-
GAMEPOD.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
A te szakmád fényező?
Csak azért mert én se hittem el, de a kollégám volvóját megcsinálta 18 éves V940es.
Pont ilyen és ha nem tudnám melyik elem lett fényezve akkor napsütésben sem tudnám megmondani.
Lefényezte a csávó neki és összepolírozta.Renault power
-
_NCT
addikt
Nézd meg mycso képét Emlékeztet ESP kollégára. Szegényt kitiltották régen. Volt már pár acc-ja, sonky, sandrew, flatfat stb néven.
mycso: nemszóltam akkor, ez tényleg teljesen más
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
Az egyik helyen 14k-t mondtak a gyari olajpalcara, a markaszervizben 12,6 volt a listaar, ha a Bardi tudott volna szerezni eredetit, az sem lett volna sokkal olcsobb szvsz, utangyartott meg nincs hozza...
Pedig az utangyartott meglenne 1-2k-ert...
Lenyeg a lenyeg, mostmar lehet olajat cserelni
-
mycso
Topikgazda
Régebben már beírtam, én kb. idáig jutottam az 1.5 dci-k tekintetében. (bár mostanában nagyon nem is nézegettem utána):
LE/cuccok
65: turbo
80: + erősített blokk + cooler
82: + változógeo. turbó + plusz töltőnyomás
86: + ???
100: + olajsugárral hűtött galériás dugattyú + olajhűtő + módosított befecskendezés és szivattyú(1600bar) + módosított EGR + módosított intercooler + 1.2bar töltőnyomás
106: + 6gangos váltó + ???(szerintem csak ECU)??? + 1.5bar körüli töltőnyomás
110: + ???(talán módosított hajtókar+dugattyúk)???“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
FerNandor
őstag
elvileg az is jó, hogy 2 liter desztvíz és egy piros kis üveg tükör ablaktisztító. én ezt fogom szerintem kipróbálni.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
giigz
veterán
Nekem nem ilyen van, de azért leírom amit én tudok róla.
Fogyasztás: 7-7,5 liter vegyesben, persze ha nem gyorsulgatsz vele, hanem kulturáltan használod. Pesten dugók, 10 liter alatt megáll, nem hinném hogy fölé lehetne vinni, de inkább 8-9 liter a városi fogyasztása, persze nagyban függ a vezetési stílustól, mert ha valaki nagyon akarja, biztos 10 fölé tudja vinni. Országúton egy 5,5-6 literrel számolhatsz, pályán 7+.
Pénz: Ilyen áron tényleg a Megane az egyik legjobb választás. Néha vannak vele kisebb problémák, de mind kispénzből orvosolható, alapvetően jó konstrukció. Nem tudom vettél-e már használtautót, ha esetleg még nem, és nem vagy tisztában a költségekkel, akkor arra figyelj, hogy ebben a kategóriában az áron felül legyen a zsebben ~ 300k. Ebből az átvizsgálás, átírás, biztosítás befizetése kb. 80k, aztán egy kötelező szerviz, az esetleges kis problémák orvosolása még 50-150k, és ezen felül kell egy 100-as a nem várt meghibásodásra, vagy egyéb dologra.
[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
8 körül vegyesbe jó lábbal szerintem 7 körülit is ki lehet belőle autózni..
Sajnos be kellett látnom, hogy ebben az árban a mégane a nyerő.
Hát szerintem ennyi pénzért ajándék egy ilyen autó de végül is belehet ülni egy fos 2-es golfba is ennyiért kurblis ablakkal meg kenyérszervóvalNa de viccet félre téve nagyon meg bízható autó persze megvétel után igényelni fogja a törődést és elő fog jöni pár apróbb hiba a volt gazdájának köszönhetően de ezeket orvosolva hidd el egy dinamikus jó fogyasztású és első sorban biztonságos autóban fogsz ülni ami nem mellesleg nagyon kényelmes igazi családi autó
[ Szerkesztve ]
-
meroly
veterán
-
rob210
Topikgazda
Mivel nem tudom mekkora a limit nem vitatkozom, jeleztem, hogy volt egy ilyen sztory, aki hiszi hiszi aki nem nem.
Egyébként meg a gyári rendszer az EU szabványokat hozza sose lesz szabálysértési érték felett.
Szóval ezt pont kár volt leírnod.Eleve jó a kocsi hangszigetelése és nem az érdekli mi van bent hogy süketül meg a hülye hifi tuninger hanem az hogy mi hallatszik ki.
Azaz átlépi -e a zajszennyezési értéket így világos?
Renault power
-
rob210
Topikgazda
Igaz bocsánat itt Magyarisztánban 1.6mm, de ha bárhova kimész a környékünkön, lelőnek az 1.6mmes gumival.
Egyébként ez a szélén 1.6mm-sincs.
Lehet túljátszom a szerepem, de ha majd totálkárra töri a kocsit a nagy spórolás végett akkor érdemes lesz elgondolkozni, rajta ki mivel és mit hogyan játszott.
Ő konkrétan az életével.Lehet eltulzom, de majd ha neked is meghal egy barátod, aki ilyen okosan spórolt szintén, kicsit érzékenyebben fogod fel ezt a témát.
Nekem ugyanis sikeresen tkra törte a ford mondeót az egyik barátom aki mellesleg a hugát is majdnem kinyírta.
Amikor durdefektet kapott a pályán a jó ez még használt gumijaival. (őt már nem szedték ki illetve pontez az hogy őt már csak kiszedték a kocsiból )De akkor én nem írok ehhez a témához többet, mert valóban elfogult vagyok.
Csak tudod, a baj az nem csak magát veszélyezteti ezekkel a rágógumikkal, hanem az előtte mellette és utána közlekedőket is.[ Szerkesztve ]
Renault power
-
tresh
veterán
Félre kopott gumiról beszélünk ami tapadás útfekvés végett nem nyerő semmilyen téren..plusz ő írta hogy biztonságosan tudjon vele közlekedni na most ez arra alkalmatlan véleményem szerint+ a futóművét is szét fogja b*szni mert húzni fog az autó nincs az a gumis aki ezt úgy felrakja hogy f*sza legyen..illetve ha megnézed elégé ki is van repedezve a széle..mint írtuk lehet használni de 30k ból vesz/vett volna olyan 80 % os nyáriakat ami rendbe van..én egy szezont mentem hasonló állapotú nyárin.. azóta csak új vagy alig használt hibátlan gumik jöhetnek szóba és a biztonságon nem spórolok
-
tresh
veterán
az az 500k-s m1 ph2-ök annyit is érnek vagy még annyit se.. tuti sérült volt és tuti kivan a bele mindnek Nem egyszer mosolyogtunk jókat rob-ékkal
Ha tetszik ha nem azért egy jó m1 ph1 kb 400k nál kezdődik és egy jó ph2 700 körül van.. mi előtt beíród hogy 700 ért mk2 veszel az is olyan lesz ... sz@r
Persze lehet venni 4-500k ért is csak abból vagy még ennyit rá kell költeni hogy autó legyen vagy rosszabbik esetbe még az után se lesz autó...
kb 1,5 éve vettem az m1-em (98-as) lepapírozva 525K-ért és lehet hogy 300-at se adnának már érte de messze jobb állapotba van mint a most 4-500k ért hirdetett darabok az tuti -
rob210
Topikgazda
Elárulom, hogy az enyémről sose lopták le és nem is fogják
Marha egyszerű lemezfelnim van.
Egyébként elárulom, hogy csak azért tudom, mert amikor a gumis barátomnál voltam beállt egy BMW-s muksó közölte elhagyta a kerékőrt mit lehet csinálni.
Azt mondta a gumis semmi gond.
Kicserélte a fejet és már szedte is le a kerékőrt.
Van egy speciális karmos fej amivel nincs az a kerékőr amit nem lehet leszedni.
Ugyanis amikor befeszíti a kerékőrbe akkor ott ugranak elő a karmok ahol tudnak, így bármiben megkapaszkodik.
És ez nem csak légkulcshoz jóDe persze vegyél 10.000.-kerékőrt támogasd az ipart.
Meg szólogassál be nekem ezt amúgy is nagyon szeretem.
Nem az én mentalitásommal van a baj.Renault power
-
giigz
veterán
Igen, szerintem is sok volt, ezért 300 fölött nem szabadott volna adnom, de hát ez van, első autóm, abszolút nem értettem hozzá. Mostmár viszont az alapokat megtanultam, a következő autóvásárláskor már tudni fogom a dörgést
Ja, azt azért tegyük hozzá, hogy 450-ért 1.6 16v klímás nem biztos, hogy olyan tip-top, meg az is lehet szarrá volt törve, nekem pedig az elsődleges szempont volt, hogy ne legyen törve.
[ Szerkesztve ]
-
rob210
Topikgazda
Lehet hülyeség, de olyan kocsit nekem nem tudsz mutatni amin nem romlik el semmi soha.
Még az istenített suzuki is elromlik.
Meg a nagyszerű BMW AUDI tök mindegy mit veszel ha kocsid van az elromlik előbb vagy utóbb.Ami nem mindegy az az hogy hogy és mennyire romlik el.
Az út szélén orvosolható bosszantó kis hiba, vagy motorcsere nagy szerviz.Renault power
-
Ghandi
aktív tag
Ez nem rendes casco,hanem mini casco,abból is a mini casco extra,azaz a kisebb.Ez csak ilyen kiegészitő a kötelező mellé.Éves dija olyan 1300 ft szóval sookat ne várjon tőle az ember.Azt jelenti hogy egy balesetnél ha én vagyok a hibás akkor 50 ezer fofintig állja a kárt,nincsen önrész! Egy évben egyszer lehet igénybe venni.
Sérülésem tényleg nem sok,ha nem lenne ez a mini cascom akkor vennék egy rendszámtábla tartót és megpoliroznám a lökháritót és észre sem lehet venni semmit.
De mivel van ez a lehetősége igy kihasználom amit lehet.Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Gorenje Side by side hűtő
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten