Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz Morph76 #80837 üzenetére

    Kicsit jó lenne megmaradni a földön, csak mert a 65VT60 volt úgy kifutóként 800 kiló talán. Mit gondolsz mennyibe kerülne egy 84"-os UHD plazma? Még véletlen se a képátló aránnyal szorozd fel.
    3 millió felett vannak a 85"-os TV-k és azok sem kompromisszummentesek finoman szólva sem egy VT60-hoz képest képileg.
    Egy jobb 4k-s projektor is több milliós tétel, ami még mindig a legracionálisabb 4k megjelenítés, de még nem beszéltünk a szoba kialakításról, vászonról. Drága hobbi.

    Az emberek 200-300k-ért vesznek TV-t maximum, aki igényes a képminőségre. Tehetősebb videofilek esetleg még 500k-1 millát kicsengetnek, mielőtt valaki beleköt, nyugaton is. Ezért jelenleg maximum 65"-os képátlóhoz jutsz, ami nagyon a legalja ahol még arról beszélhetünk hogy valóban van 4k-nak értelme. És akkor nem beszéltünk arról hogy mit nézel rajta? Youtube demókat az alkalmazással? Vagy esetleg 1-2 éven belül méregdrágán veszel 4k BD lejátszót és pár imdb6-os filmet?
    Azt kellene belátni hogy kimentek az ST-GT-VT szériás plazmák 42-50"-os méretben, megfizethető áron, halandó ember számára elérhető videofil megjelenítőként. Hatalmas lyuk tátong a házimozi megjelenítő piacon, egyszerűen nem kapsz minőségi megjelenítőt ami ne vérezne el csúnyán ezekkel a plazmákkal szemben. Valami jobb LCD talán megközelíti de vagy a kontrasztban (IPS) vagy a betekintési szögekben (VA) kell közel vállalhatatlan kompromisszumot kötni. És persze ott van az 55"-os ívelt OLED, aminek LCD-s a mozgóképfelbontása és állítólag "tyúkhálósan" rácsos a képe.
    Szóval el lehet itt elmélkedni az UHD-ről, de kb olyan mintha a NASA-nál már a hiperűrutazásról beszélnének miközben még a Marsra sem jutott el ember.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák