Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    Szerintem félre értesz, nem akarom megosztani a felelősséget, pláne nem ráhárítani, de hogy nincs semmi köze, az erősen túlzás. Naponta 1 millió felesleges lassítás gyorsítás, mert nem tud lemondani az elsőbbségről sok sok ember. (igazad van, tényleg mindegy, hogy gyalog, kerékpárral, motorral, autóval van és nem tud lemondani.)

    Én a hetvenes években már bicajoztam, sőt kucsos gyerekként már általános iskola 3. osztályában nem csak egyedül mentem haza, de előtte még összeszedtem az öcsémet az óvodában. (nem volt kérdés, hogy 1. osztályban is már kulcs lógott a nyakunkban és nem jöttek értünk a szüleink)
    Miért tudtuk mi ezt felelősségteljesen megcsinálni, a mostani generációt meg több évvel idősebben is gyomorgörccsel engedjük ki az utcára?

    Akkoriban a 60 km/h volt a korlátozás lakott területen, jártak jó szar teherautók, meg sok sok autó dobfékkel, diagonál gumival. Akkoriban a féktáv TÁV volt. :) Ami nem volt, ez a fajta nincs felelősséged hozzáállás - gyalogosként, kerékpárosként (igen, lehet előtte autósként volt, de kiszáll és mindent elfelejt). Mi akkoriban ha nem figyeltünk és "majdnem" elütöttek, akkor ezt még bevallani se mertük, mert otthon még két frászt is kaptunk volna mellé. :)

    Mindegy, tudom boomer duma, "régen minden jobb volt", amivel egyébiránt nem értek egyet, de hogy az embereket eleve hülyeként kezelik, az igenis zavar.
    Persze könnyen beszélek a kisebbik gyerekem is betölti idén a 20-t, jól vezetnek, nem kérdés, hogy gyalogosként is közlekednek, ismerik a szabályokat.

    Somatom: nem is kell hozzá látványosság, én pl szoktam csak úgy beúszni a Balatonba, majd vissza, nulla látványosság miatt, így eljutva A-ból A-ba teljesen energiapazarlásnak tűnik :)
    És ehhez néha (vizi)járművet is használok, akár vitorlás csónakot, akár csak egy sup-t.

    [ Szerkesztve ]

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák