Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz panada #70117 üzenetére

    Köszi a tapasztalatokat a szemüveggel kapcsolatban. Mondjuk én pont azt szeretem, ha érzem a súlyát, engem kifejezetten zavar a könnyű szemüveg. Az, hogy az orrnyerget mennyire viseli meg, az leginkább a papucs kialakításán múlik és nem annyira a súlyán. Szerintem.

    A ghost-ot tekintve értetlenül állok az eset előtt, mert én is nézem a meccseket és a leghalványabb ghost-om sincs. Jó, mondjuk nálam a kontraszt TV-nézésnél 36-38 körüli, szóval nem izzítom túl a panelt, de mivel jellemzően amúgy is sötétben TV-zek, ezért tökéletes - de amúgy nappal is kielégítő, mivel nálam közvetlen fény nem éri a panelt.
    Játékoknál - ha van lehetőség - kapcsold ki, vagy állítsd transzparensre a HUD-ot, vagy ha nagyon durva, akkor mozgasd időnként túlpásztázással vagy esetleg minimális zoom-mal, ha nincs jobb megoldás. De épp az elmúlt 2-3 hétben toltam végig a Half-Life Orange Box-ot (Half-Life 2, Episode 1, Episode 2, Portal) és ott ugyebár nem kapcsolható ki és nem is szabályozható a HUD. A ghost leghalványabb jelét sem tapasztaltam, pedig ott 46-os kontraszttal megy a panel.

    Nézési távolságot tekintve én sem igazán értem a sirámot. Én néha azon kapom magam, hogy alig több, mint 1 méterre kuporgok a 65VT60 előtt és olyan szinten tökéletes még ilyen távolságból is a képe, hogy az elképesztő, különösen, ha minőségi BD-t, vagy egyéb HD-anyagot nézek. Egyáltalán nem zavaró, de a jellemző nézési távolságom a 1,8-2 méter, a filmnézési pozícióm, ahová az 5.1 is be van mérve, az pedig olyan 2,5 méterre lehet. Ebből a távolságból egyébként DVD-ről is nagyon szép, plasztikus képet ad a TV. Jó, nyilván rögtön kiszúrod, hogy nem BD és látod, hogy sokkal kevesebb a részlet, de egy jó minőségű DVD-nél az abszolút vállalható kategória a látott kép, néha meg nem mondanád, hogy nem 720p anyagot nézel.
    A 2,5 méterről egyébként már azt érzem, hogy lehetne nagyobb is a panel. De a pixelméret még 1 méterről sem zavaró, dither innen már nem igazán látszik, ha jól be van állítva a paneled. De én sem tologatom a fotelt, a 2,5 méter ennél a 65"-nál szerintem abszolút kompromisszummentes, mert látsz minden részletet, és még talán nem is illúziórombolóan kicsi a panel. Nem azt mondom, hogy moziélmény ilyen távolságról, de azt viszont igen, hogy képminőséget tekintve bármelyik mozit lazán agyonveri és vissza. Ha pedig elgurul a gyógyszer, akkor odaülök 1,5 méterre és akkor már a moziélmény is megvan - természetesen ezt csak HD-anyagnál alkalmazom.
    A CRT-hez és az ottani nézési távolságokhoz meg fölösleges hasonlítani, mert összevethetetlen, ráadásul ott a készülékek sugárzása és vibrálás miatt is ajánlott volt jóval messzebb ülni, mint az indokolt lenne képméretet tekintve.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák