Új hozzászólás Aktív témák

  • Frigetrus

    senior tag

    Na borzolom a kedélyeket én is egy kicsit a 35-össel. Ugye a D90-em nemrég jött meg a AF beállításból, backes volt a 18-105-tel a gép. A szerviz után teljesen jó lett, ezért gondoltam, hogy megnézem magamnak ezt a 35-ös mizériát.
    Így tegnap előtt bementem a Fotoplusba, kértem egyet, és az üzletben próbálkoztam kb. 35-40 képig. A helyszínen nagyjából jónak tűnt, talán ha pár képen volt rossz helyen a fókusz, ami bég bőven belefér, lehetett user error. is. Aztán végül is elhoztam, és aznap egész este, meg tegnap is összesen lőttem vele cirka 400-500 képet, itthon, mindenféle témáról, állványról leginkább. Eredmény siralmas!
    A bosszantó a dologban az volt, hogy nem az volt a gond, hogy egy fix értéket tévesztett, és mindig front-os vagy back-es lett volna, hanem mondjuk 5 képből 2-ször talált fókuszt, 3-szor viszont frontos volt. Aztán egy másik kontrasztos témán abszolút nem találta az élességet. A legdurvább pedig az, hogy képes volt front után back-et is produkálni ugyan azon a témán. Tehát teljesen randomban, mikor milyen kedve volt. Úgy érzem 400 kép felett, és állványról készítve leszögezhető, hogy nem én voltam a hibás, pláne úgy, hogy "halvány" fogalmam azért van a dologról.
    Így tegnap visszavittem a kicsikét, nagyon rendesek voltak a srácok a Fotoplusban, mondtam hogy mi a szitu, kaptam kipróbálásra egy másikat. Sőt még állványt is kaptam, hogy könnyebb legyen a teszt.
    Kb. 100 képet készítettem a másik 35-össel, az eredmény talán kicsit jobb volt, de ugyan úgy produkálta azt, hogy hol jó volt, hol back-es, hol front-os. :W
    Aztán a kezembe nyomták az 50 1.8 G-t, mondván, hogy ezzel nem lesz gond. Nos nagyon szerettem volna mindig is a 35-ös látószögét, de azért kipróbáltam az 50-est. Első kép tökéletes, második szintén, és így tovább, talán egy-két képnél tévesztett, de azok belefértek, illetve user error volt. Végül összesen kb. 140 képpel, és a Fotoplusban töltött 2 óra után megvettem az 50-est.
    Régen mindig azt mondtam, hogy DX-en az 50 kicsit kényelmetlen látószög, inkább a 35-ös. Ezt tartom továbbra is. Való igaz, hogy beltérre kicsit szűk az 50-es, de kreatívkodni, portrézgatni jó, kültérben ellenben egész használhatónak tűnik.
    A képe pedig szuper! Szerintem veri a 35-öst, az jobban taknyol, és CA-is erősebb. Háttérmosás szintén nagyon szép, és az élesség is.
    Kicsit kihívásként fogom fel az 50-est, de szerintem jól megleszek vele.
    Amúgy ezek után tényleg bárkinek jó szívvel tudom ajánlani a pécsi Fotoplust, azért az nem semmi, hogy állványt kapok kölcsön, és órákig tesztelhetem a kiszemelt terméket, ráadásul jó a társaság, és a közös téma is megvan! Nagy köszönet a srácoknak! :C :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák