Új hozzászólás Aktív témák

  • lujó55

    őstag

    válasz philoxenia #22975 üzenetére

    Wazze, olyanon megy a vita már megint amire nincs megoldás.
    1.) Vannak közlekedési szabályok, amiket be kell tartani, mert nem véletlenül alkották meg őket szakemberek. Ugyanakkor egy picit túl is vannak méretezve, mert beleszámolták, hogy nem mindenki úgy tartja be. Pl. ha egy kanyar előtt 40 van, azt általában még havas úttesten is be lehet venni 45-tel.
    2.) Mindenki úgy vezet amekkora rutinja van. Feleségem ritkán vezet, ő inkább döcög a külső sávban. Én meg szlalomozni is tudok, mert érzem, hogy beférek (erre nem kérek kommentet).
    3.) Ha idegen helyen járok és bonyolult a közlekedési szitu akkor nem hajtok, mint egy állat, hanem figyelek ezerrel. Ha csak helyben kell kocsikáznom ahol naponta többször járok, még a kátyukat is ismerem névről.
    4.) Vannak esetek amik szinte elkerülhetetlenek. Erre nincs szabályozás, mert nem is lehet alkotni. Na pont egy ilyen eset történt ott is. A kanyarba nem úgy hajt be senki, hogy hú, ott áll valaki, mert ott egyértelmű, hogy nem szabd megállni, csak belátható helyen. A vonat sem úgy megy, hogy jé, jön Ohatpusztakócs és lehet, hogy Józsi bácsi a teheneket most hajtja át a sorompót megkerülve. Egyszerűen van egy valószínűségi változó. Kinek mennyi vér van a pucájában úgy hajt a beláthatatlan helyeken.
    Nekem a szervíz állította be a tompítottat. Ha úgy hagyom ahogy ők csinálták, akkor max. 60-nal mehetnék. A kátyuk miatt egy kicsit emelnem kellett.

Új hozzászólás Aktív témák