Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz Morph76 #80509 üzenetére

    A vibrálásos-adaptálódásos elméletem szerintem ott nyer igazolást, hogy én és még sokak akiknek CRT TV-jük és monitorjuk volt, azoknak egyáltalán nem jelentett problémát ez a technológia és a vibrálás.
    Viszont mióta átálltunk a S&H LCD-kre, onnantól kezdve szabályos vizuális fejfájásom és migrénem lett a régi CRT TV-nktől, ha visszaültem elég. Egyszerűen nem értettem, hogy hogy bírtam évekig ilyen nézni.

    Agyi plaszticitás a kulcsszó, egyszerűen átállt az idegrendszerem a másik technológiára.

    Ezzel párhuzamosan szerencsére én nem vagyok érzékeny a mozgásmegjelenítésre. Járok moziba (bár mostanában csak digitális vetítős teremben jártam, ott nem tudom hogyan érik el a jó mozgásmegjelenítést. IMAX-ben jártam egyszer pár éve az Avataron... fejfájással, véres szemekkel jöttem ki. Soha többé...) Ettől függetlenül nem tudok szignifikáns filmélménybeli(!) különbséget tenni moziban és LCD-n. Tudom igénytelen sz.r vagyok :))

    Az elméletem az, hogyha éveken keresztül plazmát nézek (szeretnék egy ST50-en) akkor nekem is átáll az agyam, és igényelni fogom. Szóval ez nem igénytelenség, böszmeség, vagy fogyatékosság. Egyszerű agyi plaszticitás jelenségéről van szó. Heroinfüggőként próbálják magyarázni egy tisztának, milyen jó a cucc :) A probléma ott van, hogy az emberek 95%-a a másik csoportban van. Emiatt nagyon nehéz piaci okot találni pl a BFI-re/ PWM-es vezérléses OLED-re, vagy újraindítani a plazma gyártását.

    Az egyetlen Samsung OLED-be amúgy be is rakták... szerintem ehhez az OLED-nek kéne még fényerő.

    "The other method to reduce motion blur on the Samsung curved OLED entails turning on the [Clear Motion] feature in the “Custom” [Motion Plus] submenu, which activates black frame insertion (BFI). Again, this improved motion resolution to 1080 lines, but not without its own caveats due to the way this technology works. The addition of black frames in-between the original video frames increases flicker and reduces screen luminance, though the KE55S9C still managed to pump out 160 cd/m2 on a 100% white windowed pattern with both [Cell Light] and [Contrast] cranked up to maximum, which says a lot about OLED’s inherent brightness."

Új hozzászólás Aktív témák