Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Drágít az Xboxon a Microsoft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Neo Ergo-hoz szeretnék majd könnyű, halk, lineáris kapcsolót.
- Gateron Silver: ez ugyan nem halk, de eléggé bejön most a Q8-ban. Valami hasonlót elfogadnék, csak legyen halk.
- Outemu Silent Peach: alapvetően szeretem, van is itthon, de azért kipróbálnék mást.
- Cherry Northern Light: a fények nem érdekelnek, de tetszik az 1.6mm pre-travel
- Gateron Zero Degree Silent: ez is szimpi, viszont nem írnak bottom out force-t a specben, amitől picit félek. 50-nél többet semmiképpen nem szeretnék.
- WS Silent Linear rugócserével: adná magát a lehetőség, ugyanakkor ha van készen jobb, akkor nem szórakoznék vele. Egyébként nem voltam hanyattesve a WS gépelési érzetétől, azért sem pörgök annyira ezen az opción. De simán lehet, hogy csak a nehéz rugó miatt volt rossz szájízem...Bármilyen további ötletet vagy megjegyzést a fentiekhez szívesen fogadok. A patkányok tájolása után azt tervezem, hogy használom picit felváltva a Silvert és a Peach-t a Q8-ban, aztán ha az utóbbival továbbra is elégedett leszek, akkor maradok annál, hacsak nem jön valami tuti tipp...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
arnes #105545 üzenetére
"DE, pont egy ilyen nyomkodós topic meetup ebben talán pont segíthetne."
Ha valaki elvonszolja habtestemet, egy 4-5 billenccsel vagyok rá.
-----------------------------------------------------------------------
(#105540) Jorus: Amúgy a vártaknak megfelelően az MT3 eléggé bejön, még az állapotával is együtt tudok élni, szóval majd kitalálhatunk rá valamit, ha nem feltétlenül kell vissza.
AFSA-t megnézted azóta? -
ViZion
félisten
válasz
vviktorr16 #105536 üzenetére
Ejj, nagyon olyan hibák ezek, amiknek bármilyen alap tesztelésen ki kellett volna bukniuk.
Úgy tűnik, h ez az egyik "vízválasztó" dolog az olcsóbb és a drágább billencsek között, mert pl. Ajazz progit is nehéz volt kedvelni. -
válasz
Jorus #105540 üzenetére
Végül fennhagytam még a lábakat, mert azt néztem, hogy ha a patkányokat ráfektetem a zselés támaszra, akkor nagyjából jó magasságúak lesznek a bedöntött használathoz is. Most ezzel kísérletezem éppen, illetve az orientációval. Ha ez kb megvan, akkor marad így pár napot, aztán jöhet a lábak nélküli teszt. -
micafighter
nagyúr
válasz
vviktorr16 #105521 üzenetére
Ha már amúgy is a 60-65%os vonalon mozogsz, a legjobb megoldás szerintem nézni egy olyan 60%os billentyűzet házat, ami támogat standard PCB-ket, pl GH60 vagy JST. Én most Geontól vennék 60%os, o-ringes, akril Frog Mini Leggera-t, és ebbe tudsz majd pakolni Bakeneko/Unikorn mount pontokat használó PCB-ket, pl ahogy említve lett 4pplet-nél is kapni ilyet, és hozzá platet is. Pl a waffling60 az ilyen PCB, támogat elég sok féle alsó sort, de a bakeneko-t támogató verzió (ami a Frog Mini Leggera-t is támogatná) az csak forrasztósból van. Ha QMK/Via helyett elég a ZMK, akkor a Cyber60-ből a rev C hotswap az támogatta a split-space-t, lehet írni 4ppletnek esetleg emailt, hogy tervez-e megint olyat majd gyártatni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #105544 üzenetére
Ennek legtöbbször az az oka, hogy él egy ilyen felosztás a köztudatban, hogy kék=gépelés, piros=játék (és még halk is!
A merev gamer billentyűzeteken a lineáris kapcsoló büntetés tud lenni az ízületeknek, így sokak közül, akik onnan jönnek, kipróbálták a lehetőségeket, és mindenesnek vették, azok tipikusan barnát használtak, így most is taktilist keresnek.Amióta normális belső felépítésű billentyűzeteket használok, az említett HxG taktilis kivételével egyetlen taktilis kapcsoló sem jött be 1-2 napnál hosszabb időre MX vonalon a sokból, amit próbáltam. Ironikus módon a Cherry MX Brown van ehhez a legközelebb egy adott buildben, de az is valószínűleg azért, mert top mount kialakítás és az 22 mm-es rugó mellett átment szinte teljesen lineárisba
Személy szerint le is cseréltem rövid tesztidőszak után 18mm/55gf-es Geonra. Taktilisre ugyanez nem biztos, hogy működne, mert ott visszatéréskor is le kell küzdenie a rugónak a huplikat.
Ez mindig próba-szerencse dolog, a HxG közepesen taktilis, így egy könnyebb rugó is boldogulhat a huplival. Rugócsere, mehet be a7u space alá, mint a legnehezebb billentyű (10u build szerintem itt senkinek sem akad otthon és kupak is csak pár embernek), és ha azt stabilan visszanyomja, akkor rendben lesz. -
arnes
junior tag
válasz
Jorus #105541 üzenetére
Nekem is volt szerencsém nyomkodni Syntwave jófajta Q8 buildjeit..
nem rossz az, főleg ilyen impressziónak, és főleg, ha a hang és az elsődleges érzet benyomásnak kell. Jobb, mint egy 100as teszter, még ha nincs is annyi switch....pont, mert a build is számít.
DE, pont egy ilyen nyomkodós topic meetup ebben talán pont segíthetne.
-
Molydeus
őstag
válasz
arnes #105537 üzenetére
Amúgy nagyon sokan indulnak taktilis irányból, én is két évig használtam Gateron Brown-okat. Ennek legtöbbször az az oka, hogy él egy ilyen felosztás a köztudatban, hogy kék=gépelés, piros=játék (és még halk is!
), barna=mindenes. Itt viszont hamar kiderül, hogy ennek nem sok alapja van, amit aztán a személyes tapasztalatok is megerősítenek később.
HxG Silentek
Ezt kedvelem a lineáris verziójában is, hogy halkított, de mellette van saját hangja, ami a nylon háznak köszönhetően az a mély profil, amit kedvelek. Szerintem nagyon jó kombó a nem gumis leérkezés és ez a "muted" hangzás.
A visszatérés azért erősebb, mert a gyári rugója nem annyira könnyű, 20mm/65gf. Személy szerint le is cseréltem rövid tesztidőszak után 18mm/55gf-es Geonra. Taktilisre ugyanez nem biztos, hogy működne, mert ott visszatéréskor is le kell küzdenie a rugónak a huplikat.M.
-
válasz
arnes #105529 üzenetére
Nem vészes a banana bár asszony kivan tőle, és most meló után cserélgetni a billencseket, nem tudom... Működőképes lehetne, de pl. a V6 Maxon vannak a jó átvilágítós gombok, a Q6 meg a néma, és meló után már azért este van, jobban jön a világítás mint nappal...
Érdekes ez a Jade, nem jött be annyira, mint vártam. Egy picit nehezebb lineárisnak érződik, és nincs meg a gomblenyomás érzete sem, vagy nagyon minimálisan
Még 1-2 napot tesztelem, aztán meglátjuk. -
-
válasz
HThomas #105512 üzenetére
Nagyon jól mutatnak!
Kíváncsi vagyok, beválnak-e, illetve, hogy megleszel-e az agresszív tenting nélkül. Múlt héten, amikor találkoztunk Synthwavevel, meséltem neki, hogy nekem miért nem jött be az agresszív tenting - a Cyboardhoz is van hasonló kialakítású láb, amit lehet rá rögzíteni, de nekem az nem volt opció több szempontból sem.
A patkányok egyébként 2-3 hét használat során kicsit kilapulnak, de egy mosógépes mosás után újra felveszik a gyári, dundi állapotukat, emiatt nem kell aggódni. Én két párt használok, kb. 2 hetente ki vannak mosva, így kéthetente szoktam őket cserélni. -
válasz
Valkűr #105534 üzenetére
Én mostanában pont azon gondolkodom, hogy eladjam-e az enyémet, ha majd a Neo Ergo befut... A racionális énem azt mondja, hogy menjen, nem kell két Alice a Charybdis mellé. De közben meg eléggé hozzámnőtt, ráadásul a Neo Ergo-hoz nincs fekete csuklótámasz, így a teljesen fekete buildnek lőttek.
-
Valkűr
addikt
válasz
vviktorr16 #105535 üzenetére
2 perc alatt eltudod adni ha nem válik be...
-
arnes
junior tag
válasz
Molydeus #105533 üzenetére
Én meg pont fordítva próbálkoznék majd megint, ha lesz kis időm, lineárisokat nézni
a taktilis tárházat nyilván nem volt alkalmam végigpróbálni, de azért egy kisebb benyomás keletkezett az elmúlt pár hónapban. Most pont ez a HxG Silent Tactile (Yellow) van a v1max-ban, és nem rossz azért az érzete, tényleg halkított, nem halk, halkított, de nem rossz. A hangot amúgy az adja, ha felengedem, vagyis konkrétan elveszem az ujjam hirtelen.
-
vviktorr16
tag
válasz
ViZion #105526 üzenetére
Royal Kludge M70
Web driver van csak hozzá, ami szerintem fél kész állapotban van, olyan funkciók hiányoznak belőle például, hogy nem lehet egyesével törölni egy gomb kiosztását, csak layereként, elvileg van layer 1 és layer 2 de a 2. layert nem lehet szerkeszteni sehogy, akkor hiába mented el a beállított dolgokat, volt hogy következő web driver megnyitáskor leresetel mindent, a factory reset sokszor nem csinál semmit, legalábbis volt, hogy 3-4 szer meg kell nyomni, hogy vissza álljon alapba, ami vicces még hogy gyárilag ami előre be van állítva bind, sokat nem lehet át rakni másra , de törölni tudod, csak nem tudod kiválasztani sehol hogy átrakd másra pl.: a világítás mód váltást, a factory resetet stb..
Még az alsó í y x c v b n m sor is teljesen elvan csúszva az oldalon, az egyel mellette lévőt kell szerkeszteni, hogy fizikailag a tényleges gombot állítsd.
Full műanyag az egész, de amúgy nem rossz nyomkodni, főleg ha a gyári switcheket lecseréled benne, nagy aksi van benne (6000mah) 1 hét alatt 40% ot merült kb., ugye itt is trimode nyák van, kuponozva az ára is elfogadható szerintem. -
vviktorr16
tag
Igaz, ha egyszer megjön, kipróbálás után el is adhatnám, ha nem tudok megbékélni a dologgal.
#105523 HThomas
Nem opció, mert nekem "normál" kiosztás kell nem alice.#105525 Ispy
Hát ez nem hangzik egyszerűnek, azt hittem lesz valami egybe megoldás.
#105532 Molydeus
Igen, rengeteg videót megnéztem, tudom hogy biztosan tetszeni fog nekem is a Neo CU, lehet a kipróbálása után kellene eldöntenem a kérdést, ha nincs alternatíva, lehet utána el is felejtenèm a split spacet.Köszi a sok választ .
-
Valkűr
addikt
válasz
HThomas #105523 üzenetére
Én is most vettem pár napja ujra egy Q8-at szűkében, a feketét igazábol a szine miatt adtam el, mert anno eleve szürkét akartam de szembe jött velem a fekete jóarasitva es megvettem próbára. Elvileg holnap megjön a szürke és lehet epiteni.. Ennyi pénzért egy atombiztos billencs, jo minőség, jó vele gépelni.
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #105478 üzenetére
Nem, továbbra sem tervezek visszatérni a taktilis útra, csak külső érdeklődő szemével követem a hozzászólásokat és az újdonságokat.
Ez téma a szokásosnál is szubjektívebb. Mindenkinek más lesz taktilitás erőssége.
Nekem pl. a BSun Hornet erősnek tűnt (Cherry MX és Gateron Brown, ill. Outemu Lemon után), de Synthwave, aki próbált többet is ezen a téren, közepesnek mondta. A "nagyágyúk" - pl. a Bobagum U4/U4T, Durock Shrimp - mindenesetre mind hangsúlyos "D"-k, és erős vannak kétségeim afellől, hogy nem fárasztanának. Ugyanakkor mindkettő meglehetősen drága mulatság és őszintén szólva a drága switchek nekem egyelőre fele-fele arányban váltak be. Szóval nagyon óvatosan kisérletezek csak és inkább hajlok az olcsóbb, közepes árú kapcsolók felé. Drágábbakkal pedig csak jelentős kedvezményekkel próbálkozom néha, mint amilyen az early bird akciók voltak a 0° Degree, Melodic párosra volt a megjelenésükkor, vagy amilyen a DKC- készlet kiszórás volt a Durock Pianora.
A halkítással megfejelve a szubjektivitás aztán kiteljesedik, maguk az elvárások is mások.Ha magamnak vennék taktilist, az az említett BSun Hornet lenne (nagyon jól kent switch szerintem) illetve halkítottból a HxG Silent Tactile (Yellow), de az igazat megvallva, egyetlen taktilis van a bakancslistámon, a Kailh BOX Jade Mute és valószínűleg abból is frankenswitch lenne egy BOX White v1 könnyedségű verzióra alakítva, ha lehetne. Ennek az az egyszerű oka, hogy a legjobb taktilitást a clickbar/leaf adta eddig nekem, szóval ha tisztán taktilis kellene de kattogás nélkül, akkor is ebbe az irányba mennék el, nem a huplis stem-ek felé.
M.
-
Molydeus
őstag
Ajjaj, újabb elveszett lélek...
#105521 vviktorr16
Vagy veszel egy nagy levegőt - esetleg kivárod, amig megjelenik a DKC-nél - és megrendeled Geon Frog Mini Leggera-jából a gummy O-ring verziót és mehet bele ugyanúgy a Waffling60-as.A Neo60/65Cu-hoz képest minőségben ez sem vehetik fel a versenyt, a szállítás pedig valószínűleg összemérhető lesz a bill. nettó árával. Emellett a Cu-hoz képest eltérő felfüggesztési módról lenne szó, viszont a szabványos kialakítással, nem úgy mint pl. a QK-tól a Neo60 Core esetében.
Ezt a kérdést én is megrágtam, mivel évek óta használok 60%-os billentyűzeteket split-Space-szel. Végül arra jutottam, hogy a Neo60Cu a réz alsó rész miatt megéri még úgy is, ha le kell mondanom erről a feature-ről.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf #105510 üzenetére
Mielőtt még egy Neo80-at rendelnél, gondold át, hogy ki akarod-e fizetni a teljes bill. árát még egyszer, vagy elég egy PCB+Plate párost venni és egy második belsőt építeni vele, amit kb. 20mp alatt ki tudsz cserélni a ball catch rögzítés és a mágneses pogo konnektoroknak hála.
Az egyik legjobb dolog a Neo80-ban ez a lehetőség szerintem, a másik a 4 támogatott felfüggesztési mód.
M.
-
arnes
junior tag
Lassan kéne valamit vásárolni...
csak nem volt időm sokat ezen agyalni, annyi a munka...
-
arnes
junior tag
válasz
Tsebacsi #105483 üzenetére
Nekem a banana is tetszik amúgy, valóban érdekes switch, nem halk, de nem is vészes, de azon tényleg lehet érezni a taktilitást. Az itthoni halk Q5 setup-ban nekem már lassan 2 hónapja az a silent yellow jade van. Valóban nem érződik annyira a taktilitása, de mert a legelején van a "hupli", ha jól tudom, olyan pseudolinearis
, szóval annyi előnye azért lehet, ha ezt akarja az ember, hogy ha ott pihenteted az ujjaid, akkor azért nehezebben nyomódik le csak úgy véletlenül.
-
mmmilan
csendes tag
válasz
dbius #105513 üzenetére
Köszönöm a tippeket! Úgy látom a képen, a Gamakay Phoenix alján nincs elég hely a PCB-n lévő LED-nek, úgyhogy ez kiesik. Az Outemu-k aljáról viszont egyáltalán nem találok képet. A 3 Outemu közül melyik a leghalkabb (lemon tactile vagy lemon linear vagy peach linear vagy egyformán halkak)?
-
ViZion
félisten
válasz
mondjuk egy link elfért volna, h mi az a bill, meg bővebben, h mi a baj vele, mire figyeljen, aki nézi...
-
Ispy
veterán
válasz
A rossz hír, hogy tk a split space nem létező dolog, csak 40%-on. A jó hír, hogy veszel egy bakenekot olcsón és abban tudsz pcbt venni 4pplet.com-ról, ami támogatja a split spacet. Utána már csak le kell gyártatni gdctechnél a custom plate-et és meg is vagy.
Én pont most várom ezeket a plate-eket, pont a split space miatt, első körben a tofu60 2.0 és a bakeneko kapja meg.
Ja és ha tsangan alsó sor van 3u-1u-3u spaceel, akkor venni kell külön 3u drótot, dkc-n lehet kapni, vagy alin.
-
válasz
Keychron Q8 ISO barebone, keress vissza, elég sokat volt szó róla a topicban. A jóáras feketék azt hiszem már elfogytak mindenhol, de kék vagy szürke talán még akad.
-
Pug
veterán
válasz
En jo aron atveszem a Neot
-
vviktorr16
tag
Sziasztok,
Még pár hónappal ezelőtt kértem itt ajánlást új (60%-65%)bill vásárlásához, gyorsan kaptam is segítséget, és márciusban meg is rendeltem egy Neo65CU billt, most jön a több hónapos várakozás, eddig semmi gond. (pontosabban nem volt, de most már van egy kicsi gondom)Viszont kitaláltam, hogy még várok valamivel néha elszórakozgatnék, pár switchet is kipróbálnék, és sajnos szembejött velem Alin egy bill, aminek érdekes layoutja is van(65%os+5gomb+media gombok), ami viszonylag új(még a gyártó oldalán sincs kint) és elég olcsó is volt és a lényeg, hogy gyárilag split spaces(igaz 3u-3u kialakítású, ami ha jól tudom nem valami gyakori, de kiakartam régen is próbálni valami hasonlót) és ez miatt meg is vettem, már egy hete nyomkodom.
Egyébként rengeteg gond volt vele, web driver katasztrófa hozzá, mivel tele van buggal és alap funkciók hiányoznak belőle(sajnos nincs via vagy qmk) stb., bár van pár jó tulajdonsága is ami tetszik, de nem is ez a lényeg, tudtam mit veszek, főleg ennyiért.
Ami a gond inkább és ami miatt írok most, hogy nem gondoltam, hogy ennyire megtetszik majd a split space, sokkal kényelmesebb így írni, hogy a backspacehez nem kell jobbra elnyúlnom, még így is hogy nem szoktam meg teljesen.És itt a lényeg, hogy kicsit elbizonytalanodtam a Neo-val kapcsolatban, mivel nincs ott semmilyen split space lehetőség és mivel a Neot hosszú távra terveztem venni, most nem vagyok benne biztos, hogy teljesen elégedett leszek vele.
(refund is megfordult a fejembe)
Itt kérdés, hogy van vagy a közel jövőben várható alternatíva a Neo helyett, ami hasonló minőség, ami tud iso kiosztást, 60% vagy 65% méret, qmk vagy legalább via van, és van valamilyen split space lehetőség is? - vagy inkább felejtsem el, hogy kipróbáltam egy ilyet, vagy megtanulhatnék félre ütés nélkül is gépelni, és akkor nem kellene backspacet használni. -
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #105487 üzenetére
Norbauer mindig is a cash grab árazással nyomult ugyanúgy kinéző billentyűzetekkel, az utolsó számjegyet lehúzva kapod meg körülbelül a valós árat. Egy Keymacs esetében látszik, hogy hová megy az ár (munkaidőbe és egyedi gyártásba), de nála még az sem.
ha ennyi pénzt akarnék olyan kütyübe tolni, ami nem hozza vissza az árát, mint munkaeszköz, akkor az inkább óra lenne
Van most is olyan billentyűzet, ami a többszörösét éri a használt piacon az új árának (Singa Unikorn, TGR Jane CE és V2, de az ME már nem, TGR Alice, OTD és társai a kustom világ hőskorából, ezen a képen 100+ ezer dollár látható), de nem sok ilyen van, és szerencsére nem erről szól a custom világ. -
Ispy
veterán
válasz
Cray Tyler #105507 üzenetére
A krémesség az a sok szívacsból jön. Ilyen a boba thocky buildben.
-
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #105510 üzenetére
Az a +40€ már mit számít....
+25% vagy egy jó+olcsó dyesub kupakkészlet ára vagy egy billentyűzetnyi kapcsoló ára vagy egy extra nyák ára, választhatsz.Színösszeállítás ötlet is jöhet, hogy a retro fehérhez mi illik.
A bézs az univerzális válasz a kupakkészlet színére, az a rikító fehértől eltekintve mindennel harmonizál. Profilban nem érdemes szerintem elsőre túlbonyolítani, Cherry profil, dyesub PBT, oclsón XMI vagy JCS. Ha nem akarsz várni/Kínából rendelni és az arab másodlagos felirat belefér, akkor Keygemnél akad raktárkészleten JCS Arabic 45 euróért nagyon jó kittinggel.A mangásra festett kupakok mennyire strapabírók?
Azokhoz reverse dyesub kell, ami senkinek sem megy jól, vagyis adja magát a tré minőség., és ezek legtöbbje ISO-ra nem is megy rá. Ha kinéztél valamit, itt kérdezz, hogy jó lesz-e rá. -
dbius
veterán
válasz
norbert1998 #105481 üzenetére
Sajnos nincs ilyen paraméterekkel rendelkező, ajánlott billentyűzet ebben az árkategóriában.
Aprón érdemes szétnézni, néha akadnak, amik beleférnek a keretbe.
#105511 mmmilan: Itt az aprón is körbenézhetsz, jelenleg is van pl. Gamakay Phoenix (silent linear), illetve lenne más is, de azokból csak 70db van a kollégának, továbbá Aliexpress.
-
-
mmmilan
csendes tag
Sziasztok!
Honnan érdemes most egy szett TKL (legalább 88 db) elsősorban csendes, másodsorban gazdaságos kapcsolót rendelni? (Szállítási idő nem szempont.)
Előre is köszönöm a reakciókat!
-
JulianSinulf
őstag
Fertőzitek ti itt aztán ám az embert!
A fene se vár 3 hónapot, ha elérhető azonnal is.
Persze nem a feketét választottam, akkor már, hanem a retro fehéret arany súllyal. POM és Tri-PCB.
Aztán majd jön a fekete is valamikor.Úgyhogy a következő fontos kérdés a kupak. Azt hittem ezzel ráérek akár a jövő hónapban is foglalkozni, de úgy látszik, hogy nem.
Milyen kupak kell nekem, ami jó játékra is és írásra is?
A mangásra festett kupakok mennyire strapabírók? Vagy a hasonlóan festettek?
Bár az is megfordult a fejemben, ha már kettő lesz, hogy egyet játékra, mindenképp taktilissel, egyet meg lehet írásra kéne clicky-vel vagy lineárissal. Ís így más kupakot is tehetek rájuk, ami jobb az egyikhez vagy másikhoz. Vezeték nélkül nincs annyi kábel sem.
Színösszeállítás ötlet is jöhet, hogy a retro fehérhez mi illik.#105509 dqbd: Értem, köszi! Az a +40€ már mit számít....
-
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #105508 üzenetére
Mert az még korábbi szállítmányból megmaradt extra, amit nem vett meg még senki sem.
A rolling pre-order előtt ritkábban futott group buy kör, a vendorok vettek extrát is a kereslet alapján összeállított kombinációkban, és ezt magasabb áron adták el azoknak, akik lemaradtak, ezekből egy-két darab még fellelhető egyes vendoroknál. A rolling pre-order óta nincsenek extrák, cserébe gyorsabb az átfutási idő.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Cray Tyler #105506 üzenetére
Tri-Mode PCB és POM Plate. A ház feketében. A súly is.
De most nézem, hogy valami nagyon nem jó.
Miért tudom azonnal megvenni a kiválasztott cuccot? Igaz, hogy 25€-val drágább, de kit érdekel? Itt lenne gyorsan. -
Úúúúú nem, ez nemjó
Ennél sokkkal krémesebb kellene nekem. Pl. KTT Kang White kapcsolókat krémesített a végtelenbe (tape mod, foam, lube-ok) egy youtuber, most perpill hangra ez áll a legközelebb ahhoz amit el bírnék viselni. Csak hát ez linear... nekem meg kéne a taktilitás.
-
válasz
JulianSinulf #105503 üzenetére
Ez hangra nem rossz, de nem ezt keresem. A Neo80-at pontosan milyen összeállításban kérted?
-
Ispy
veterán
válasz
Cray Tyler #105500 üzenetére
Van ebben mindenféle hang. Ha beleraksz minden szívacsot, amit adnak hozzá, akkor ezt még lehet a mélyebb vonalra vinni.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Cray Tyler #105497 üzenetére
Én most rendeltem meg a Gateron G Pro 3.0 barna kapcsolókat a Neo80-ba.
A kapcsolót szerintem a jövő héten már nyomogathatom, de a Neo80 csak augusztusra várható, ha minden jól megy. -
JulianSinulf
őstag
válasz
ViZion #105499 üzenetére
Megszokás kérdése is. Viszont a környezetemben egyedül az asus laptop nem normális ISO, mert az enternél elcseszték. Amúgy a többi billentyűzetem ISO és a melóhelyen is ezek vannak elsősorban. Így nem biztos, hogy érdemes lenne erről letérni. A laptopot sem gyakran használom, nagyon zavar szövegírásnál, hogy az ű-re mindig entert nyomok.
Így ez egy kizáró ok lett, akármilyen billentyűzetről is van szó. Ez volt az egyik oka, hogy nem rizikóztam be az USA-s cuccot, ami annyira tetszett. A hotswap PCB nagy eséllyel csak ANSI lett volna és a forrasztós lett volna ISO+ANSI. Az meg nekem nem gyere be, mert bár nem nagyon akarok kísérletezni a kapcsolókkal, egyáltalán nem biztos, hogy elsőre eltalálom, ami kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hammer Blade Va - nem is úgy néz ki
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- BIOS frissítés
- Jövedelem
- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest