Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz crey #2198 üzenetére

    A sheperd's pie lényege, erre rájöttem, hogy mindent bele. Ez a kaja a csóró brit állatterelők kajája volt, nyilván azt tettek bele, ami volt otthon. Én is így vagyok vele. Az alapok viszont - nálam - változatlanok:
    1. Füstölt szalonnát kockázok és pirítok le, majd kiszedem, és ennek a zsírján dolgozom tovább.
    2. A zsíron a hagymát nagyon lassan párolom, majd a húst is. A sült szalonnának azt a részét, amit a feleségem nem evett meg, visszateszem.
    3. Reszelt répát mindig teszek bele. A sült répa édeskés, nagyon passzol minden szaftos húshoz.
    4. Amikor összeált a ragu, csak húslevessel öntöm fel. Kocka nem jöhet szóba... Mert, amint írtad, elbassza az egészet.

    Aztán hogy mi történik a fentiek között, már más tészta. Én pl. ma pulykából csináltam, ez volt a boltban. Tettem bele kevés borsót és bazsalikomot is, meg persze paradicsomszószt. Mindegy, lett egy frankó, szaftos ragum. Rá a krumpli, be a sütőbe, veszonlá...

    Nálunk húsleves mindig van a fagyasztóban. Amikor hentesnél járok, rendszeresen veszek valami csontot, disznót, marhát, mindegy; de amikor normális csirkéhez jutunk, és azt bontjuk, annak a csontját is felhasználjuk. Ezt be fazékba, egy hagyma bele, pár gerezd fokhagyma, pár óráig fődögél, leszűröm, és literenként, félliterenként be a fagyasztóba. Aztán amikor kell, előveszek egy ilyen bazi nagy leveskockát, és az meg a pitébe :DDD .

    Szerk: A Guinness sörház alatt a főzdét érted? Nagyon klassz hely, nagyon.

    [ Szerkesztve ]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák