Új hozzászólás Aktív témák

  • Tikakukac

    titán

    Short story hogyan lesz a papíron ezer forintos anyagköltséges melóból lazán 100k-s számla ha szerelőhöz mész.

    Adott az öreg Z14XEP. Meglepő, de van rajta olajszűrő. Ami egy házban csücsül mivel cartridge jellegű. Ez a ház egy cuki tömítés segítségével nyeri el integritását a környezetétől. Ez újonnan Opel/GM verzióban is megáll 1300 forint alatt, ha Elringet veszel ami gyanúsan a gyári is, nincs egy ezres sem.

    Ez, mivel az ívet kapja ám a blokk oldalán rendesen szeret kikeményedni és folyni. Rá az első motortartó bakra, ami így főleg gyorsan KO-ra rakja magát.
    Semmi gond, gondolod, kicseréled. És itt indul a mókavonat. A csodamérnökök úgy csinálták meg a rögzítést, hogy ne férj hozzá a belső 2 csavarhoz. Ergo, le kell venni a leömlőt. De mivel a leömlő egyben van a katival, így keletkezik egy hombár nagy savanyúságos hordó kicsit meglapítva, amit ki kéne szedni a kocsiból. Ehhez lekapod a csavarokat körben egy tonna csavarlazítóval, majd egy vékonyított dugóval megpróbálod anélkül kiszedni a belső 3 csavart, hogy ne tépd bele a hengerfejbe egyiket sem, különben a sztori ennyi volt, veheted le az egész egész felső motort A-tól Z-ig kb. mert abba a furatba semmi más eszköz nem fér be. Ha mákod van akkor nem nyalódik el az anya, max a tőcsavart is kitekeri a fejből (fogja). Ja igen, minden anya csere és a gázosabb tőcsavarok is ofc. Tegyük fel kiszenvedted őket. Kivennéd ezt a nagy bunkó tömböt onnan. Alul még oldd el a kipufigót, fent lambda ki, aztán rájössz, hogy a klímakompresszortól nem fog kiférni sehogy. Úgyhogy hosszbordás szíj le, klíma 3 csavarja ki (útban van az egyik klímacső is). Ezután ki bírod szenvedni a katit. Utána 3 belső torx és lent is a ház.

    Indulhat a mosoda, blokkot egy liter Brigéciolban eltakarítod, megpróbálod csiszolókővel kicsit lekapni a sorját a katiról, kimosod a sok szemetet az olajszűrő házából, majd az egészet visszafele megcsinálod, nyilván mindenhez új tömítés és ahol lehet anya-csavar is új.

    Na ez az egész végül 10k anyag lett és 6 munkaóra.

    Egyszerű szívóbenzin mi :N

    Itt a bűnös

    Ez pedig a világfájdalom.

    Ja és bónuszban, ha valakinek már szegecselt a lengőkarja, de csaj gömbfejet akar cserélni, ne tegye. Egész jó állványos fúróval és jó flexelő skillekkel a 2 lengőkar megcsinálása 4 óra volt. A videókon mikor a pali csak úgy lefúrja és kiesik a helyéről :DDD hát nagyon nem. Valóságban mindkét oldalon totál le kellett fúrni és flexelni a szegecseket, majd kettéfeszítve a végét egy vésővel kicsit benyúlni aztán mehet a szomszédszomorító ultravékony tárcsával és magát a szegecset is el kell vágni a gömbfej síkján óvatosan és utána fogod tudni kiszedni.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

Új hozzászólás Aktív témák