Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz 30z.Samu #62170 üzenetére
Midi házba szereltem, ami ATX lapokat is eszik.
Most olvastam az ipon topikjában, hogy valakinek csak le-fel irányba sikerült AMD procira felszerelni. Nem tudom, hogy csak ő nem értett hozzá, vagy tényleg így van. Ha igen, akkor a Hyper 103-at kell venni.153-160 mm a magassága, elvileg beférhet.
De ez itt már eléggé OFF topic téma.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
-
Zsivaagoo
őstag
válasz 30z.Samu #62165 üzenetére
Másnak is javasoltam már gyári hűtő helyett:
- FX-8320/8350 és Phenom II X4 965BE gyári hűtő (FM2 APUK-ra és FX-6300-ra) az alutégla helyett. Ezek réztalpú, hőcsöves alacsony profilú hűtők, ha haveroknál van ilyen felesleges, akkor 2-3 korsó sörért át kell venni tőlük.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz 30z.Samu #62161 üzenetére
De az A10-re vegyél egy 6-7K-s közepes hűtőt, ha a gyári csak a propelleres alutégla.
(Pl. CM Hyper 103 már elég.)------
Én is ilyen Giga lapba raktam A8-6600K-t a húgomnak.[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
-
bluyoo
nagyúr
válasz 30z.Samu #60116 üzenetére
Hát hogy a legsűrűbben használt méretekből a legkisebbet (mITX) és a legnagyobbat nézted (ATX) a középső (mATX) méretet meg meg sem említetted. Bár ha AMD FX akkor nincs is nagyom más választásod csak az ATX.
Alaplapok méretszabványai.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz 30z.Samu #60112 üzenetére
Isten ments hogy le/rábeszéljelek. Arra ott a "Milyen processzort vegyek?" topic.
Ha tisztázódik mekkora vasat is szeretnél akkor már tovább lehet gondolni.
"régebben is AMD gépeim voltak" Azért az évek alatt jó pár dolog megváltozott. Pl. az Intel Iris Pro Graphics 5200 már iGPU terén is szorongatja az AMD-t [link].
"és egyikkel sem volt gond." Nem is azt írtam hogy az AMD hardverek rosszak.
"Úgy tenném össze a gépet, hogy 2-3 évig nem nyúlnék hozzá, bár ez a mai IT világban lehetetlen." Azért ezt nem mondanám. Az én vasam kb. 2-2,5 éves (mint ahogy a Win7 is 2éves rajta) egy VGA-t újítottam be de azt sem azért mert muszáj volt. Mindezt talán a leggyengébb Sandy Bridge I5 mellett.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz 30z.Samu #60110 üzenetére
Hát nem tudom. Az AM3+ elmúlt három éves .... Azóta kijött az FM1, FM2, FM2+ jól látszik az AMD jelenleg nem a CPU erőre gyúr, és a 6-8magos megoldásit is elfelejtette (mai napig nem is jött el igazán a támogatása). Intel is kihozott vagy két CPU családot (plusz most a Devil's Canyon) mióta az utolsó FX kijött, és ugye lassan itt a Broadwell miközben az AM3+ platform áll ......
Szóval ha APU akkor még mindig AMD (bár az Intel próbálkozik felzárkózni) de ha dVGA is keróül a rendszerbe szerintem az Intel megoldása ésszerűbb.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz 30z.Samu #60104 üzenetére
Hát biztos nem egy AMD APU-t (és nem is egy tíz centis házba). Bár kompromisszumokkal akár ... Spanom az I3 iGPU-jával is eljátszott. Szerinte jó! Bár miután kampányoltam, és a GTX560oc mellékerült közölte: "Így jobb!".
Magam is inkább az Intel CPU + dVGA -ra szavazok.
Hát ha csak azért mert AMD, akkor esetleg ugyan így FM2+ -os lap egy AMD Athlon II X4 750K-val és egy AMD RadeOn HD7770 -et mellédobni. Hogy az Intel/Nvidia fel se merüljön.
Az AM3+ -os lapok és az FX-ek szóba sem kerülhetnek. Még mATX-es lapot sem gyártottak, nem hogy mITX-eset.
Bár ha tényleg abba a kis házba szeretnéd, akkor max. a low profile VGA-k kerülhetnek szóba. Bár azok sem igazán játékos VGA-k.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz 30z.Samu #60100 üzenetére
Szívesen!
"Chipset-be a gyártók nem tudnak belenyúlni, ugye?" Nem nyúlnak bele.
Viszont az iGPU már a CPU-ban vagyis az APU-ban van. Szóval a lap csak a kimeneteket biztosítja.
Magyarul attól függ az iGPU hogy milyen APU-t vásárolsz a lapba.
Pl.:
AMD A4-4000 -ban:
GPU Type: Radeon HD 7480D
Shader cores:128
Base frequency (MHz): 724
AMD A8-6500T -ben:
GPU Type: Radeon HD 8550D
Shader cores: 256
Base frequency (MHz): 720
AMD A10-6700T -ben:
GPU Type: Radeon HD 8650D
Shader cores: 384
AMD A10-7850K -ban:
GPU Type: Radeon R7 series
Shader cores: 512
stb.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest