-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AVhelper
senior tag
válasz akoska07 #21537 üzenetére
Bocs majdnem elkerülte a figyelmemet a kérdésed...
120"-hez már a BenQ W1070 fényereje is bőven elég.
A vászon egy hosszútávú beruházás, mert a vetítőt néhány évenként kicserélheted, de a vásznat nem feltétlenül. Ha lehet, szerelj fel fix keretes vásznat, ha zavar a nagy fehér felület, takard el függönnyel, amikor nem vetítesz rá. Ha nem lehet fix a vászon, akkor ilyen nagy képméretben csak motoros mozgatású vászon jöhet szóba, lehetőleg oldalfeszítéssel, hogy az idők során ne hullámosodjon a felülete (főleg a széle).
-
Gigi01
őstag
válasz akoska07 #21537 üzenetére
Mennyire akarsz minőségi képet nézni?Csak mert azt nem látom,hogy valaki meg kérdezte volna,hogy ezt mégis milyen távolságból néznéd?Bár vannak itt,akik olyan közelről nézik,ahonnan nekem már nem tetszik a képe.Nem azért mert túl nagy,nem látom be,vagy mert mozgatnom kell a fejem.Egyszerűen ha túl nagyot,túl közelről nézed,nem olyan a minőség,már 4K kéne.Szerintem ezt neked is látnod kellene,hogy mekkora az a kép,ami neked megfelel.
-
AVhelper
senior tag
válasz akoska07 #21525 üzenetére
Azt hiszem elég érthetően fogalmaztam a #21492 bejegyzésemben, hogy az Epson EH-TW5200 elég fényt nyújt a 150"-es képhez, és azt 4,1 és 4,9 méter közötti távolságból képes előállítani.
Az Optoma HD26 még a W1070-nél is kevesebb fényáramot tud: Cinema és Reference képmódokban kb. 1000 lumen körül.
-
SirAlo
aktív tag
-
AVhelper
senior tag
válasz akoska07 #21502 üzenetére
Nagy-Britanniában élsz, hogy ott akarsz vetítőt venni?
A függőleges lencseeltolás hiánya miatt vagy a vetítő vagy a vetítővászon magasságát kell pontosan beállítani, mert nincs mód a lencseeltolással az utólagos korrigálásra.
Mániákus "gamer"-ek szerint tolerálhatatlan, ha a kép 33 ms-nál többet késik (ez két képkockának felel meg 60Hz-es képváltási gyakoriságnál).
-
SirAlo
aktív tag
válasz akoska07 #21508 üzenetére
En filmezeshez vettem de olcsobb kategoriaba , nekem ez is megfelel sima 2d-hez (Benq mw526) Amugy van kormany is majd valamikor lehet kiprobalom a szimezest is projektorral, csak ahoz mar valami chokpit feleseg is kellene...
Ugyanolyan VGA kell mint egy sima fullhd monitornal , kijelzokent hasznalja a szamitogep, mintha egy monitort dugnal ra
[ Szerkesztve ]
-
-
AVhelper
senior tag
válasz akoska07 #21492 üzenetére
Egy 150"-es 16:9 arányú gain 1-es vászonra 1100 ANSI lumen fényárammal vetítve, annak felületi fényessége (fénysűrűsége) 16,5 foot-lambert (56,4 cd/m2) lesz, ami a vonatkozó szabványok szerint elegendő a 2D kép előállításához, ha a helyiségben sötét van. A 3D képhez viszont ennél kb. 50%-al többre kb. 24 foot-lambert fénysűrűségre lenne szükség, amihez viszont a vetítőnek 1600 ANSI lumen fényáramot kellene előállítania..
Ha a vászon fénynyeresége gain 1.4 (ennél nagyobb nem ajánlott), akkor 1150 ANSI lumen is elég a 150"-es 3D kép előállításához.
A BenQ W1070 Cinema (Mozi) módban 1200 lument tud, legalábbis amíg új a lámpája, vagyis "határeset".
A hasonló árkategóriájú Epson EH-TW5200 fénykibocsátása viszont már elég lehet, mert újkorában Cinema (Mozi) módban 1440 lumen, Living Room (Nappali) módban 1670 lumen fényáramot produkál, ami már elegendő lehet.
A fenti fényerő értékek normál lámpateljesítmény mellett igazak, aminél azért az említett vetítők nem éppen csöndesek.
Csendesebb és nagyobb fényerejű vetítőre többet kell szánnod 240 eFt-nál.
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz akoska07 #21487 üzenetére
Természetesen a 4K vetítőt csak viccnek szántam, de szerintem Te is a következő mondatodat
"De ha vki ajánl 4K 3D projectort 240K-ig,akkor az is jöhet."
Itt tudsz kalkulálni, vetítési távolság, képméret stb. Az újabb verziója viszont a w1070+.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szólánc.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest