Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Kicsit fura jószág ez a játék. A Demon's Souls Remake mellett, ez lenne a Playstation 5 igazi nyitócíme. Sőt, inkább ez, mert ez sokkal populárisabb. És sokan mondják rá, hogy ez ugyan olyan, mint az előző Spider-Man játék. Ez igaz. Mert amikor elindítjuk, és elkezdünk hintázni a felhőkarcolók között, akkor jut eszünkbe, hogy az előző is milyen fasza kis játék volt!

    És a Miles Morales a bevált recepten mitsem változtat. Ezzel igazán nem is lenne probléma. A probléma az, hogy rövid.

    Én az Ultimate Edition Kiadás-t (Így van ráírva a magyar borítóra. Egy fórumtárs elmésen meg is jegyezte, hogy ez olyan mint a bacon-szalonna. :D) vettem, ami tartalmazza a Spider-Man Remaster-t is. De a kérdés az, hogy szükségünk volt nekünk arra a Remaster-re? Úgy gondolom, hogy ha a Remaster elkészítésének fejlesztési idejét, beleölték volna a Miles Morales-be, akkor lehetett volna ez egy tartalmasabb, hosszabb játék. És akkor nem úgy értékelné mindenki, mint egy DLC-t, vagy nem úgy szólnának a tesztek, hogy jó-jó, csak rövid.
    Nekem a Plyastation 5, 17 óra játékidőt ír (ingame 100%). Ami számomra meglepő, nem érződött ennyinek. A megoldás az lehet, hogy azért ennyi, mert minden feladatot, minden mellékküldetést a lehető legmagasabb értékelésre csináltam mindig. Így lett végül 78%-os a trófea lista. De sajnos a platinához, végig kellene játszani New Game+-ban is a játékot. Én az ilyen feladatokat nem szeretem. Mesterkéltnek tartom. Még akkor is ha maga a történet rövid. És a sztori miatt érződik rövidnek a játék is.

    Magáról a játékmenetről nehéz bármit is kiemelni. Ha még is ki akarnék valamit emelni, akkor Miles új "Méreg" képességeit tenném. Nagyon látványosak, és nagyon erősek. Miles sokkal erősebbnek hat mint Peter.

    A történet érdekes. Meglepő, hogy az ellenfelek igazából nem feltétlenül negatív karakterek. Ez érdekes alaphangot ad a történéseknek. A karakterek jók, a motivációjuk is a helyén van. Az akció közel sem olyan látványos, mint az előző részben. Vannak látványos jelenetek, de összességében elmarad attól.

    A mellékfeladatok jók, nem megterhelőek. Ezt szerettem korábban is, hogy nem nyűg megcsinálni őket.
    Amit még kiemelnék, azok a ruhák. Szerintem sokkal jobb ruhákat sikerült kitalálniuk mint legutóbb. Külön említésre érdemes a Into the Spider-Verse ruha. Az szenzációs! Főleg a két mod használatával, ezek közül az egyik a mozgást teszi az animációs filmben látottá, a másik pedig harc közben jeleníti meg a képernyőkben látható harc effekt buborékokat. Szerintem nagyon frankó ötlet.

    És akkor a nagy durranás! A Grafika! A Playstaion 5 ereje!
    Nem véletlenül lett ez az egyik nyitócím. Keresve sem lehetne jobb terepet találni a felhőkarcolókkal zsúfolt New York-nál, a ray tracing, élesebb textúrák stb.. 30fps mellet.
    Nagyon állat a Részletes (Loyalty Mode) grafikai mód! Úgy 15-20 percig, maximum. Amíg az ember megnézi magát a kirakatokban, a felhőkarcolók üvegében, a jeges talajon. Elmegy a Time Square-re, ott is körbenéz. Majd átállítja Teljesítmény módra. Mert! Szép a Loyality mód, tök jó kis techdemo, de 30fps. És ezzel a gond az, hogy amikor bele vagy merülve a játékba, nem fogsz foglalkozni a bevilágítással, az árnyékokkal, a tükröződéssel, szóval a plusz amit ad, az el is veszik. Ellenben a 60fps az minden körülmények között érezhető különbség. Minden esetben pluszt ad.
    A töltési idők szenzációsak az SSD-nek köszönhetően. Számomra ez nem egy kiemelten fontos feature, mert nem volt igényem erre, de itt tényleg pár másodpercesek maximum a töltések.

    Összességében egyébként egy jó játék a Miles Morales, élvezetes, szép. De nem ezzel érkeztünk meg a Next-gen korszakába. Vagyis de, egy aspektusból igen, az árával.
    A "bacon-szalonna" Edition Kiadás 29990 forint. Ami hűűű. Ennyit közel sem ér. Az alap játék is drága lenne még a régi PS4-es áron is, hát így.. Jó, van benne két játék oké. És igazából tudom, hogy itt nem azt kell nézni, hogy ez a játék ennyi. Hanem, hogy innentől kezdve a Sony exkluzívok ennyibe fognak kerülni. Szóval ezt nem szabad a Miles Morales rovására írni. De azért szokni kell.

    Képek a játékból

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák