Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz madgie #14217 üzenetére

    Nem téged nem értelek, hanem azt, aki nem vél különbséget felfedezni.

    Azt értem, ha szar monitoron nem tudja megítélni, hogy melyik a jobb, mert abszolút értelemben több a hiba a monitorban, mint relatívan a két kép közt.

    Azt is, ha szerinte jobb amit a kamera csinál, mint amit az általa kipróbált software-ek Auto üzemmódban, a kézi finomhangolásra pedig nem szán időt, mert vagy nincs rá igénye, vagy előző pontnak állva úgysem tudja megvalósítani egy megfelelő monitor hiányában.

    Azt nem, ha azt mondja nem lát különbséget a monitor miatt, mert annyira szar nem lehet egy notebook kijelző sem. (Bár a legutóbbi HP ProBook akasztásommal én is szépen kifogtam, hogy nagyságrendileg szarabb a kijelző, mint egy sok éves Vostro-ban volt. De relatív különbségeket azért látni ezen is, és azok lehetnek rendesen a meredeken eltérő RAW feldolgozások eredményei közt.)

    (#14218) BBéci

    Passz.
    Milyen jellegű képekkel és milyen PC software-el próbálgattad?
    Ami nálam van Olympus E-PL1, annak egész szépen teljesítenek a filterei napfényben. Kültéri fotóknál egész fehér a fehér még akkor is, ha 1:1 rakom át RGB TIFF-be a RAW csatornák értékeit, mindenféle fehéregyensúly vagy más babrálás nélkül. Neonfényben viszont már felismerhetetlen a színek, ha nem nyúlok hozzá. Normális szaturációhoz persze már kell valamilyen mátrix profil, amikkel folyton küszködöm. (Ha profi fotós lennék, talán már bele is őrültem volna, hogy tényleg jól eltaláljam a dolgot.)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák