Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
salapp
addikt
+1
Köszi, hogy leírtad. Kezdtem már kellemetlenül érezni magam, hogy plazma topikban leszólok egy méregdrága monitort (lg oled).
Szerintem igazán emberi dolog, hogy mindenki önigazolást keres. Hajlított lcd tulaj, oled tulaj, és a plazma tulaj is. De a plazma tulajnak sokkal könnyebb dolga van.A CSÚCSlcd és a TIPITOPoled készülékekről Besenyő Pista bácsi jut eszembe, meg a kőolaj-finomító esete.
"-Megy benne az olaj. Finomodik, finomodik, de ami a végén kijön, az még mindig nagyon rossz."
Persze szeretnék hinni benne, hogy az oled egyszer, valami csoda folytán képes lesz monitorból tévébe átmenni, de...Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Ijk
nagyúr
válasz salapp #80505 üzenetére
Engem nem érdekel ha valaki épp LCD-t vett, de ne próbálja bebizonyítani hogy képminőségben ott van. Amikor elfogynak az érvek (ami nem nagyon van) jön a nők által kedvelt reakció, amikor meglátnak egy náluk szebbet, megpróbálják valami nevetségesen marginális negatív tulajdonságát felnagyítani, mint a plazma esetében a fogyasztás.
4k-t illetően még senki nem tudott értelmes választ adni hogy mit néz rajta. Majd jönnek a 4k BD filmek, ez a válasz. Addig meg kimerül néhány youtube-os demó linkelgetésben hogy mennyire gyönyörű. Lassan egy hónapja van 4k monitorom, egy szál 4k videót néztem meg kíváncsiságból, az összes többi max fHD mert ami tartalom érdekel az abban van. Most ott tartunk hogy nem tartalomra vesznek tv-t hanem techdemókra. Vegyenek csak, majd az ő pénzükből amit 4k-ra meg OLED-re költenek most teljesen feleslegesen abból fejlesztenek a gyártók, és az árakat is szép lassan nyomják lefelé. Mi pedig addig élvezzük a plazmákat, mint jelenleg még mindig legjobb mozgókép megjelenítő és morzsoljuk a rózsafüzért hogy legalább 3-4 évet kibírjon, amíg talán lesz értelmes áron alternatíva, tartalomhoz.
OLED csak annyiban érdekel hogy jó eséllyel projektorvászon méretben is lehet majd nyomtatni, de nincs kizárva hogy 84"-os modellek is egyszer emberi áron elérhetővé válnak, ahol már valóban van létjogosultsága a 4k-nak a jelenlegi parasztvakítással szemben. Persze ez csak fantázia, a valóság meg ami most van.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Morph76
aktív tag
"A vibrálást sem szokja meg senki, csak az más helyzet, nagy részben műhisztéria, LCD-sek előszeretettel rángatják elő plazmás vitákban, mint a fogyasztást."
Tehát akkor azt állítod ,hogy mondjuk azonos módon bekalibrált két kijelző között egy lcd és plazma ,nem érhető tetten a vibrálás,mert csak hiszti?Vakteszten megmondom egy rápillantás alatt ,melyik ,melyik.Hagyjuk ezt egyszerűen tudomásul kell ezt venni ,hogy valakinek érzékeny a szeme erre. -
viera
őstag
Ha minden jól megy, jövő héten bekalibrálja János a VT-60-at.Már nagyon várom,főleg ha ennél is jobb lesz a képminőség.
2 éve még nagyon reménykedtem,hogy az OLED sokat fog még fejlődni mostanra de sajnos nem így lett.Valamivel azért jobb,de most sem az igazi.
A napokban megnéztem egy üzletben az új LG OLED-et,de a mozgással még mindig vannak bajok.Azért reménykedem,hogy mire a VT-60 elfárad lesz valami hasonló képességekkel bíró OLED.Amúgy nagyon tetszik, de még nem az igazi.Nálunk a másik szobában van egy Samsung "LED" TV,párommal megnéztem egy filmet.Valami borzalom a plazmához képest mennyire darabos volt a mozgás. Vagy nagyon ahhoz vagyok szokva.Mindenesetre én tökéletesen elégedett vagyok a VT-60-nal.[ Szerkesztve ]
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
Chrys_
addikt
válasz Morph76 #80509 üzenetére
Ha a kép nagy része világos tartalom, akkor azt tényleg nehéz nem észrevenni De ez is érdekes dolog, mert pl. síprogram esetén valahogy nem zavaró (talán a gyors mozgással függ össze), de egy álló jelenet esetén elég durva tud lenni. De emiatt biztos nem mondanék le a plazmáról.
-
balisz
senior tag
Értem én hogy ez egy plazmás fórum, én is nagyon szeretem az enyémet, de ez a mértékű hazabeszélés már kezd nevetségessé válni. A mozgásmegjelenítésről is úgy beszélnek itt sokan mintha az pont filmnézés közben olyan mocskos módon látható lenne az emberek többsége számára. Mintha mindenki 60 FPS-es tartalmat nézne minden áldott nap, ezért az OLED nem is lehetőség. A panel uniformitás is tényleg idegesítő, de pont ezt felhozni nagy hátrányként amikor a Pana plazmák is ugyanúgy szenvednek tőle nem túl ütős érv. Azért egy kis objektivitás nem ártana.
-
balisz
senior tag
Csak azt nem értem, milyen tartalom esetén alázza szét a plazma az OLED-et mozgásmegjelenítésben? Filmeknél? A 24 képkoca önmagában is eléggé gátat szab a folyamatos mozgásnak. TV adásoknál? A Pana pont az 50hz-es képmegjelenítésben nem túl erős, persze jobb mint egy átlag LCD, de bőven nem tökéletes. Akkor maradnak a játékok és a tesztábrák, esetleg 60hz-es sorozatok amik egyértelműen jobbak plazmán. Azért ez így szerintem már nem is hangzik olyan vérlázítóan OLED szempontból.
Személyesen én sem biztos hogy még lecserélném OLED-re a GT60-at, de az átlag júzer számára már jobb megoldás ha megengedheti magának. Fényes, kontrasztos, igény esetén 4K-s, nincs ezzel semmi baj ha megnézzük milyen fiatal a technológia!
-
cszn
őstag
Szerintem érti, csak nem tartja olyan lényegesnek és etéren én is egyetértek vele. Ez valahogy úgy nézne ki statisztikában, hogy az emberek 95%-a leszarja és nem is veszi észre, a fennmaradó 5% tisztában van vele és favorizálja a jót, de ebből csak 1% tartja elviselhetetlennek (egészen addig amíg tönkre nem megy a plazmája ).
-
balisz
senior tag
De, tökéletesen tisztában vagyok a probléma technológia hátterével, csupán azt mondom hogy egyáltalán nem olyan vészes a probléma mit ahogyan azt itt páran tálalják. A filmek mozgás közben amúgy is elmosódottak, mégis mennyivel lesz rosszabb a motion blur miatt? Persze az lesz, de azért messze nem olyan mértékben hogy eljöjjön a világvége tőle. 50hz-en meg a Pana hajlamos elég csúnya dolgokat művelni úgyhogy ott sem látom a behozhatatlan előnyt, OLED-nél legalább nincs poszterizáció. Igazán (ahogy előbb is írtam) 60 FPS-es tartalom esetén jön ki a mozgásfelbontás okozta hátrány, na akkor már tényleg élvezhetetlen a 300 soros mogásfelbontás.
Odáig is elmegyek hogy a szemnek bizonyos szempontból kellemesebb a 24 FPS-t motion blur-el néznie mint anélkül, mivel úgy folyamatosabbnak tűnik a kép, nem látszik annyira az "recegés". És magyarázhatod az egyszerű felhasználónak hogy márpedig az úgy nem autentikus, nem fogja érdekelni, főleg ha még kellemesebb is a szemének. Nem olyan egyoldalú ez a dolog mint ahogyan elsőre látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz balisz #80517 üzenetére
90%-ban 24p-t nézek. És szeretek éles, motion blur nélküli képet látni interpoláció nélkül. Ez pedig LCD-n nem megy, sem a jelenlegi OLED-en. Itt nem arról van szó hogy elviselhetetlen-e vagy sem, hanem többszázezret kiadok egy készülékért, akkor az legyen a lehető legkompromisszum mentesebb képileg.
Nektek nem fontos, nekem igen, ott van a 3 legkiemeltebb tulajdonság között.
Egyébként nem véletlen rakták bele LCD-kbe az interpolációt és BFI-t, szóval talán annyira mégsem marginális dolog.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
balisz
senior tag
válasz bucsher #80519 üzenetére
Nem is ez zavar igazán, az legyen legnagyobb probléma hogy valaki jobb mozgásfelbontást akar, csak a válasz miatt fejtettem ki az álláspontom. Az igazán a baj hogy ha valaki megemlít egy problémát ami sajnos jelen van a plazmáknál is, akkor jön a kontra hogy márpedig olyan nincs is, csakis az ön készülékében lehet a hiba. Ez persze nem vonatkozik mindenkire.
-
ronaldo
őstag
válasz DM-Fan #80458 üzenetére
Lehet félreérthetően fogallmaztam, mindenestre én voltam a vevő. Olcsóbban sikerült végül hozzájutnom, szerencsére teljesen beégésmentes, a panel homogenitása is rendben van szerintem.
Mondjuk az olcsóbb ár oltárán úgy tűnik feláldoztam a 3d szemüvegeket, amik ha jól tudom eredetileg jártak hozzá, mindjárt 2 db (bár annyira nem izgat a 3d dolog, főleg hogy az ilyen aktív szemüvegek kicsit drágák is. Bár az segítene valamit, ha lenne táblázat arról, hogy melyik szemüveg jó ehhez a modellhez. Ha van köztük olyan, ami pár ezresért beszerezhető, talán elgondolkozom rajta).
Illetve wifi dongle sincsen. Amúgy azt hittem, hogy ez built-in wifi-vel szerelt, 2011 végén azért ez már nem tűnt ördögtől való dolognak. Nem találtam erről konkrét infót, de legalább csak a saját horror árú (és beszerezhetetlen) pana dongle-t eszi meg?
Bár mindegy is, Chromecast repül bele nemsokára.
A beépített médialejátszó egyébként nem használhatatlan, a windows10-ben nemrég debütált "cast to device" opcióval wireless kiküldött 1080p bd rip-ek jól mennek rajta (tv lan kábellel csatlakozik a routerhez, notebook wifi-n) nem akadozik. Ugyanakkor az eddig tesztelt 4 fiilmből (mind 2014-15-ösek) kettőt megevett, kettőt nem.
Van egyébként valami olyan megelőző karbantartás, vagy lecsekkolni való ezeken a '11-es vt30-akon, amit érdemes megtenni/megnézni a hosszabb élet reményében? A ventilátorok nem igazán hangosak, kicsit ciripelnek csak, túlzott melegedést sem tapasztaltam eddig.
Panasonic oldala meg egyébként miért nem vesz tudomást az 50 collos modellről? Global support oldalon is csak az 55, 65-ös méretű van fent. Elég furi.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Morph76 #80509 üzenetére
A vibrálásos-adaptálódásos elméletem szerintem ott nyer igazolást, hogy én és még sokak akiknek CRT TV-jük és monitorjuk volt, azoknak egyáltalán nem jelentett problémát ez a technológia és a vibrálás.
Viszont mióta átálltunk a S&H LCD-kre, onnantól kezdve szabályos vizuális fejfájásom és migrénem lett a régi CRT TV-nktől, ha visszaültem elég. Egyszerűen nem értettem, hogy hogy bírtam évekig ilyen nézni.Agyi plaszticitás a kulcsszó, egyszerűen átállt az idegrendszerem a másik technológiára.
Ezzel párhuzamosan szerencsére én nem vagyok érzékeny a mozgásmegjelenítésre. Járok moziba (bár mostanában csak digitális vetítős teremben jártam, ott nem tudom hogyan érik el a jó mozgásmegjelenítést. IMAX-ben jártam egyszer pár éve az Avataron... fejfájással, véres szemekkel jöttem ki. Soha többé...) Ettől függetlenül nem tudok szignifikáns filmélménybeli(!) különbséget tenni moziban és LCD-n. Tudom igénytelen sz.r vagyok
Az elméletem az, hogyha éveken keresztül plazmát nézek (szeretnék egy ST50-en) akkor nekem is átáll az agyam, és igényelni fogom. Szóval ez nem igénytelenség, böszmeség, vagy fogyatékosság. Egyszerű agyi plaszticitás jelenségéről van szó. Heroinfüggőként próbálják magyarázni egy tisztának, milyen jó a cucc A probléma ott van, hogy az emberek 95%-a a másik csoportban van. Emiatt nagyon nehéz piaci okot találni pl a BFI-re/ PWM-es vezérléses OLED-re, vagy újraindítani a plazma gyártását.
Az egyetlen Samsung OLED-be amúgy be is rakták... szerintem ehhez az OLED-nek kéne még fényerő.
"The other method to reduce motion blur on the Samsung curved OLED entails turning on the [Clear Motion] feature in the “Custom” [Motion Plus] submenu, which activates black frame insertion (BFI). Again, this improved motion resolution to 1080 lines, but not without its own caveats due to the way this technology works. The addition of black frames in-between the original video frames increases flicker and reduces screen luminance, though the KE55S9C still managed to pump out 160 cd/m2 on a 100% white windowed pattern with both [Cell Light] and [Contrast] cranked up to maximum, which says a lot about OLED’s inherent brightness."
-
lemmy9
őstag
válasz Ren Hoek #80524 üzenetére
Az igénytelenség pedig jelen van. Ott lett volna a lehetőség a minőség megtapasztalására, de arra sem vették a fáradságot sokan, hogy utánaolvassanak, vagy nézzenek a két technológia utolsó állására.
Értem ez alatt azt, amivel dobálóztak, hogy fogyasztás, meg ár. Ami már régen nem volt akkora difi, hogy ez alapján döntsenek.
Szóbeszéd, és konzumidiotizmus alapján ítélték halálra a jobb technikát. A gyártók meg meglovagolták ezt a hullámot, a nagyobb kasza miatt. De vannak még szabad emberek, mint mi, plazmásokSzerintem!
-
Ren Hoek
veterán
válasz lemmy9 #80525 üzenetére
Nagy szabadság tényleg. Inkább börtön. Egy kihalt faj utolsó példányai forognak közkézen, az OLED meg nem tetszik, mert nem elég a mozgás. PWM OLED tervben sincs, a PWM amúgy inkább szitokszó a megjelenítésben ma már.
BFI egyelőre hírben sincs LG-nél. Igény se sok rá, fényerőt leviszi, az OLED max fényerőt nem egyszerű fejleszteni. Növeli a flickert, vibrálást amit sokan utálnak. Lehet 5-10 év is eltellik míg lesz ilyen megjelenítő. Vagy mi van ha nem is lesz? Ha lesz is, lehet soha nem lesz olyan mint egy VT60.Börtön ez, az igények börtöne. Modell lánnyal járni jó dolog, csak többé már nem jönnek be az átlag csajok.
-
Ijk
nagyúr
válasz Ren Hoek #80524 üzenetére
Ez nem igenytelenseg kerdese, hanem hogy joparan vagyunk akiknek az igenye, es ezt nem elegeti ki a piac, visszafejlodes van, mert kompromisszumot kell kotni. Es nem szeretem amikor megprobaljak nekem megmagyarazni nekem miert nincs ra szuksegem, mert neki epp nincs.
Neked felesleges plazma ha nem erzed hianyat a mozgokepfelbontasnak. Foleg ha zavar az enyhe vibralas ( messze van a regi crt-tol.) 2 ev mulva normalis aron kapsz oled-et./人◕ ‿‿ ◕人\
-
balisz
senior tag
válasz lemmy9 #80525 üzenetére
Meg az sem használt hogy a boltban az LCD sokkal jobban nézett ki (márpedig tényleg így van, én is láttam boltban egymás mellett őket). Van aki számára nem olyan fontos a tévéválasztás hogy napokig ezzel foglalkozzon, mindenféle dolognak utána járjon a technológiákkal kapcsolatban. Ehelyett bemegy a boltba, megnézi a tévéket, XY jól néz ki, esetleg megkeresi hol a legolcsóbb és megveszi. Történet vége. Szomorú de ez van.
Ijk:
Miért kell kompromisszumot kötni? Talán az LG erőszakkal elviszi a plazmád és a saját LCD-jét vagy OLED-jét teszi be helyette?
-
Ren Hoek
veterán
Már írtam korábban, én a kontraszt miatt akarok ST50-et. Az az egy ami erősen hozzátartozik egy film képvilágához. Minden másban hátrányos nálam a plazma (vibrálás - bár ez szokható szerintem!, világos nappali, beégés-ghost játékoknál, gari és esetleges alkatrészek hiánya). OLED-et 5 évre jósolom kb elérhető árba...
Mondom ha hozzászokna a szemem a 'jóhoz'-'máshoz', akkor valószínű zavarna engem is előbb utóbb a S&H.
-
balisz
senior tag
válasz Ren Hoek #80530 üzenetére
Nem csak te, az emberek nagy része a kontraszt miatt akar plazmát, ez egyértelműen leszűrhető az ide írok kommentjeiből is.
Egyébként azt magyarázza el nekem valaki, hogy azon túl hogy "autentikus", miért néz ki jól a plazmán a 24p? Miért jó ha a 1080 soros mozgóképfelbontás miatt jobban látszik a judder? Az emberi szem nem ehhez van szokva, a valóság nagyon nem így néz ki. Ez a 24 FPS korlát is szimplán azért van, mert drága volt a film, és ez a legalacsonyabb képkockaszám amit még mozgóképként össze tud rakni az agy. Ha az emberek a 48 FPS-t nem azonosítanák a tévéműsorokkal, már rég így foroghatna sok film és az egyszerű ember számra is jobban láthatóak lennének a különbségek. De ez csak egy egyéni meglátás, senkire nem akarom ráerőltetni a véleményem. De szerintem nem árt ha nem csak egyoldalúan beszélünk bizonyos dolgokról, mert bizony ami valakinek előny a plazmával kapcsolatban, az másnak még lehet akár hátrány is, és ezért nem kell rögtön lehurrogni az illetőt.
Mondok egy példát: pár hónapja járt nálunk egy ismerős és persze meg is mutattam neki a plazmát. Az volt a véleménye hogy bár a kontraszt nagyon jó, a fekete tényleg fekete, neki az LCD nyugodtabb, élesebb képe akkor is jobban tetszik. Persze lehet az ilyen embereket igénytelennek nevezni, meg arról győzködni hogy márpedig az úgy nem filmszerű, de sokszor csak arról van szó hogy nekik is van egy véleményük, csakúgy mint nekünk. Ne keverjük az ilyen embereket össze azokkal akik valós tapasztalat nélkül ontják magukból a baromságot, mert ha ők vettek 80 ezerért egy LCD-t akkor biztos az a legjobb tévé a világon, minden más pénzkidobás. Egyébként ez is egy érthető pszichológia reakció, de őket már tényleg nem akarom védeni.
-
BBéci
legenda
válasz balisz #80532 üzenetére
Nem vettem észre, hogy plazmán jobban néz ki a 24p. LCD és plazma is négyszerezve, 96 hertzen jeleníti meg.
A tényleges 24 fps nézhetetlen remegés-halmaz, talán Buster Keaton és Charlie Chaplin fénykorában lehetett látni olyat. Vagy akkor sem."Miért jó ha a 1080 soros mozgóképfelbontás miatt jobban látszik a judder?"
Ezt nem tudom értelmezni. Miért, jobban látszik? Mihez képest?Az LCD élesebb? Azzal a plazmával valami baj van. Netán állóképre gondoltál?
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
balisz
senior tag
Itt most nem a 96hz-ről van szó, hanem a judder-ről. Teljesen egyértelmű hogy a 24hz-en elviselhetetlenül villogna képernyő.
A jobb mozgásfelbontás miatt élesebben látszik egy adott képkocka és így jobban kijön a judder mint a 300 soros mozgóképfelbontás esetén, ahol ha megmozdul a kép akkor olajfestményé változik az egész. A legtöbben pedig ahhoz vannak szokva, így meglepetésként éri őket hogy a plazmán jobban látszik. Nem véletlenül szokták megkérdezni a friss plazma tulajdonos itt sem, hogy mégis mi ez.
Természetesen állóképre gondoltam, de nem is az én gondolataim voltak, hanem az ismerősömé.
Valahogy olyan érzésem van mintha direkt kötözködnél, évek óta tévékkel (is) foglalkozol, biztos vagyok benne hogy találkoztál az általam említett dolgokkal...
-
Ijk
nagyúr
válasz balisz #80534 üzenetére
Teljesen mindegy, megette a fene ha meg kell magyarázni miért jobb. Nézz meg egy BD filmet LCD-n és plazmán, amelyiken jobban tetszik a mozgókép azt kell venni.
Nekem fényévekkel jobb plazmán egy minőségi BD anyag, pont leszarom ha ismerősömnek az állókép jobban tetszik LCD-n./人◕ ‿‿ ◕人\
-
zetecR
addikt
válasz balisz #80534 üzenetére
Unokatestvérem vett most egy 200e körüli Samu LCD-t.
Nagyon várta, nagy reményekkel (tesztekben is jól szerepelt, ajánlgatták, stb), aztán nem azt mondom, hogy csalódott, de nincs tőle elájulva. A relatíve kevés feketéhez már hozzászokott a korábbi LCD-jén, de az egyik legnagyobb gond éppen a természetellenes élessége a képnek. Olyan a film (asszem a Hobbit), mintha Playstation-ön játszaná.
Én csak kb 10 percig nézegettem (egy délutáni órán, sötét sem volt), de nem győzött meg, max arról, hogy a 3D-t nem nekem találták ki. -
Ispy
veterán
válasz zetecR #80537 üzenetére
Én múltkor unokatestvérem 400k-s lcd tévéjén (az is valami samsung) néztem a Narnia krónikái 3-at, szerintem dinamikus módban és full ifc-vel mehetett, de olyan volt, mintha a Szulejmán legújabb része ment volna, borzasztó, fél óra után konkrétan émelyegtem.
Nos a család többi tagja viszont megállapította, hogy milyen klassz kis tévé ez, milyen szép a képe.
Ezért halt ki többek között a plazma, az embereknek ez tökéletesen megfelel.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
MasterMark
titán
Glorious plasma master race.
Switch Tax
-
mp54
senior tag
Itt is felteszem a kérdést, 32"-os tv- kell javasolnom (a méret mehet fel 37-38"-ig, de nincs ilyen...), általános használatra (UPC kábeltv+DVD-ről filmek)
-jó képminőségűnek (és drágának) erre gondoltam: Sony 120eFt. Más?
-mi legyen a gyengébb kép/olcsó javaslat? Nagyon nagy a kínálat...
Ilyen kis méretben "kijön" a SONY képminőség-előnye?
Kösz![ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
válasz Turbobacsi #80546 üzenetére
Nem kell 3D..(ekkora méretben főleg ugyan minek...)
Ez "valamirevaló" boltban 110 eFt!, tehát az olcsó változatnak nem jó... (csak 10eFt a difi). -
mp54
senior tag
válasz Turbobacsi #80546 üzenetére
Bocs, most fogom fel, hogy ezt te a jó változatnak szántad...! Ebben az esetben a Sony nem "jobb" 10eFt-tal?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Robotporszívók
- Microsoft Excel topic
- Politika
- Formula-1
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs