Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
club1
veterán
Akkor azzal a sebességgel már akár közel 2.5 óráig is kitart a havi 100 GB (éjszakai forgalom). Utána meg lehet 128 kbps-al nyomulni. Na pont ezért nem a sebesség a lényeg mobilneten, hanem az, hogy mindenütt elérhető (igen, ha leugrasz az Alföldre/Somogyba/Szabolcs-Szatmár-Beregbe, vagy felugrasz a Mátrába/Börzsönybe/Bakonyba ott is), és nincs az, hogy elugrasz a sarokra vagy csak végigmész egy autópályán, és már csak nyomokban mérsz normális válaszidőt és sebességet...
-
MODERÁTOR
-
kutyafile
tag
válasz Viktor0610 #26853 üzenetére
..ez az apróbb betűs megjegyzés...hátha nem veszik észre a népek:-))
-
MODERÁTOR
-
club1
veterán
válasz csernak75 #26852 üzenetére
Konkrétan a teljesen korlátlan opció alatt melyiket érted a kettő közül?:
1., Korlátlan nappali adatforgalom = A teljes nappali (munkanapokon 9 és 17 óra közötti) adatforgalom korlátlan, a tarifacsomagban foglalt adatkvóta a nappali időszakon kívüli időszakra vonatkozik.
2., Teljesen korlátlan (sebesség & adat) csomag = Bármilyen típusú forgalomra felhasználható belföldön éjjel 0 óra és reggel 8 óra között, az adott számlázási ciklus végéig. -
csernak75
senior tag
Hát inkább a 2. -ra mivel 7:00-14:00-ig suliban/gyakorlaton vagyok!
Meg a nagy sebesség nem azt jelenti hogy egyszerre töltöm le az internetet! Hanem pl. 7:30-kor elkezdek valamit letölteni, nem mindegy hogy 8:00-ra kész-e az egész vagy pl. csak a felénél tart! (Remélem érted miért! )
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Létezik, hogy azon a településen (Jászapáti), ahol a Telekomnak még 3G-je sincs, Telenor lefedettségi térképe szerint még 4G is van?
Ha ez valóban igaz, szerintem hamarosan váltok valami Telenoros feltöltőkártyás díjcsomagra.Nekem igazából csak a mobilnet számít, szökőévente telefonálok. Úgy hallottam a 3 szolgáltató közül a Telenor van leginkább toppon mobilnet téren.
Voip korlátozás milyen szintű? Chat programból csak a Hangouts-ot használom.Köszönöm!
-
club1
veterán
válasz fery02 #26859 üzenetére
"Úgy hallottam a 3 szolgáltató közül a Telenor van leginkább toppon mobilnet téren."
Ezen jót röhögtem. Te is bedőlsz a marketingnek.
Gondolod a feltöltőkártyásokat felengedik alapból 4G-re? Max. ha megrendeled és folyamatosan fizeted az 1GB vagy 2GB+Deezer csomagot.
Olyan hipergagyi a hálózatmenedzsmentjük, hogy voip szűrésével még csak most próbálkoznak. Egyik-másik csomagjukon már működik is, de egyáltalán nem a hálózatsemlegesség táblázatukban leírtak alapján.
Csak egyre ügyelj: Semmiképp ne írj alá hozzájuk hűséget. -
addikt
Valahol olvastam ilyen tesztet nemrégiben, hogy valakik járták az országot és mérték a 3 szolgáltató net teljesítményét nagyobb városokban és ezen a teszten jól teljesített a Telenor.
Eszembe sincs hűséget aláírni és nem érdekel a 4G sem, csak egy stabil 3G-t szeretnék magamnak az említett településen és környékén, mert a mostani Telekomos nettől a hányinger kerülget sokszor.
Na és gondolnám, hogy ha a lefedettség térkép szerint itt 4G is elérhető, akkor gondtalan 3G is lehet. -
club1
veterán
válasz fery02 #26861 üzenetére
Rosszul gondolod két szempontból is:
1., A Telenor 3G igen pontszerű (teljesen hasonlóan a Telekom 3G-hez). Ami a faluban tökéletesen működik, az egy-kilométerrel odébb már hipergagyinet vagy hipernyet is lehet. Az Alföldön egyedül közel tökéletes 3G lefedettsége egyedül a harmadik szolgáltatónak van, mert ők a másik kettővel szemben jóval kisebb frekvencián nyomják a 3G-t.
2., Ahol van 4G, ott egyáltalán nem biztos, hogy van 3G is. Teljesen más frekvencia (2.1 GHz vs. 1.8 GHz) így más lefedettség, más eszközök, csak a tornyok azonosak (már ha van rajta mind a kettő típusú cella).
Mindezektől függetlenül, lehet hogy nálatok jó lesz a Telenor. Nálunk Budapesten sarokról sarokra változik, itt van ahol csak EDGE-jük (esetleg 4G-jük) van. Falvakban azért jóval nagyobb lefedettséget szoktak biztosítani, de az is faluról falura változik. A legtöbb probléma egyébként a nyomor 3G-vel nagyvárosokban, nagyvárosok határánál és kint a falvak között van. Meg akkor, ha egy faluban elkezdik kapcsolgatni a 3G cellát, esetleg csak az antenna iránykarakterisztikáján változtatnak. -
leo81
aktív tag
A 2. pontban leírt opció tényleg korlátlan ezt használom már jó ideje...ez a leírás baromság...a keretszerződésben nem ez van leírva.....hanem ez:
Teljesen korlátlan (sebesség&adat) csomag: A szolgáltatás megrendelése után bármely időszakban korlátlan bármilyen adatforgalom. A teljes korlátlanságot biztosító szolgáltatás megrendelésével törlésre kerül az ügyfél minden más kiegészítő szolgáltatása (korlátlan email&böngészés és korlátlan nappali adatforgalom és a 100 GB éjszakai kvótát biztosító technikai kiegészítő szolgáltatás is), mivel azok „hatását” felülírja a teljes korlátlanság.
A forgalmi adatoknál a tarifacsomagban max felhasználható GB-ot mutatja egész hónapban, nem számol visszafelé, ha ez az opció aktív...
De szerintem mi ezt már korábban kielemeztük, bár akkor sem hittél nekem.[ Szerkesztve ]
-
leo81
aktív tag
Azért ez nem olyan gagyi nyet szerintem
-
club1
veterán
Nekem az LTE-vel semmi gondom nincs. Csak ezzel a szolgáltatóval van nagyjából azóta, amióta a gagyi kínai hálózatmenedzsmentre váltottak (abból is a gagyibbra). Pluszban kénytelenek voltak a helpdesken is emiatt változtatni. Az elmúlt 4-5 évben a bejelentéseim kb. 5%-át zárták le nem sablon lerázó szöveggel, avalamiféle megoldással. Már fejből ismerem a pont 30 napra érkező sablonszöveget: "A fentiek alapján tájékoztatjuk, hogy panaszát a Telenor részletesen kivizsgálta, mely során a vonatkozó rendszereink működésében hibát nem állapítottunk meg." Ja, csak az marad mindig ki, hogy a panaszt mindig akkor rögzítik, amikor x nap (néha inkább több hét) szenvedés után feladják Telenor oldalon a probléma megoldását.
@csernak75: Jut eszembe. Neked elárulták, miért kaptál az előfizetésedre korlátozó profilt? Vagy csak szokás szerint ment a mellébeszélés és egyszer megoldódott?
[ Szerkesztve ]
-
csernak75
senior tag
Szerintük: Nem kaptam semmit, ők nem is láttak semmit, frissítgették az előfizetést, egyszer újra is indították(fél órára nem volt net-em és mindenen az aznapi dátum volt) de semmi! Utánna (1 hónap utánn) engedélyt adtak hogy felmondjam azt a szerződést és kapjak egy újat új számmal de változatlan hűségidővel!
Azóta ismét hiba nélkül megy, az eggyik rendesebb technikus azt mondta hogy valószínűleg valami "beragadt" a rendszerben!
[ Szerkesztve ]
-
csernak75
senior tag
-
Littoral
aktív tag
válasz csernak75 #26871 üzenetére
Ez a válasz pl. engem is érdekel (club1), mivel a másik topicban, ahol az ott honos szolgáltatónak a saját szolgáltatásai területén megjelenő folyamatos balfogásait említettem meg (ezt-azt személyesen is átéltem), ezt válaszolta(d):
Gondolom nem Telenor-os vagy, mert annál ez is jobb...
De, jelenleg telenoros vagyok, mivel az én élőhelyemen hibamentes, folyamatos szolgáltatást nyújt. Ettől függetlenül azt mondom, hogy egy céget, a stílusát és az üzletmenetet a struktúrát alkotó emberek jellemzik leginkább (többek között a hozzáértésükkel és a személyesen hozzáadott plusszal), ezzel a dologgal ennél a társaságnál az én személyes véleményem szerint jelentős kihívásokkal küszködnek (pc megfogalmazás). Volt velük néhány vitám, többnyire én jöttem ki - hogy úgy mondjam - győztesen, a felém irányuló szívatási szándékot azóta _minden_egyes_adandó_alkalommal_ viszonzom az éppen illetékes hatóságnál, itt-ott-amott, szerintem nem érte meg nekik, de én se' tudhatok mindent.
Ugyanakkor volt már a másik két társaságnál is előfizetésem, mégis ez a "szolgáltató" maradt meg, az összes szemétkedéseikkel együtt. Az is igaz, hogy a kezdeti - ha jól emlékszem - 16 kártyából mára összesen 2 db maradt, de ezt kizárólag maguknak köszönhetik.
Szóval lehet, hogy a Telenor műszaki rendszere szakértő szemmel kínai, meg gagyi, meg stb, talán a "vakok között a félszemű is király" alapon mifelénk mégis ez adja a megbízható szolgáltatást telefon téren.
Minden másra ott a --> szenvedés és a találgatás. Tudnék olyan dolgokat leírni, amitől a semleges olvasónak is vértolulása támadna - no nem derék alatt, bár jó pénzért mindent -, viszont az alap dolgokat >>>_itt_<<< maradéktalanul hozzák.
Nem szeretném, ha a védelmükben írt hozzászólásnak tűnne a mostani - csak arról van szó, hogy a vakok között a félszemű is...
-
szlibud
tag
Ezt hol sikerült elérned?
Nekem 2 hete van ez a csomag és 1x volt a letöltés 65 Mb/s, egyébként általában jó esetben ha 40/5 akkor már örülök, de rosszabb is sűrűn van.
Hozzáfűzném a 65 első nap volt, és a régi telenoros netem is csak 1x prudukált 20Mb/s-et a 21 max-hoz képest, és az is érdekes módon első nap volt... -
MODERÁTOR
-
félisten
Mikor lehet jelezni telenoréknál legkorábban, hogy szabadulnék a díjcsomagomtól? Nov 15-ös lejárat. Első előfizum azt sem tudom hogy zajlik ez, szólnak nem szólnak. ALL-In S-re váltanék Smart4-ről és néha ha kell rendelnék plusz netet, így is alapból fele annyira jönnék ki mint most.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
apaszka
veterán
válasz Kolondrum #26879 üzenetére
Szerintem csak mikor lejárt a húség. Én bemennék,és megkérdezném,vagy felhívnám az ügyfeleseket.
Nekem is ez az első előfizum,de készülék nélkül vettem,így nincs hűségem.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
ftb01
tag
A Praktikum csomaghoz milyen sim kártya jár micro vagy sima ? Szeretnék venni egyet készülék nélkül, ha jól láttam 1600 Ft.
I’ve got the chance I have to try
-
club1
veterán
válasz csernak75 #26871 üzenetére
Már a rendszer bevezetésekor kiderült, hogy az addigra Huawei berendezéseket de még 2.1 GHz-en használó Vodafone-hoz képest nem lehet ugyanakkora 3G lefedettséget a ZTE eszközökkel elérni.
A ZTE rendszerrel konkrétan nem tudom mi a probléma (szoftverre és/vagy supportra gyanakszom, de az sem kizárt, hogy az egész projektet úgy szúrták el, ahogy van) mindössze a bevezetés óta - igaz mára már jóval kisebb intenzitással - szív miatta a flottánk. -
addikt
Tud valaki egy összefoglaló írást, táblázatot, amiben a Telenornál Praktikum mellé elérhető netek vannak?
Jó szerencsét!
-
club1
veterán
válasz dedike #26887 üzenetére
Telenornál ugyanazok az adatopciók rendelhetőek beszédcélú prepaid előfizetéshez, mint amik postpaidhez.
http://www.telenor.hu/mobil/adat -
A Telenor Online-on rendeltem magamnak egy mobilt, még 2 nappal ezelőtt, és elvileg hétfőn fogom megkapni. Na most az normális, hogy ennek a megrendelésnek nincs sehol, semmi nyoma? Az online felületen már néztem azt a Mobil Piactér Vásárlások menüpontot, teljesen üres. Se emailt, se SMS-t sem kaptam a vásárlásról (egy részletfizetésre vásárolt készülékről van szó, előleg nélkül, vagyis nem kellett semmit sem fizetnem). Kezdjek aggódni, hogy ebből nem lesz semmi, vagy megkapom hétfőn a telefont?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Telefonszámmal léptem be, szóval nem tudom milyen email címre küldhettek róla mailt, ha egyáltalán küldtek. De az előző hsz-em óta direkt próbáltam venni másik mobilt a meglévő előfizetésemmel, amelyikkel a szóban forgó mobilt is rendeltem, és nem engedte, szóval a rendszerük ezek szerint eltárolta a rendelésem. Viszont én nem tudom bizonyítani, hogy mit rendeltem, szóval ha mondjuk nem kapom meg a mobilhoz ígért ajándékot (vagy akár a mobilt magát), akkor reklamálni sem tudok.
mod: végignéztem a Telenor online-t, nem is találok olyan helyet, ahol email címet lehetne megadni.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
csernak75
senior tag
Azért egy 8 ezer fős városkában csak nem kapcsolják le a 3G-t!
Én inkább azon gondolkodtam hogyha meg lessz a 800Mhz-es sáv, akkor lessz-e nálam LTE? Mivel 15km-re tőlem most is van 1800Mhz-en, de ott gondolom marad is annyin! (Nem tudom hogy onnan 800-on eljönne-e a jel?) Itt meg ha akarnának most is lehetne 1800Mhz-en is!
De akkor örülhetek a 3G-nek is, nemhogy még 4-et várjak...
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Politika
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Discord
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hardcore café
- További aktív témák...