Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    Azt gondolom, hogy a Far Cry New Dawn elég komoly ziccert hagyott ki a posztapokaliptikus téma parlagon hagyásával, mert a Fallout76 bénasága egyfajta lehetőséget adott nekik, hogy ebben elmélyedjenek, ha már az ötödik epizód úgy ért véget ahogy.

    De benne van a pakliban, hogy ez egyáltalán cél sem volt, csak a játéknak álcázott dlc, amivel el lehet töltetni néhány órát.
    Na de milyen áron?


    Mert ez kérem akárhogyan is nézzük, max egy dlc lehetne, de abból is csak pár ezer forintos tétel és csak a legelvakultabb Far Cry fanok hihetnek benne, hogy ez megéri a teljes árát.


    Mert ugyan szórakoztató, de az Ubisoft olyan eszközökkel próbálja elhitetni, hogy ez egy jó játék, ami időnként azért az embert heveny öklendezésre késztetheti.

    A bajom csupán néhány, pl. kapunk egy töredéknyi mapot az ötödik részből, de milyen formában? Ez nem posztapokaliptikus helyszín, nem az, ez kérem az Ozora fesztivál, vagy csak be voltak állva a készítők. Oké, elfogadom, hogy ez a rózsaszín virág a leginvazívabb növény evör, de miért rózsaszínűek az épületek, konténerek, horribile dictu a fegyverek is?!?Festékgyárak robbantak fel a környéken?
    Nem lehetett volna csak egy kicsit komorabbra, radioaktívabbra csinálni az ötödik részt követően? Mintha a Pride zajlana a szemeink előtt.

    De tegyük ezt félre. Mert lövöldözni, lopakodni, rambóskodni még mindig jó móka, de mivel is lehetne kitolni a néhány órás játékidőt? Hm, mondjuk bázisok és fegyverek fejlesztésével? EZ AZ!


    Az Assassin creed sorozat evolúciója után joggal reménykedtem benne, hogy itt is valami hasonlóval fogok találkozni, de nem, itt a helyzet jóval profánabb.

    Fejleszd a bázisodat, hogy EGYÁLTALÁN TOVÁBB TUDJ HALADNI A FŐKÜLDETÉSBEN!
    Akkor írom ezt nem kiabálva is, szóval addig nem jutsz tovább a játékban, amíg nem farmolsz elég nyersanyagot a fejlesztéshez. És tudod, hogy tudsz eleget farmolni? Ha lenyomsz egy helyőrséget, aztán hagyod az ellenség visszavegye, aztán megint kifosztod, megint hagyod, aztán újra és újra. Tudod, amivel az eddigi részek során is egy idő után tele volt a csizmád, itt meg rá vagy kényszerítve, hogy többször egymás után megcsináld.

    Igen ám, de mindig egyre erősebb ellenfelek jönnek vissza, ergo a fegyvereidet is muszáj fejlesztened, különben elég komoly meglepetésben lesz részed.
    Fegyvert lehet fejleszteni? Ez azért elég jól hangzik, na lássuk. Aha, értem, szóval vannak 1,2,3 és elit fokozatú fegyverek és ha xarrá farmolom magam, akkor ezeket meg tudom szerezni. Sőt. Még ezek után is tudom őket fejleszteni, mert ha eleget farmolok, akkor a végtelenségig lehet upgradelni és tudjátok milyen formában? Minden egyes upgrade 5% sebzést ad a fegyvernek. Nem, nincs plusz tárkapacitás, nagyobb távcső, kisebb recoil, nem, végtelenségig 5%. Eszméletlen sokáig agyalhattak ezen!

    Oké, ne legyünk elégedetlenek, hiszen végre változás van a sorozatban, hát nem? Engem ez nem is zavarna, de mivel a játék főszálába építették a farmolást is, így elég nehéz nem észrevenni, hogy maga a főszál, történet, tartalom elég rövid és foghíjas.
    Még nem is fájna a történet, mert nekem az ötödik rész vallási révülete nagyon nem jött be, ez az utójáték már jobban tetszett, de ez meg elég rövid( dlc) és nem is konzisztens.
    Hiába raktak bele a játékba plusz helikopteres missziókat, ezek nem hogy pluszt nem adnak hozzá, hanem kapunk egy időlimitet, ami túl hullámokban spawnolódnak ránk az ellenfelek. Ennyi.


    Ha ki kéne emelnem vmi pozitívumot, akkor a társainkat mondanám, élveztem mindegyik küldetését, kiszabadítását, viselkedését,amolyan fapados multi feelinget adtak, bár az is tény, hogy nem mindegy kit viszünk magunkkal, mert nem elég, hogy gyorsan is halnak, de időnként még akadályoznak is bennünket.

    A játék bugos, oké, jöhet a kérdés, hogy ebben mi az újdonság, de azért csak bosszantó, amikor az ellenfél beleragad a falba, sziklába, raklapba és kezdheted újra a küldetést.


    Úgy tűnhet, hogy csak szidom a játékot holott kikapcsolt és nem is kis időre, mert jó volt kalandozni a társakkal( az öreg mesterlövész mamát nagyon bírtam), legendás állatokra vadászni, mondjuk szinte csak ezek emlékeztettek arra, hogy van vmi radiokatvitás, vagy vmi hello Kittyis gumibogyószörp, amitől megvadultak.


    Összefoglalva

    előnyök:
    - társak
    - az open worldnek ható fps, amolyan far cry módon
    - a segítők, korábbi részből visszaköszönő karakterek megmentése
    - a játék fluiditása, ps pron meg sem reccent, akkor sem amikor robbant, égett minden körülöttem, de a konzol sem nyüszített jobban, mint egy GOW vagy RDR2 esetében
    -a nehézségi fok változása a vége felé

    hátrányok
    - hello Kitty színű világ
    -gyér történet
    -bugok
    -farmolás
    -a játék evolúciója nem más mint a farmolás
    -súlytalan főellenfelek
    - ez egy szimpla dlc-nyi anyag

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák