Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz TESCO-Zsömle #797 üzenetére
Nem kitalált forma hanem való életben létező, ezért hasonlítanak ennyire.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Vesa
Topikgazda
A T.16000M Hall szenzoros. Jó kis joy, de nincs külön gázkar.
A T.16000M FCS Hotas, szintén Hall szenzoros joy, de már külön gázkarral (ennek megfelelően jóval drágább, nem jön ki 20k-ból).
A Hotas X és a Hotas 4 külön gázkarral van, de nem Hall szenzorosok. Ezek belépő szintű Hotas-ok, kezdésnek tökéletes, de csodákat nem lehet várni tőlük (kicsit nyikorognak, stb.). 20k alatt vannak.
Ha nem feltétel számodra a külön gázkar, akkor a T.16000M a jobb választás, mert a Hall szenzor miatt precízebb és tartósabb kialakítás. Ha külön gázkaros HOTAS kell, akkor viszont csak a Hotas X/Hotas 4 jöhet szóba 20k alatt. A következő kategória HOTAS-ból 65k körül mozog.
A tudomány a valóság költészete!
-
CAB85
tag
Én 20e Ft alatt a Thrustmaster Flight Hotas X-et ajánlanám. A Hotas elképesztően nagyod dob az élményen. A Thrustmaster T.16000M FCS Hotas változata pedig 35 körül indul itthon. Hallani jókat hallottam róla. (belsejéről nincs infóm)
ASUS ROG STRIX Z370-H Intel I9-9900k Corsair H110i GTX 2x8 GB Patriot RGB DDR4 2666MHz ASUS STRIX GTX 1080 Ti NZXT H440 black/orange 250GB Samsung NVME M.2 SSD 1TB WD Blue Akracing Nitro
-
fulton
addikt
sziasztok 20e ft alatt milyet ajánlanátok repülős szimulaciokhoz?
nézegettemm a thrustmaster t. 16000m de ennek van egy újabb FSC valtozata(ez is mágnesszenzoros?) melyket ajánlanátok vagy esetlag más alternativa?[ Szerkesztve ]
-
Szaszati
tag
Sziasztok guruk!
Egészen olcsón (kb. 2500 HUF) akarnak eladni egy Saitek X52 throttlet, de joystick nélkül. Érdemes ezt így? Lehet venni mellé más, értelmes joyt, amivel kompatibilis?
Köszi előre is!
MobileArsenal - World domination temporarily suspended...
-
Vesa
Topikgazda
válasz TESCO-Zsömle #788 üzenetére
Ja értelek.
Olyanról nem tudok én sem.A tudomány a valóság költészete!
-
BoB
veterán
válasz TESCO-Zsömle #788 üzenetére
Nem hiszem hogy létezne ilyen botkormány, hiszen általában vagy lősz, vagy nem lősz de átmenet nincs.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nem tudom jobban leírni annál, hogy analóg és hogy ravasz. Arról beszélek, amin mindkét kontrolleren a mutatóujjad van, és ami a nálam eddig járt botkormányokon mind mikrokapcsoló, az xbox kontrolleren meg egy elmozdulás függvényében változó kimenetelű -analóg- valami, amire tipikusan a gázt/féket szokták tenni. Na, ez az utóbbi kéne nekem botkormányra, hasonló megfontolásból.
Bár, ahogy a 3D nyomtatás áll, lehet jobban járnék custom megoldással, de nem vagyok mérnök,
nem valószínű, hogy meg tudnék tervezni egy ilyen komplex cuccot.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Vesa
Topikgazda
válasz TESCO-Zsömle #786 üzenetére
Az elsődleges "tűzgomb" szinte minden joy-on olyan (feltéve hogy egyről beszélünk, és az Xbox controlleren a hátsó gombokra gondolsz).
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
Topikgazda
válasz TESCO-Zsömle #784 üzenetére
"Ravasszal" még csak-csak, de gondolom most a "kontaktos" egér stick-re célzol.. :-)
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
No, akkor egy csavart labda: Létezik botkormány analóg ravasszal?
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Vesa
Topikgazda
Az a "mini joy" hivatott az egérfunkciókat ellátni, amiről korábban beszéltem. Ha mozgatásra abbamarad és utána működik, akkor esélyes, hogy kontaktos és fals jelet küld ki, ettől ugrik el a kurzor.
Szervízről nem tudok itthon...Esetleg hardveraprón nézz körül, ott vannak szakik, akik ha nem is kifejezetten joy-okkal, de más hardverekkel foglalkoznak. Egy próbát megér, hátha valaki bevállalja.A tudomány a valóság költészete!
-
conqver
aktív tag
Valami a gázkaron vérzett el.Van rajta egy mini "Joy" ha azt megmozdítom vége van.
Mielött elcsomagoltam szétszedtem a gázkart mert lógott kicsit.Aztán ki sem próbáltam és úgy raktam el.
Szerintem én szúrtam el valamit.
Ismertek valakit aki ezeknek a javításával foglalkozik?Shadow&Dust.....
-
Vesa
Topikgazda
Az X65F-en is van "egér emulátor" (mouse stick vagy trackball, ahogy jobban tetszik), ami az egérvezérlést hivatott a hotas-ról is elérhetővé tenni. Ez egyrészt összeakadhat driver szinten, másrészt rossz profil esetén hibásan konfigurlja a mouse stick-et. Ha használsz Saitek config utility-t, akkor elsőként ott nézd meg, hogy nincs-e rákonfigolva a mouse stick valamilyen funkcióra vagy tengelyre. Ugyanezt nézd meg az IL2 beállításai között is.
-
conqver
aktív tag
Valaki találkozott már az alábbi problémával: Földobtam a Gépre az IL2 BOS-t és hozzá beüzemeltem (szerettem volna) Saitek X-65F HOTAS-t.
A következő hibajelenséget produkálja: Amikor Bedugom az USB aljzatba az egérkurzor önálló életre kél és elvándorol a kijelző bal-felső sarkába.Bármit csinálok nem javul meg ( másik usb port, usb átalakítóval, másik egérrel, program újra telepítése ) stb.Ötlet?
(#777) Vesa Köszi!
Shadow&Dust.....
-
conqver
aktív tag
Szevasztok!
A thrustmaster t.flight hotas 4 milyen szenzort használ?Shadow&Dust.....
-
sebixxx
tag
Udv!
Xbox 360 wirelesses kontroller mennyire jo? Pc-hez vennek egy kontrollert es szimpi az xbox360as..
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
petymeg
addikt
Szia!
Köszi. Tegnap este volt egy szabad félórám, próbálgattam ezt a görbés dolgot és határozottan javult a helyzet, egy bevetésen 3 légi győzelem (FW 190-nel 1 Pe-2, 1 LaGG-3, 1 La-5), ami egy ilyen nehéz szimulátornál nem kis teljesítmény.
A többi játéknál: Pl. Il2 Dover, Rising Of Flight nem volt ilyen gondom.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Vesa
Topikgazda
Szia,
Más programmal is próbáltad? Kizárandó a joy hibáját? Nekem más fajta joy-om van, azzal nincs gondom az IL2-ben (bár 100éve nem játszottam már vele, de anno jól működött)
Ha a sensitivity állítgatása nem hoz eredményt a játékon belül, akkor nem sok ötletem van.
Ezzel be kéne tudnod állítani a megfelelő érzékenységet.
Esetleg még driver gond lehet. Meg kéne nézni a control panelben, hogy a stick mozdítására nem akad-e ki max-ra a pozíció értéke. Ilyet már láttam, bár nem joy esetén hanem kormánynál. Ott driver probléma volt, amit egy frissítés megoldott.A tudomány a valóság költészete!
-
petymeg
addikt
De a játékon belül értettem. Elég sokféle beállítás van, ezt a videot találtam, de itt is csak próbálkoznak, semmi eredményt nem mutatnak a végén... komment sincs hozzá.
[link]Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Itt gondolom repülő szimulátor rajongók vannak. Én most az IL-2 BOS-dal játszom és az a gondom, hogy túl hirtelen reagálnak a joystick (Hotas X) mozdulatokra a gépek. Tehát, ha egy mm-t mozdítom csak el, akkor is nagyot mozdul a repülő, sokszor túlhúzom, célozni se valami könnyű így.
Próbáltam a holtteret állítani a tengelyeknél (a settins > key mapping(?) menüponton belül van), illetve a "zajszűrést" (settings > input devices) felvettem 1-re, de akkor meg van, hogy nem is reagál semmit. Nem jöttem rá, mi a jó beállítás. Valakinek sikerült már beállítani normálisan?Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Vesa
Topikgazda
-
wbali
csendes tag
Sziasztok!
Édesapámat szeretném meglepni egy új joystickal. Kettő közül kéne dönteni: a THRUSTMASTER T.Flight Stick X vagy Hotas X. Casual játékokra lenne használva, mint IL2, Blazing Angles, HAWX... Ezekhez mérten, nem tudom melyik lenne jobb választás. Esetleg ha van még valami más ezen a kettőn kívül szívesen ránézek. Max 15 ezret szánnék rá. Tudtok segíteni?Köszönöm,
wbali -
Vesa
Topikgazda
Nem volt még a kezemben ez a joy, de videók alapján nem tűnik nagyobbnak a többinél. Minden HOTAS gázkar méretes. X65, X56, Warthog, mind nagy...Különösen a 2 karosak. Ezen a videón az X52 gázkarnál még kisebbnek is tűnik, bár teljesen más forma a kettő, így lehet, hogy a fogása mégis kényelmetlenebb.
X56 gázkar jóval nagyobb, itt vannak egymás mellett. (a Warthogom meg szinte biztos, hogy sokkal nagypbb).
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
Beszereztem én is egy Thrustmaster T.16000 HOTAS-t, mert a kedves VKB még mindig nem dobott piacra modern joy-t. (Eddig egyszerű Saitek Cyborg-om volt)
Hát mit mondjak, az érzékelő jó benne, de a kapcsolók valami hulladék. A gázkar meg szerintem ogréknak készült, olyan bazi nagy. Sőt, trolloknak. Ekkora kezű ember egyszerűen a világon nem létezik
Mindegy, amíg nem lesz tetszetős VKB joy, ez marad.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
Topikgazda
válasz loscsaba86 #760 üzenetére
Szerintem amíg nincs baja, nem nyikorog, addig ne nyúlj hozzá! A "sima járása" annak köszönhető, hogy nem potméteres érzékelőkkel dolgozik, hanem mágneses szenzorokkal (HALL).
Más: Egy rendkívül "igényes" MOD
-
loscsaba86
újonc
Sziasztok!
Van egy T16000M joystickom. Nagyon meg vagyok elegedve vele. Ha megnezem a kis "gömböt", amin forog a stick, akkor azt latom, hogy olyan, mintha kicsit olajos lenne. Ez gondolom a sima iranyitas miatt (is) van...
A kerdes: kell-e ezt utanolajozni, ha igen, akkor milyen olajjal? Sorry, ha hülye a kerdes, de szeretnem, ha ez a sima iranyitas, jo jatekelmeny mindig megmaradna, es szerintem ennyi odafigyelesnek siman bele kell fernie.
Koszi a valaszokat!
-
baphomet
senior tag
válasz Highground #757 üzenetére
Rémlik, hogy másoknak is voltak hasonló gondjai, a TrackIR-ral is összeakad. Nézd meg itt, hátha van valami megoldás.
Alapból az analóg stickre van bindelve a headlook, lehet, hogy, ha azt kitörlöd, meg is oldja a problémád.
Én idestova már két hónapja használom az Elite-hez és nagyon meg vagyok vele elégedve. Egy X52 Pro-t váltott és nem bántam meg a cserét.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
Topikgazda
válasz Highground #757 üzenetére
Gratulálok a vételhez! (láttam aprón már egy pár napja, szerencséd volt vele!)
Magánvéleményem szerint, jól döntöttél, hogy ezt vetted!A beállítási gondok szinte biztos, hogy driver problémák, esetleg a játékon belül kell beállítani. Az Elite ilyen szempontból nagyon jól konfigurálható, ha ott nem tudod belőni, akkor máshol kell keresni a hibát (driver, winfos stb.).
-
Highground
aktív tag
Utólag is köszönöm a tanácsokat! Meg is lett a T16000m FCS HOTAS! Nagyon király Bár mivel rég szimulátoroztam, vissza kell rázódnom A DCS-ben a frogfoot-al, le már nem tudok szállni
Viszont a joyt csak ajánlani tudom mindenkinek! Csak sajna ezt a típust itthon még nem lehet kapni Mármint csak a sticket lehet, a gázkart nem. Ez s amcsiban lett véve. De hál'istennek tényleg szinte vadiúj. Csak kipróbálásig volt használva.
Az elite dangerous-el próbálkoztam az imént épp, de kicsit rakoncátlankodik a vr nézet benne Rossz helyre tesz be eleve a játékban. Már kezdésképpen az ülés háta mögé teszi a nézetet. Az első indításnál még működött az F12-es nézet resetelés, a másiknál már nem... nem tudom miért. Így mára meguntam a "szenvedést"
De azt hiszem elleszek egy darabig a DCS-el meg az Elite Dangerous-el is ha sikerül megszoknom/beállítanomMegbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Vesa
Topikgazda
válasz Highground #754 üzenetére
Nehéz kérdés....
A T.1600M HOTAS egy új cucc, de ami a legfőbb, HALL szenzoros! Ez igencsak jót tesz neki. Van rajta Z axis rotate is a gázkaron hátul, ez űrszimulátoroknál biztos jól jön.. .
X52-ből a sima változat kicsit gyengébb minőség, erre figyelni kell. Mivel használt, látatalnban nehéz megmondani, hogy megéri-e. A Pro verzió biztosan megérné ha nincs lelakva, de a sima is megérheti ha jó állapotú, keveset használt darabról van szó.
A harmadik versenyző a HOTAS belépőszintje, fentiekhez sem minőségben, sem tudásban nem mérhető, cserébe azért teljesen jól használható, új, olcsóbb és full garis.
Választani helyetted nem akarnék, de magam részéről azt hiszem a T.1600M HOTAS mellé tenném a voksomat, ha nekem lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Highground
aktív tag
Üdv!
Gyors segítséget kérnék választásban!
A= Használt Saitek X52 25-ért
B= Alig használt, szinte új Thrustmaster T.16000M FCS HOTAS 35-ért
C= Új Thrustmaster T.Flight Hotas X 17-értCasualban használnám szimulátorokhoz. DCS és hasonlók.
Nos?Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
DrojDtroll
veterán
az x és y tengelyeknél adnak meg a gyártók felbontást, vagy minden joystick ugyan olyan ilyen szempontból?
-
szekto
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van a csapatból Trust GXT 555-ös joystick-ja? Ha igen, mik a vélemények róla?
Elsősorban DCS: World-höz keresek valami alap/kezdő joystick-ot.
Hálásan köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
baphomet
senior tag
válasz Venyera7 #750 üzenetére
+1 a T.16000M-re.
És bár ezzel már lehet, hogy elkéstem, de, ha tudsz várni, vagy nem gond külföldről rendelned, akkor válaszd inkább az új, ráncfelvarrott T.16000 FCS Flightstick névre hallgató változatot. Kívülről annyiban más csak, hogy zöld helyett Elite Dangerous-ösen narancssárga színezést kapott (plusz egy tök felesleges és kikapcsolhatatlan ledes világítást ), és a gombokra került némi textúra, hogy VR-ban is kitapogathatóak legyenek. Ezen felül a TM becsszóra állítja, hogy a belbecs is változott, bár azzal nagy gond nem volt a régi változatnál sem, tudtommal.
-
Venyera7
senior tag
Köszi srácok a gyors választ! Rendelem is.
-
Venyera7
senior tag
Illetve annyit mèg hogy melyik a legpontosabb?
-
Venyera7
senior tag
Sziasztok!
Meghalt a joystickem (logitech extreme 3d pro) a kèrdèsem annyi lenne, hogy ebben az árkategóriában mit èrdemes venni?Thrustmaster T-16000M,Logitech extreme 3d pro vagy Mad Catz Cyborg V1 Flight Stick ez a 3 lenne a kiszemelt melyik a legjobb? Csak bf4-ben használnám őket.
-
CAB85
tag
Valamit mókoltak rajta, az enyém nem kék, jó PC-hez meg PS valamihez... Lehet hogy a kék máshoz is jó. Nemtudom mi a különbség a kettő között
ASUS ROG STRIX Z370-H Intel I9-9900k Corsair H110i GTX 2x8 GB Patriot RGB DDR4 2666MHz ASUS STRIX GTX 1080 Ti NZXT H440 black/orange 250GB Samsung NVME M.2 SSD 1TB WD Blue Akracing Nitro
-
petymeg
addikt
Köszi.
Megnéztem a TM Hotas X-et, 15k körül van, elküldtem azt a Jézuskának, hátha meglep vele. Érdekes módon a Hotas 4, ami minimálisan tér el (kék, ahol amaz piros) meg 20 k felett van.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
CAB85
tag
DE!
De az nekem már túl masszív, és sajnos drága.
Csak az Elite Dangerous igényli, illetve BF4-ben megpróbálkoztam az irányítással, de inkább a földön harcolok. ED-hez meg nekem bevált a Thrustmaster, de jöl jönne pár gomb még, így majd egyszer az X52 lesz a befutó, ha Amazonon kifogok valami akciótASUS ROG STRIX Z370-H Intel I9-9900k Corsair H110i GTX 2x8 GB Patriot RGB DDR4 2666MHz ASUS STRIX GTX 1080 Ti NZXT H440 black/orange 250GB Samsung NVME M.2 SSD 1TB WD Blue Akracing Nitro
-
CAB85
tag
Szia.
Személyes tapasztalatom nincs, egy ismerősöm használ ilyet (nemtudom, hogy pontosan ugyanez-e, de nagyon hasonló) Miután kipróbálta nálam a Thrustmaster T.Flight Hotast-t rögtön cserélt erre. Kényelmesebb, több gomb, finomabb. Az övét Pl. nem lehetett különválasztani. A Thrustmaster ebből a szempontból sokkal kényelmesebb, nem közvetlenül egymás melett van a ét irányító. Igaz, valamivel drágább.
De ha úgy érzed, hogy a fenti különbségek neked nem számítanak, akkor válaszd azt. Az ismerősömnél átlagos használat mellett ma is állja a sarat. Lepasszolta a tesójának, még ma is megy.
Én meg elkövettem azt a hibát, hogy kipróbáltam egy Saitek X52-őt és egy X55-öt
[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
-
Emirates777
tag
Sziasztok! Akinek esetleg van/lesz HOTAS Warthog eladó az érdekelne minden mennyiségben.
Előre is köszönöm!
DCS-A10C moduljához és Star Citizenhez szeretném használni. -
Vesa
Topikgazda
Ez egy jó kis HOTAS, fém kialakítás, hardveresen is rendben van az árához képest. A gázkar nem a legjobban sikerült darab, összehasonlítva más, hasonló termékekkel.
Szoftveres oldalról vannak hiányosságai, de ez egyszerűbb játéknál nem zavaró, kevéssé lényeges. Esetleg 3rd programmal jobban kihasználható. Ha jó áron van, mindenképp megéri!A tudomány a valóság költészete!
-
conqver
aktív tag
Szevasztok!
A WT repülős részével szeretnék játszani kicsit komolyabban, real/sim módban.
Jobbára a tankos részét toltam eddig.
Billentyűzet felejtős, körülményes.
Ezért gondoltam egy komolyabb játékvezérlőre.
Első blikkre használtan Saitek X-65F-et találtam.
Árban megfelelne, viszont nem ismerem a buktatóit a repülős játékvezérlőknek.Minden segítséget megköszönök és ha ihatsz szeszt, Bp-n a vendégem vagy
Shadow&Dust.....
-
Gaborka30
aktív tag
válasz This_is_Ice #734 üzenetére
Köszi. Valószínűleg valami ilyen történhetett, hogy megpróbáltam letörölgetni (vagy az asszony ) és kikezdte.. Fene megeszi...
[ Szerkesztve ]
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Saitek X52-m. A joy részén levő burkolat elkezdett eszméletlen mód ragadni...
Valami csúszásgátló anyag lehet rajta, de hogy mitől lett ilyen, azt nem tudom.. Eddig nem volt vele gond, de most ilyen ragadós, undorító állagot vett fel. Mintha koszos lenne, de nem az. Találkozott már valaki ilyen problémával? Esetleg ötlet a megoldásra?
Mondjuk csúszni tényleg nem csúszik
Köszönöm! -
-
Vesa
Topikgazda
válasz This_is_Ice #730 üzenetére
Nincs ezzel a joy-al gond de almát hasonlítasz körtéhez, amikor az X52-vel veted ösze az árat. Az X52 ugye HOTAS, tehát külön gázkar jár hozzá, melyen további számos gomb van. A Speedlink pedig csak stick. Ha lenne mellé gázkar, gyanítom X52 árban lenne.
Ezzel együtt, jó játékot és kitartó tesztelést a továbbiakhoz! :-)A tudomány a valóság költészete!
-
This_is_Ice
tag
Üdv mindenkinek!
Játékvezérlők iránti vonzalmam és a témában fellelhető viszonylag kevés infó miatt gondoltam megosztok néhány tapasztalatot:
A minap vásároltam egy Speedlink Airrow joystick-ot, tudom hogy a név sokakat elriaszt, nyilván nem véletlenül. Én is szívtam a fogamat a 30ezres vételár kipengetésénél, de nem mondhatnám, hogy nem azt kaptam, ami ennyi pénzért jár. Nem az első joystick-om, legutóbb egy X-52 volt, az nyilván egy komolyabb szerkezet, de szerintem ez a termék ügyesen lett pozícionálva, ennyi pénzért ugyanis szinte semmi nincs, vagy jóval olcsóbb terméket találunk, vagy jóval drágábbat. Masszív konstrukció, egész nehéz talppal, jó a hall sensor a potik helyett, precíz, érzékeny, jól reagál. A bot nekem személy szerint pici, jó lenne rá még 2 centi pluszba, ugyanakkor az ergonómiával nincs különösebb baj, és nekem kifejezetten tetszett, hogy alapból meg van csavarva kicsit balra, egész kényelmes. Fekete leves, és a legfeketébb leves bizony, hogy némelyik gomb minősége a legbazáribb joy-okat idézi, nem fér a fejembe, hogy egy ilyen árú terméknél ezt hogy gondolták, de fontos kiemelni, hogy 2-3 gombról van szó összesen, a többi egész vállalható. A tűzgomb nagyon jó visszajelzést ad, nagyon simán jár, de azt gondolom, hogy talán picit túl könnyű meghúzni, azon kívül eszméletlenül hangos! Nagyjából ennyi, egyelőre csak néhány óra ArmA került bele, ha időm engedi, megpróbálok valami komolyabbat is.
Remélem hasznos volt valakinek.
-
Vesa
Topikgazda
válasz loscsaba86 #726 üzenetére
Szerintem ha repszimezést komolyan veszed, akkor csak és kizárólag HOTAS!
Az általad kiszemelt TM nem rossz technológiát képvisel, de nincs külön gázkarja így ide kevés lesz. A külön gázkar amellett, hogy nagyszerű játékélményt nyújt, sokkal precízebb tolóerővezérlést tesz lehetővé, ami végsősoron az egyik legfontosabb paraméter a szimulátorokban. Egy éles harcban, ahol gőzerővel, gyorsan és pontosan kell tartani az ellent, vagy éppen lefordulni róla ha te vagy az üldözött, rengeteget számít az, hogy a fordulókat milyen ütemben vagy képes megcsinálni. HOTAS-nál nem létezik jobb vezérlő erre a célra.
Belépő szint a TM HOTAS 4, vagy a régebbi HOTAS X. Őrületes minőségre ne számíts ezért az árért, de teljesen jól használható és kiválóan működik. Maximum kissé nyikorog néha a műanyagok miatt.
De még így is inkább ez, mint egyetlen stick!A tudomány a valóság költészete!
-
CAB85
tag
válasz loscsaba86 #726 üzenetére
Szia.
Én az Elite-nél beleszerettem a Hotas-ba, messze nagyobb élményt ad az irányításhoz, a játékhoz számomra.
Ennek az elődját használom:http://www.thrustmaster.com/en_UK/products/tflight-hotas-4
De most az új darabbal szemezek
http://www.thrustmaster.com/en_UK/products/t16000m-fcs-hotas
-
loscsaba86
újonc
Sziasztok!
Jelenleg ezt a joystickot használom a Red Bull Air Race játékánál, de az az érzésem, hogy ismerkedésnek oké ez a modell, de ennél ide precízebb szerkezet kellene.Tehát most ez a jelenlegi jostickom:
[link] >>> Thrustmaster USB Joystick
És nemrég az alábbi joystickot szemeltem ki, mert elég jókat olvasni róla. Precíz (HEART technológia), ár-érték arány nagyon jó, és állítólag lehet állítani, hogy mennyire legyen erős az ellenállás, stb. Íme:
[link] >>> Thrustmaster T.16000M Joystick
Vagy esetleg van más tippetek, hogy ezeken kívül mi lenne esetleg még jó / jobb választás?
Köszi előre is a válaszokat!
Üdv.: Csaba
[ Szerkesztve ]
-
LordAxwell
senior tag
.
[ Szerkesztve ]
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
LordAxwell
senior tag
válasz LordAxwell #717 üzenetére
Ebben senki sem tud segíteni?
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
BoB
veterán
válasz TESCO-Zsömle #722 üzenetére
Ha kimondottan űrszimhez keresel, akkor a Saitek X-56 jó lehet, nemrég néztem egy youtube értékelést amolyan egy hónap múlva fajtát. A csávó szerint a + kis analóg kar amit nagyujjal tudsz mozgatni, game changer (űrszimben). Itt a link: [link]
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
BoB
veterán
válasz TESCO-Zsömle #720 üzenetére
Ja, a Gladiator Joy-on használt KG12 grip (ami RL WW2 német grip volt) tűzgombjának másolata. Kis reklám a joy-nak, hátha olyat is rendel az ember, ügyes
-
BoB
veterán
Pár kép a VKB T-rudder MK IV.-ről:
Teljesen fém az egész (alu + acél), csak az RJ-45 csatlakozó és a mikrokontroller nem az.
Kiváló minőségű. Sehol nincs a műanyag műanyagon csúszik témára jellemző akadozás. Nagyon precíz, finoman jár. Az érintés mentes mágneses szenzor és előbbi tulajdonságoknak köszönhetően szvsz örök élet +1 év.
Nem "rendes" repülős pedál ami előre-hátra mozog, hanem amolyan hagyományos pedál, az alábbi képen lehet látni hogy fordul. Ennek köszönhetően még akkor sem mozogna sehova, ha nem lenne csúszásgátló a talpain. Felesleges rögzíteni, nincs rá szükség.
Volt még egy kis dobozka a csomagban, kíváncsi voltam mi az. Kulcstartó. Ki találja ki mit formál?
TESCO-Zsömle: 19EUR volt a postaköltség, ami magába foglalja a biztosítást is.
Ui.: ha valakit érdekel, van egy Saitek Pro Flight rudder pedal-om eladó
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz TESCO-Zsömle #716 üzenetére
Már linkeltem a hivatalos eu forgalmazót, onnan tudsz rendelni. Én is onnan rendeltem, a teljes eu-ba szállítanak.
Majd megnézem mennyi volt a szállítás díja. Több csomag esetén is változatlan, úgy jobban megéri.
Ha boltra gondolsz ahova besétálsz, olyat szerintem nem fogsz találni, legalábbis én nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Ismertek esetleg olyan embert vagy üzletet aki foglalkozik mondjuk microsoft xbox 360 vezetékes kontroller javításával?
Köszönöm.
-
BoB
veterán
válasz TESCO-Zsömle #714 üzenetére
A mikor-t még nem tudni, csak annyit hogy lesz. Szerintem jövőre valamikor. A hol-t nem értem.
Saitek szvsz nem jó. Nem lehet precíz mozgást csinálni az miatt ahogy meg van oldva a joy középre rugózása. Nekem most egy F.L.Y. 5 van, abban ugyanígy van megoldva, és utálom.
-
BoB
veterán
válasz TESCO-Zsömle #712 üzenetére
Engem nem érdekel, egyrészt a ww2 grip miatt, másrészt nem lesz szétszedhető.
Viszont: jön modern gripes joy, és gázkar is
-
BoB
veterán
válasz baphomet #690 üzenetére
"A VKB Gladiatorral való kísérteties hasonlóság nem a véletlen műve. Ez annak az EU piacra szánt verziója."
Ez érdekes, ugyanis a VKB hivatalos Európai forgalmazója a VKB FSC Europe: [link] Ez valami licenszes téma lehet, nem az "igazi".
Vesa: "ma már sehol nincsenek a régi nagy nevek, ez a műfaj a 90-es években élte fénykorát"
Hogy mi? Flanker 1.0 1996-ból ismerős? Hát a 2, 2.5? Lock On Flaming Cliffs? Ez nem tűnt el, ugyanis ezt hívják ma úgy hogy DCS by Eagle Dynamics. Még mindig jelen töretlenül.
Időben:
Su-27 Flanker: Released April 30, 1996
Su-27 Flanker: Squadron Commander's Edition: Released 1997
Flanker 2.0: Released 1999
Flanker 2.5: Released March 26, 2002
Lock On: Modern Air Combat
LockOn: Flaming Cliffs
LockOn: Gold
LockOn: Flaming Cliffs 2
LockOn: Platinum
DCS WorldMás:
Levelet hozott a posta
[ Szerkesztve ]
-
CAB85
tag
válasz -ZeeZee- #704 üzenetére
A youtube-on láttam utólag, hogy mások hogy oldották meg. Nekem annyi elegendő volt, hogy a kb nyolc csavaros gyűrűt leszereltem, és alatta kitisztítottam, és picit megkentem. De sokaknak nem ilyen egyszerű, mert a szerkezet belseje hajlamos nyikorogni. Engem speciel nem zavart, de éjszaka van időm játszani, és a barátnőm nemtudott volna aludni :-)
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
A Logitech felvásárolta a Saiteket 13M$-ért a MadCatz-től.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Soha ne mond, hogy soha. Minél jobban kitágítod a világot, annál nagyobb lesz a piaca és annál kevésbé lesz unható. StarCitizen -szvsz- az egyik legjobb példa. Már ha megelőlegezzük a bizalmat, hogy valaha is elkészül olyannak, amilyennek megálmodták. Nem kell n+1 bolygó, a föld is irdatlan nagy lehetne, ha lemodelleznék 1:1-ben, vagy akár csak 1:10-ben. Rakni bele FPS-részt, hogy a konfliktus-zónákba a harcosok gyalogosan is lazulhassanak, és kész. Mások meg reptethetnek turistákat hidroplánnal a Bahamákon...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Vesa
Topikgazda
válasz TESCO-Zsömle #698 üzenetére
Egyébként el tudnék képzelni egy olyan progit mint az Elite, csak repszimben. Bejárható lenne a teljes Föld (mint FSX-ben), az összes reptérrel és lehetne venni mindenféle repülőket a célnak megfelelően. Vadászokat légi csatákra, konfliktus zónákba küldetéseket csinálni, lehetne vállalni teherszállítást nagy batárokkal, vagy akár kémkedést egy SR-71-el. :-) A lehetőségek száma végtelen, csak senki nem fogja megcsinálni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Witcher topik
- Cyberpunk 2077
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest