Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- GTA VI
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- EAFC 25
- Marvel Snap
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kingdom Come Deliverance - Túl a 8 millión
- Konzolokról KULTURÁLT módon
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fradizmus
csendes tag
Sziasztok!
Én is azok közé tartozom, akik már majdnem elkötelezték magukat egy Switch mellett, csak egy kis megerősítésre van szükségem mielőtt belevágok
Az utolsó konzolom egy Sega Master System 2 volt kb 10 évesen, az elmúlt 20 évben kizárólag PC-n játszottam.
Régebben napi átlag 3 órát tudtam játékkal töltetni, de az utóbbi években született két kisfiam (a nagyobbik 3 éves), és csak akkor tudok játszani ha mindenki alszik, napi 1 órát kb.
Kérdéseim:
1, Szerintetek hány évesen érdemes bevonni a Switchezésbe egy gyereket? Nem szeretnék belőle kis kockát nevelni, de biztos nagy élmény lenne majd közösen játszani. Milyen játékokkal lehetne kezdeni?
2, Milyen tartozékot érdemes gyorsan beszerezni a Switch-hez a maximális élményért? Pl. elég nagy kezem van, nem tudom mennyire lesz kényelmes a Joy Conok használata, a Pro controller viszont erősen megdobná az árat.
3, Játékárak: PC-n nekem eddig kb 6000 Ft volt a lélektani határ amit kiadtam egy játékért, ezért a pénzért gyakorlatilag 1 évvel a megjelenés után a GTA V-ön kívül mindent be tudtam szerezni valamilyen forrásból. Úgy látom a Switch-nél már jó vagyok ha 12000-ért beszerzem az 1 éves nagyobb címeket. Ennyiért viszont csak évi kb 3 játékra lenne lehetőségem... (Vajon a Zelda, Kart, Mario odyssey le tudna kötni 1 évig)?
4, Honnan érdemes beszerezni a gépet, a játékokat, tartozékokat? Egyszerűen kiválasztom árukeresőről a legolcsóbbat és jó vagyok, vagy érdemes máshogy megközelíteni?Privát üzenetben is szívesen fogadok tanácsokat.
Elnézést a hosszú írásért, köszönöm annak aki reagál.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Fradizmus #11301 üzenetére
Én hardveraprón húztam be a switchet számlával garival zeldával 110-ért. Most per pill 107k-ért adja. (ez alapján már megtalálod, nem akarok reklámozni)
Gyereknek én azért később adnám a kezébe. Játszon csak még kint az udvaron/haverokkal. Bandázzon legyen gyerekkora, ne a lakásban tespedjen. (bár tudom viheti ide oda) Ha csak néha együtt játszanátok, akkor nagyon nagy választék van, ami biztosan jó az a mario kart vagy valamilyen coop képes platformer. Az hogy mikor adod neki, már a te döntésed, de ha elkapatod akkor nincs visszaút.
Pro controller inkább akkor kell ha sokat tudsz egyhuzamban játszani (órákat). Én is féltem hogy kényelmetlen a joycon, de simán elvagyok vele 2-3 órát is. (ez erősen ember függő, van aki nem bírja a joycont)
A játékok valóban drágábbak, de ha nem ragaszkodsz hozzájuk akkor kártyásan érdemes venni, és el tudod adni. Így már jóval több játékhoz férsz hozzá. Ha használtan veszed és adod el akkor még könnyebben tudod cserélgetni minimális anyagi ráfordítással is.
Ami még a switchnél nagyon nagy előny és szinte senki se hozta még fel az a csendesség. Én is csak használat közben jöttem rá hogy teljesen zajtalan. (baba mellett nekem nagyon sokat számít)
A játékok áránál én is volt hogy nyeltem nagyokat, mert más platformra negyed annyiért is megkaphattam volna, de nekem is hasonló a szitum, és eszembe jut hogy vagy így tudok játszani vele, vagy sehogy.
[ Szerkesztve ]
-
djozsi
senior tag
válasz adalbert1 #11299 üzenetére
Ahogy mondod, ez a 20 játék ingyenesen elérhető lesz bármikor, ha van előfizetésed.
Egyébként aki nem tudja, hogy a virtual console és ezek a retro játékok mekkora érdeklődéssel bírnak annak érdekességként annyit, hogy a VS Super Mario Bros. 8 euroért elérhető Switchen és a megjelenése után nagyon hosszú ideig ottvolt az eshop top seller lista első helyén. Szóval nem kis pénztől esik el a Nintendo azzal, hogy ezeket inkább ingyen adja az online mellé, úgyhogy az látszik, hogy ők nagyon szeretnék pusholni az online-t.
Discount szerintem se lesz óriási, hisz harmadannyi a szolgáltatás ára, mint más platformokon. De ezt lehet, hogy felülbírálja az, hogy nagyon szeretnék elterjeszteni a szolgáltatást. Simán el bírok képzelni valami olyasmit, hogy ha befizeted az első évet akkor az árát megkapod kedvezményként valamelyik online-t igénylő játékból.
-
djozsi
senior tag
Az első kérdésedben nem tudok segíteni. Talán annyit, hogy a Nintendo játékok általában már a nagyon fiatal gyerekekkel is tökéletesen rezonálnak, szóval óvatosan, mert nagyon rá tudnak állni.
Tartozék - nincs kötelező tartozék. Ha félsz, hogy megkarcolódik, akkor esetleg egy fólia az. A pro controller nagyon jó cucc, egyik legkényelmesebb controllerem, de ezt utólag is el tudod dönteni. Minden mást is ráérsz a kezdeti tapasztalatok alapján eldönteni, ha úgy érzed, hogy valami jól jönne beszerzed, a kezdőcsomag teljesen megfelel 1-2 személyes játékra.
Játékárak - first party címekre nagyon ritka a komolyabb kedvezmény, 2-3 év után a Nintendo elkezdi a nagyobb címeket "Selects" csomagba pakolni féláron. Third party játékokra rendszeres a kedvezmény fizikai és digitális verzió esetén is, de azért ne steam sale szintre számíts itt se. Viszont ami PCről érkezve újdonság lesz és számodra nagyon jól jöhet az a használt játékok piaca a fizikai verzió esetén. A lényeg, hogy a dobozos szoftvereket adni-venni lehet és ezt teszik is az emberek. Így, ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy örökre meglegyenek a játékok nagyon olcsón meg lehet úszni 1-1 játékot, cserébe persze be kell vállalni az adás-vétel esetleges kellemetlenségeit.
-
SityiSXT
őstag
Nekem egy két és fél éves lányom van, néha azért bevonom a játékba, de csak módjával és mértékletesen. A Wii U-n neki nagyon tetszik a Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games - játszani nem tud vele, de szívesen nézi, illetve ő választja ki mindig, melyik sportban melyik szereplővel toljuk. Ma reggel kaptam meg a Labót tesztre, ebbe majd őt is szeretném valamilyen szinten belevonni, így majd fogok tudni gyakorlati tapasztalatról írni. Egyelőre az a tippem, hogy a házikó és a zongora fogja lekötni, de majd meglátjuk (ahogy a karton strapabírását is).
A kontroller fura, de kényelmetlennek nem mondanám. Péklapát méretű kezem van, de a joycon grippel is egész jól bírom. De a legkényelmesebb számomra az, ha inkább a hurkokat pattintom fel, mert így teljesen szabadon van a kezem, és pl. a Skyrimben is egyszerűbb így célozni.
Ja, igen, az eShopban minden héten van akció, indie címeket ki lehet fogni nagyon olcsón.[ Szerkesztve ]
-
Fradizmus
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, pár napon belül belépek a Switch tulajok klubjába.
A Mario Kart-tól sokat remélek, volt gyerekkoromban egy Wacky Wheels nevű PC játék ami hasonló játékmenettel rendelkezett és az egy szép emlék maradt ahogy osztott képernyőn toltuk.
Remélem 30 felett sem találom majd gyerekesnek a Switch exklúzívokat. -
MODERÁTOR
Az összefoglaló szerint tavaly szilveszter körül 34,8 volt (a megadottak alapján)
Én 24 éves korom óta "vártam arra", hogy megint "Nintendozhassak", kb 20 évet... most jobban élvezem[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
TomBennet
tag
Ezek a NES-es játékok arra lesznek jók, hogy apa meg tudja mutatni a gyerekeknek, "nézzétek milyen klassz játékok voltak már gyerekkoromban is!" Ők meg fura arccal nézik pár percig, aztán mennek vissza ARMSozni meg Splatoonozni
Na jó, a Mario Odysseyben bírták nagyon a 2D-s részeket, úgyhogy nem lesz teljesen újdonság...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz SityiSXT #11313 üzenetére
Igyekszem frissen tartani, ha valaki beírja ide vagy elküldi privátban, berakom mihamarabb.
Jelenleg így értelmezhető, ha így küldöd, biztos bekerülsz gyorsan :
ezen fórum nick / Friend code / Switch-en megjelenő nick (életkor)
(koncsik SW-3374-4525-4514 Gabyka (49) )és persze az online dolgok is bekerülnek
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
lanszelot
addikt
-
Madwe
nagyúr
válasz lanszelot #11321 üzenetére
Ez relatív. Van gamer pcm, ps4em és switchem is, mégis a switch sokkal többet kerül elő, mint pl a ps4, pláne a pc Zelda, Mariokart, DK, Overcooked, Mario Rabbids, Death Sqared és Snipperclips nagy kedvenc, míg pl ps4re megvettem legutóbb a GoWot s kb fél órát eddig ha beletettem.
-
MODERÁTOR
-
Mr Bond 007
őstag
válasz lanszelot #11321 üzenetére
Nem tudom figyelted-e az eseményeket de voltak már 80%-os leárazások is indie címekből és a spring sale-en 17k-s játékokat is be lehetett zsebelni 10-11k körül. (doom, skyrim, arms talán)
Xboxot ps4-et is a hajamra kenhetem ha nem tudom kivinni a lakásból a tv elől..[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz koncsik #11323 üzenetére
Jaj, miért kell ezt? De megfogadtam, hogy erős leszek, várok még egy picit (félreértés ne essék, bőven ér ennyit, de én főleg indie játékokhoz venném, oda picit még drága...talán ha használtan legalább egy év garival annyiért lehet majd venni, mint újonnan egy New 3DS xl-t )
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
djozsi
senior tag
Donkey Kong Country: Tropical Freeze’s debut sales on Switch in the UK were 53.7% higher than Wii U.
-
-
adalbert1
veterán
Egyelőre még ennek az árnak a tekintetében is jó üzletnek érzem, hogy megjelenés napján a zelda botw-dal és egy official nintendo tokkal együtt megvettem 130k-ért (igaz, ott is volt valami akció), ha ezeket most is megvenném hozzá, akkor talán 10-15k-val járnék jobban, ennyit bőven megért, hogy már több mint egy éve használhatom
Sirandrish: én elgondolkoztam azon, hogy jövőre, a garancia lejártakor, ha kiön egy 20k ráfizetéssel, akkor veszek majd egy új gépet, ennyit megérne az újból 2 év garancia, illetve a teljesen új akksi benne (illetve hátha kijön addig egy újabb rev. is kisebb fogyasztással).
Virtual Console címekhez: ugyan sok játék megvan azon a platformon, amin megjelent, vagy virtual console címként, vagy a nes/snes minin, én azért örültem volna, hogy ha kijönnek, és mindent lehet egy gépen játszani - ez az előfizetés mellé adott csokor egy jó kezdet, kérdés, hogy idővel cserélődni fognak-e a játékok, vagy bővülni - lehet, hogy régi cuccok, de pl. a Super Mario Bros.-t simán képes vagyok havonta elővenni, hogy végigjátsszam újra és újra, annak ellenére, hogy már vagy 24-5 éve ismerem , és ez sokkal könnyebb, ha a kezem ügyében van, azon a gépen, amivel amúgy is a legtöbbet játszok.
-
Wlac
Ármester
Köszi a válaszokat, és pont jól jött a Nintendo bejelentése is, a NES játékok bedobásával ott a remény a Battle City-re. Még egy kicsit húzom a vásárlást, mert egy tévé nagyobb prioritás, de ha rajtam múlik, egy-két hónapon belül én is beugrok a tulajok táborába.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
DudeMate
csendes újonc
Ez jó ár valóban, de egy alza-nál is simán mennek a dolgok? Tudom, hogy a 6. kerületben ugyan van egy üzletük, de pl. ha történik valami a konzollal korrektek a gariztatás terén? Vannak vélemények, tapasztalatok? Mondjuk egy konzolvilág optimálisabb választás lehet hosszútávon nem? Bár a fene se tudja, ott se mindegy melyik üzletükbe mész be.
De ha már valaki említette pár hozzászólással előrébb a hardveraprót, (én sem szeretnék reklámozni), akkor két igen népszerű bontatlan játékkal együtt már 112k-ért megtalálja az elméletileg vadi új konzolt 2 éves bolti garival.(aztán a bolti gari és a hivatalos nintendo gari között van-e különbség, azt elmesélhetné valaki, azt meg pláne elmesélhetné valaki, hogy ha hardverapróról vásárol az ember és bekrepál az konzol simán beballagsz abba a boltba, ahova a pecsét szól és minden oké? Vagy elküldenek, hogy nem is emlékszenek rád, hogy neked adtak-e el ilyen terméket és még a rendszerükbe sincs meg az eladás napja.... Viszont a garipapír a hardveraprós 'kolléga' szerint hozzájuk szól.... értitek....)
-
MODERÁTOR
Nem lesz Virtual Console a Switch-en...
DE: az a mondás, hogy: "There are currently no plans to bring classic games together under the Virtual Console banner as has been done on other Nintendo systems." - a banner a kulcsszó, valószínűleg más néven lesznek elérhetőek a klasszikusok. (vagy N64 Mini és GameCube Mini formájában?)Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
djozsi
senior tag
válasz koncsik #11333 üzenetére
Láthatóan a NES online-al elindítottak egy új irányt. Nyilván megnézik az előfizetői számokat majd, megvizsgálják, hogy mennyire vevő erre az irányra a nép aztán ha úgy fest, hogy ez jó, akkor ilyen módon fogják elkezdeni kipumpálni a virtual console címeket. Emellett simán lehet, hogy az újabb platformok esetében valami új márkanév alatt elkezdenek valami virtual console szerű módon is release-elgetni. Esetleg tényleg csinálnak egy az online-tól független netflix-szerű rendszert a retro játékokra.
Egyébként ilyenkor nem csodálkozom, hogy sok cég egyszerűen nem nyilatkozik érdemben, csak kiad előre megírt szövegeket. Megint arról van szó, hogy sokkal keveset jelent valójában a nyilatkozat, mint amit belelát a tömeg. Reseterán, redditen lassan autókat gyújt a nép, hogy rohadék Nintendo nem engedi, hogy fizessünk a retroért (eközben egy másik szálon meg az megy, hogy rohadék Nintendo retro játékokat ad az online-hoz, pedig az senkit nem érdekel, de ez egy másik történet...), miközben a nyilatkozat egészen konkrétan annyit jelent, hogy a Virtual Console, mint elnevezés nem lesz használva Switchen és semmi mást.
-
woros
őstag
Kinek hogy megy a Donkey? Wii U-n elővettem tegnap, mert 1,5 éve kb. félbehagytam a 2. világ bossánál... jó pár próbálkozás után ki is léptem.
[ Szerkesztve ]
-
djozsi
senior tag
Switchen azért került be a Funky Mode, mert sokan panaszkodtak, hogy túl nehéz a játék. Ez amúgy nem feltétlenül jelenti azt, hogy az új karakterrel játszol. Lényegileg a mentés létrehozásakor eldöntöd, hogy classic vagy funky mode-ot akarsz. Utóbbi esetén kapsz +1 életerőt, 5 itemed lehet és tudod menet közben is pakolászni az itemeket. Ezen felül ha akarod bármikor válthatsz az új karakterre és vissza.
Én ebben a módban viszem Donkey-val. Ha valahol nagy lesz a szívás, akkor arra a szakaszra átváltok majd Funky-ra.
4-4 körül járok amúgy, volt már pár igen húzós rész. -
SlayerSub
tag
válasz djozsi #11336 üzenetére
Ez tökre érdekes, én Wii U-n nem találtam annyira hardnak. Pedig azt megelőzően legutoljára SNES-enplatformereztem szintúgy Donkyval, és pont a nosztalgia faktor miatt ugrottam bele megint a nintendoba.
Nyilván 100%-ra nem toltam ki, de végig játszottam, és ilyen 70%kot elértem, de utána meguntam a pályák kimaxolását. Jó nem mondom, párszor repült a kontroller ideg miatt, de egy hard core diablo karakter elvesztéséhez képest nem nagy a stressz faktor.... -
-
SlayerSub
tag
válasz BOBAKILL #11338 üzenetére
Tudom, vagyis remélem. De minden 2. nap utána googlizok hátha van valami hír róla. Eddig még nincs switchem, augusztusba veszem meg. Reméltem addigra legalább bejelentik hivatalosan a dio 3-mat, vagy megjelenik a Titan Quest rá, de arról sincs hír. Legrosszabb esetben 2018 holiday seasonbe jön a Poe 2 rá, és akkor addig elleszek egy skyrimmel.
-
maszekember
aktív tag
Szerintem magasan veri az általam játszott 2D platformereket (SMB összes + Rayman Legends). Sztorit tegnap fejeztem be most gyűjtöm a KONG betűket illetve csinálom a bónusz pályákat. Nehéz játék de abszolút fairnek érzem.
Nagyon remélem, hogy Retro folytatja a DK szériát.
" The only time a lawyer can cry, is when it's all over..." -Prosecutor Godot
-
djozsi
senior tag
Ahogy nézem az angolok másfélszerezése után Japánban két és félszer annyi Donkey Kong pattant el az első héten Switchre, mint Wii U-ra.
-
taki01
őstag
Előrendeltem immortal redneck-t elvileg ma jelenik meg. Mikortól fogok tudni játszani vele, mert jelenleg azt írja, hogy még nem lehet elindítani.
-
-
bakter24
őstag
válasz Adam_Shepard #11346 üzenetére
Ha töltőfej is van a kábel végén, akkor jöhet egy tízesért, nem bánom
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
SityiSXT
őstag
válasz Adam_Shepard #11346 üzenetére
Nem akarom a Nintendot fikázni, illetve ennek a cuccnak az érdemeit kisebbíteni, de nekem most érkezett meg ez, ami ugyanezt tudja, csak lényegesen olcsóbb (és mivel elektronika sincs benne, elromlani se tud). Igaz, a Nintendós szebb.
@bakter24: Nem úgy néz ki, hogy lesz benne, legalábbis a hivatalos oldal alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Csabee86
senior tag
Sziasztok.
Olyan témával fordulnék hozzátok, hogy segítsetek nekem eldönteni, hogy megéri-e nekem a Switch.
Jelenleg PS4 Pro gépem van. Azonban elmúltak azok az idők amikor naponta kapcsoltam be a konzolt. Jelenleg örülök, ha hetente egyszer-kétszer kapcsolom be. A Switch-be nagyon tetszik a hordozhatóság és az, hogy rengeteg olyan játék van amit párommal tudnánk játszani. Payday 2 milyen Switchen? Engem megmondom őszintén a Nintendo only címek közül az Arms, a Snipperclips, a Mario Kart érdekel. Olvastam, hogy jön a V-Rally is Switch-re, No More Heroes is jön Switchre. Nehéz a döntés nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- eladó 8BitDo Arcade Stick
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garanciával!!
- PS4 --- 1Tbyte SSD (Samsung 860 EVO!) --- 2 kontroller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest