Új hozzászólás Aktív témák

  • zolikaDB

    veterán

    válasz Andi45 #22127 üzenetére

    Ez a felni a lyukosztáson kívül nagyon-nagyon nem ide való...
    Példa: Astra G, 195/60 R15, 4*100, 5.5J széles, ET49. Ezek a gyári adatok. Ezek alapján lehet kiszámolni, h milyen felni/gumi kombó megy be alá. Minden szélesség/magasság aránynak van váltója, ez azt jelenti, hogyha megfelelő értéket választasz, nem fog csalni az óra, nem terheli fölöslegesen a futóművet stb. Elméletben ezt is lehetne növelni akár 20"-ig is, más kérdés, h ott az átmérővel lesz gond, nem a váltóértékkel, be sem fér igazán.
    Ha az ET számod jóval kisebb a gyárinál, (akár - is lehet), akkor ki fog lógni a kereked, amit elvileg nem tolerál se a KPM, se a rendőr - az egyéni problémákon felül. Nekem ET35-ös kerekem is volt, ez még passzolt.
    Nagyon valószínű, h nálad a szélesség és az ET szám nem passzol, emiatt hiába lehet jó a váltóméret.
    Itt egy ET kalkulátor.
    Itt pedig egy gumi, felni, feszesség, ET méret kalkulátor. (copied by carstyling) Utóbbi szépen megmutatja, h milyen volt az eredeti állapot és mi van most helyette.
    Nem ismerem és kedvem sincs guglizni az eredeti B Vectra méreteket, de ha beírod az én méreteimet, láthatod, h nem okozott akkora problémát a változás, mint nálad. Azaz egyáltalán nincs gondom vele, tökéletes.
    Amivel vettem a kocsit (és téliben ez is van fent): 195/65 R15, 5.5J, ET49. A mostani (és nyári): 195/55 R16, 6J, ET49. Természetesen Irmscher, azaz "gyári". (valójában 6"-ra nem is nagyon menne rá 205-nél nagyobb gumma)
    Ja... Agyméreted passzol egyáltalán, vagy csak amolyan "lötyögős"??

    PS: írod, h 2-3 centire kilógnak a kerekek... Az kaki. Az a felni sosem lesz jó a kocsitok alatt. Annak az ET száma kurva kicsi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák