Új hozzászólás Aktív témák
-
szaniszlokar
aktív tag
Hello Cxgrav!
Ígértem, hogy visszajelzek, hogy mire jártam.
A jogosultságokkal kapcsolatban sikerült, hozzáadtam a fiókokat a csoportokhoz. Mintha még nem lenne teljes rendszergazdai jogosultságom, mert nem engedi kikapcsolni a vezérlőpultban az UAC-ot, azt mondja, hogy csak a rendszergazdák kapcsolhatják ki (lehet, hogy valami más oka van), de a programok nem reklamálnak, hogy nincs elég jogom a futtatáshoz. Valamint, ha van valami változás, amihez rendszergazdai engedély kell azt a saját fiókommal is engedi mostmár módosítani.
A hálózat felderítéséhez pedig a csoportházirendben a fokozott biztonságú tűzfalnál kellett készítenem egy bejövő és egy kimenő szabályt, hogy engedje ezeket a funkciókat ki.
Ezen a linket találtam segítséget, hátha másnak is hasznos lesz.Köszönöm a segítséget!
Minden ellenállás hasztalan.
-
szaniszlokar
aktív tag
Szia Cxgrav!
A másodikra rájöttem ma véletlenül magamtól. Megnéztem, hogy milyen csoportok tagja a beépített rendszergazda. Hozzáadtam a saját felhasználó fiókomat azokhoz a csoporthoz. Ma nem dolgoztam, holnap ki tudom próbálni.
Az első problémára írt dolgot, holnap megnézem.Visszajelzek, hogy mire jutok!
Köszönöm!
Minden ellenállás hasztalan.
-
Tamy
senior tag
Persze, ez így jó lenne, csak sehol nem találok ilyen opciót. Amit beállítok, az mindenkire vonatkozik. Van olyan, hogy paraméterek, talán ott lehetne valamit, de mit?
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
sanzi89
addikt
Jelenleg az igazából a fő gond, hogy van egy darab PC és kész. Ha bármi gond van vele sehol semmi mentés. A legfontosabb dolgok az én 500GB-os notim HDD-jére vannak mentve - most ér röhögni -. Lenne még egy VM fájlkiszolgáló feladatokkal - proci, hdd elbírja, jelenleg kevés az igénybevétel - majd a VM-eket, fontosabb dolgokat mentegetném a másik gépre, plusz nagyon szeretnék már készülni a Microsoft-os vizsgákra, szóval jó volna ha tudnék futtatni pár VM-et brahiból, mondjuk a gyengébb gépen.
Ha szigorú lennék azt mondanám, hogy akár egy NAS is megfelelne, de amennyibe egy normális NAS kerül, kicsit hozzárakok és kész egy sokkal jobban használható PC - tekintve, hogy pár alkatrészem már van is -.Nehéz dolog, mikor kb semmire sincs pénz, de a rendszer működjön, legyen ez is az is, de eszköz nincs hozzá. Ezt mixeljük, hogy egy éve "vagyok a szakmában", soha nem láttam normális rendszert, így elég nehéz. De alakul ez majd.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
anulu
félisten
azért ez így eléggé nagyvonalú
DC az DC. kivéve SBS esetén. részemről DNS és DHCP kivételével semmit nem raknék domain controllerre sem a terhelés sem security megfontolások miatt.
vannak nagyon jó scriptek PS és VBS alá is, amik átpakolják a home-okat. amit leírtál, attól első olvasatra sírógörcs jelentkezik nálam, remélem csak felületes fogalmazás miatt maradt ki pl, h a user mappákról le kell venni a domain users read jogot
RDS-hez 2 dolog:
a) ha kívülről is használni akarja, akkor tisztességes certificate kell, ha csak belül akkor elég a DC-től kapott.
b) per user vagy perd device licensz kell, még "játszani" is."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest