Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Gabor970 #51159 üzenetére

    "Az élesség nullára állitásával egyetértek, nálam is úgy van, és sztem is úgy jó."

    Abszolút. Akkor megfelelő, ha nincs élesítés. A legtöbb készülék esetében ez a 0 értékkel valósul meg. Digitális jelfolyamnál egyszerűen nincs rá szükség, értelmezhetetlen a jelenléte és csak képzajt idéz elő, amit sokan hajlamosak többletrészletnek vélni, pedig nem az. Az élesítés az analóg időkből megmaradt valami, SD-anyagoknál mai napig lehet értelme.

    A többihez: ahogy előttem is írták - a kontraszt/fényerő/színtelítettség/képélesség jó közelítéssel körülhatárolható, sok készüléken azonos beállítási értéket produkáló dolgok, ezért használhatók LEHETNEK ezen értékek, hangsúlyozom: csak lehetnek, mert pl. eltérő színtér (pl. RGB vs. YCbCr BT.709) esetén ezek is más és más értéket vesznek fel. Ami viszont teljesen körülhatárolhatatlan, azok a színkomponensek és azok vágási szintjei, ezek megfelelő beállításához nélkülözhetetlen a kalibrálás - ergo színhelyes kép csak műszeres beállítással produkálható.

    "A Walking Dead nekem bejön :) mindenestül."

    Egyetértek, nekem is. BD-n nagyon durván néz ki, gyönyörű képe van. Szemcsés, ez tény, de ezzel még jobban adja a hangulatot.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák