Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
"Számkijelzés nélkül": ez csak annyit jelent, hogy alapesetben nem küldi ki a számod a hívott készülékre. Ez a beállítás a telefonközpontban érvényesül. Attól, hogy nálad "számkijelzés nélkül" volt beállítva, a szolgáltató ezt simán felülbírálta és szépen kiküldte a számod a diszpécser(ek)nek, akik éppen szolgálatban voltak.
Az ilyen tiltások csak mezei előfizetők felé működnek. -
Louro
őstag
Ha esik az eső, engem be nem lehet ültetni egy kocsiba se. Nem tudom mi van a magyar mentalitással akkor, de ha leesik pár szem eső, dugó dugó hátán lesz és forgalmi káosz uralkodik el.
Okára még nem jöttem rá, de wááá tragédia
Mess with the best / Die like the rest
-
hoffman_
nagyúr
Jó neked... De hőn szeretett nagyvárosunkban, 4-es családokkal számolva is több 100.000 autó van. Ebből vajh hányan rutinosak? Egy kis eső nem vészes, pláne, ha van gumi az autó alatt, de az emberek 80%-a maga alá csinál tőle. Ez sajnos tény.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Winner_hun
titán
Na ez a motoros se egykerekezik többet.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Integra
titán
válasz Winner_hun #16660 üzenetére
idióta, megszívatta a családját, meg megszívatja a motoros társadalmat is..
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
driving challenge
lehet próbálkozni...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
dokar
addikt
válasz Integra #16662 üzenetére
a nyulat észre vettem, de ezt leszámítva totál bukta az egész.
egyébként én sem tudok koncentrálni vezetés közben még ha kihangosítóval beszélek is. ilyenkor természetesen a figyelmem a vezetést részesíti előnyben és csak akkor tudok a beszélgetésre figyelni, ha éppen nincs semmi olyan a forgalomban, ami a közlekedésemet befolyásolhatja.extra - SEXRay
-
biker
nagyúr
elég baromság, mert vezetés közben ritkán kell ilyen "összetett" számolást végezni, hogy melyik sárga, melyik piros és hány pontot ér.
ez a teszt nem azzal ér fel, hogy mi van, ha vezetés közben telefonálsz, hanem azzal, mi van, ha vezetés közben telefonálsz, sms-t írsz és dvd-t nézel egyszerreElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Integra
titán
én csak harmadikra tudtam megcsinálni.
az elsőnél eleve buktam, mert nem is figyeltem igazán, csak azt figyeltem, hogy milyen lesz a feladat gyakorlatban.
másodiknál meg csak a gyalogosokra figyeltem, össze is számoltam helyesen, de 7 kérdést meg se hallottam a közepétől kb
harmadikra már ment, de izzadós volt akkor is...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
biker
nagyúr
igen, de a vezetés természetétől annyira eltérő dologra kell figyelni, hogy...
p, én elsőre 28 pontot számoltam 27 helyett, ami jónak mondható, de én mondjuk vezetés közben elolvasom és megjegyzem a reklámpokat, plakátokat. sokan ezt sem.
DE
szokatlan az, hogy a gyalogosok osztályzását és számolását kell végezni, miközben egy dolog lényeges, jön vagy sem, és hol van. normális esetben éppen az a hiba, hogy ha valaki nem azt nézi, hogy honnan hány gyalogos jön, hanem a ruháját kezdi stírölni.
ez olyan, mintha egy szakácsot arra kérnél, hogy hagymaszeletelés közben számoljon 100-tól 3-asával vissza, miközben emelje fel a lábát minden alkalommal, mikor kérdezel tőle valamit
szerinted hány ujjal fejezné be?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Leeza
tag
válasz philoxenia #16673 üzenetére
Na jó, extrém esetekben talán...
"Szerintem az téveszti meg, hogy amikor begépeled a szöveget, akkor lefelé nézel... :)" - elmoraan
-
jerry311
nagyúr
válasz hoffman_ #16672 üzenetére
Egyáltalán nem jogos. A tesco gazdaságos legolcsóbb meg a egy jó gumi közt sok méter féktáv különbség van. Kanyarban is másképp viselkedik, meg vizes aszfalton is.
6990 HUF-volt a legolcsóbb gumi. 9990 HUF-ért megkaptam a tavaly ADAC teszt legjobbját. Nekem megér 1.5 tank benzint a rövidebb fékút és a jobb tapadás, stabilitás.
Tényleg ilyen hülyék az emberek vagy csak ennyire olcsójánosok? Jóval drágább egy karosszérialakatost fizetni az 5-10 méterrel hosszabb féktáv miatt... -
aphra2
senior tag
válasz jerry311 #16676 üzenetére
A legtöbb ember nem hülye, és nem is olcsójános, csak nincs elég jövedelme, ("Magyarország én így szeretlek" ).
Ezért tudják rájuk sózni az olcsó szart, ill kényszerülnek megvenni, de ez az élet más területeire is igaz (pl: élelmiszerek).Probléma??Hát az meg micsoda?!!
-
jerry311
nagyúr
válasz aphra2 #16677 üzenetére
Akinek autója van, annak elég jövedelme is van, a fenntartási költségekbe ezt is bele tudná venni, ha akarná. Akinek nincs megfelelő jövedelme, az nem autózik, hanem BKV-val közlekedik, esetleg még ott is bliccel.
Ugyanez a véleményem a headset vagy kihangosító nélküli telefonálásról. Autóra van pénz, meg telefonra (sőt olyan fontos a telefonálás, hogy még vezetés közben is kell), de az autó árának kevesebb mint 1%-ba* kerülő headsetre nincs pénz?
* Tegyük fel, hogy legalább 200k HUF volt az autó, egy használható headset már 2k HUF-ért kapható. Sőt, mostanában majdnem minden telefonhoz tartozék.
-
Winner_hun
titán
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Szplöttyy
senior tag
Na, végre mesélhetek én is
Ma, reggel 7:00körül, M3felől jöttünk, kanyarodtunk rá a Hungáriára, egy szép jávorszarvas tesztel(azon a lehajtón, ami m3-ról jön le a Hungáriára, belső sávba keresztbe olyan luk, vagy mivan, hogy az vicc), de nem ez a lényeg, hanem hogy a külső sávban előttünk ment egy Dupla kabinos Ford Tranzit, ponyvás... Na most a ponyvából kifelé, az autó teteje fölött előrefelé lógtak ki ilyen ereszcsatornaféleségek... De az egyik az vmiért elhajlott/tört és oldalra lógott ki, mintegy 1,5métert... De emberünket ez nem szavarta, halad a külső sávban... Középső sávban pedig egy Renault ~7,5tonnás teherautó, aminek majdnem kivágta a ponyváját, de cserébe olyan kellemeset vágott rá a vassal a tükrére , hogy mi is halottunk benn a kocsiba a csörömpölést(hála istennek nem tört el a Renault-os tükre)Na ennyi lenne, hát vannak még barmok
Smoke & Torque
-
aphra2
senior tag
válasz jerry311 #16679 üzenetére
"Akinek autója van, annak elég jövedelme is van, a fenntartási költségekbe ezt is bele tudná venni,"
Hát erre azért nem fogadnák nagyobb összegben...
Autójavitással foglalkozom, a legtöbb embernek még 50-100k-ja sincs ha valami baj van a kocsival.
Rengeteg ember hétközben buszozik, és csak hétvégén ül a kocsiba, mikor megy a tecsóba, honnan volna pénze ADAC tesztgyőztes gumira, ...hát sehonnan.
Gondolj csak arra hogy mennyi autót el lehetett hozni 0 vagy 10%-al, 10 évre , akkor se volt pénzük, most sincs,...(mátrix- "amit látsz az nem a valóság" )
Bár valószínü ,hogy a negatívabb látásmódom abból fakad, hogy nap-nap után ez nálam hatványozottan megjelenik."Ugyanez a véleményem a headset vagy kihangosító nélküli telefonálásról. Autóra van pénz, meg telefonra (sőt olyan fontos a telefonálás, hogy még vezetés közben is kell), de az autó árának kevesebb mint 1%-ba* kerülő headsetre nincs pénz"
Van benne valami, bár nekem sincs headset, vagy kihangositó, de ha hívnak azért felszoktam venni .Szerk: érdekelne a közel 10k-s ADAC tesztgyőztes gumi tipusa, és mérete, csak úgy kiváncsiságból, mert a 10k-t elég karcsúnak érzem, főleg ha olyan jó gumi.
[ Szerkesztve ]
Probléma??Hát az meg micsoda?!!
-
Szplöttyy
senior tag
válasz aphra2 #16683 üzenetére
Itt vagyunk mi, az élő példa... Lehet elkezdeni ócsárolni,fikázni, nem izgat, leírom... Nekünk egy 2005ös gyártású Suzuki WagonR+ 1,3 GLX van, 2,5milió jó magyar forint volt újonnan, úgy sikerült megvenni, hogy nagyszüleim eladták az eléggé nagy házukat, és beköltöztek Pestre, és a maradékot odaadták. Előtte egy 1,2es 86'os Opel Corsa-val jártunk. Ha kell valami az autóra, azt mindig megkapja, ápolgatva van, meg vigyázva rá... De azért mértékkel, nincs pénz 4új tesztgyőztes, vagy akármilyen gumira... most épp a gyári Kléber gumik vannak rajta, lemezfelnin, téli is lemezfelnin van, GT Radial Champiro, vagy vmi ilyesmi. De nem lenne pénz, most egy garnitúra nem tudom milyen Goodyear vagy akármilyen gumira. Sőt, ahogy halad az ország, lassan benzinre se lesz...
Nem akarok flémet indítani, meg semmit, csak gondoltam, megerősítem én is, VAN olyan...
Üdv!
Smoke & Torque
-
lajafix
addikt
válasz aphra2 #16677 üzenetére
A legtöbb ember hülye (értsd: nem érti nemhogy a világ, hanem a környezete működését alapszinten sem) ezért csak olcsójános szintre juthat, ami meg eléggé vékony, merthogy olcsójánosokban/droidokban Kína az etalon.
Az olcsó szart sem rásózzák, hanem örül neki 10 percig, aztán amikor tönkremegy a 10 perc után nem sokkal az olcsó szar, akkor csodálkozik, de sebaj, vesz másik szart, mert akkor újabb öröm 10 percig.
szplötty: ne haragudj, de az általában egy élet munkájával összerakott ingatlan árát egy ilyen gyorsan romló dologba, mint az autó fektetni nem túl bölcs dolog.
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
P4czy
csendes tag
Gondolom nem zsír újan vette. Nekünk is Continental Premiumcontact II van a kocsin (205/55r16), darabja tavaly volt ~11k, igaz csak kb 90%-s volt a profilmélysége. Magyarul alig mentek vele és még jópár kilóméteren át használható.
Szerk.: azt elfelejtettem mondani, h a guminak semmi gondja nincs egyébként, teljesen ép mindenhol
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Pirelli Cinturato P4 175/70 R13
Most 10490 HUF / db, amikor szereltettem akkor még 9990 HUF volt.
ADAC teszt itt (német)Ugyanitt a legolcsóbb gumi: 6990 HUF. 4 db esetén a kettő közti különbség kb 53 liter benzin, ha a régi árat nézzük akkor 45 liter. 1 tank, nem sok.
-
Integra
titán
passátos akadályozta a villamos forgalmat
na ez az igazi szégyen, hogy még gyáva féreg is!!
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
aphra2
senior tag
válasz Szplöttyy #16684 üzenetére
Nem áll szándékomban senkit ócsárolni. fikázni,
amit leírtam, az csak egy szakma szemszögéből nézett, nem reprezentatív társadalmi helyzetjelentés,... ennyi.lajafix: Részben igazad van,... a "rásózzák" azt nem feltétlen szó szerint kell érteni,
(nincs vásárlási kényszer)
hanem, hogy olyan társadalmi, gazdasági helyzetbe hozzák az egyént, amikor már csak azt tudja megvenni.
Egyébként ha pl: mindenki keresne minimum nettó 1000 euro-nak megfelelő magyar fabatkát, akkor is csak az olcsó dolgokat keresnék az emberek?, nyilván nem.
(a hülyéket kivéve )
Ilyen értelemben látok összefüggést jövedelem, ill annak csekély mennyisége, és olcsójánosság között.jerry311:így már érthető, hogy a gumi 13-as, én viszont alapból, úgy általában 14-es gumira gondoltam, azért volt furcsa az ár.
Probléma??Hát az meg micsoda?!!
-
jerry311
nagyúr
válasz aphra2 #16692 üzenetére
A jó gumik nem olyan nagyon drágák, legalábbis egyszerű hétköznapi használatra. Csak meg kell találni a megfelelő kereskedőt, nem bemenni az első gumishoz. Biztos vagyok benne, hogy több odafigyeléssel, független helyekről szerzett információkkal sokkal jobban választanának az emberek. Nem kell a legjobbat, legdrágábbat csak legalább ne leggyengébb, legolcsóbb terméket.
Az másik kérdés, hogy valamelyik utóbbi ADAC tesztben voltak gumik, amik forgalmazását betiltották volna, ha lenne ilyen jogköre az ADAC-nak. És ami a lényeg, ezeket a silány minőségű gumikat, áruk alapján, a felső kategóriába lehetne sorolni. Zéró tapadás, vizes útról ne is beszéljünk, gyors kopás és 15-20k HUF / db. Aki nem nézett utána, csak esetleg ár alapján választ, mert a drága az jó is* az szépen megszívja.
* Szintén magyar vonás...
[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
válasz aphra2 #16692 üzenetére
"hanem, hogy olyan társadalmi, gazdasági helyzetbe hozzák az egyént, amikor már csak azt tudja megvenni. "
Az embernek az élete során tudnia kell döntéseket hozni, nagy kamu az, hogy más határozza meg az ember pályáját, döntéseit mindenki maga hozza és következményeit viseli, európában nincs kasztrendszer hálistennek, itt lehet 'ugrálni'.Rock'n Roll
-
_seth_
veterán
Akinek volt már itt balesete vagy tud valamit a témáról: mennyit lehet kérni anyagi és nem anyagi jellegű kár rendezésénél csonttörésre (az ugye 8 napon túl gyógyuló egész pontosan 6 hét minimum + kórházi napok + kiesés suliból...). + Még milyen jellegű kárt szoktak követelni?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Mercedes topic
- További aktív témák...
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest