Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Viktor81 #14412 üzenetére

    Tudtommal már nincs hatályban a 3 napos szabály, de még nem láttam olyan kereskedőt, aki ne tartaná be. Mondjuk a pixelhiba pont az a témakör, amivel simán elhajthat a kereskedő, mivel a gyártó sem tekinti hibának (a Samsung ilyen szempontból jobb fej, mert ő 3 napon belül 1 pixelhiba miatt is cserélt korábban - nem vagyok biztos benne, hogy még mindig így van, de lehet), csak meghatározott pixelszám és elhelyezkedés esetén - 3 nap után a Samsungnál is a pixelhiba-politika lép életbe. Szóval itt a kereskedő jóindulatára vagy bízva. Mi többen a topicból egy azóta tudtunkkal már sajnos elhunyt hivatalos Pana viszonteladótól vásároltunk. Az első 50G20-on, amit kihozott volt egy szub-pixelhiba. Első bekapcsoláskor kiszúrtam és rögtön hívam is az urat, aki minden kérés nélkül mondta, hogy már hozza is a következőt, azzal már semmi hiba nem volt. Mondta is, hogy nála a 3 nap igazából 2 hétig szokott artani, azon belül bármi van, szóljak. Velem talpig úriember volt, segített felhozni a TV-t, megvárta, míg kibontom, megmézem, megvan-e mindene, kedvezményt is kaptunk a csoportos vásárlás miatt, ráadásul a Pana is megerősítette, hogy hivatalos viszonteladójuk, meg is kaptuk a garancia-kiterjesztést 5 évre. Biztos, hogy nála vettem volna a következő TV-met is, azonban nemrég megtudtuk, hogy haláleset miatt bezárt a vállalkozás. Mivel egyéni vállalkozó volt, ezért sanszos, hogy ő maga halt meg sajnos.
    Szóval korrekt kereskedőt kell keresni, vagy esetleg neten megrendelni és úgy elhozni, mert akkor hia esetén (sőt, ugye anélkül is) élhetsz az elállás jogával a távollevők között kötött szerződésre hivatkozva.

    Üzletben egyébként körülményes az ellenőrzés: nem szeretik kibontani a TV-ket, hozzáteszem: joggal, mert tényleg macerás visszacsomagolni, márpedig a biztonságos szállításnak az a záloga. Egyébként többszínű jpeg-ekkel tudod ellenőrizni a panelt, azokat felmásolod USB-re és végigpásztázod alaposan a panelt az alapszínekkel, plusz még párral - Paint-ben csinálsz 1920x1080 felbontású jpeg-eket, feketét, fehéret, pirosat, zöldet, kéket, sárgát, szürkét, narancsot, lilát, stb. és átnézed a panelt. Ha azokkal nem látsz hibát, akkor nagy eséllyel nincs is.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák