-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheNimo226
csendes tag
Sziasztok!
Gyors kérdés:
TV:
Panasonic 50GT30E3D szemüveget szeretnék hozzá venni.
Ez tuti jó hozzá:
TY-EW3D3ME - Panasonic - 3D szemüveg
[link]viszont 24e Ft a panashopban.
Ez most akciós és jóval olcsóbb:
TY-EW3D-HAMA - HAMA - 3D Aktiv szemüveg
19e Ft
[link]Jó nekem az utóbbi szemüveg is? Van a kettő típus között valami különbség?
Esetleg valami más hely, ahol olcsóbban lehet 3d szemüveget venni?Köszi a segítséget:
Gábor -
TheNimo226
csendes tag
válasz TheNimo226 #10145 üzenetére
windows key + p :
csak kivetítőre rakás = eltűnik a monitor a windows 7 minden indításánál.
hogyan lehet visszaállítani, hogy a monitorra küldje a képet? -
TheNimo226
csendes tag
válasz Terence Hill #10143 üzenetére
csak kivetítővel sem érzékeli, ellenben így a gépen nincs monitor..
kvázi azóta nem látok semmit...hogy tudom visszaállítani?
újraindítottam a gépet (elvégre nem tudtam mit tenni), de amint elindul a windows 7 a csak kivetítőre üzemmód miatt kikapcsol a monitor.
csak úgy tudok most írni, hogy csökkentett módban elindítottam a gépet.
hogy lehet legalább a monitorom életre kelteni? -
TheNimo226
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Panasonic 50gt30E TV-t.
Van egy KCS-HH5 HDMI kábelem.
Számítógépben pedig van egy Gigabyte HD 6850 videókártya HDMI csatlakozóval.Összekötöttem őket.
TV-n kiválasztottam azt a HDMI-t (HDMI 3 ) amibe bedugtam a HDMI kábelt.
De a számítógép nem érzékeli a TV-t.Mitől lehet?
Mi lehet a baja?
Kellene még valami program, ötletek?Nagyon sokat segítenétek.
Köszi:
Gábor -
TheNimo226
csendes tag
Sziasztok!
Nemsokára lesz egy Panasonic 50GT30E TV-m.
Miután átvettem egyből szeretném megnézni, hogy valóban vadi új, soha nem használt darab -e.
Korábban olvastam, hogy van benne szervízmenü, ahol kiírja a használt órák számát, bekapcsolások számát, amit szeretnék leellenőrizni.
Tudom, leírtátok már, de az pár hete és pár száz hozzászólással előbb volt.Légyszi leírjátok a pontos módját, hogy amikor átveszem, még egyből az eladó előtt megnézhessem ezt? (egyébként ezt lehet törölni, babrálni, vagy amit látni fogok benne az eléggé biztosnak mondható?)
Köszi szépen:
Gábor -
TheNimo226
csendes tag
Sziasztok!
Nos, Panasonic TX-P50GT30E TV-m még nincs, de megvettem a páratok által ajánlott HDMI kábelt a leendő TV-hez, lévén most volt leárazva.
Kipróbálásként gondoltam letesztelem a jelenlegi monitor/tv-men, de se kép, se hang.
Konfiguráció:
Gigabyte HD6850 videokariSamsung P2270HD monitor.
DVI-I D kábellel szépen működik (elvégre most is ezen gépezek), de ha csak a KCS-HH5 HDMI kábellel csatlakoztatom a monitort a videokártyához, akkor se kép, se hang.
Ami fura, hogy a monitor azt írja ki, hogy nincs csatlakoztatva kábel, amikor a source funkcióval kiválasztom a HDMI forrást (egyébként az összes létező lehetőséget kipróbáltam mikor a HDMI-vel kötöttem össze, nehogy csak elírás legyen, de egyik sem ad képet). Ami még fura, hogy ha nincs csatlakoztatva semmi, a tv/monitoron a PC, DVI, TV, Külső források fehérek, míg a HDMI forrás szürke, mintha nem is lenne aktív...
Frissítenék én firware-t is a SAMU tv-n (mert a monitorra gyanakszom), de a hivatalos honlapon sem találtam semmilyen újabb firmware-t, mint amivel anno megkaptam.Jelenleg ugyebár 3 esélyes a dolog: nem jó a videókari HDMI csatlakozója, nem jó a TV HDMI csatlakozója, vagy nem jó a HDMI kábel.
+1 opció, hogy valamit nem jól csinálok.Ötletek?
Köszi:
Gábor -
TheNimo226
csendes tag
-
TheNimo226
csendes tag
Pl. 3e Ft körül van ez, elég korrektnek és jó minőségnek tűnik.
Ráadásul pl. 1.4 szabványnak megfelelően készült, a Te általad ajánlott oldalon meg a legolcsóbb 16 ezres is 1.3-as volt.Kábel HDMI-HDMI 5m 1.4a 3D 4K2K NeXuS 20404 aranyozott
Digitális multimédia kábel, amely egy időben továbbítja a kapcsolt eszközök között a kép- és hangjeleket, valamint az eszköz irányításához a vezérlőjeleket. A HDMI többféle audió formátumot is támogat a hagyományos sztereó jeltől kezdve a többcsatornás házimozi hangokig. Ez az 1.4a verziós kábel megfelel a legújabb HDMI szabványoknak és minden igényt kielégít, legyen szó ''hétköznapi'' vagy 3D házimoziról, Hi-Fi rendszerről, illetve játékról (konzol, számítógép).
Csatlakozók típusa: HDMI dugó - HDMI dugó
Csatlakozók bevonat: 24K aranyozott
Hossz: 5 m
Átmérő: 28AWG
Árnyékolás: tripla
Szövött bevonat: igen
Szigetelés: dupla
Támogatott felbontás: több mint 1080p (4096 x 2160@24Hz) 4K2K
Sávszélesség: 340 Mhz-ig (10.2 Gbps)
Ethernet csatlakozás: igen
Színmélység: 48bit-ig
3D formátumok: Igen
HDMI szabványos, 1.4a eszköz kompatibilitás
HDCP, CEC, ROHS megfelelőség
TrueHD, DTS-HD, DTS, DVD audió és SACD támogatás
Műanyag védő zárósapkák -
TheNimo226
csendes tag
válasz kalmanchris #9502 üzenetére
Hát nemtom.
http://logout.hu/cikk/hdmi_kabel_faq/teljes.html
ez alapján nem érdemes sokat rákölteni.
Aztán persze olvastam, hogy ha valaki 3D-t is akar nézni, akkor lehet érdemes a legolcsóbbnál jobbat venni.
Oké-oké, de azért 70e Ft-os kábel? Na annyiért már egy szériával jobb/újabb TV-t vesz az ember... Leárazva 16e Ft a kábel, amit linkeltél... Azért én ennyit nem adnék ki rá.Miben lehetne jobb? Mire kellene odafigyelni?
Köszi:
Gábor -
TheNimo226
csendes tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék:
Panasonic TX-P50GT30 tv-t igyekszem venni.
Mivel jelenleg nem lesz több pénzem pl. egy médialejátszóra, eleinte úgy szeretném használni, hogy ha full hd filmet szeretnék nézni (és ugye pl. mkv-t vagy lejátszik a médialejátszója vagy nem), akkor össze szeretném kötni a számítógéppel a TV-t.Ezt meg tudom tenni egy HDMI kábellel (videókártyám Gigabyte HD 6850, van HDMI kimenet).
Na most két kérdésem lenne:
amint lesz 3d szemüvegem, szeretnék majd 3d filmeket is lesni. Hogy tényleg fasza legyen a képminőség milyen HDMI kábelt kellene vennem (5 méteres kell kb.)? (olvastam, hogy 3d esetén lehet érdekes drágább kábelt venni, de milyet? sima aranyozott 1.4 hdmi kábel megfelelő? azt néztem, hogy 5m-ben 2200 körül lehet ilyet kapni. vagy ha már vesz az ember egy ilyen tv-t akkor jobb kábel kellene?)Köszi szépen a válaszokat:
Gábor -
TheNimo226
csendes tag
Sziasztok!
260-300K-ért vennék TV-t.
Először a Samsung 40"-os D7000-én és az 50"-os Pana G30-on gondolkodtam, aztán, hogy kicsit jobb legyen az összehasonlítás alapja, Pana-ban már áttértem a Tx-P50GT30E-re, hisz már ebben is van 3D.Alapvetően ez utóbbi, tehát a TX-P50GT30 mellett döntöttem, de kiváncsi vagyok, hogy a fenti paraméterek mellett Ti mit tudnátok ajánlani.
Esetleg akinek van ilyen tv-je, leírhatná a tapasztalatait.Kritériumok:
alapvetően filnézésre, tv-zésre szeretném használni, elképzelhető,hogy párszor összekötném PC-vel és játékokat nyomatnék rajta. A tervezett használat és igénybevétel miatt talán nem okozna nekem gondot a ghosting, illetve ha jól tudom ebben a Pana-ban már van ennek javítására szolgáló szoftver, ami 1 óra alatt eltünteti/halványtja a ghostingot (nemtom ez mennyire csak marketing fogás és mennyire a valóság).
A 3D-hez nem ragaszkodom minden áron, de mivel először, amikor néztem az árakat a G30 és a GT30 nagyon hasonló árakon volt, így miért ne a többet tudó TV-t venném?
Samsung is tetszene, de G30-ról és utódjáról rengeteg jót hallottam, illetve 50 collos méretben a Samu már messze nem esik bele az én általam erre áldozott pénzbe.Még egy kérdés:
pár hete több olyan boltot is láttam (árgépen), ahol az 50es GT30E-t 260 körül adták, most viszont a neten 290-ért láttam egy helyen (de nem nagyon írtak semmit sem a kiszállításról, sem gariról), többi helyen meg 320-ért legolcsóbban... Ami akárhogy is nézem több, mint 20%-os áremelkedés. Mi a fene történt? Esetleg tudtok ajánlani helyet, ahol jó feltételek mellett normál áron adnák?Vásárlás tervezett ideje:
foci EB előtt, vagy elején, tehát máju végén, június elején. Egyébként ekkor szoktak jelentősebbet akciózni a TV-ken, vagy inkább utána esnek le az árak?Amúgy külföldi oldalak mellett ezt az elemzést láttam 42 colos verziójáról:
http://www.geeks.hu/tesztek/110823_panasonic_gt30_tx_p42gt30e_3d_plazmateve_tesztminden egyéb anyagnak, topicnak, fórumnak erről a tv-ről, vagy esetleg más, általatok ajánlottról kiváncsi lennék.
Előre is nagyon köszi:
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest