Hirdetés
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- Stellar Blade
- Android játékok topikja
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5 Pro teszt
-
GAMEPOD.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz molnarpeter #217950 üzenetére
A rendes 2 ajtós RWD kupé az tetszik, pl. [link] (első kerekes bmw-k kizárva). Picit több ló jó lenne. Rohadtul nem praktikus, azért egy szett kereket illene tudni elcipelni vele. 2 ajtós... az esetek 99%-ában nem gond, kutyánk sincs.
Összességében nem rossz tipp!tibbike01: Ez meg túl nagy, nem valószínű, hogy befér a zegi garázsba. A színe tetszik.
Szép autó, de nem az enyém.
-
Most gyövök a PoHuSzegedtől, leadtam a kocsit javítani.
Csak egy pöpp infó: ha vki nem kéri (le lehet nyilatkozni) a VAG csoportos autójánál a motorvezérlő szoftveres upgrédjét, az bekerül egy adatbázisba ami amit a belügy követel meg. Most még nincs vele gond, de lehet hogy lesz valami következménye a későbbiekben.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
válasz johnny82 #217957 üzenetére
So-so. Nem jókedvemben hordom ide, most olyan károm lett amit csak velük csináltatok meg. Alapban x1.5-x2 a szorzó mindenen. A személyzet kedves és aranyos, fullon vannak melóval mindig. A legutóbbi kárrendezésnél a biztosító pártját fogták velem szemben, aminek nem örültem de nagyon.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
válasz imyourfriend #217960 üzenetére
Nekem csak 3.0 volt. Bár a végén engedtem a tehén klub nyomásának és kapott egy ~15%-s chipet és hát valóban ég és föld volt a különbség. Még úgy is hogy a csipes szerint ezt minimál efforttal közel 30ra fel lehetett volna vinni ami már elég szép lett volna. 233/500 gyárilag, utána főtengelyen 250/580 volt.
Mindenki mondja h a 4.2 tdi az igazi csak hát szervizelni nem az.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
őstag
válasz bitpork #217958 üzenetére
Garancia miatt mindenképp márkaszervizbe szeretném vinni az autót, de megmondom őszintén tartok attól, hogy csak kifizettetik, de ki nem cserélik, amit kell. Meg szeretném, ha minden olajcseréről lenne bejegyzés a digitális szervizkönyvben (vagy nem tudom hogy megy az a VW-nél).
Az első olajat mikor ajánlott cserélni? Évente kb 17-18 ezret megyek, úgy gondoltam évente fogok olajat és szűrőket cseréltetni. A 2 évet semmiképp sem várom meg.[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
Érdekességképpen mesélném, hogy az elmúlt időszakban dízel motorjaim voltak és megszoktam, hogy egy hajtósabb út után illetve időszakonként illik ránézni az olajszintre - ehhez képest most a 2.0 benzint tegnap megnéztem 1500 km hajtósabb út után és hajszál pontosan a maxon van az olaj - és ráadásul ahogy a benzinesben kell, aranysárga.
Az élet apró örömei... Bár azt nem tudom, hogy ez is hígul-e mint az újabb tdi-k. -
-
válasz johnny82 #217970 üzenetére
Ha mindenképpen kell a márkaszervizes pöcsőt akkor nem nagyon. Van egy ember aki porschés volt sokáig, aki nagyon jó szerelő és korrekt is - csak hát mindenki hozzá akar bekerülni és hetes hónapos sorok vannak.
Ott van még függetlenként Attix phórumtárs (én is hozzá hordom a szaromat) aki szintén nagyon jó áron dolgozik, de nála is van sorállás és ugye nincs pacsét/bejegyzés.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Corsa02
őstag
válasz johnny82 #217967 üzenetére
Hova vagy valósi? Én, ha garos szervizre viszem akkor aláírom a nyilatkozatot és bemegyek az autó mellé. Van amelyik szerelő tök jó fej és beszélgetünk, van amelyik utál mint az állat de engem nem érdekel...
Digitális szervizkönyv van, én az 1 év vagy max. 15km cserét javaslom.
Milyen motorról is beszélünk?The Truth Is Out There --->
-
TrollBalint
addikt
válasz gyulaszu #217919 üzenetére
Nekem úgy rémlik nálam (O3) egy zöld keret jelenik meg a gomb körül, ha aktív. Amúgy a levegőbeszívás nálad is be van kapcsolva (nem tudom ez kapcsolta-e be)
Bár arra kíváncsi lennék, hogy ilyenkor ér is-e valamit, vagy rohadtul nem is megy át a szűrőn a levegő, csak ha a klímát is bekapcsolod hozzáhttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
gyulaszu
senior tag
válasz TrollBalint #217974 üzenetére
Milyen gomb körül?
Milyen levegő beszívás?
A belső keringetésre gondolsz, hogy nincs bekapcsolva?
Én úgy értelmezem, hogy az aircare belső keringet és azzal játszik, mogy mennyi friss levegőt kever hozzá.
És ennek függetlennek kellene lenni a hűtéstől.gyulaszu
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TrollBalint #217974 üzenetére
Azért kell a klíma is hozzá, mert az AirCare nem csak az utastér levegőjének a minőségét, hanem a páratartalmát is szabályozza. Márpedig belsőkeringetés esetén csak úgy tudja csökkenteni azt, ha üzemel a klíma.
Próbáld ki hidegebb időben milyen ha csak belsőkeringetésen megy a levegő, úgy lepárásodnak az ablakok mint az atom.
#nincsbennetarcsi
-
grizlisandor
veterán
Seat Altea(alias Piros) 2004 1.6 BGU
Most hívott a villanyász, hogy a szekunderlevegő szivattyúnak vége van kell bele egy új, szerintetek bontott vagy új, ha új akkor milyen márka?
-
F_Zolee
veterán
válasz grizlisandor #217977 üzenetére
Ha még megmarad az autó pár évig akkor újra szavaznék. Márka már más tészta. Összes utángyártott cucc silány kb de talán többet bír, mint egy bontott darab.
-
válasz daniel2121 #217980 üzenetére
Ugye lengőkart nem cserélünk darabra csak párban - biztosító vagy nem, ez alap. Én magam mondtam a pótszemlén a kárszakértő és az audis ember előtt hogy párban legyen a lengőkar csere. Ebből lett a számlán két hidrocsapágy. Nem kérdezték meg hogy vállalom-e a másikat, semmi. Itt a phn vették észre mikor feltöltöttem a számlát.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
ArthurShelby
addikt
Egy barátomnak kéne kocsit vennie.
Jelenleg egy fl-es kombi golf 7-jük van, 1.4 tsi, dsg (csúcsszuper, imádat).
Jön a második baba, és az asszony akar magának egy suv-ot (én sem, a barátom sem suv-ot akarna, de az asszony hajthatatlan). Városban lenne használva, emiatt a hibrid toyota/lexus vonalon indultunk el, de valahogy azok olyan csúnyák, hogy végül marad a vw csoport.
Milyen motor ajánlott városi használatra?
Milyen korút érdemes nézegetni melyik típusból, ha hasonlót szeretne (pl infotainment-ben), mint a golf 7 fl?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #217983 üzenetére
1.4/1.5 tsi mennyire gyenge egy suv kasztnihoz, vagy inkább a 2.0 tsi ajánlott?
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
őstag
válasz bitpork #217971 üzenetére
Gondolom eladásnál csak jól jön, hogy márkaszervizben volt szervizelve, nem?
#217973Corsa02:
Szegedi vagyok. Ez nekem teljesen új. Be lehet menni az autó mellé a szerviz idejére? Engem se érdekel, ha utálnak, csak, ha kifizetem a nem kis felárat a márkaszerviz miatt, akkor elvárom, hogy legyen is megcsinálva. 2024 MK8 Golf 1.5 TSI 150 LE.[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz ArthurShelby #217984 üzenetére
-
vzsryl
nagyúr
Kollégámnak 1.5TSI Kodiaq van, és nagyon jól mozgatja a kasztnit, de pályán még nem tapasztalhattam meg. Ezzel a motorral az autó tömege is visszafogottabb. Most Superb mk4-re fog váltani ugyanezzel a motorral. Kíváncsi leszek rá.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Corsa02
őstag
-
Corsa02
őstag
-
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #217977 üzenetére
Szerencsére csörgött, hogy megtalálta a hibáját és ne siessünk annyira a rendeléssel!
Ali-n is árulják a kicsi kínaiak, nem tudom milyen minőséget képviselhet.
-
veterán
válasz grizlisandor #217991 üzenetére
A működés szempontjából kritikus alkatrészt nem merek venni az Aliról (pl. gyújtógyertya, vízpumpa, szűrők). Olyant viszont ami szem előtt van, látod, hogy oké vagy sem, jó az értékelése, azt igen.
-
426os
őstag
Amikor nézegettem az autókat és nagyon nem találtam megfelelő kombit, akkor néztem a SUV-okat is (Pl. Ateca) és nekem az jött le a műszaki adatok és Spritmonitor alapján, hogy nem észrevehetően lomhábbak, de (főleg autópályán) lehet számolni egy +1-1,5l többletfogyasztással (+nagyobb, drágább gumik stb stb). T-Roc és társai közelebb vannak költségben a kompaktokhoz, de nálam ők látótéren kívül voltak a kisebb csomagtartó miatt.
.
-
őstag
válasz Corsa02 #217989 üzenetére
Köszi! Na majd, ha ott tartok kíváncsi leszek mit mondanak rá. Szerintem majd emailben kérek úgyis ajánlatot, aztán megemlítem, hogy szeretnék az autó mellett lenni a szerviz idejére. Csak nem tudom, hogy vezessem föl? Mondjuk ahogy nézem még akár Békéscsabára, Kecskemétre, vagy Soltvadkertre is el tudnám vinni, nem nagy távolság. De helyben nyilván jóval kényelmesebb lenne.
-
tibbike01
őstag
válasz johnny82 #217994 üzenetére
A márkaszerviz, ahol be van kamerázva a műhely, évente legalább 2szer auditálják őket, az alapanyagraktár leltáros és csak kérésre (szerelési bizonylat) adnak ki anyagot, oktatják a dolgozókat és hatamas hírnév romlással járna egy-egy csel, illetve rajtakapás esetén rendőrségi bevonás (erkölcsi bionyítványnak lőttek)...és te attól félsz, hogy nem cserélik ki az adott alkatrészt? Akkor vidd el inkább Kis Pista bt-hez az utca végére...
Gari időben olaj, szűrők és gyertya csere történik, ezek kb filléres dolgok, ami meg garanciális hibajavítás, ott meg van visszaigazolás a hiba megjavulásáról, és az elégzett javításra is van garancia.
Más: az online szervizkönyv is bullshit, mert csak a forgalmiban bejegyzett tulajnak adják ki az adatokat, de azt is úgy, hogy csak attól a dátumtól, amióta birtokolja az autót...Én vettem a Skodat, a nyomtatott lapon ott volt hogy volt egy olaj cseréje, de persze a rendszerben nem tudják újra kinyomtatni, "nem látják"...csak azokat a szervieket látják, amiket már én csináltatok. Persze ez is hülyeség, de nekik ez a protokoll, ezt kell mondani. Szóval ha nincs ismerősöd a márkaszerviznél nem fogod megtudni az adott autó szervizmúltját. Persze a gari miatt kell a márkaszerviz által vezett szervizkönyv, de utána van bármi értelme?
[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
válasz tibbike01 #217999 üzenetére
Igazad van, de! --> 3 hete voltam Porsche Győr-nél olajcserén. Papír kitölt, bemegyek ember leveszi a burkolatot, alátolja a felfogóhordót, csavar ki, folyik az olaj. Bemegy a raktárba, hozza a cuccot az olaj még kb. gyufaszál vastagságú sugárban folyik!! Befogja az ujjával, új csavart elkezdi visszakapatni. Mondom állj!! hát még folyik le az olaj, várjuk már meg, meg mondom az olajbeöntő sincs meglazítva fent. Elkezd dünnyögni, magyarázni, leengedi, meglazítja a sapkát, visszaemeli, csavar ki és vagy 1 liter még tuti lefolyt. NA! én ezeket akarom elkerülni. Jeleztem is a szervizvezetőnek aki elhívta az embert és küldött egy másik szerelőt aki korrekten megcsinált egy alap olajcserét.
(Ez úgy történik meg, hogy ismernek és tudják, hogy szakmabeli vagyok és havi rendszerességgel segítek nekik analízisben vagy súgok meg nekik valamit)
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There --->
Új hozzászólás Aktív témák
- Kupon kunyeráló
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- PlayStation 5
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EAFC 25
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Melyik tápegységet vegyem?