Új hozzászólás Aktív témák

  • bitpork

    veterán

    LOGOUT blog

    Múthéten írtam pár sort arról hogyan jártam. Nagyon sokat gondolkodtam, hogy írjak-e többet, de arra gondoltam hátha valakinek lesz mit tanulnia a történetből - ha mást nem, legalább h odafigyeljenek a másik félre.

    Jelentkezett egy komolynak tűnő érdeklődő Teddy-re. Egy Németországban dolgozó magyar srác volt. Lelkesen mondta, hogy kinézett két Touareget (egy v10 5.0 és Teddy volt a terítéken). Telefonon beszélgetve mondtam neki, hogy ne érezze győzködésnek, de a v10-t nem javasolt megvenni, és elmondtam neki amit Mágus2-től hallottam róla. Kérdezett Teddyről én meg elmondtam mindent őszintén. Elmondtam hogy alkunak nincs helye, azért a legolcsóbb 3.0 tdi mert vannak esztétikai hibái. Megkértem, hogy adjon egy e-mail címet ahová tudom küldeni a hibákról a konkrét fotókat. El is ment neki mindenről közeli, jól látható fotó. Mindent hiba (na jó asszem egy hátsó lökös hibát elfelejtettem) ahogy kell fotózva volt.
    Kicsit később ízent is mondjam meg, €-t vagy Ft-t szeretnék. A kérdésemre, hogy nem korai-e még erről beszélni, amikor mondta is, hogy Teddy kell neki. (?!) Elmondtam, hogy megjelent egy olaj folyás a motoron elől, de a húsvét miatt szerelő már nem vállalta el. Nagyon előzékeny volt, mert felajánlotta hogy egy minimális alku fejében nem érdekli ez a dolog. Ez a minimális alku általam 50k huf-ban lett megajánlva amit el is fogadott (gondoltam egy tömítés ára és egy olajcsere költsége korrekt alku).
    Közeledett a megtekintés napja, amikor is kaptam egy telefont tőle, hogy nem jött neki össze a pénz és hát nem akar megbántani de csak 2 milliója van így nem jönne el megnézni az autót. Gondoltam magamban, sebaj legalább szólt. Megköszöntem neki az értesítést, és megnyugodva lefeküdtem aludni.
    Reggel a telefonos ébresztőm előtt már volt a némított telefonomon 6 nem fogadott hívás vadidegen számról. Visszahívtam, és kiderült hogy az előző nap visszalépett vevőjelölt volt. Közölte, mégis jön nézni az autót. Most nem írnám le bővebben mi fordult meg a fejemben - gyertek, mondtam.
    Meg is érkeztek. Ami csak azért volt ciki, mert előző nap Kecsekméten :) voltam esőben így a kocsi ganajos volt, és ugye nem számítottam érdeklődőre. Így amikor megérkezett adtam a kulcsot neki h menjünk el lemosatni az én költségemre. Nem akarta vezetni, vigyem csak én , mondta majd beül és hallgatózik. Nem egyedül jött, hozott magával két srácot, akiket autókereskedő haverjaiként mutatott be. Itt már kezdtem sejteni hogy tátott szájjal rohangálás lesz a fszerdőben.
    Mentünk, vezettem. Elmondtam , mutattam mindent amit fotón is elküldtem. Hallották a motort, megnézték az új tárcsákat és betéteket, megfigyelték a váltót. A lemosott autón a legapróbb karcolás is javítandó kategória besorolás lett. És kezdődött a kereskedő által:
    -A kopottabb első kerekek helyett venni kell újat
    -A karokat fújni kell
    -Ha tönkremegy a váltó akkor az horror
    -Az az olajszivárgás a motor végét jelentheti (itt megjegyezném, hogy az ünnepek utánra már megvolt a tömítéscserére az időpont -most is ott van Teddy- és mondtam h nem kell neki megcsináltatni mert én már gondoskodtam róla.)
    -a Vevőjelölt barátjának mondja - ne várd el hogy igazat mondjon, semelyik eladó nem mond igazat (mindezt ott a pofámba, azután h mindent korrektül elmondtam és megmutattam)
    -és hogy ezek mind milyen drágák Németországban -megjegyezném h pár nappal a találkozó előtt megmondta h itthoni rendszámos hobbiautó lesz :U

    Amikor elértem a türelmem végére, megkérdeztem a következőket:
    -Miért akarja az eladóval megfizettetni egy autó üzemeltetési költségeit? (mert ugye ha nem tőlem veszi akkor is kell rá gumi, akkor is beszarhat rajta akármi)
    -Miért hazugoz le szembe, amikor még vezetni sem volt hajlandó a kocsit, de már fikázza?
    -Miért gondolja, hogy vagyok olyan buta, hogy tegnap még magyar rendszámos kocsinak volt szánna, majd most amikor hipotetikus költségekről van szó, akkor meg német díjjakkal akar számolni?(mert ugye senki nem hiszi h újra fognak fényezni teljesen egy 11 éves kocsit mert csak)
    -Annak ellenére , hogy előre letisztáztuk az alku kizárását, és az olajprobléma miatt én magam ajánlottam fel az én költségemen csináltatást, mégis mit képzelt, hogy ha közli a tényt h van kpja hanyatt esek?
    -Nem tudott válaszolni a kereskedő h mennyi légrugós üzemeltetési tapasztalata van? - mert azoknak az első kerekén a gumi mindig sokkal kopottabb, lévén állandóan változik a kocsi magassága. Nekem meg éppen csak az utolsó 5-6 év :U
    -Nem tudtak mit mondani és tenni arra az ajánlatomra h kerítsenek egy nekik tetsző szerelőt VCDSsel és nézzék át rendesen - mégis szar a kocsi és nem éri meg az árát?!

    Beajánlottak még egy 2,3 milliót. Megköszöntem hogy szántak rám időt, és elhagytam a mosó területét.

    Azt kell, mondanom, hogy egyre jobban el vannak rugaszkodva a használt autó vásárlók a valóságtól. Egy SUVot akarnak a piac legolcsóbb áránál is 20%-kal olcsóbban(ami már egy swift árával is vetekszik), ami hibátlan és ne is kelljen rá költeni.
    Nem tudom hol élnek ezek az emberek. Nem tudom miből és legfőképpen nem értem egyáltalán hogyan élhetnek meg, ha nincsenek tisztában egy ilyen autó üzemeltetési költségeivel. Majdnem dobott egy hátast amikor megmondtam mennyi a 4 tárcsafék és betét rá. :U

    Bocsánatot kérek a hosszú és talán néhol összefüggéstelen írásért. Sajnos nem kicsit ugrik még most is a várnyomásom ha csak rá gondolok.

    https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

Új hozzászólás Aktív témák