Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
válasz FireKeeper #36 üzenetére
Kinti fórumokon is morognak az emberek. Ott is nehezen veszi be gyomor a teljesítmény növekedéshez igazított áremelkedést. Jó ott duzzogva is ha kell, de meg tudja venni.
Mindenbe beleugatok!!!
-
nubreed
veterán
válasz sid.:Rc211v #34 üzenetére
Köszi. Én csak egy helyen néztem meg, az Alzánál... és ott tényleg 170k, de több helyen tényleg olcsóbb.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Csokissütis #33 üzenetére
akkor azok a hajók még nem értek ide.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Chaser
legenda
amit elértek nem vitatom
de ezt a platformot nem tudom hogy gondolták
azt sem mért offolják az am4 lapokat miközben a cpu-k árát csökkentik
aztán behazudják a 7900-eket és kb nincs készlet
hát ez az én olvasatomban fullba nyomni a kretént kategória_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hokuszpk
nagyúr
állítólag egyik jelentös költségnövelő tényező, hogy konténerhiány miatt nem tengeri szállítással érkezik az áru, hanem repülővel. Namost a legnagyobb repűlőbe befér ( sacc ) 8 konténernyi áru, a hajót meg láttuk, amikor az a kisebb peldany egy pár napra eltorlaszolta a Szuezi csatornat.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Pikari
addikt
nem a ddr2 fényében vitattam a ddr5 létjogosultságát - sajnálom, ha félreérthető voltam - hanem a 2-3 évvel régebbi ddr4-hez képest.
hogy nekem még ddr2 van, csak érdekességképp jegyeztem meg egy külön gondolatban.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
phenom2 alapú cuccokkal sincs semmi érezhető különbség, de ott sajnos nincs olyan konfigom, hogy direktben össze tudnám hasonlítgatni
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Acélfarkas
senior tag
válasz powerage76 #14 üzenetére
Az AM4-es platform nem átmeneti, nézz utána hány éve van az már használva, és hány generációnyi amd proci használta.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
Dtomka
veterán
Sry nem neked szántam.
Én már nem akarok 5xxx-et venni. Eddig a ram árak miatt sem fogyott annyira a 7xxx sorozat de mivel csökken arúk és túlkínálat van jelen emiatt biztosan beindul a vásárlása.
"amikor amd fullba nyomja a kretént"
Azért full kreténnek nem nevezném Őket hiszen nagyon sok munka van amivel nem kevés hátrányt dolgoztak le. De ha te így látod...#13 Pikari
Mert megtehetik és vagy a hobbijuk vagy olyan munkát végeznek ahol minden perc számít.
"alig fejlődik a technológia. Azért a pár %-os sebességnövekedésért és minimális fogyasztáscsökkentésért..."
What’s the difference between SDRAM, DDR, DDR2, DDR3, DDR4 and DDR5?
Pedig van fejlődés.[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ugyan. Egy-két generáció múlva ez már nemlétező probléma lesz. Most öt nemzedéknyi Ryzen processzort lehet ugyanazzal a platformmal hajtani, érted. Az Alder és Raptor Lake alaplapok meg ugyanúgy drágák.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Pikari
addikt
Van egy ddr2/ddr3 kombó lga775-ös lapom. benne valami random core2quaddal. Ha nagyon unatkozok, lehet, hogy kimérem, van -e különbség a sebesség tekintetében a ddr2 és ddr3 memória között különféle programok futtatásakor.
-
-
Chaser
legenda
70-75e-től van egyébként b650 am5 lap
mellé a 120e ft-os 7600x és valami értelmesebb 32gb ddr5 legalább 250e jmf
hálleluja : )
am4-be tavaly 45e körül lehetett lőni toma b550-et, amibe lezán mehetett 5950x is, ft romlott kb 30%-ot - már egyébként sokkal jobb -, az akkor is 60e ft
vicc az egész
arról nem beszélve 20e ft-ért is bőven használható am4 lapLGG555
a chipset árát biztos ők szabják meg, nem véletlen voltak drágábbak az intel lapok
ha a chipset drága a lap is drága - nem tudom mennyiért adja amd de nyilván drágán -
ez is egyre viccesebb, szinte már minden a cpu-ba van intergrálva - csak ki kell vezetni -, tehát az alaplapoknak mára filléres dolognak kellene lenniük
de folyamatosan drágulnak ..ddr5-nél már a ram vrm vagy akármi is a modulba van építve, nem a lapra_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Televan74
nagyúr
#18 nubreed
A fejlődés ára. Sokba kerülnek az extra pcb layerek. 8 réteg a X670 és 10 réteg a X670E -nél(MSI lapoknál). Erős VRM rész, stb.Gyanítom a PCIe 6.0 -ás lapok még drágábbak lesznek majd.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
nubreed
veterán
Amúgy miért ilyen rettentően drágák az AM5 -ös alaplapok? Csak fogom a fejemet, most kb. a legolcsóbb model kerül annyiba, mint mondjuk egy csúcsközeli AM4 -es lap a régi szép időkben. Hol vannak már a legjobb ár/teljesítmény bajnok 35-40 ezres alaplapok? (De ok, a forint gyengülés miatt, legyen 50-60 ezer, de az, hogy jelenelg nincs 140ezer alatt AM5 -ös alaplap, az már minden határon túl megy). Tehát,egyszerűen arról van szó, hogy az
A: AMD megszabta az árazást és milyen magasra tette a lécet,
B: az AMD ennyire drágán adja a chipsetet,
C: az alaplap gyártók kaptak vérszemet és hülyére akarják keresni magukat minden egyes eladott példányon (és ezt hagyja is nekik az AMD),
D: mind 3 egyszerre?We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
powerage76
csendes tag
válasz Acélfarkas #5 üzenetére
Az AMD-nek is van átmeneti platformja, AM4-nek hívják és a cikk alapján elég jól fogy.
-
Pikari
addikt
Engem az lep meg, hogy sokan még mindig 2-3 évente váltanak újabb konfigokra, miközben alig fejlődik a technológia. Azért a pár %-os sebességnövekedésért és minimális fogyasztáscsökkentésért nemhogy a pénzt, de talán még az alkatrészek összekeresgélésébe és a gép összeépítésébe beletett időt se éri meg. A DDR5-nek értelmét sem látom, mondjuk az én gépemben még DDR2 harcol.
-
Chaser
legenda
am4 lapról beszéltem, 5xxx alá nem tudsz ddr5-ös lapot venni
am4 lapok eltűntek, ami maradt horribilis lett az ára
am5 lapok meg eleve drágák, cpu-k szintén, ddr5 szintén - ddr4-hez képest sztem kinn is -
szóval pfffffffff
amikor amd fullba nyomja a kretént_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Balazs_
senior tag
Most hirtelen nem sikerült megtalálni, mennyi volt a 5800X3D Németországban, amikor akciózták?
-
LGG555
aktív tag
Egyszerűen nincs olyan feladat amire a Ryzen 5xxx sorozat ne lenne elég, ilyen esetben egy platform csere pénzkidobás lenne plane ugy hogy az új gép nagyon túlárazott, aki játszik annak inkább megéri egy ujabb VGA ami szintén nem olcsó de sokkal többet dob a teljesítményen mint az alaplap+CPU csere.
Konfig:MSI MEG B550 UNIFY-X, Ryzen5 5600x, G.Skill 16GB 4000Mhz, Radeon VII, Seasonic Snow Silent 550w..
-
Televan74
nagyúr
Elszaladt vele a ló. Közben meg a lap és a ddr5 árak is magasak(mondjuk ezek már nem vészesek, csak akkor akad meg a szemem a 32GB -os csomagon, mikor látom hogy +40.000Ft -ot kéne rászánnom az új csomagra. Ha 16GB -os csomagról lépnék fel akkor azt még megérteném, de így nem. ). Én is gondolkoztam hogy valami új gen. ddr4 -es Intel lesz belőle, de mivel már adott volt a jó alaplap, így maradt a 5600 -as 64.000 Ft -ért(játékkal).
Mindenbe beleugatok!!!
-
Chaser
legenda
itt is az lenne ha lenne alaplap is mondjuk, de ami van is kurtára megdrágult
köszönjük amd!
: )_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Acélfarkas
senior tag
Egyszerűen elbaltázták azzal, hogy a 7000-es generációt full platformváltással hozták be. Az intel jól tervezett, és csinált átmeneti platformot, amivel fokozatosan lehet átállni a DDR-5-ös érára. Ezért fogynak a mostani új genes procijai is.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
FireKeeper
nagyúr
szvsz ez az ára a hosszú platform élettartamnak. nem tudták volna betartani hogy az AM5 olyan élettartamot tudjon mint az AM4, ha támogatták volna a DDR4-et is.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
snecy20
nagyúr
Furcsa, hogy pont az AMD szaladt bele ebbe a pofonba, mert eddig minden Ryzen szériás processzor betalált a népnél ár-érték arányban, a 3000-es és 5000-essel pedig már rendben volt a teljesítmény is.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
PuMbA
titán
AMD tarolás, de nem véletlenül. A Ryzen 5000-res procik kiválóak
[ Szerkesztve ]
-
Duck663
őstag
Nem csak ott!
De min csodálkozunk? Az AM5 platformköltsége, egyszerűen elfogadhatatlanul magas.Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest