-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
roli2024
kezdő
válasz Oldman2 #75467 üzenetére
„A Toshiba P300 6TB-os hdd az SMR miatt nem ajánlott?
MI probléma lehet ezekkel?”Nekem az volt a bajom velük (a hangjukon túl, de ezt minden tesztben leírták), hogy sokáig voltak (a teljesen újak!) 33 000 és 36 000 Ft között kaphatók. SMR ide vagy oda, amikor ennyire olcsón adnak valamit, az már gyanús.
Pedig felpakoltam volna belőlük , nézegettem is őket minden héten, és tényleg majdnem vettem többet is, de amikor szinte ingyen adnak akár HDD-t, akár SSD-t a versenytársakhoz képest, ott valami nagyon nincs rendben.
Érdekelne, hogy a többieknek mit gondolnak erről, de szerintem a többség egyetért velem.
[ Szerkesztve ]
-
roli2024
kezdő
„És ha egyik nagyszülő sem él már? És ha a rokon meg 310 km-re lakik, akkor mizujs?”
Nyilvánvaló, hogy ezek az ajánlások a felhasználók 99,99999%-a számára túlzások, csak arra szeretnénk többen rávilágítani, hogy a fontos dolgok – egy átlagembernek elég kevés fontos dolga van – legyenek meg legalább két helyen. És vagy kézzel dobunk rájuk hash-t, vagy eleve olyan programokat használunk, amelyek elvégzik ezt a minimumköveteleményt. -
roli2024
kezdő
Raidről hol írtam? Ha megmutatnád.
Igen, bármi, bármikor elromolhat. Pláne, ha két „egymás után” gyártott dologról beszélünk. (Datahoarder fórumokban is olvasgass.)
A merevlemezeknek nem az a jó, ha állnak hónapokig, évekig, hanem az, ha pörögnek.
Felhozni egy (!) merevlemezedet végső érvként: nekem inkább ez a gyerekes.
Engem kinevethet bárki, de érdekes módon intelligens emberek nem nevetnek ki senkit, ne szólnak le senkit, inkább segítenek.
És ahogyan már írtam, sokszor az én mentési mániámnak volt köszönhető, hogy meglettek a céges adatok.
És még egyszer: ha valami egy példányban létezik, az nem fontos. Ha kettőben, akkor már egy picit igen, ha pedig háromban, akkor tényleg az.
[ Szerkesztve ]
-
-
roli2024
kezdő
Ez egy jó régi hozzászólás, szóval nem tudom mennyit változott azóta (mert még ha ugyanolyan gyári számmal is vettem adattárolót egy-két évvel később, már ott is volt változás, pláne nálad kilenc év alatt.) a Purple:
https://community.wd.com/t/wd-purple-for-desktop-use/17274/10
LB_WD WDStaff:
„The drive will only use the streaming ATA commands if it receives them from the host. Desktop computers should not natively issue these types of commands so the drive should work like a normal hard drive. Some differences are that since the drive is optimized for contiguous data streams, the random read/write may not be as fast as a regular desktop drive. Also, the drive is designed for constant 24/7 operation so it will not go into a power saving mode on its own.”
-
roli2024
kezdő
Csongi2015,
a HDWD130UZSVA CMR-es; igaz, csak 3 TB, de olcsó.
A T-kre jellemző néha a szívbajt rádhozó csattogás, de én ezt venném az általad linkelt S és WD helyett.
https://www.toshiba-storage.com/wp/wp-content/uploads/2017/08/TOSH_16046_P300_GB_30_11.pdf
[ Szerkesztve ]
-
roli2024
kezdő
DarthSun, szerinted nem furcsa, hogy maguk a gyártók is elismerik a lassulást (SMR), csak te nem?
-
roli2024
kezdő
Azt nem tudom, hogy a prohardver.hu tesztelői közül ki olvassa ezt a témát, de talán jó lenne bekérni 15-20 merevlemezt (öt Toshiba, öt WD stb., 10 és 20 TB között, héliumosak, levegősek), hogy leteszteljék zajszint szempontjából, ha már a hangosság szinte minden üzenetben előjön, a gyártó oldalán pedig sokszor csak az Idle állapotra adnak meg értéket.
Csak egy ötlet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- További aktív témák...
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta