Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
- Idő előtt kiderült a Mafia: The Old Country megjelenési dátuma
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- World of Tanks - MMO
- Kedvcsinálót kapott a Heroes of Might and Magic: Olden Era
- Assetto Corsa EVO
- Hamarosan újabb részleteket kapunk a Cronos: The New Dawnról
Új hozzászólás Aktív témák
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Sajnos az írom (NEC-3500) megadta magát. Régóta megvan, nagyon szerettem, rengeteg lemezt megírtam vele és egyet sem rontott, ha igen akkor az szar lemez volt.
Milyen írót ajánlotok? nem baj, ha kicsit drágább, csak profi legyen (nagyonfontos, hogy a megírt lemez olvasható legyen asztali dvd lejátszóba)
Milyen DVD-R-t ajánlotok, (amit szintén asztali lejátszóba használnék) fényes nyomtatható felülettel?
Eddig Verbatimot használtam, de eléggé hiánycikk mostanában.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Sajnos az írom (NEC-3500) megadta magát. Régóta megvan, nagyon szerettem, rengeteg lemezt megírtam vele és egyet sem rontott, ha igen akkor az szar lemez volt.
Milyen írót ajánlotok? nem baj, ha kicsit drágább, csak profi legyen (nagyonfontos, hogy a megírt lemez olvasható legyen asztali dvd lejátszóba)
Milyen DVD-R-t ajánlotok, (amit szintén asztali lejátszóba használnék) fényes nyomtatható felülettel?
Eddig Verbatimot használtam, de eléggé hiánycikk mostanában.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
methyl
tag
Optiarc 7261S és Plextor PX-810SA közül egyik sem tud minőségi tesztet?
Semmilyen programmal?
Mondjak le a tesztelésről????Nero Disc Speed az nem igazán akarja....
Ezek a mai írók már nem igazán adják a maximumot... bár meg vagyok elégedve, bár az Optiarc-ot jelenleg csak olvasónak használom, a Plextor az jól ír.. még régebben tesztelgettem amiket írt, de azóta már nincs meg a NEC AD 4550 íróm....
Van tippetek hogy az említett írókból (7261S és PX 810SA) hogyan tudnák vmi írásminőségi tesztet kicsiholni?
-
verybigboy
senior tag
A következő kérdésem lenne:
Kaptam 2 db. NEC AD-7173S írót és ahogy betettem őket a gépbe az egyiknek az előlapján található zöld led-e folyamatosan világít. Mit jelent ez, ill. hogy tudom ismét normál állapotba "varázsolni", milyen progival?
(Eredetileg mindkettőn 1-02 firmware volt (ott is megvolt ez a világító led effekt) amit 1-03-ra felfrissítettem, de ez ezt a problémát nem oldotta meg)
Köszönöm!
-
vlevi
nagyúr
8x sebességgel is szinte ugyanilyen lett az olvasási teszt.
Akkor már csak azt nem értem, miért nem látja az LG íróval, XP alatt írt multisession lemezeket? Illevte volt néhány lemez, amit csak nagyon szarul, szenvedve olvasott, 1-2 pedig egyenesen "disc unreadable" volt, de bent a cégnél hibátlanul beolvastam egy LG meghajtóval.
-
Flashget
félisten
válasz
kicsirigó7 #13390 üzenetére
Ez is olyan mint a tápok..szinte mindenkinek átvan cimkézve a belső miatt
-
King Unique
titán
válasz
kicsirigó7 #13390 üzenetére
Igen én is halottam ezt azt,kösz ezt és a privit is.
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
King Unique #13388 üzenetére
Optiarc AD-719xS/A = LiteOn DH-20A3 x
Optiarc AD-722xS/A= LiteOn iHAS/iHAP x22
A többi Nec vagy Optiarc író, tudtommal saját gyártmányuk. NEC chipset-el.
De lehet hogy van még ilyen átcímkézett széria. Szinte mindenki gyárt már mindenkinek 3-4 év óta.
LiteOn az asus-nak, plextornak, optiarc-nak.
Optiarc a liteonnak.
Lg a HP-nek.
QSI a pionak.A pio BDR-205BK-ban is Lg féle vezérlőchip van.
Nem csodálkoznám ha az Lg készítené bérgyártásban. -
King Unique
titán
válasz
kicsirigó7 #13368 üzenetére
Kicsit későn reagálok,de mindegy...
Na ezt nem tudtam én se,csodálkoztam is,h jittert is méri ez az optiarc.
Akkor csak ez a 7190/91 széria volt csak tesztképes, a többi nem.
Bocs xlevi "tudatlánságomért"!Amúgy hol osztogatják ezeket az infókat, - google-ba beírom azt kidobja - van vmi gyűjtőoldal/fórum ez ügyben?
-
kicsirigó7
senior tag
-
hajtömeg
aktív tag
válasz
kicsirigó7 #13384 üzenetére
Hát gyári csomagolásban veszem őket,szóval por nem éri az fix.
Mivel dobozban tartják fény se.
Nem kifejezetten a Verbatimról beszélek,vettem már TDK-t, Verbatimot,Philipset...
Igazából tesztet sosem csináltam velük, egyszerűen írok rájuk (magamnak,kis tételben) és lejátszom,meghallgatom...
Erre nekem eddig bevált.
De mondom,tőlem mindenki ott és azt vesz,amit akar -
kicsirigó7
senior tag
válasz
hajtömeg #13383 üzenetére
Nem hiszem hogy az évek során sokáig beválna egy ilyen pörkölés.
Igaz ez nem verbatim, csak fele áru mediarange 16x DVD-R.
De láttam már ettől kínai verbára rosszabb pörkölést is.Az a gond, hogy a lemezek nem szeretik a hideget-forróságot-napfényt-port.
A piacon a lemezeknek van bőven része mindebből.
Napközben kint vannak a placcon. Télvíz idején, biztos nem fűtött helyiségben vannak tárolva esténként.
Vagy a konténerek ma már klimatizáltak?? -
Flashget
félisten
válasz
kicsirigó7 #13378 üzenetére
eggyel elötted a hsz
-
Flashget
félisten
válasz
kicsirigó7 #13368 üzenetére
Hopsz ezt én se tudtam.
-
Flashget
félisten
válasz
hajtömeg #13373 üzenetére
szlovákiában vásárolt lemezre is befizetik az adót akitől veszed a lemezt..illetve te nem mert te bolhapiacon veszed ott simán kapsz pénzért hamisat..
a goldtól és itmédiának nem érdeke a hamis lemez árusítása továbbá:Figyelem! Az interneten terjedő rosszindulatú pletykákkal ellentétben cégünket NEM érinti az elmúlt napokban napvilágot látott NAV ügy.
Cégünk FOGAD megrendeléseket továbbra is, és futár partnerein keresztül (GLS, Csomagpont, Futárszolgálat) SZÁLLÍT továbbra is magyarországra.
http://www.itmedia.sk/És ha lehet egy tesztet mutassál arról a TDK lemezről ha tesztképes íród van.
-
hajtömeg
aktív tag
Hát van minden fajta!
Nekem tökéletesen bevált a TDK , a Verbatim is, a Philips is.
Hamis?
Nem hamis azon semmi...
Szlovákiában pl nincs rajta az Artisjus-os ADÓ,amit itthon kivetnek ránk,mondván úgyis jogdíjas terméket írsz majd rá...
Igazságtalan,dehát nem is kell itthon venni.. -
Predator2
addikt
üdv
NEC AD-7243S DVD íróhoz milyen lemezt ajánlanátok?
És még azt szeretném kérdezni h tudtok nekem olyan boltot/boltokat ajánlani ahol olcsón lehet DVD-t venni?!
THX a válaszokat előre is
-
hajtömeg
aktív tag
Ezek az Asusok jók szerintetek? [link]
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
King Unique #13365 üzenetére
Optiarc AD-7191S = LiteOn DH-20A3 L
Az egész sorozat klón. Lehetséges a Crossflash LiteOn íróvá.
# AD-7190A ..... DH-20A3 P
# AD-7191A .....DH-20A3 H
# AD-7190S .....DH-20A3 S
# AD-7191S .....DH-20A3 LTehát a tesztképes.
-
vlevi
nagyúr
" azaz jó lenne ez,ha az íród tesztképes lenne,"
Ezt nem tuttam...
-
King Unique
titán
Az első grafikon jó,Jitter rendben,PIE elég jó,PIF is bár a végén van egy nagyobb tüske,de a 4-et nem lépi túl - azaz jó lenne ez,ha az íród tesztképes lenne,mert nem az,így semmi értelme elemezni a grafikonokat.
Csak és kizárólag a Lite-on alapú írók (Asus,Liteon,Plextor) illetve régi-új Plextorok adnak megbízható eredményt,vmint még a mediathek chipsetes Samsungok alkalmasak rá. A többi (LG,Pioneer,Optiarc stb.) felejtős.Az FE/TE tesztnél már nem tudom,h is van pontosan,de úgyse az a lényeg,hanem a PIE/PIF teszt,illetve a Jitter.
PIE: jó ha a tüske max 10-12-ig megy fel (280 a plafon), hibák összértéke 50000 alatt legyen lehetőleg.
PIF: jó ha max 2,de 4-ig elfogadható,össz:1000 alatt minőségi,de ha több - belefér elvileg,csak a 4-et ne lépje át.
Jitter: max 10-12% legyen,minél kisebb annál jobb.Vagy netán a 71791S vmi speciális ténylegesen tesztképes író?
Külső hdd topicba kérdésemre esetleg
-
vlevi
nagyúr
Nem nagyon értek a dologhoz, egy kis segítséget kérnék, a grafikonok elemzéséhez.
Verbatim DVD+R, Optiarc 7191S író, 16x sebességgel írva. Nem tudom, jól olvasom-e a leírást, a számok alapján ezek nem rossz értékek.
A másikat, az FE/TE tesztet viszont végképp nem tudom értelmezni. Mintha nem sok különbség lenne a különböző sebességek között (talán 4x sebességnél több az FE) , de a számok mit jelentenek? Sok, kevés, jó, rossz??? -
AthlonXP
őstag
Oké, köszönöm a válaszokat.
Ahogy látom a TDK-t senki se nem ajánlotta.
Ezentúl majd akkor a fentebb ajánlott lemezek közül próbálok vásárolni. -
Flashget
félisten
válasz
AthlonXP #13357 üzenetére
Akkor majd ezentúl írok 8x-an..
Nem!
Megirtam ezt kikell tapasztalni melyik sebességen ír a legjobban az író az adott lemez tipusnál!
Lehet, hogy 8x de lehet 6x vagy 12x sebesség a jó neki.
Az újabb asztali lejátszók pedig viszik a 16x írt lemezt is..ahogy változtak az évek alatt az írók ugyanígy változtak az asztali lejátszók is.Ma kapható lemezek esetében már nem lehet úgy állni a dologhoz mint 2-3-4 éve, hogy csak az adott márkát veszi az ember. Sajnos a verbatim is olyan lett, hogy vagy kifogsz egy jó eresztéket vagy nem. Ha kifogsz pl. UAE gyártásút akkor nagyon jó lemezed lehet de kifoghatsz gyengébbet és akkor ugyanolyan áron jutottál 60Ft/db áron egy közepes lemezhez mint pl. a Maxell+os lemez esetében ami 40Ft/db áron van.
mostanában ezekkel lettek a legjobb tesztek:
Philips DVD-R de csak az INFOMEDIAR30 legyen a MID mint pl ez
Verbatim DVD+R a Made in UAE gyártásút sikerül kifogni nagyon nyerő lehet a lemez..különben Made in Taiwan. A DVD-R már nem ajánlott vétel verbatimból.
JVC +
Sony + - -
IRON STORM
őstag
válasz
A gyártók inkább a magasabb sebességű írás irányában optimalizálnak. Nagyon egyszerű, az adott lemezhez pl a 12x,16x sebességű stratégia jobb minőséget eredményez mint a 4x.
Persze a jó minőségű lemez alapfeltétel, gyenge lemezre hiába próbálkozunk.
Ami ez ellen szól, hogy az azonos médiakóddal ellátott lemezek között is lehet( van is) szórás, néhol nem is kicsi. Ezért általánosságban ajánlatos a 6x,8x,12x írás."Egyébként ez is érdekes, hiszen, ha a lézer a lemez pontjait rövidebb ideig éri, akkor miért lesz jobb az írás minősége? " - ezért találták ki a menet közbeni kalibrálást, illetve tudja állítani a lézer erősséget az író Továbbá menet közben tudja csökkenti akár a sebességet ha a lemez minősége gyengébb.
-
Marci79
senior tag
válasz
Régen bennem is ez volt. Minél lassabban írni annál jobb. De a lemeztesztek amiket itt is olvashatol ennek az "ellenkezőjét" mutatják nagyjából.
Nekem a +-os Verbát javasolták hozzá. Lám! És tényleg jobb.
A film másolásra nem mondok semmit. Nem szoktam másolni. Illetve szoktam. De csak biztonsági mentés céllal! Nem vagyok barbár, hogy az eredeti lemezemet vágjam tönkre. Nem azért adtam ki a pénzt, amiért megdolgoztam.
Annyira nem hangos, mint ahogy "vártam". LG-nél hangosabb, ez tény. De nem vészes. Az írási minőség kárpótol érte. Az olvasásával nem volt még gondom. Olvas rendesen.
vlevi:
Én inkább elhasználódásra tippelek. Nem biztos, hogy egy tisztítás megoldja. Ha ügyes vagy és nem ölöd meg a tisztításnál, akkor nem hiszem, hogy rosszabb lesz.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Marci79 #13348 üzenetére
Múlt héten sikerült az egyik ismerősnél kipróbálni. Win7 van a gépén, és egy Samu író. Ez a kombináció is tökéletesen látja a több sessiont a lemezen. Ezek alapján nekem úgy tűnik, az én 7191S íróm a bűnös, nem az oprencer. Ha lesz egy kis szabadidőm, és kedvem is lesz hozzá, azért még megnézem, hogy lehet-e pucolni valamit a szerkezeten, ettől javul-e a helyzet?
Ha nem, akkor kuka -
AthlonXP
őstag
válasz
Flashget #13356 üzenetére
Ez a 4x-es sebesség dolog, többek közt onnan is származik, hogy régebben ha egy DVD filmet ennél nagyobb sebességgel írtunk ki a lemezre, akkor az asztali DVD lejátszó nem tudta rendesen olvasni a lemezet, mindegy volt, milyen típura írtuk. Igaz, azóta már mind a lejátszó, mind az író cserélve lett, de ez a sebesség meg maradt.
Akkor majd ezentúl írok 8x-an..
Egyébként ez is érdekes, hiszen, ha a lézer a lemez pontjait rövidebb ideig éri, akkor miért lesz jobb az írás minősége? Most nyilván nem arra gondolok, hogy az alacsonyabb sebességen "elégetné" az adott pontokat, csak ez furcsa egy kicsit.
Olyan ez, mintha gyorsabb sebesség mellett több ideje volna normálisan beégetni az infót a lemezbe..
Egyébként meg milyen lemezt ajánlasz ezek helyett, pl. a Philips? Persze normális áron... -
Flashget
félisten
válasz
AthlonXP #13355 üzenetére
Ezek a TDK lemezek már régóta nem azok a TDK amik voltak évekkel ezelött. Már évek óta nem gyárt lemezeket a minőségük közepes vagy alatta. maxell- lemez is kb. ugyanaz a szint.
Ha lenne tesztképes íród elcsodálkoznál a lemezeiden.Lemezeket meg nem úgy kell megirni, hogy kitalálod mindet 4x sebességen...azt ki kell tapasztalni melyik sebességen, melyik fw-vel ír a legjobban az adott lemeznél. Az újabb írók 4x sebességen már nem is tudnak jól írni (vagy egyáltalán nem tudnak) Általában 8 vagy 12x sebességen írnak jól (van ami 6x-an) a normál DVD lemezt.
A régi írók valóban lassabb sebességen tudnak szépen pörkölni, viszont néhány újabb MID-et fel sem ismerik mert a gyártó nem ad ki hozzá újabb fw-t..
-
AthlonXP
őstag
válasz
hajtömeg #13353 üzenetére
Értem én csak, hogy vidéken élek kb. 120KM-re Pesttől, így nekem egyáltalán nem éri meg azokból az üzletekből vásárolni. Az utazási költség többe kerülne, mint maga a készülék...
(#13354) Flashget: Mire gondolsz? A lemezekre? Azért írok ilyenekre, mert ezeket tudom beszerezni, ennyi, nincs más oka.
-
Flashget
félisten
válasz
AthlonXP #13350 üzenetére
Egyébként Sony és TDK +RW lemezeket írok leggyakrabban, illetve TDK-R-t írok még, esetleg Maxell-t szintén minuszosat.
Ezekkel a lemezekkel még nem volt bajom és minden lemezt 4x sebességgel írok. Gondolom minél gyorsabban írunk egy lemezt annál kevesebb ideje van az írónak "beégetni" az adatokat a lemezbe, ezért sem írok gyorsabban, persze lehet, hogy tévedek..Azért ezeket ne ajánld másoknak
-
AthlonXP
őstag
válasz
Marci79 #13349 üzenetére
Én amikor vettem az LG-t az eladó azt mondta egy év garancia van rá. Most január körül volt 2 éves a cucc. Végül is annyira nem lényeges, mert már kinéztem magamnak a Sony AD-7260S íróját. 5500-ba kerül a cucc, anno az LG-t is kb ennyiért vettem.
Egyébként Sony és TDK +RW lemezeket írok leggyakrabban, illetve TDK-R-t írok még, esetleg Maxell-t szintén minuszosat.
Ezekkel a lemezekkel még nem volt bajom és minden lemezt 4x sebességgel írok. Gondolom minél gyorsabban írunk egy lemezt annál kevesebb ideje van az írónak "beégetni" az adatokat a lemezbe, ezért sem írok gyorsabban, persze lehet, hogy tévedek...
Volt már, hogy véletlenül 16x-an írtam lemezt vele ( TDK-t ), a mai napig műxik, pedig már egy éve, hogy kiírtam, igaz nincs sokat használva az a lemez.Esetleg azt megkérdezhetem, hogy az LG-vel összehasonlítva ennek mekkora a hangja olvasás közben? Az LG elég hangos volt relatíve.
És még egy fontos kérdés: A DVD-t amin film van ( rendes DVD formátumban felírva, szal nem AVI vagy hasonló ), azt milyen sebességgel másolja a gépre? Nekem az LG baromi lassan másolta kb. 20 perc is volt. Olyan 2-3000-el kezdte a másolást és a lemez vége felé gyorsult be max 5-5.500-re. Viszont olyan DVD-t amin adatok vagy esetleg AVI-k voltak azt nagyon hamar felmásolta 5000 körül kezdte és a végére szépen felment 20k fölé is, szóval azzal nem volt gond. Ezért is érdekelne, hogy a Sony is ezt csinálja-e? -
Marci79
senior tag
válasz
AthlonXP #13331 üzenetére
Lecsúsztam a szerkesztésről.
Ha az NS50-re gondolsz, akkor volt egy lehetőségem a cserére és nem is írt szépen. (A fórumba linkelt képekhez viszonyítva, 7260S-el összehasonlítva az eredményeket.)
Gariztatásnál (NS30-nál) először azt mondták, hogy másik gyártó termékére is lehet cserélni. De ebből nem lett semmi, így lett az 50-esem. Egy hónap után cseréltem is sunyira. Az 50-est meg eladtam.
Jobban jártam a cserével. (Most még ezt mondom. Majd pár száz lemez kiírása után derül ki a tartóssága.)Ne spórolj. Megéri a +500-1000Huf-ot a több garancia. Bár az LG-nél gyártói gari van. Náluk tudol érdeklődni a garanciális javítást illetően. Ha nem telt le a 3 év a vásárlástól számítva, akkor az LG Magyarország honlapján lesd meg a szervízeket és vidd be javíttatni. De előtte érdeklődj a support-nál is, hogy jogos-e az igényed.
Ha sikerrel jártál és cserélik (javítás nincsen többnyire), azután cseréld ki egy jobbra.
Szvsz.
-
Marci79
senior tag
Én a 7260S-re értettem.
Itt ajánlották és láttam a lemezteszteket. Egy ismerősömnél tudtam tesztelni pár darab ezzel írt lemezt és alapján írtam, hogy tényleg jól ír.Lezáratlan lemezzel én is jártam így. LG és Asus író, valamint XP és Vista alatt. Win 7 alatt nem csináltam lezáratlant, azért nem tudom, hogy ezzel is lenne-e gond. De a régi lezáratlant betudtam olvasni pár napja.
-
hajtömeg
aktív tag
Sziasztok!
Milyen belső SATAS DVD írót ajánlanátok a legolcsóbb kategóriából?
Írjon +/- dvd-t,+/-rw-t és dual layert.
Danke!(esetleg azt is,hogy mit kerüljek el)
-
Flashget
félisten
válasz
NoOne1976 #13343 üzenetére
SB03.exe ez a fw jó hozzá.
ha nem ez van fenn nyugodtan felrakhatod.
innen letudod tölteni -
NoOne1976
őstag
Vettem egy Samsung 223L-t, mivel a korábbi Pio beadta a kulcsot. Nem akarta visszaolvasni a lemezt, hanem 90%-nál hibával leállt, meg összekarcolta ott a lemezt.
Gondoltam, megpróbálom beolvastatni a Samuval, hátha... Erre kékhalál
Az meg hogy lehet, hogy olvasási hibánál az XP Samuval kékhalál, Pioval meg hibaüzenet a próbálkozások során (szektorhiba) Imageburn használatakor. Ugyanaz a rendszer ugyanazzal a programmal és lemezzel viselkedhet eltérően, ha más író van bent???
Amúgy az író eddig jól működik
-
Tomessz85
tag
válasz
verybigboy #13339 üzenetére
Hello !
Köszönöm ,hogy megosztottad velem a véleményed ,olyan nagy dvd író fanatikus nem vagyok tényleg
Talán ez abból is látszik ,hogy DVD DL-t nem is írtam még sosemcsak sima DVD-t
Igazából tényleg csak erre vagyok kíváncsi ,hogy 2008 óta változott-e annyit ez a technológia ,hogy érdemes lenne-e nyugdíjazni a mostanit
de persze azért kíváncsi lennék még véleményekre ...
-
verybigboy
senior tag
válasz
Tomessz85 #13338 üzenetére
Szia,
Én azt gondolom ha Neked nincs bajod az íróval (miért is lenne) akkor sokkal jobbat manapság nem találsz. Az lehet hogy egy picivel tán van jobb író, de olyan egetverő különbséget nem fogsz tapasztalni. Mondjuk még az kérdés hogy DVDR-re vagy DVDR DL-re használod/használnád?
(Ha nem vagy DVD író "fan" akkor szerintem Neked tökéletesen megfelel a jelenlegi íród, ez az én véleményem, de azért majd még hallgass meg más véleményt is itt a fórumon)
-
Tomessz85
tag
Valaki a 13326 -ra ? THX
-
grincs1993
csendes tag
Hello!
Szeretném abba kérni a segítségetek hogy milyen dvd írót tudnék most venni,ami hoszu távon jó, halk,jó minöségű, és 7,5k-t fizetnék max. de persze lehet olcsobb is.
-
Flashget
félisten
Mondtam, hogy nyugodtan felteheted a gL27-t.
Viszont teszteléshez ne a kprobet használd ennél az írónál hanem a Nero DiscSpeed 5 vagy a Opti Drive Control-t.1.50-t 4x ill.8x olvasással és Jittert jelöld be, ha nem ACHI modban fut a rendszered. -
-
NoOne1976
őstag
A gyors segítségeteket kérném!
Ma másolni akartam egy lemezt. 91%-nál megárt, és hibát írt ki. Kivettem, és látom, hogy karcos a lemez a szélétől vagy fél centire a lemez ívén. Mondom, mi a fene, mikor karcolódott ez meg?
Beteszek egy másik lemezt, el akarom készíeni arról is az image-t, erre az is megáll 91%-nál, kiveszem, és az is karcos.
Segítsetek! Mi történhetett???
Több lemezt nem merek belerakni, mert tönkre vág mindent a végén.
Ha újat kell venni, jelenleg mi az ajánlott?
-
AthlonXP
őstag
válasz
Marci79 #13327 üzenetére
Szóval, akkor szerinted az jó lesz, ok.
Nekem az LG-re csak 1 év gari volt.
Jó is lenne, ha 3 volna, mer egyből vinném vissza cserére, még csak most múlt 2, de így újat veszek. Az LG-vel amúgy mi volt a bajod, írás minőség vagy a lemezekkel volt válogatós?Továbbra is várom az esetleges alternatív tipusokat a dvd íróra.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Marci79 #13327 üzenetére
"Jól ír a kis sunyi."
Hát, nekem 7191S van, de nem ír jól. Vagyis ír, de nem olvas, mint ahogy lentebb olvasható. Mondjuk nem egy mai darab, néztem, hogy van-e frissebb firma hozzá, de 2008 óta semmi.
Azt az egyet nem tudom eldönteni, hogy a lezáratlan lemezek sessionjeit a Win7 miatt, vagy az Optiarc író miatt nem látom? Holnap tudok egy kicsit próbálkozni, ismerősnek van Win7-es gépe, LG olvasóval. -
Tomessz85
tag
Hali !
Az lenne a kérdésem ,hogy jelenleg egy ilyen írom van : Pio-DVR-215-(B) ,DVR-215DBK 2008 March
érdemes ezt lecserélni ? /Gondolok itt írás minőség ,beolvasás ,olvasás gyorsasága stb. /
köszi előre is a válaszokat !
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Én is szeretnék most venni egy dvd írót a gépbe, mert ami volt az kezd már tönkremenni
( LG GH22NS30 jó 2 éves cucc ).
Most már csak olvasóként működik, de írni már nem nagyon lehet vele és az alig használt RW-ket sem olvassa, szóval csere érett.
Szóval a tanácsotokat szeretném kérni, hogy mit ajánlanátok helyette? Csak az lenne a lényeg, hogy jó minőségben írja ki az adatokat, filmeket, tesztelni lemezeket én nem akarok vele, csak egy jó író kell, semmi több. ja és ha lehet, akkor 6000 ft-nál ne legyen már drágább, mert most nincs rá több.
Amúgy én is nézegettem itt a neten írókat, találtam egy ilyet, ami nem is lenne drága:
Sony AD-7260S. Ezt itt a fórumon is láttam, gondolom, akkor ez jó lenne az LG-m helyett, ugye?
De más típus is szóba jöhet ami jó, az egyetlen megkötés az a 6000-es max. ár, ennél tényleg nem tudok most többet áldozni rá sajna, szóval ezt vegyétek figyelembe, ha kérhetem. -
szaszlaci
addikt
válasz
Flashget #13323 üzenetére
Még ezelőtt vásároltam, elvileg a 2010. nov. 22-i van benne.
Mielőtt frissítek, tudni kellene, minden rendben van-e vele. -
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
LiteOn 624B íróra mehet a legújabb, 2011. február 15-i (2.3.10.0) firmware-ja?
-
Flashget
félisten
-
takagi1
csendes tag
válasz
IRON STORM #13318 üzenetére
Akkor ezek szerint a 24B3ST hardveresen ugyan az mint a 24B3LT, csak a firmware-ük különbözik?
-
Hulot
tag
válasz
IRON STORM #13293 üzenetére
Ezután tudni fog olyat is amit eredetileg nem tudott az Asus, pl. Lightscribe, RAM ?
"Asus 24B3ST vedd - crossflasheld Plextor 890SA 1.05 firmware-el egész jól ír."
-
vlevi
nagyúr
Nekem optiarc 7191s-em van és érdekes dolgokat tapasztalok vele:
- Az egyik, hogy korábban, LG íróval, XP alatt felírt multisession DVD-ből (van 3-4 ilyen lemezem) csak az első sessiont látja. Számít az, hogy mostmár Win7 van, és nem XP? nem hinném... Pedig rajta van a második session, mert bevittem a lemezt a melóhelyre, és tökéletesen beolvastam
- A másik, a CRC errorok. Volt pár lemez, amin elég sok file-t kidobott, hogy nem tudja olvasni, pedig emlékeim szerint 2010-ben már ez az íróm volt, és ezzel írtam. Ugyanezeket a fileokat szintén a céges szerkezet (valamilyen LG író) tökéletesen olvassa
- Néhány lemezre pedig egyszerűen disc unreadable volt a reakciója. Céges író szintén beolvasta
A CRC errorra és olvashatatlan lemezre még rá lehetne fogni, hogy koszos, vagy mittudomén, de az, hogy a második, harmadik felírt sessionről tudomást sem vesz, az azért már nekem kicsit hajmeresztő... -
Flashget
félisten
válasz
boozoo #13311 üzenetére
Tezstelni az írás mínőségét és a lemezeket szoktuk, melyből kiderül hogy talán 5 évig vagy tovább is visszaolvasható az adat vagy csak 1-2-6 hónapig.
Valamint a tesztből megállapítható a vásárolt lemez mínősége. Ez alapján tudják megmondani mely lemezeket lehet venni és melyek azok amik nagy ívben kerülendők. Erre csak bizonyos írók képesek ill. elfogadott az eredményük.
Ezek a LiteOn, Plextor írók és az Asus ha egy crossflashen átesett és LiteOn íróvá vált.
Vannak bizonyos samsung írók (SH-223L/F)amik szintén alkalmasak tesztelni csak az eredményt nem szokták elfogadni. De ettől még jó teszteléshez.Amit írsz író típust az teszteléshez alkalmatlan és hangos viszont jól írja a lemezeket.
-
boozoo
tag
Sziasztok!
Új gépbe szeretnék venni egy aránylag olcsó, de jó SATA-s, nem lights.-os CD/DVD írót. Ha lehet, halkat. Leginkább audio grebbelésre használnám.
Eddig Pioneer-em volt mindig, de se pro, se kontra, tök mindegy lenne a márkája.
Nem tesztre lenne, igaz, nem is tudom mit teszteltek vele.Estleg ezt a tesztet, meg a képeken a mindenfélét 1 mondat erejéig elmondanátok?
Fentebb, amit ajánlottatk valakinek: Sony Optiarc AD-7260S-0B SATA DVD író fekete OEM, az halk, meg jó grebbelni?Köszi!
-
kanai60
csendes tag
válasz
verybigboy #13307 üzenetére
Köszönöm a segítséget.ASUS lett.A Samsungot itt találtam.http://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/5530_samsung_sh-s222l_bebe_22x_lightscribe_black/
-
2o1i
senior tag
Végül megszületett a döntés. Rendeltem egy Asus 24B3ST-t. Ha megjön jöhet a crossflash.
-
kanai60
csendes tag
Bocsi a Samsung SH-S223C.Elírtam.
-
kanai60
csendes tag
Szevasztok.Segítségre lenne szükségem.Melyiket vegyem? Asus SATA-24B3ST.Pioneer DVR-219LBK.Samsung SH-S222L.
-
Az előbb írtam egy TDK DVD+RW-s lemezt nagyon szépen ment a teszt örültem is, hogy 3-as PIF volt, aztán a végén felküldte 6-ra
Hol érdemes venni cd/dvd-t ahol elég olcsó is és minőségi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- Mély kínai kapcsolatai vannak az Intel új vezetőjének
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Éjszakai műszak
- Nyaralás topik
- droidic: Telekom router – fapados NAS tároló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Eladó 8 db Kingston DC500R 960GB SATA SSD HDSentinel adatok mellékelve!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Samsung 250gb - 500gb - 1TB / 4TB WD RED HDD /
- AKCIÓS - Újszerű 18TB Western Digital HC550, WD HC 550 szerver grade SATA HDD
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 ASUS TUF 650W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest