Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz lezso6 #128525 üzenetére

Ahogy fent tippeltem, valóban egy is gamma problémája vannak ennek a monitornak. Több gamma kalibrációs teszttel is az jön ki, hogy nem 2.2, hanem inkább 2.0-2.1 körül van neki. Persze a beállítás "2.2"-t mutat az OSD menüben, de az ugye nem igaz. Sajnos 0.2-es lépcsők vannak, így korrekcióhoz "2.4"-re tudom állítani, ezzel nagyot javul, a szöveg is élesebb lesz. Viszont egy kicsit azért sok. De még mindig jobb, mint az alap "2.2", közelebb van a valós 2.2-höz.

S akkor mondanánk, hogy hát ezért kellene kalibrálni, de hát... van rajta gyári sRGB kalibráció, s azzal már a gamma tökéletes. :) Csak hát a fényerő ilyenkor maxon van és nem állítható, az 550 nit meg gyakorlatilag használhatatlan normál használatra, kiég a szemem. Szóval akkor mégis kalibrálni kéne. :D

Felhősödés teszt Philips 32M1N5500VS, max fényerőn, az elméleti 550 niten ordítva:

Van. A bal és jobb felső sarkokban látható két nagy világos folt. De ugye a mobillal fotózott kép persze túldramatizálja a helyzetet, a valóságban messze nem ilyen durva, alig látszik. Alacsonyabb fényerőn pedig egyáltalán nem látszik, kb valahol 80% fényerő felett kezd megjelenni. HDR módban látható, de csak akkor ha full fekete a kép és tudatosan keresed.

Ja és a HDR mód egyébként NAGYON jó ezzel az 550 nittel, 3000:1 kontraszttal meg relatív wide gamuttal. Mondjuk HDR-t is most látok először, szóval lehet elfogult vagyok. :D

[ Szerkesztve ]

Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!

• válasz lezso6 #128525 üzenetére

Remélem az ilyesmi beszámoló az nem off. :B
    -De hogy is, sőt megszoktuk köszönni mert így tudok tovább segíteni .
    Azért az szuper dolog , hogy kb 2016-ban vásárolt monitorod árának “szinte” felért kaptál egy hasonló monitort főleg a mai világban plusz extrákkal . :)

Bird111
    Szívesen :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés