Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    Hjaaaj most cseszegetnek a cégnél is, hogy minek akarok Mondeo-t venni, hogy minek nekem nagy autó merthogy a fogyasztáááás így meg úgy meg amúgy...

    Nem tudom miért, de szerintem alapvetően különbözik a gondolkodásmódunk. Én nem megyek annyit havi szinten, hogy megérje 1-2-3 literrel kevesebb fogyasztáson agonizálni és amiatt olyan autót venni amibe nem szívesen ülnék be.
    Mert ha arról lenne szó, hogy napi szinten ingáznék egy közeli város meg az otthon között mondjuk 40-60km-t oda meg ugyanennyit vissza naponta akkor már teljesen más a leányzó fekvése. Akkor bizony elgondolkodnék egy dízelen is! Mert ekkora távon már bizony kijön az a 3-4 literes fogyasztásbeli különbség.

    De jelenleg az a helyzet, hogy városon belül nem autózok többet 300-350km-nél havonta! Ami abból áll, hogy reggel elviszem a gyereket bölcsibe, utána az asszonyt dolgozni, aztán én is bemegyek dolgozni. Délután ugyan ez fordítva. Elmegyek az asszonyért, utána a gyerekért aztán haza.
    Na most az ezeréves Omegám ezt városban 10liter / 100km-ből abszolválta. Ami azt jelenti, hogy durván 35 liter benzinből megvolt a havi kötelező menet oda-vissza és napi 1 órával több maradt meg, mintha busszal járnánk. Az a 35 liternyi benzin pedig kb 14.350 forint.
    Most, hogy nincs autó vennünk kellett összvonalas havi bérletet, ami kettőnknek 2x7.000 forintba, vagyis 14.000 forintba került.

    De ha már a fogyasztásról beszélünk, egy nem 98-as Suzuki szerű kisautó vagy közepes autó mennyit eszik városban? Ami még reális? 7-8 litert? Nem hinném, hogy városban ennél lényegesen kevesebből kijönne egy nem Suzuki, benzines de közepes méretű autó (a 4 ajtó mindenképpen kell a gyerek miatt...).
    Most ha 7 litert veszünk városi fogyasztásnak akkor elvileg 24,5 literből megvan a havi kilométerem vagyis 10.000 forint a benzin. Szal most havi 4 ezer forint miatt vennék egy olyan autót ami kisebb, kényelmetlenebb, és abszolúte nem tetszik nem jó érzés beleülni?
    Áh nem én... :) (persze a másik véglet a 15 literes fogyasztás amit a 2,5-ös v6-osra írnak, azért az már 1,5x-es különbség pluszba, az már tényleg irreálisan sok lenne nekem is)

Új hozzászólás Aktív témák