Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HP nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VGA hiba
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kismokesz
tag
Köszönöm szépen
-
törölt tag
-
kismokesz
tag
olyan kérdésem lenne hogy van külön ps2 forum?
-
Heroes fan
őstag
Mindegy mert a játék olyan játszhatatlan hogy nem igaz beállítottam a mozgást és mentem benne 2 lépést és elkezdett úgy szaggatni hogy beszarás a csatába akartam menni ott meg megállt az egész fps nem volt egy deka se, megállt az egész képernyő.
-
Heroes fan
őstag
Az alap beállításokat meg elcsesztem eltünt.
-
robogo81
senior tag
válasz
Heroes fan #1370 üzenetére
Talán ha a bal joystic -ra raknád a kurzornyilakat,és nem a d-padra.
Azon meg hogy nem csinál semmit mit értesz?
Se kép se hang,vagy csak nem lehet irányítani sehogy.Ha az előbbi,akkor végig kell menni a beállításokon is,de az utóbbi csak a pad pluginnál kell hozzárendelni a gombokhoz a billentyű gombjait rendesen. -
Heroes fan
őstag
Tudtok segíteni?, kipróbáltam az emulátort és billentyűzettel nem tudom irányítani megcsináltam a 900 valahanyadik hozzászoliban volt hogy az egeret vigyem rá a d upra beállítottam a fel le jobbra balrát és elindítanám a játékot de nem csinál semmit.
Heroes of Might and Magic - Quest for the DragonBone Staff (USA) ezt a játékot indítanám el.
-
Viktor77
titán
Hosszú idő óta megint tettem egy próbát az emuval. Gépem az adataimnál.
Meglepően jól fut, GT4 55-60fps végig, 1920-ban, 4x felbontásban. Kell még kicsit finomhangolni (meg egy verseny közben ki is fagyott), de ez így használható.
A mai autósjátékínséges időkben jó újra elővenni ezt a gyöngyszemet (aminél szvsz jobb azóta sem készült). -
chungee
addikt
Téves
-
vimi86
újonc
sziasztok. én most töltöttem le a play! nevű ps2 emulátort androidos telefonomra. maga az emulátor elindul meg is találja a játékot amit letöltöttem hozzá. de ha rányomok csak a ps2 kontrollere látszik a fekete alapon és ennyi. tud valaki segíteni hogy miért nem indul el a játék? letöltöttem hozzá több bios fájlt is de azt se tudom hova kell behelyezni.
-
zoltanz
nagyúr
Kipróbáltam a Tekken 6 ot Psp emu val pc-n, tényleg szuper
-
hercules86
újonc
sziasztok az volna a kérdésem hogy én nekem meg van a ps2 emulator a androidon a telefonom neve lg p350 és kéri a bios fájt de le is töltötem nem egyszer de nem reagál rá kérlek ha tudtok segitsetek mert a program maga elindul csak a bios fájt nem ismeri fel segítsetek kérlek titeket.
-
fecni129
újonc
Sziasztok!Valaki elküldene egy működő ps2 bios-t mert már nagyon sokat próbáltam és egyik sem működik
-
roly7
tag
Üdv. Sikerült valakinek a gran turismo 4-et futtatni? Nálam nem csinál semmit a nyelvet kiválasztom és utána csak feket kép fogad. Ha valakinek megy leírná a beállításait lehet én állítotam be valamit rosszul köszönöm.
-
Showhai
tag
válasz
Zolcsevita90 #1360 üzenetére
csak bátran
ámbár ott nehéz lesz a 2 player
-
Zolcsevita90
csendes tag
válasz
razor03 #1027 üzenetére
Szia!
Láttam írtál hozzá a fórumhoz és, hogy nagyjából ismered az emulátorokat, éppen ebben kérném a tanácsod/segítséged
Én igazából egyetlen játékhoz szeretném használni az emulatort, azt pedig a Tekken Tag Tournament.
Viszont már órákat öltem bele, variálgattam a beállításokat/ hack-eket, néztem külföldi fórumokat, youtube stb. de egyik se jött be. Nincsenek magas elvárásaim de vannak pályák benne amiknél kifejezetten lassú a játék, mint ha lassított felvételt néznék, akadozó hang mellett, pedig az fps bőven 50-60 között mozog. A gépem se mondható gyengének, szerintem még tartja a középkategóriát, a spec. a következő:CPU: AMD Fx 6300 (3,5Ghz)
VGA: Sapphire HD 7870
RAM: 8 GB Kingmax 1600MhzA választ előre is köszönöm, addig is a legjobbakat
Üdv.: Zoli
-
Showhai
tag
válasz
Zolcsevita90 #1357 üzenetére
Sjana PCSX2-ben nem tudok mit mondani, mert most nincs gépem hozzá
A jelenlegi lapos harmatgyenge ilyenekhez.
-
Zolcsevita90
csendes tag
válasz
Showhai #1356 üzenetére
Pont ez az, hogy nem csak a tag miatt fontos, hanem mert az idézi nekem legjobban a tekken 3-as időszakot (régi szép idők...)
Ezért is lenne olyan fontos, no meg pár havert szétzúzni nálam
sajna ps2-öm nincs egy játékért meg azért túlzás lenne venni, de az emu-ba meg már órák hosszákat vertem bele és még mindig nem tudtam élvezhető játékmenetet produkálni. Ezért is kérném a segítséget egy optimális beállítással kapcsolatban
-
Showhai
tag
válasz
Zolcsevita90 #1355 üzenetére
Ha nagy Tekken fan vagy, és nem hiányzik a Tag mode, akkor egy Tekken 6-ot javaslok. Viszont azt PSP emuval, amiről már készülget a cikk. (lassan, de bizonytalanul
) Egyelőre ott vagyok, hogy került hozzám egy laptop, C2D P8400 (2.4 GHz), 2 GB ram, Intel 4500MHD, Win7, ezen játszható a Tekken 6 PSP emun. Sajnos a PCSX2 még mindig nem elég kiforrott. Ha ez a lapos egy GT630M/640M szintű dedikált VGA-val futna egy egyszerű Ivy-spentiummal, patent lenne. Így azért nem folyamatos mint eredetiben, de játszható. De a Tekken-ek nem igényelnek nagy gépet. Egy PSP GTA már megfekteti ezt a cuccot azért...
-
Zolcsevita90
csendes tag
Sziasztok!
Én igazából egyetlen játékhoz szeretném használni az emulatort, azt pedig a Tekken Tag Tournament.
Viszont már órákat öltem bele, variálgattam a beállításokat/ hack-eket, néztem külföldi fórumokat, youtube stb. de egyik se jött be. Nincsenek magas elvárásaim de vannak pályák benne amiknél kifejezetten lassú a játék, mint ha lassított felvételt néznék, akadozó hang mellett, pedig az fps bőven 50-60 között mozog. A gépem se mondható gyengének, szerintem még tartja a középkategóriát, a spec. a következő:CPU: AMD Fx 6300 (3,5Ghz)
VGA: Sapphire HD 7870
RAM: 8 GB Kingmax 1600MhzHa valakinek ilyen vagy hasonló konfigja van, vagy netalántán tudja, hogy egy ilyen géphez milyen beállításokkal lehet jól futtatni az emu-t az óriási lenne
A segítséget előre is köszönöm!
-
tescodr
aktív tag
Azért mindig elcsodálkozom micsoda erőforrásigénye van az emunak.Pl a Black és a Cod 3 még mindig játszhatatlan sajnos :S
-
sotetlovag97
tag
válasz
Big Bopper #1352 üzenetére
Már meg is van, köszönöm.
Már tökéletesen fut. -
Big Bopper
tag
válasz
sotetlovag97 #1351 üzenetére
microsoft visual c++ legfrissebb verzióját próbáld meg telepíteni, szerintem az hiányzik neki
-
sotetlovag97
tag
Üdv!
Valaki tudna nekem segíteni?
Nem indul a ps2 emulatorom és azt írja ki hogy hiányzik a msvcp120.dll.
Mit kell ilyenkor tenni.ha pedig ezt letöltöm és bemásolom az emu könyvtárába akkor meg 0xc000007b hiba.
-
Showhai
tag
válasz
olbaidhun #1349 üzenetére
Elöljáróban annyit, hogy a hardverem miatt nem fut minden röccenésmentesen. Kéne 2x3GHz az üdvösséghez, ahogy nézem. De az új belépő szintű laposok szerintem hozzák, amit kell, még Intel HD-vel is, hiszen itt még kevesebb kakaót igényel az emu, de procira itt is szükség van.
Amik nemigen futnak nálam azok az open-world cuccosok, pl GTA, vagy a Spiderman 3. A kocsikázós meg csépelős játékok viszont simán. Jelen formában csak annyit tudok tenni, hogy egy általános leírást dobok az emuról, a konfigolás mi-micsoda résszel, a buktatókat kifejtem, meg hogy milyen játékok mennek a budget konfigon. Aztán bővítem a cikket, ahogy hozzájutok más hardverekhez (a közelben lesz más is talán tesztelésre). Az emunak van androidos verziója is, szerintem 4 mag alatt nem érdemes hozzákezdeni, két maggal próbáltam, katasztrófa. Az is ingyenes, és teljes funkciós, van "fizetős" is a marketen, de csak donate célokból.Amíg meglesz a cikk, írhatna mindenki valami játékot, amit megnéznék, hogy müxik-e. Az egy dolog, hogy szaggat nálam majd a fele
de a kompatibilitás sem mindegy.
Az eddigi eredmények:
Tekken 6 : 30 FPS, teljes kompatibiliás, szűrőkkel (4X AF, 4X PSP felbontás, vignette/bloom, spline high, audio high) - 100%
Driver 76 : katasztrófa, durva grafikai glitchek, vagy tök fekete képernyő, de az open world miatt amúgy is szaggatott volna - 10%
Burnout Revenge : még csak be sem olvasta az emu, megpróbálom "újragrabbelni az ISO-t" 0%
Colin Mcrae Rally 2005 Plus - 100% (lásd Tekken)
GTA Vice City Stories - Maga a játék tökéletes, semmi hiba, de szaggat eléggé = 70%
Spiderman 3 : 70% (lásd GTA)
Sega Rally Revo : az égbolt hiányzik (fekete), de sebességproblémái nincsenek = 60%
Ridge Racer 2 : Egy érdekes ghosting effekt van rajta, mintha egy szélvédő lenne előtted, ami nagyon visszaveri a világot, de csak kb 30% alphával. Sebesség tökéletes. = 60%Képek:
-
Showhai
tag
válasz
robogo81 #1347 üzenetére
Oksa
Nem ígérem, hogy holnap feltöltöm logoutra
Aztán lehetne egy kérés alapú kompatibilitási lista a cikk végén frissítve scrrenshotokkal hogy ezen a konfigon mik mennek. Végeredményben egy belépőszintű laptop hardvere.
Ami már most benne lesz:
Tekken 6
Ridge Racer 2
GTA Vice City Stories
Sega Rally Evo
Driver 76
Spiderman 3
Colin Mcrae Rally 5
Burnout RevengeJöhetnek a kipróbálandó címek. Nem mindenható ez az emu sem, de NAGYON igényes munka. Most nem akarom hasonlítgatni a pcsx2-vel, mert más a hardver meg a teljesítmény, de ránézésre is átgondoltabb.
Ja, USB gamepad támogatás van (még szép).
Amikor fent lesz a cikk, úgyis nyilik hozzá totyik, ha érdeklődés is lesz vele, akkor max átpakolják. Ide ebben a témában még egy-két nyálcsorgatósabb screenshotot tervezek, utána békénhagyom az offot
durván meleg van
-
Showhai
tag
válasz
Showhai #1345 üzenetére
Nos, azért nem ültem tétlenül. A sors úgy hozta, hogy az Intel E2180-as cpu-mat nem tudtam tuningolni (leváltottam az X2-t). Ezért valahogy nem tudtam értelmes sebességet összehozni pcsx2-ben. Mivel a kisgépes vonalat viszem, ráakadtam a PPSSPP-re. Ez PSP emulátor, szal nem tudom hogy melyik totyikba kell írni róla, de a lényeg, hogy a fent említett 2x2.00 GHz-es 775-ös procival, 2 gb rammal meg egy HD4830-al nemcsak hogy játszható sebességet hoz Win7 alatt, de 4X PSP felbontás , 4 AF és Bloom alatt is tökéletes. Átlag betonstabil 30 FPS, ritka és apró lag, az meg vagy a 2GB, vagy a 8mb caches HDD (Win7 alatt) miatt van.
Proof:
Ez úgy egy hónap tesztelés és 1 hét konfigolás eredményeNamost az FPS mutató 6-7 folyamatos screenshot után csúfosan áll, max hisztek nekem
. Ha nem lenne meg a 30 FPS, nem Tekkeneznék vele lelkesen, ez a játék igen kis lagnál is élvezhetetlen.
4:3-as monitorom van, de nem gond mint látható. Van vertical scale is, jó ronda úgy. Tudom, nem egy észveszejtő graf, de a PSP felbontását nehéz annyira feljavítani, mint a PS2-t.Laptoposok előnyben (azért sztem egy nvidia 710m nem árt, de a leggyengébb mostani proci is elég).
Cikk mehet?
-
olbaidhun
őstag
Nem kérdezzük. A ps2 játékok nagy része már nehezen felkutatható, de ha majd aktuális, nekem is van egy szép gyűjteményem..
-
Showhai
tag
válasz
echterion #1341 üzenetére
Az ideális legalább egy Q6xxx lenne, ahogy nézem. Azzal amúgy is jól érezné magát a HD4830@70
.
Nekem most az ugrott be hirtelen, hogy ugyebár az egész cikk apropója a Tekken netplay. Merthogy az volt a sirámom, hogy nem tudok
kit ütnicsak géppel játszani. Az emu konfig "csak" azért szerepelne a cikkben, hogy ha valaki már letölti az emu-t, ne szembesüljön azzal, hogy "háezsszaggat a 64magos gépemen". Viszont az eredeti cél, hogy hazai multiplay közösség legyen, nem csak pcsx2-vel, de ez később ugrott be. Tehát a további terveim között szerepel a PH! segítségével egy olyan topik/keménymag/közösség "létrehozása", akik pl a tunngle segítségével játékba hozhatók. Maga a technikai megvalósítás még átgondolás alatt áll.Tunngle = amit win7 alatt tudsz LANban játszani, azt átemeli internetre, kvázi egy 600 playeres LAN-szobát látsz a játékban.
Na ennek a kezdeményezésnek lenne az első lépcsője az emu-s cikk. Kvázi kipróbálnám, hogy a közösségi részt mennyire lehetne megszervezni. Persze az emu-ra kisebb érdeklődés lenne, mint bármire, ami tunngle-s.
Egyébként elhangzott ebben a topikban párszor, hogy érdemesebb egy ps2-őt venni használtan, mint az árának 4-5x-ből olyan gépet fejleszteni, amint elmegy az emu...ez így van. Viszont akkor lemondhatunk a netplayről. De valami nem hagy nyugodni. Valahol mintha láttam volna egy PS2-n ethernet portot..
azóta nem alszom rendesenDe ezzel még nem akarok senkit hergelni -
Showhai
tag
válasz
Showhai #1339 üzenetére
És hogy bizonyítva legyen általam is a CPU-éhsége az emunak:
Asztali gép: X2 4800+(2.5GHz dualcore AM2) HD4830; laptop(már nincs nálam): 1007U (1.5GHz dualcore Ivy), nVidia 710M
Az asztali gép kapott 32000+ pöttyöt 3dmark03-ban, míg a lapos 17000+-ot. Majdnem feleannyit.
Ellenben az asztali gép CPU score: 923
Míg a laptop: 1155Láttam, hogy rosszabbul fut az asztalin az emu, és nem hittem a szememnek... hát igen, az órajel nem minden, de ezt már cirka 2000-ben megmondták...
Ráadásul az Ivy Bridge platform nyilván ráver az nVidia Hammer-re, ami nem mai gyerek...Az igaz, hogy laposon be tudtam lőni a dx11-et, PC-n még nem sikerült, de most már nem is fogom. Igaz, hogy a HD4xxx széria HW-ből nem tudja, de azért dobhat valamit a dolgon. Viszont dx9-el is látszódott különbség a lapos javára. Meg még ott van a lapos előnye, hogy az SSE4.1-et tudja, PC-n maradt az SSE2 plugin.
Na majd meglátjuk,hogy a ~3GHz-es C2D mit fakít...és így már egy pár HW le van tesztelve, de nyilván csak az értelmes FPS-t szolgáltató vason néztem meg az emu-konfig sava-borsát
-
Showhai
tag
válasz
olbaidhun #1338 üzenetére
not sure if trolling...
Amúgy van logika a mondandódban. Ez olyan, hogy szupermodell hosszútávon többe kerül, mint a Lamborgini
Most le lesz cserélve az AM2 775-re C2D 2.8-3 GHz környékére. Aztán tájékoztattak, hogy a HD4830 gyakran HD4870 szintre képes (de HD4850+ minimum) szimpla órajelemeléssel. VGA-t még nemigen húztam, még anno vettem egy 9500-as radeont AGP-ben, hogy majd varázsolok belőle 9700-at, de lusta voltam nekikezdeni, és eladtam...óh bohó ifjúság (bár ez már inkább kreténség szvsz...
)
Amúgy kb 2008 óta nem értem rá sokat játszani, szal ha azt vesszük, hogy a 775-ös konf nagyjából 2011-ig (nem a socket, az évjárat) bírja a lépést a gámokkal, akkor végülis egész jól jártam, hogy nem voltam HC gamer egy ideig, mert masszív 3 év felhozatalából válogathatok, és nem is kell bővítenem hozzáannyira pozitív vagyok, hogy bármilyen elem katódjával azonnal reakcióba lépek a periódusos rendszer aljáról...csak ne urán legyen, valahogy azt nem csípem. a STALKER se jött be.
Hát és hogy ON is legyen, ahogy megjön a 775 cucc, megírom végre a
zt a rihes DukeNukemForeverszagú whenitsdonecikket. -
-
echterion
nagyúr
válasz
Showhai #1335 üzenetére
Nincs az amd-vel semmi gond, csak itt is az van, mint mindenhol: megfelelő lap kell a cucc alá. Ezért is ajánlott a második generáció, az első tényleg szarul sikerült nekik.
De 775 helyett inkább 1156-ot vennék, ugyanazért a pénzért egy jóval fiatalabb cuccot kapsz, ami erősebb is. -
Showhai
tag
válasz
echterion #1334 üzenetére
jah, azt én is néztem...hát ennyit az AM2+ -ba AM3-as procit mítoszról, mert erősen alaplapfüggő a funkció.
az lesz, hogy váltok vissza 775-re, nekem elég volt ennyi az AMD-ből egyelőre, nem akarok 145W-os meg TLK vagy milyen hibás procit (Phenom). 775-ön meg tudták oldani a teljesítményt szenvedés nélkül...az is lehet, hogy gyűjtök egy picit, aztán 1156/1155/1150 felé nézek. Nekem ez az AMD bonyolult kissé
A cikk meg késik, ha elkészül valaha. Sry, sajna ezzel befürödtem. A jelenlegi procim semmivel nem erősebb mint a laposban lévő, és csúnyán bottleneckeli a VGA-t (bárki bármit mond). -
Showhai
tag
válasz
Showhai #1330 üzenetére
félig off, de nem jelölöm inkább...
nah sztem elkövettem egy öreg hibát, miszerint az AMD platformnál win7 telepítés után egyből telepíteni kell mindennél előbb az alaplapi drivert, másképpen a proci (X2 4800+) teljesítménye harmatos lesz...pl nekem fele FPS-t alakít egy hasonló procival és 9600GT-vel szerelt gépnél(GTA IV benchmark), holott a Radeonom 9800GT szinten van. De vagy 5 napig ment a gép, mire ez leesett...
Ezt azért írom, mert elvileg az X2 4800+ (olyan ~C2D E6400 szint) annak vinnie kell rendesen az emut legalább nativban nem?
echterion : a te E6600 procidhoz az enyém hol helyezkedik el? elvileg nem sokkal gyengébb az AMD nem? (az emu szempontjából)
-
Showhai
tag
válasz
olbaidhun #1327 üzenetére
Igazságnak helytálló, csak az anyagiak beleszólnak
egyelőre.
De ma megjön a 4830, azzal már a natívnak mennie kell. Ha nem is God of War, mert az elvileg húzósabb, de a Tekken 5 valszeg igen.
A 8500GT annyira veszélyes jószág, mint egy fogatlan törpeuszkárén nemtom hogy lehet ennyire elb@szni valamit, de állítom egy normális 7300GT jobban teljesít. Tényleg csak backup kártyának volt jó anno, de ma már minden integrált GPU felülmúlja.
Viszont lehet, hogy havertól el tudom kérni néha a PS3-ját, és egy DVI-HDMI-vel rátolom monitorra. Egy idő után meg annyira "natív" leszek, hogy veszek egyet
. És erősebb PC-m már nemigen lesz. Hacsak a youtube nem igényel 4 magot, mer akkor még egy finom Phenom beúszhat oldalról suttyomban...(AM2+ for el presidente). Persze akkor már a +2GB sem hülyeség...na szerintem meg ez a veszélyes
Azért a cikk már csak meglesz, mert "a becsvágy ami buzerál", nem hagyja veszni a dolgot...Az fenti idézet helyes megfejtői nyertek egy kérdő pillantást a fiatalabb generációtól
Csak egyszer az életben érném el, hogy nem rombolom atomjaira a bioritmusomat hétvégén, hogy aztán szerdáig úgy nézzek ki mint egy 8500GT benchmark
-
olbaidhun
őstag
-
Showhai
tag
válasz
Showhai #1323 üzenetére
a 8500GT elvérzett mint az IntelHD a crysis3 FullHD-n
Ezért nem hiszem, hogy érdemes bolygatni ezt a témát .-.
Viszont érkezik egy HD4830, így a konfig elvileg a minimum sysreq-nél több valamivel.
Majd jelentek (látom nagy az érdeklődés, itt a tavasz, az átlag kockát sem a psemu konfigurálás érdekli hanem...khmm... aki ezt nem vágja, annak tűnés konfigolni)
-
Showhai
tag
válasz
Showhai #1322 üzenetére
Nu.
Lesz egy asztali X2 4800+ 2GB ram+8500GT párosítás. Később lesz némi fejlesztés, de az még egy-két hónap. Szal ha minden jól megy (holnap jön az alaplap meg a táp), akkor ezen már nagyobb esélye van a tekken5-nek (ps2 emu TG verzsön
) és elkezdem végre a cikket.
Aztán majd lesz +2GB ram, meg egy 4850 környéki VGA, és kibővítem a dolgot. Sőt, mivel egy alaplapi nVidia 7050 is akad, ezért 3 vga-val is megnézem idővel a dolgot. A CPU-nak bírni kell a native felbontást, majd kiderült hogy a kis VGA-k mit szólnak hozzá...Godspeed
-
Showhai
tag
válasz
olbaidhun #1321 üzenetére
Ha már off legyen kövér...
Igazán jó dolgot mondasz egyébként.
Én az 1155-ös platformra bukok. (pap-papné-lánya protokoll van érvényben) Egy E8400-as DDR2-es félkonfignál az 1155-t G1610-el (~E8500 szint) 5ezerrel többért kapok meg újonnan.
Ezt így sokan nem látják át(én is csak nehezen láttam be), de a fenti konfigot 40k-ért hajigálják utánad vga nélkül, egész jó lappal+táppal. Sőt igény szerint válogatva sem több 50-nél. Egy 1155-be meg később valóban azt teszel amit akarsz, míg a 775-nél meg van kötve a kezed.
Szóval köszönömmert majdnem hülyeséget csináltam, de meggyőztél. Hallgatlak ha van valamid
. De előbb a "kétdimenziósnak" keresek új gazdit.
ON:
Amint váltok desktopra, kezdem a cikket, addig nemigen, a fenti hsz-eim tükrében.
(vház a Dishonored viszont stabil átlag 40 FPS... a fene se érti ezt)szerk.: typok, reggel van, meg megijedtem hogy a mosógép beköszön a nappaliba mert nagyon HC módon centrizik
-
Showhai
tag
válasz
echterion #1319 üzenetére
Köszi, de esélyes hogy ennél többet nem fogok tudni kihozni ezzel a procival. Mégiscsak egy 3GHz-es C2D az, amit már mernek javasolni (E8400) ez meg hááát nem az a szint.
Ha 1-2 hónap múlva kicsit stabilizálódik a mobilitás(nem kell albit váltanom etc), akkor kinéztem egy asztalit (back to basics), ami g2020+5770 alapokon van. Ez a cpu kissé lehagyja a 4 gigásra húzott C2D-ket, és a vgával sem lesz baj. És még garis is (kivéve a vga, de +5kért már van 6770 garisan, érdemes meggondolni).
Itt tartunk, ami azt jelenti, hogy nem lesz értelme az írásnak egyelőre -
-
echterion
nagyúr
válasz
Showhai #1314 üzenetére
Annak utánanéztél, hogy a laposod chipset-e támogatja-e ezt a procit? Mert pl. az enyémnek olyan chipset-e van, hogy egyszerűen nem támogatja a core i procikat, mert egyetlen egy betűben eltér attól, amelyik támogatja. Nehogy abba a hibába ess, hogy megveszed, majd nem megy benne.
-
Showhai
tag
válasz
Showhai #1314 üzenetére
Ez a fránya szerk. idő
Kis segítség (ez ráadásul 2.2GHz "csak")
-
Showhai
tag
válasz
Showhai #1313 üzenetére
Nos, körvonalazódik a terv, de egy kis segítséget kérnék ismét...
Az már leesett, hogy a "másfeles" 1007U gyenge lesz. Mondjuk egy Deus Ex HR lowban teljesen élvezhető, de az optimalizáltságot ne hasonlítsuk össze...
Akárhogy konfigurálnám, sajnos normális képminőségben még natívban sem fog összejönni, alább meg nem adnám. Úgy okoskodtam, hogy az EE emulált PS2 proci az a CPU-t használja, míg a VU a VGA-t.
Ennek alapján még az Intel HD is röhögve megbírkózik a feladattal a százalékok alapján.
Szert tudnék tenni megnyerő áron egy i3-3120M-re, a foglalat stimmel, szerintem a gyári lapos hűtése is jó hozzá.
Tudom az ideális egy i5 lenne, 3.2GHz turboval, de annyit nem szeretnék költeni rá.
A kérdésem a tisztelt egybegyűltekhez az, hogy a linkelt proci legalább natívban elegendő lenne-e az emuhoz? Nekem esélyesnek tűnik (ismétlem Tekken 5 native amire én max vágyom, az írás kedvéért persze más játékok is lesznek tesztelve).Köszi
-
Showhai
tag
válasz
robogo81 #1312 üzenetére
Igen, ezt a VU dolgot én is láttam nagyjából.
Nekem a dx11 (mivel a 710m "támogatja" ) a legjobb, képben és FPS-ben. Nálam az openGL lassabb, de lehet hogy fel kéne tenni valami újabb nVidia drivert. 314.22 felett asztaliban súlyos gondok voltak, nem tudom hogy áll a helyzet. A 314.22 notebbok driver valamiért viszont nem megy fel, újabbat nem merek feltenni, most a "gyárival" pörög (az Asus x550cc win7 driverei jók az x552cl-hez, amihez csak w8-as driverek vannak).Amúgy ha előbb lesz cpu csere, minthogy be tudnám konfigolni celeronra az emut, akkor i3-al már lehet többre megyek. Példaképp ezen a vason cerkástul a Deus Ex HR lowban ricegésmentesen játszható (hogy nálam ez mit jelent, lásd mellékelt bf3 multi vidi, ami viszont i3-al van)
-
Showhai
tag
válasz
echterion #1309 üzenetére
isebb core2nek felel meg
Talán egy AMD X2 4200+ amihez leginkább közelít. Szerintem majd ha elérhető árban lesznek a mobil i3-ak, akkor cserélek procit, mert ez a cerka tényleg kicsit gyengusz.
Van egy tag, aki E2200-on, meg Intel HD-n hozott egy játszható beállítást. Megtehetném, hogy kimásolom a konfigját, de szeretném érteni is, hogy mit csinálok...
Amúgy sokat számít a beállítás. A képen látszik, hogy egyik erőforrás sincs 100%-on terhelve, tehát van még kraft a cuccban.robogo81:
A füügőleges csíkokra az 1280 alatti felbontást ajánlották máshol is. A dx11 nekem valamivel gyorsabb mint a dx9 vagy az openGL.
A speedhacknél kipróbáltam a VU=1 -et, érdekes módon esett a kijelzett FPS, de érzetbe meg gyorsabb lett...Majd megpróbálom darabokra szedni és megérteni a fent említett E2200-es konfigot. Na abból lesz majd egy monstre rész a logout cikkben
-
robogo81
senior tag
válasz
Showhai #1308 üzenetére
Ha a nativtól eltérő felbontást használtok(dx11 plugin alatt-dx9 nem használom),és fekete függőleges csíkok jelennek meg,akkor a felbontást kézire kell beállitani 1260x1260-ra.Opengl plugin alatt nincsenek csíkok,(nálam),de dx alatt szerintem szebb a a képe.
Ja és speedhack alatt a VU ciklus csökkentésnél az 1 feletti értéknél belassul,pedig a fps nem változik. -
Showhai
tag
válasz
olbaidhun #1307 üzenetére
Az van, hogy ez NATIVE felbontás, tehát a ps2 512x512-es módja, Lehet scalet tenni rá, még az is előfordulhat, hogy bírná a jelenlegi hardver.
Amúgy kétlem, hogy 1366x768-ban scalevel lényegesen jobban nézne ki, mert ennyi a laptop felbontása.Lesz majd más teszt is, mert ahogy nézem, a lapos szűk keresztmetszete a cpu. Az a mellékelt képen az EE százaléka. Azért úgy nézem hogy EE igényesebb cuccok is mennének. (Pl MK9)
Utolsó kérdés:lesz
Éppen egy ilyen írást készítek elő a mostani akciómmal is -
olbaidhun
őstag
válasz
Showhai #1306 üzenetére
Azért hihetetlen, mennyire elszaladt az idő a játék felett. Ne értsd félre, biztosan nem ez a legszebb arca a pcsx2 emunak és a tekken5-nek úgy általában, de pár éve kb ugyanez az érzésem volt a tekken3-al is, mint most. [ azért egy fHD és max részletes beállítást is meg kellene néznünk!
Most, hogy van pc-re mortal kombat9, kevés versenytársat látok ebből a kategóriából. [ egyébként is az volt az örök kedvenc, szóval jól jött a remake ], pedig a tekken is bőven nagy klasszikus.
Más játékról is van esetleg tapasztalatod, beállítások tekintetében?
Vagy van erről valami szépen összeszedett gyűjtemény, hogy mit, milyen környezetben, milyen plugonnal, stb érdemes futtatni? [ van még nagy eltérés a régi és új pcsx verziók között fps-ben egy-egy játék között? ] -
Showhai
tag
-
Showhai
tag
válasz
echterion #1304 üzenetére
Hát arra majd ott lesz a cikk
De azt is közösségi munka keretében (nyilván ami megy magamtól azt megírom, de több szem többet lát).
Az a "negatívban" a pozitív, hogy sztem a minimum gépigény meglesz az emuhoz, ami azt jelenti, hogy jócskán rá kell mennem az optimalizálásra.
Persze, segítek
-
Showhai
tag
-
Showhai
tag
válasz
echterion #1301 üzenetére
Tekintve, hogy nincs felfrissitve a directx, a vga driver, meg vagy 3 dolgot nem fogadott el a benchmark (driver, proci etc), nem olyan rossz ez. A detailed scoreben meg lehet azért nézni mindent. Így optimalizálatlanul egy 8600GT-GTS asztaliban, de lehet befogom a HD4670-et
Amúgy aki azt állítja, hogy az Intel HD4000-el van pariban a GT630m és alatta, az még nem látott mobil nVidiat (pl, vagy radeont) működés közben. Csak azért mondom, mert volt egy olyan melóm, hogy egy nap alatt legalább 5 3dmark06-ot futtattam le vagy fél éven át. Fejből tudom a HD2500-4000 (desktop) FPS-eit, és ez a kis laposlegalább a dupláját hozta (eddig)Fuhh ez azt mondja kicsit alálőttem a vga-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vicces képek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest