyszeruke a kijelzoje, ez mennyiben lehet hatrany?
baofengerol mi a velemeny? (eleg furan olcsoknak tunnek)
(repulok nelkul megvagyok, de pmr az kellene)[ Szerkesztve ]
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Red product
csendes tag
válasz Kicsirics77 #5048 üzenetére
Csak érdekelne ez a c4fm dolog, olvasgattam róla, hogy ez a Yaesu saját kódolása, de akkor van az Icom és a Kenwood azoknak más a rendszerük? Most a Japánok szivatják egymást vagy ez egy természetes verseny a nagyobb gyártók között? Teljesen meg vagyok keveredve ezekkel a dolgokkal
-
Doky586
nagyúr
válasz Stauffenberg #5038 üzenetére
Azért arra is érdemes figyelned hogy csak hivatalos PMR rádiók legálisak (aminek nem leszerelhető az antennája), ez főleg akkor fontos ha külföldre mentek. Gondolom elég kellemetlen egy éjszakát egy spanyol zárkában tölteni emiatt. Ámbár itthon is megbüntethetnek ha halálos tömegbalesetet okozol miközben ezt nyomkodtad vezetés közben.
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #5050 üzenetére
Bár ez a ~100km jól hangzik, de inkább meghagyom az amatőröknek, nem nekem való ez, még PMR sávon se.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #5049 üzenetére
A wires-x hálózaton lehet dumálgatni de főleg külföldi csatornák mennek ott is inkább. Amúgy jó lenne a c4fm mert kb 100-120km átmegy vele 5W kimenővel,tekintve hogy digitális illetve van digitális hibajávítás is a készülékekben, plussz azért van pár átjátszó ami tudja a c4fm módot, de ugye aki nem amatőr az max pmr sávon próbálgathatja a c4fm üzemmódot.
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #5048 üzenetére
Hát jahh, kb. soha meg sem próbáltam én sem C4FM-be kapcsolni az FT-D70DE-t.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #5047 üzenetére
Kb.
egyébként sem a c4fm sem a dstar nincs használva itthon.
meglátom mi lesz majd, lehet ez is csak egy ilyen fellángolás.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #5046 üzenetére
Szép... Első blikkre ez hasonló kaliberű lehet mint a Yaesu FT5DE.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #5045 üzenetére
Nekem hatalmas csalódás volt,minden szempontból.
Szemezgetek egy ideje az icom id-52 rádióval, majd lassan megkapom a túlórapénzem aztán lehet beleugrok..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #5044 üzenetére
Egy időben szemeztem vele én is, de aztán úgy voltam vele, hogy inkább nem próbálkozok, mert minden bizonnyal az is egy kínai tucatrádió, csak még drága is.
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
Még annyi apróság,hogy személy szerint nekem a wouxun nagy csalódás volt hangminőségben és érzékenységben is.
-
MODERÁTOR
válasz rednifegnar #5041 üzenetére
A kérdésedre a választ leírta Kicsirics77, még annyit tennék hozzá, hogy ha nem érdekel a repsáv, akkor jó lehet a Yaesu FT-65E, vagy az FT-4XE is, ezeket viszont kóddal lehet nyitni billentyűzetről, szóval ott megúszható a frekvencia kiterjesztés díja. FT-70D esetében ez fizikai beavatkozást igényel, a Wouxun-t meg nem ismerem, az passz!
Nekem van FT-70DE és FT-65E is, mindkettőt napi szinten használom hallgatózni. Ma pl. Pestlőrincen voltam a reptértől ~2km-re, szóval egész nap a 118.100-at figyeltem. Mindkét rádió szuper, bár az FT-70DE esetében azért meg kell említsem, hogy az akkuideje lehetne jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz rednifegnar #5041 üzenetére
Hivatalosan ami nem pmr rádióként van magyarországon forgalomba hozva az frekvenciában csak 144-146 illetve 430-440 MHz között képes adásra, de a forgalmazók kiterjesztik frekvenciában, így kb 136-174 és 400-470 MHz között lehet használni adásra is.
-
rednifegnar
senior tag
válasz Intruder2k5 #5037 üzenetére
a frekvencia kiterjesztés mit jelent ezeknel? pl a Wouxun KG-UV9D PLUS-nal ezt olvasom hogy PMR sávon való adáshoz szükséges a rádióhoz frekvencia kiterjesztés.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Szia, motorola shopnak azthiszem van személyes átvételi lehetősége pesten mert az anico cég csinálja azt is, nézz szét a shopban azthiszem van olyan is ami elemes ami nem hátrány mert útközben lehet cserélni, nekem annó a T42-vel sikerült kocsiból 5km átbeszélni, pár 100 m a pályán az nagy valószínűséggel menni fog.
-
MODERÁTOR
A PMR-es motorolák teljesen használhatók. A két autó közötti távolság feltehetően maximum párszáz méter lesz, viszont annyit figyelembe kell venni, hogy az autók fém kasznija miatt az átviteli távolság lecsökken. A 4-5 km ideális körülmények között, tiszta idő, tereptárgy nélkül a pusztában (vákuumban ) értendő, illetve a távolság vége felé a hangminőség is nagyon lecsökken.
Az 1km-en belüli teljesen jó használhatóság az szerintem megvan, autóban pedig amennyire két kocsi akár köztes forgalommal követi egymást az autópályán, arra bőven használhatók. Egy barátommal mi is így csináltuk, amikor közel 20 éve mentünk az Adriára és még nem volt EU roaming, bőven megfelelő a PMR antennája és teljesítménye az általatok felvázolt használatra. A motorolák pedig jók. -
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom jó topikban járok-e, de mi a legolcsóbb walkie-talkie amit még érdemes megvenni arra, hogy utazunk 2 kocsival és tudjunk egymással kommunikálni?
Igazából csak a feeling miatt merült fel, nyilván mindenkinél lesz mobiltelefon is. Szabad ezeket a 10 ezer forint körül árult alsó polcos Motorolákat megvenni?
Nem igazán fogjuk később másra használni.
Találtam Minyonos játék walkie talkie-t is, de arra csak 100 méteres hatótávot írt, pedig a poén faktort az adta volna a legjobban. De ez távolságban kevés. A 10-12 ezer forintosokra már azért jellemzően ráírnak 4-5 km-t, aminek ha csak a fele igaz is elég lesz.
Szerk: Ja és olyan kell, ami rögtön megvehető Budapesten, pénteken már utazunk, Aliexpress és társai most nem játszik.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz rednifegnar #5036 üzenetére
Akkor továbbra is a Quansheng UV-K5(8)-at tudom javasolni mint a ma leginkább "divatos" kínai rádiót, vagy ha inkább egy minőségibb darabra gondoltál, akkor meg a Yaesu FT-70DE az Anico Kft.-től.
[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
multkor megvettem a t92-est, tetszik a dolog. gyereket annyira nem erintette meg meg a dolog. bar meg nem igazan volt lehetoseg kiprobalni elesben.
minden esetre nekem tetszik, plane a szkenneles, lehet vele hallgatozni
mivel en csak kiseroje vagyok a gyereknek, igy csak unatkozom orakig a semmi kozepen ezert jo jatek.
egybol gondoltam is, hogy lehet kellene valami okosabb cucc, ami minel tobb csatornat tud vetelben, persze szkennelve es erzekenysege/szelektivitasa is jobb. erzem, hogy ujabb feneketlen kutA camera does not make art, the artist makes art.
-
contaxg
veterán
válasz Pityu89 #5033 üzenetére
Iskra DAB-5/F antennára keress rá. De ITT olvasható róla pár gondolat.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Pityu89
senior tag
Sziasztok! Még új vagyok a témában. Szigetszentmiklóson egy 30 méter magas panelház tetejére tudnék feltenni egy antennát. Milyen kész bolti megoldást tudnátok ajánlani, hogy állandó DAB vételem legyen, meg egy kis DX beleférjen?
Legközelebbi adó hozzám 150 Km. Találtam 100 Km-t garantáló Emos márkájút, de nem bízom benne, hogy működne.
Marantz M-CR610 lenne a vevőm. -
Kicsirics77
Topikgazda
Balatonakarattya 157.100 MHz S9+ a balatoni időjárás és hajózási infó.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Hauptmann #5028 üzenetére
Én is úgy tudtam.
Mindenesetre 21.-től B.kenesén leszek majd lesz nálam valami recsegő is elméletileg, hátha okosabb leszek, majd megkérdezem a vizirendőröket ha találkozon velük..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Hauptmann
addikt
válasz Kicsirics77 #5027 üzenetére
Érdekes, régebben a hajók szimplexen voltak.
-
Lacee88
csendes tag
Csak ezért kérdeztem, mert itt vannak eltérő frekik:
https://pmrradio.hu/idojaras-elorejelzes-a-balatonon-navinfo/
Melyiket programozzam? Adó? Vevő?ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #5023 üzenetére
Különben elég valószínű, hogy azok, mert az anico-s írás még az átlagos hatótávolságot is taglalja, kézirádióval, fedélzeti rádióval, víz-víz, víz-levegő, víz-part, stb. viszonylatokban.
-
Kicsirics77
Topikgazda
A hajózási csatornák azok nem szimplex csatornák???
Emlékeim szerint azok, itt nincs shift mint az átjátszóknál..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
-
Lacee88
csendes tag
válasz Intruder2k5 #5005 üzenetére
Szia! Nincs véletlenül olyan chirp .img fájlod ahol ezek felvannak programozva? Ha pl szeretném a segélykérő csatornát hallgatni, akkor beállítom a rádión a 156.600mHz-t ez oké, de ha segítséget akarok kérni, akkor offszet + 0.300000 ? Egy kicsit elkeveredtem ebben, ezért hátha van Neked, Nektek egy kész .img fájl ezekkel a dolgokkal. A Balcsin leszek egy hetet, hajós mutatvány, lesz nálam rádió is, ezért kérdezem. Persze van a hajón is, de így menőbb lenne
ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323
-
MODERÁTOR
A HÉV Gödöllő 467.68125 Mhz üzemel és aktív, épp a TESCO parkolóban hallgatom, ami durván 1 km a legközelebbi HÉV vágánytól, de persze azt nem tudom, hogy az adás konkrétan honnan jött. A 467.40625 Mhz-en viszont nem hallottam semmit az elmúlt 1 órában.
Update:
Most épp Őrbottyánban vagyok, és az előbb még hallottam forgalmazást a HÉV frekvencián, konkrétan "Cinkota torony" beszélt valami karbantartó egységgel, akik ágakat vágnak valahol. Nem tudom ez mennyi lehet, most csak telefonról vagyok, de szerintem 15-20 km biztos van légvonalban is.[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz Intruder2k5 #5013 üzenetére
Mondjuk én a Quansheng-et is 3500-ért vettem (oké , kellett egy rakat kupon, meg coin) de szerintem jó, hogy egy kicsit felpörgette a piacot. Most azt vérom, hogy a Quansheng kijöjjön valami teljesen új OP modellel. Mondjuk egy BT programozás / füles támogatás, nagyobb akku, nagyobb kijelző, Tri-VFO ,esetleg DMR vagy 10W
[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
MODERÁTOR
Azért ez a Quansheng hype jól keresztbe tehetett a Baofengnek, kicsit bezuhant az ára.
-
baly81
aktív tag
Mindjárt ránézek az FB-n. Úgy látom a képed alapján, ott a v.0.9 van fent. De van egy frissebb, bővített változat is (v.0.9.5)!
[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
baly81
aktív tag
tsu, Mikiuj és doberman
Rendben! Köszi a visszajelzést!
Akkor, amint időm engedi folytatom!Örülök, hogy nem volt elvesztegetett idő, amit beletoltam a projektbe! Főleg úgy, hogy már a FB-n is linkelgetik. Erről nem is tudtam, mert csak ide írtam be...
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
MODERÁTOR
válasz BalanceR #4999 üzenetére
VHF10. 156,500MHz Tihanyi Kompok /Bahart/
VHF15. 156,750MHz Hajó fedélzetén történő kommunikációra használható csatorna
VHF16. 156,800MHz Segélykérésre fenntartott Nemzetközi csatorna
VHF18. 156,900MHz Balatoni hajóversenyek esetén használt csatorna Középső- és Nyugati-medencében
VHF20. 157,000MHz Keleti medence Meteorológiai és hatósági információs csatorna
VHF22. 157,100MHz Meteorológiai és hatósági információs csatorna
VHF71. 156,525MHz Kikötő és hajó közötti kommunikáció
VHF77. 156,875MHz Hajó-hajó közötti kommunikációs csatornaDe érdemes átfutni az oldalt, van benne még más frekvencia is.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz BalanceR #5002 üzenetére
Mivel nemzetközi és fixen kiosztott,így ezek vannak.
olyan mint a noaa frekvenciák, azok is fixen rögzítettek,
vagy pl a rövidhullámú we-fax adásoknak is fix frekije van amit használnak a hajózásban is..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
BalanceR
addikt
válasz Intruder2k5 #5001 üzenetére
és hajóvonták talákozása tilos?
Komolyra fordítva ezek szerint ez az egyetlen freki van használva az egész országban a vízeken?#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest