Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz feco70 #60641 üzenetére
Vidéken nagyon körültekintőnek kell lenni, tőlem 3 km-re is van egy klímás cég, illetve klímát is szerelnek a műkörömépítés és gázszerelés mellett, be se férni a boltba, a vevőtér tele van Greevel, raklapokon, kérdésemre felvilágosítottak, hogy a Gree csinálta az első klímát, a Daikint is ők gyártják, olyan másodosztályú Greenek felel meg, a Mitsubishi csak autót gyárt. Náluk a szerelés 75 ezer plusz Áfa, de erre jönnek külön tételek, mint tartókonzol, cső bilincs, tipli, csavar, stb. Na, azóta egy tömítésért se megyek be hozzájuk.
-
törölt tag
válasz Miklósbácsi #60548 üzenetére
Én találtam SCOP 5.1-est is az egyik magyar forgalmazónál: Azt eddig is tudtam, hogy a kínaiaknál a vételárról a számlát magad szerkesztheted a weboldalukon, annyit írsz be, amennyit akarsz, ezek szerint az eszközök paraméterei is szabadon szerkeszthetőek, így lehet Magyarországon spanyol SCOP és finn SEER értékekkel eladni a cuccokat, nem sokan nézik meg az Euroventen, hogy mi van fenn, ha egyáltalán felkerül a mintadarab, ami aztán rögtön megváltozik (na nem a vevő előnyére).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mauimagic #60540 üzenetére
Erre gondoltam én is, de van még pár érdekesség a weboldalukon, mint például az egyedülálló, különlegesség, az "intelligens leolvasztás", ha jegesedik, leolvasztja a jeget. Hogyhogy ez más klímagyártónak még nem jutott az eszébe.
De a csúcs ez: Kapcsolat cégnév: "Kizárólagos, hivatalos magyarországi importőr és képviselő" -
törölt tag
válasz mauimagic #60396 üzenetére
A törökök miatt van szerintem, az enyém még cseh, olyan szinten hangtalan, hogy meg kell néznem a fogyasztásmérőn, hogy megy-e, pedig 2 méterre van a fülemtől a beltéri; viszont a török Beko kombihűtőm szörcsögését hallom 5 méterről is, ami ugye a nappaliban van, nem a hálóban.
-
törölt tag
válasz Atis45 #60311 üzenetére
Gondolom nem kell részleteznem, kié a legnagyobb fatüzelésű kályhagyár (egyedi kormánytámogatással új pályára állított Wamsler kályha- és kandallógyár) Magyarországon. Ebből kifolyólag teljesen érthető a napelem 27%.os áfája, az erkélynapelem tiltása és az erdőirtás bevezetése.
-
törölt tag
válasz luciferc #60309 üzenetére
Nekem ilyen olcsóbb Daikin van, az gyakorlatilag hangtalan.
-
törölt tag
válasz Tikakukac #60295 üzenetére
Ami egy ordas nagy kamu, akkor is odaírták, hogy spóroltál, amikor a "rezsicsökkentett" ár évekig jóval magasabb volt a világpiaci árnál. Először is azokat kellene megkérni, hogy járuljanak a kasszához, akik akkor az 500 milliárdos nyereséget eltették, mert ugye amikor a világpiacon olcsóbb volt az olaj, az áram, a gáz, az érdekes módon nem gyűrűzött be, most hogy magasabb lett, rögtön. Az is megérne egy misét, hogy miért lett a duplája a "világpiaci" ár nálunk, mint az EU többi országában, és nálunk miért próbálják ellehetetleníteni a megújuló energiát, szemben az EU többségével, ahol támogatják.
-
törölt tag
Nekem van több, egyforma mérő, a beépíthető sütőn kívül mindent lemértem, az már lekapcsolta a mérőt, felfűtéskor. Mondjuk azt ritkán használom, 1 friss pizzára (0,3 kWh), 1 tepsi sütire (0,4 kWh), 1 tál grillelezett húsra (0,4 kWh) elég a Panasonic inverteres mikró. Nálam TV+műholdvevő+Firetv stick 0,55 kWh, boyler 1,54, laptop +printer és egyéb perifériák +telefontöltők+weather station 0,24, Daikin klíma 1,90 kWh a napi maximumok augusztusban.
-
törölt tag
válasz mjani1172 #60198 üzenetére
Minden eszközhöz jó, amihez van infra távirányító, annak a helyettesítésére szolgál. Ez gyakorlatilag egy wifin a világhálóra kapcsolódó, pálinkáspohár méretű eszköz, ami a neten érkező parancsokat infrán továbbítja az eszközökhöz. Tehát olyan, mintha a távirányítót nyomkodnád otthon, miközben a világ másik végén vagy, és a telefonon van a kezelőfelület.
. -
törölt tag
válasz PROTRON #60042 üzenetére
Gondolkodni sem árt, nem mindenki egy panelben lakik Káposztásmegyeren, ahol éjjel-nappal kell, hogy menjen a klíma. Utálom az ilyen, békaperspektívás megmondóembereket, akik megmagyaráznák, hogy a hóembernek jó a meleg.
Akinek felesleges a wifi, kapcsolja ki, és ne akarja megmagyarázni annak, akinek 100 km-re van a háza a munkahelyétől, annak jó, ha nem látja a kamerákat távolról, ne lássa a hőmérsékleteteket, az esetleges áramszünetet, és ne tudja indulás előtt a klímán beállítani a kívánt hőmérsékletet.
Gondolom a klímagyártók sem dísznek teszik a bekapcsológombot és a hőfokszabályzót az eszközre, hanem tisztában vannak azzal, hogy mindenkinek mások az igényei.
Abban sem vagyok biztos, hogy egészséges a benti levegőt forgatni a végtelenségig, amikor este ki lehet nyitni az ablakot és szellőztetni reggelig: nem mindenki egy vegyi üzem és rendezőpályaudvar között lakik, van aki madárcsicsergésre ébred, 19 fokos külső hőmérséklet és hűs szellő mellett, mint én is ma.
Végül az energiapazarlás: méréseim alapján, hűtésben a klímám fogyasztása abban az esetben, ha a kinti hőmérséklet alacsonyabb a bentinél, ami nálam 23 óra és 09 óra között van általában, kikapcsolom, akkor kb. a fele, mintha menne non-stop.
A bölcsek kövét a zsebükben érző megmondóemberektől nem, de a fáktól elnézést kérek a kényelmi példáért, tőlem távol áll a kivágásuk a mainstreammel szemben. -
törölt tag
válasz elfelejtette #60009 üzenetére
Euroventen.
Ami nincs ott, annak általában nyomós okai vannak. -
törölt tag
válasz South Velen #60002 üzenetére
Azért a -7 fokon, 2,72 COP nem az a bizalomgerjesztő adat.
-
törölt tag
Így van, sokkal nagyobb különbségek vannak az emberek hallásában, mint gondolnánk, illetve nem egyforma a zaj ingerküszöb sem. Én sokáig a HP-nél dolgoztam, de a privát laptopom akkor is Dell volt, mert a céges Elitebookok is jóval hangosabbak a Latitude-oknál, és engem zavar, ha hallom a laptop ventillátorát.
-
törölt tag
válasz feco70 #59701 üzenetére
Vélhetően a kínaiaknál a klíma gyártás is úgy megy, mint a laptop gyártás: ugyanabban a gyárban, ugyanazon a gépsoron készül Shenzenben a Macbook és az Acer laptop is.
Csakhogy amikor bemegy az Apple beszerzője, megkérdezni, mennyibe kerül, azt mondja a kínai, hogy 200 dollár. Erre az Apple embere azt mondja, legyen 250 dollár, de csak a 100%-os alkatrészek kerülhetnek bele a minőségellerőrzés után. Bemegy az Acer embere, ő is megkapja a 200 dolláros árat, erre azt mondja, csak 100 dollárt tud fizetni: erre a kínai nem hajtja el, hanem azt mondja, nagyon budgetben meg tudjuk csinálni. de nem lesznek tökéletesek, de 1-2 évet elmennek, kissebb kompromisszumokkal.
Ezt nem a neten olvastam, hanem ismerem az embert, aki kint volt mindkét cégtől, és beszélt ugyanazzal a főmérnökkel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz feco70 #59594 üzenetére
Nehéz belőni, nekem júniusban 12 kWh (júliusban 24) fogyott hűtésre, télen 1 nap fűtésben volt ennyi, rosszabb esetben.
Hűtésnél 10 percet megy, 10 perc szünet, kinti 38 foknál is, fűtésben szinte folyamatosan megy, jellenzően 200-500 watton. Szóval a következő klímám valószínűleg egy 2,5 kWh-s VGHZ lesz a 3,5 kWh-s, Daikin Comfortom meg megy a pesti panelbe, hűtésre elég a 75 nm-re. -
törölt tag
Azért egy 700 milliós forgalmú üzlet, 15 éves működéssel, fizikai címmel más, mint egy kínai postafiók. Lehet hogy meglepődsz rajta, de a webshopok sem maguk rakják össze a termékeiket a garázsban, és ugyanúgy vonatkoznak rájuk a törvények a garanciáról és a jótállásról, mintha a Vasedényben vennéd meg.
-
törölt tag
válasz Remekelek28 #59361 üzenetére
Mondjuk abban konszenzus van, hogy a whirpool a kínai klímáknak is a legalja: ez alatt már csak a legyezős ujgur rabszolga van, amikor már meghalt.
-
törölt tag
válasz _Atesz #59345 üzenetére
Nem véletlenül drágább, ennyivel magasabb minőséget is képvisel; de lehet még feljebb menni. De van háromszorennyiért is, pl Ururu; én azért itt megállnék.
-
törölt tag
válasz teleahocipöm #59340 üzenetére
-
törölt tag
válasz gabor9991 #59230 üzenetére
Mindegyik inverteressel lehet fűteni, csak az a kérdés, hogy milyen gazdaságosan, kényelmesen, bírja-e a folyamatos üzemet, hosszú távon is, és lesz-e hozzá esetleg alkatrész. Nekem egy régebbi Daikin van, fűtésnél óránként ~10 percre kiáll olvasztani, ezért gondolkodok a lecserélésén egy Mitsubishi hyper heaterre. Hűtésével meg vagyok elégedve, júniusban 12,5 volt, júliusban előreláthatólag 25 kWh lesz a fogyasztása. A neve Comfort, és comfort módban a beltéri gyakorlatilag hangtalan.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Tikakukac #59153 üzenetére
Helyileg merre lenne, illetve milyen a szigetelés? Ha mindkét szobába kell azonos hőmérséklet, akkor multi, vagy 2 darab külön a jobb megoldás. Hogy mekkora a teljesítményigény, azt a szigetelés, tájolás is nagyban befolyásolja. Nálam a télen a legalacsonyabb hőmérséklet ~ -7 fok volt, de mondjuk az Alföldön más a helyzet.
-
törölt tag
Mindenkinek mások a prioritásai, a szomszéd azért vett Bosch klímát, mert volt hőmérő a távirányítóban; a hétvégi házába pedig azért Polart, mert abban van wifi: nos, a wifit sem a szerelők, sem más nem tudta beüzemelni.
Sokan a mai napig szentírásnak veszik, amit az újság, reklám ír, el sem tudják képzelni, hogy például a kínai olyan seer-t és scop-ot ír a cuccra, amit rendelsz tőle. Menő kínai cégeknél a weboldalukon tudod szerkeszteni a paramétereket, és az árat is, ami a számlán szerepel.
Vajon az ezer eurós kínai horkolásgátlóból hogy lett 70 ezer eurós lélegeztetőgép?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Érdemes átgondolni, és ha már veszel, olyat vegyél, aminek a legjobb a SCOP-ja (az SEER-ben is a legjobbak között szokott lenni). Inkább legyen minőség, mint gagyi, mivel egy esetleges csere nem olcsó. Nekem Daikin van, de egy ~30%-kal kevesebbet fogyasztó Mitsubishin agyalok..
-
törölt tag
Csak hűtésre, elég lenne egy 3,5 kWh-s Daikin is, és átmeneti fűtésnél azért 1 nap után már a távolabbi helyeket is melegíti, ha 1 fokkal kevesebb is van a második szobában, legalábbis nálam. Nekem a 3,5 kWh-os hűtésre már nagy is, megy 10 percet, 200 watton, majd áll negyedórát kinti 35 foknál is (feleakkora ház), a hálóban a beállított 23 fokot tartja, ennyi van a nappaliban is, a másik szobában 24 fok.
-
törölt tag
válasz rmihaly #58347 üzenetére
Megnéztem a Mitsubishi Eurovent értékeit +2 fokon és +7 fokon, illetve -7 fokon is. Tudom, hogy ezeket sok minden befolyásolja, illetve fizikai kémia órákra sem csak melegedni jártam, bár a Boyle-Mariotte és Gay-Lussac törvényeket nagyon száraznak találtam
Csak arra gondoltam, hogy az sem mindegy, hogy egy adott klíma egy adott helyen, ugyanakkora ház, ugyanolyan szigetelése mellett, 1 kWh felvett áramból 3, vagy 5 kWh hőt képes leadni; felszorozva egy elméleti értékre, ha mondjuk az évi hőigény 10000 kWh, ehhez a villanyóra 2000 kWh-t, vagy 3000 kWh-t mutat, ami ugye az árijesztgetés alapján több, mint 200 ezer forint különbség, 1 évben, a klíma várható életciklusa alatt többmilliós tétel. -
törölt tag
válasz rmihaly #58344 üzenetére
Jó, a kínai tulajdonosok szerint mindegy hogy a SCOP mennyi, ezt eddig is tudtam.
Majd rájönnek, hogy fűtésben a 30% fogyasztáskülönbség is évi kemény százezreket jelent, nem egy bivalytosznádi putri van spanyol passzívházzal összehasonlítva, hanem mondjuk januári Budapest a ~2 fokos átlaghőmérséklettel a ~7 fokos átlaghőmérsékletű januári Madriddal.
Vagy szerinted az energiacímke kamu, és a syen "B" ugyanazt tudja, mint a Mitsubishi A+++?
@elfelejtette: új ház, szigetelt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Próbálom ezt az adatlapot értelmezni, és a gyakorlatba átültetni, az áram áremelés kapcsán.
Azt már megfigyeltem, hogy a kínaiak Magyarországon a spanyol SCOP értéket adják meg, így elméletileg évi 1000 kWh-ba beleférne a fűtés, SCOP 5.1-gyel. A csatolt képen látszik a magyarországra vonatkozó, SCOP 3.4, az már 3000 kWh éves szinttel, ami már eleve bukó, mivel a tulajnak eleve kb. 1000 kWh ami még belefér az évi rezsis keretbe, de a plusz ~2000 kWh piaci áron; annyiért tudna venni egy Mitsubishit, aminek az Eurovent alapján a SCOP-ja 5,1, +2 fokon. Már ha igaz a képlet, hogy egyharmaddal alacsonyabb SCOP háromszoros éves energiaigénnyel jár. Szóval az egy éves plusz költségből vagy a takarékosabb klíma kijönne, vagy a ház körbeszigetelése. Szakmai vélemények? Mideákat is néztem az Euroventen, ott SCOP 3.6-ot látok, a magyar forgalmazónál 5,1-et, ugyanarra a klímára.
-
törölt tag
Így van, nekem az előző ~300 literes hűtő-fagyasztó kombi 3,5 kWh fogyasztott naponta, az új 0,75-öt; mérete ugyanaz.
De lesz itt sírás a sok kínai klíma miatt is, amelyeknél a megadott, 5,1-es SCOP Spanyolországra vonatkozik, ami itthon kb. 3,4, és az éves fűtési fogyasztás nem 900, hanem 3000 kWh évente. -
törölt tag
válasz elfelejtette #57693 üzenetére
Arra. Daikin FTXM35R / RXM35R Perfera Románia 408 016 Ft. Januárban még csak 361 ezer volt, de ugye romlott a lej az euróhoz képest, 0,2%-ot, az is közrejátszhat.
-
törölt tag
Lehet akármilyen csili-vili a távirányító, sem a klíma minőségéhez, sem a tartósságához, de még a SEER/SCOP értékeknél sem a tesz hozzá semmit. Olyan vagy mint a szomszédasszony, aki szerint "a rózsaszín notebook a jó, mindegy milyen márka", és ki gyártja; "a Bosch a legjobb klíma, mert van hőmérő a távitányítójában".
-
törölt tag
válasz atirag #57487 üzenetére
Sajnos az ára eléggé riasztó nekem is, de a másik kézben, "kétszer vesz, aki olcsón vesz", és egy (kompromisszumokkal) vállalható kínai ára is ott van 300-400 között, valamint a klímánál a le/felszerelés is ott van a nettó árának felénél- harmadánál.
Kb. egyszerre vettünk kocsit a szomszéddal, nekem a Mitsubishi 50%-kal többe került, de ebben a gyári klíma is működik lassan 20 éve, nincs rajta rozsda, eddig olajcsere, 1 gyertyacsere volt, illetve fékbetétek többször, másra nemm kellett költeni. Jó, egyik féltengelyt ki kell majd cserélni a 20. születésnapja felé.
Illetve nekem a 3,5 kW-os Daikin hűtésben nagy, egy szezonban nem éri el a leírásában szereplő évi ~90 kWh-t, fűtésben pedig a napi ~ 10 kWh is kevés neki, ezért gondoltam, hogy egy kissebb, de jóval magasabb SCOP-pal rendelkező lenne jó. Én sem lopom a pénzt, ráadásul ~25 éve a nettóm több volt, mint most a bruttó, és az akkori ház árából most egy Ururut tudnék venni maximum. -
-
törölt tag
válasz cs.zs. #57307 üzenetére
Az tiszta, hogy a scop 3,3 rosszabb hatásfok még a scop 4-nél is?
Bár akinek mindegy, hogy mennyit fogyaszt a klíma, annak nehéz megmagyarázni, hogy az éves ~1000 kWh és a ~3000 kWh között van némi különbség....
@MrRL19: fűtésre ezek a kínai cuccok kb. annyira gazdaságosak, mint az olajradiátor. Fűtésre való az más árkategória.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest