Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz erdoke #61546 üzenetére

    Szerintem leginkább a verseny ami a minőség rovására megy. Építek egy autógyárat és olyan kocsikat gyártok amihez 10 évig nem kell hozzányúlni, mert egyszerűen olyan időtartamra méretezem az utolsó csavarig. Meg lehet csinálni, csak a gyártási költség mondjuk 50%-al megugrik. Ez nyilván a fogyasztói áron is meg fog mutatkozni, és a világon senki nem fogja megvenni az autómat amikor az indiai fele annyiba kerül.
    Nem tudom a KURO mennyire jó példa, de azt hiszem a legtöbb még a mai napig működik. Minőségi alkatrészekből készültek, jó drágán. Ez is lett a vesztük, annak ellenére hogy 5 évvel megelőzték a konkurenciát képminőségben.
    Az elmúlt 2-3 évtizedben elárasztotta a piacot a távolkeleti silány minőségű áru. Hiába ment tönkre hamar, hiába volt gagyi, vették mint a cukrot. Megadta az illúziót hogy töredék áron ugyanazt a szolgáltatást megkapják az emberek.

    Sajnos ebből a szélmalomharcból vagy egy tudatos fogyasztói társadalom, vagy egy kommunizmushoz hasonló, államilag vezérelt zárt piac jelent kiutat. Sajnos az előbbire egyszerűen nem látok semmilyen esélyt.

    [ Szerkesztve ]

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák