Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
válasz tapppeeer #4893 üzenetére
Már másodszor látom 2 nap alatt, hogy: FSP FSP500-60APN 85+ 500W ezt hol találjátok?
az APN sorozat 80+ os, és hogy alacsonyan tartsák az árukat, nincs minősíttetve.
Van ellenben az EPN sorozat, ami valóban 85+ os hatásfokú.Amúgy saga II inkább
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
-
Dyno
veterán
válasz BemAnyó #4897 üzenetére
A-DATA egyértelműen, jobb belső és 10A@120W-al erősebb a 12V-os ága.
ui:csak nem modu....
(#4902) szumo : EPN, az APN amerikai megfelelője.
(#4904) satee76: Igen elég lesz.
(#4892) abéla : Mindig normálisan optimálisan ajánlunk, neked csak mondtuk hogy elégnek kéne lennie a tápnak, emrt nem azt produkálta amit kellene ha kevés a táp....
5970 tud enni, géped alapján, és írásadból következtetve van rá pénzed, vegyél egy jó erős 12V-os ággal rendelkező tápot, ami a 12V-os ágán legalább tud 600W-t, az bőven elég lesz, de sajnos az újraindulás meg a kékhalál másra enged utalást tenni.
Szoftveres számolgatos baromságokt meg hadjuk, beleírtam a gépemet könnyed tunningal, azokkal a beállításokkal amiket írtál, beírtam a gépemet, viccesen 605W-t írt, na most egy Enermax pro82+ 385W-osom van, tehát ez nem bölcsesség hanem marketing....[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Szoftverre csak ugyanazt tudom mondani. Saccolni lehet vele, aki annak hisz lehet nyugodtan én jobban bízom a mérésekben. Papíron ugyanis totál más a fogyasztása mindennek, mint élőben.
Én nem filózom ilyeneken.
Nem is ajánlgatok tápot.
Reagálok egy két hozzászólásra, ami egy fórumon, ha építő jellegű gondolom nem baj. PH tesztet néztem meg elég izmos konfig 5970-el is 370 W-ot használt el. Legyen ez a szám
400 W, a VX550 csak a +12V-os ágán tud 492 W-ot leadni.
Akkor egy 750 W-os táp ( ami ténylegesen tud is annyit ), hogy nem lenne képes kiszolgálni egy CF 5970-et? /én nem beszéltem 650 W-os tápról/Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
dances
tag
Sziasztok!
Csak érdeklődésképpen kérdezném:
Nem okoz az problémát a kimeneti feszültségek "tartásánál", hogy a Chieftec CTG 500-80P típusú tápegységnél, a bemeneti oldalon levő kondenzátor csak 220 µF -os? (link)
Csak azért kérdem, mert van nekem egy régi Chieftec GPS-400AA típusú tápom, és mikor szétszedtem kitakarítani, láttam hogy ebben 270 µF -os van a bemenetnél, pedig ez csak 400W-os?
Only the Good die young.
-
MMIX
addikt
"Én megnéztem az a-data oldalát, de egy szó sem esik ott moduláris csatlakozókról."
Pedig moduláris, pár hsz-szel visszább linkeltem Horus teszteket és a hivatalos oldalon is ott van, csak a features-re kellene kattintani.
Kérdezted az FSP APN(85)-öt. Van ilyen az 500W-os verziónál. A(85) jelentése az ideális terhelésen elérhető hatásfok(kb.50%-nál). Mivel az APN csak 230V-os konnektorral működik így esélytelen az amerikaiaknak kitalált 80+ plecsnire.(115V-on mérik). Az FSP oldalán megadott hatásfok értékek pedig 230V-ra vonatkoznak az APN esetében. Egyébként az 500W-os APN(85)-ön van PCI-E csatlakozó is.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
A Gigabyte Superb 460W tápot nem lehetne betenni az 1. hsz. Nem ajánlott tápok listájába betenni?
Csak kérdezem. -
abéla
senior tag
Hidd el én örülnék a legjobban, ha nem kellene 20-30k-tól megválnom, de most erre mit mondjak: alapon van minden :prime95-largeFFT + furmark multigpu stab test járatása közben megfagy a kép, van amikor lekapcsol (fekete képernyő, nem reagál semmire) van hogy újraindul, van hogy BS és van amikor lekapcsolja a cpu-t (prime leáll, furmark megy tovább) külön-külön nem produkálja, csak ha együtt megy a két progi, játék/heaven alatt semmi baja (de csak alapon), memtest ment fél napot: hiba nincs, nna lehet, hogy nem psu, de azért valljuk be erős a gyanu . Persze tudom, le kellene tesztelnem erősebb táppal, csak épp megbízható, masszívabb példány nincs a közelemben, így nem maradt más, mint minden egyéb komponenst letszteltem külön-külön, azokra nem dobott hibát.
A korábbi problémák során valóban a mem/cpu is bezavarhatott, mivel ott volt némi tuning, azért nem voltak ennyire tipikusak a hiba jellemzői, de most ugye ez is kizárható, mivel szakítva korábbi igéretemmel, némi plusz hűtéssel az alap-rendszerem megfurmarkoltam és úgy néz ki, a prime-mal karöltve erősen instabillá válik a helyzet.
Na de néhány napon belűl kiderűl és ígérem, ha az új táppal is produkálja a hibákat, megkövetlek és nyilvánosan elnézést kérek az eretnekségem végett. (ezesetben a lapos kavicsokat szeretem )
Egyébként írd már meg pontosan, hogy mit adtál meg az enermaxos progiba, mivel a konfigodból amit ki tudtam bogarászni (cpu, vga, 2xDDR3, 4xSataHDD, 1xODD, 5 venti, 1 usb), beírtam én is és 100% TDP (mind CPU, mind System) + 20% Cap. Aging mellett, 3GHz-es cpu tuning 1,3v-on (ezt nem tudom pontosan, hogy jó-e), szóval abszolút csúcsra járatva kaptam 442W-ot...azért az nem 605w.
Bizony könnyen elképzelhető, hogy egy 385w-os enermax pro82+ kiszolgálja a rendszered(még ha néha meg is izzad), de hogy egy év múlva (már ha játszani akarsz az akkori gémekkel is, netán számításigényes melóra fogod a géped) ez már nem lesz "bőven" elég, az tuti, pláne, ha sokat járatod és szépen öregednek benne az alkatrészek.[ Szerkesztve ]
hootka!
-
-
Dyno
veterán
Még két vinyó van csak azokat nem írtam ki, tuning az 3,4ghz és 1,25v.
Plusz ugye kari is húzva van.Bizony könnyen elképzelhető, hogy egy 385w-os enermax pro82+ kiszolgálja a rendszered(még ha néha meg is izzad), de hogy egy év múlva (már ha játszani akarsz az akkori gémekkel is, netán számításigényes melóra fogod a géped) ez már nem lesz "bőven" elég, az tuti, pláne, ha sokat járatod és szépen öregednek benne az alkatrészek.
3éves a táp, 24/7-ben megy szinte állandóan, és nem izzad, 250W-os terheléstől nem szabad megizzadni, tesztekben lévő eredményekkel foglalkozz, ne ezekkel a barom kalkulátorokkal mert hülyeség úgy ahogy van, még konnektor felől se eszik aennyit a gépm, pedig aztán abból még lejön a hatásfok is, mert ugye a tápokon feltüntetett teljesítmény az output nem input.. továbbá nem terheled mindig a konfigot, tehát amikor idlben van a gép alig eszik valamit szóval a tápod nem kinozza magát, max load állapotban, ami magától értetődő, csak mág mindig azon az elven vagyok hogy furán instabil.....
(#4914) dokee78: Mért kéne beletenni???MEgölt már számtalan konfigot?? Belehet fejezni ezt a baromsgáot hogy a suberb szar táp, nagyon is jó táp, és a hobás széria sem gigabyte néven futott, hanem akkor FSP-400GLN néven volt mint greenpower és akkor még a primer köri kondi Capxon(Gigabyteokba főleg az újjabbakban már Teapo van és amik Capxonból is voltak fosok azok is 2005-2006-ból származtak) volt és az volt a hiba forrása nem a táp, az hogy meghal?Láttunk már istenített corsairból vagy enermaxból is hibásat. Itt egy a gond csak annyit hintetnek el az emberek hogy hibás széria pontosítani kéne....
Tehát a lényeg nem kerülhet be! Mert nem oda való! Elöször értelmezzük át a listát, hogy miért vannak nem ajánlot tápok, hogy a nem ajánlot táok mit okoznak meghibásodákor, meg mit okoz mondjuk egy ilyen giga(fsp) meghibásodáskor.....[ Szerkesztve ]
-
abéla
senior tag
Azért masszív load-nál messze nem 370w a fogyasztás, mint pH-s tesztekben, persze, tudom a játékok sosem fogják fullra járatni a vga-t, de azért valljuk be, előbb-utóbb közelíthetnek a műterheléshez, sőt ez a cél, a peak-ekről nem is beszélve.
load fogyi
Ráadásul itt nem is ment mellette cpu-stress progi...
tudom, hogy a 4gb-osról szól a cikk, de ott van az alapváltozat fogyasztási értéke is[ Szerkesztve ]
hootka!
-
szumo
senior tag
Köszönöm a helyreigazítást! Valóban írja, hogy az A-DATA moduláris.
Megtaláltam végre az FSP másik oldalát, ahol sikerült rátalálnom az általad leírtakra, és ott láttam is, az APN-nél, hogy találkozik a hatásfoka a 80+bronz elvárásaival, míg az EPN megfelel a 80+ bronz tanúsítványnak.
Kicsit furcsálom a jelölést, de marketing szempontból nem elítélhető. Láttunk már cifrábbat is.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Ribi
nagyúr
PH-n 1 játékkal tesztelték ami szerintük valószínűleg elég jól leterheli.
Így jött ki a 370W. Más oldalon ahol teszt progival terhelték 480W jött ki.
Mondhatja bárki, hogy ilyen terhelést úgysem fog kapni soha. Erre ellenpélda pl SC2 bug.
VGA-t maxra kiterhelte. Szerencsétlenje meg ilyenkor nem tudja, hogy a vga szar, a cpu a szar, vagy csak a táp kevés. Mert a gépe nem ehet 450W-ot, mert azt mondták a fórumon. Pedig ehet egyes esetekben. Az hogy az az 1 játék pont nem terheli be, nem jelenti azt, hogy a holnap megjelenő nem fogja kihajtani belőle a xart is.
Mindenhol alap szabály, hogy a max terhelésre KELL méretezni mindent. Az 1 információ, hogy játék alatt nem fogja általában maxon menni. De az is vicces hozzáállás lenne, hogy nem futtathat le teszt programot, mert az alatt szétfagy a rendszer.
A mostani esetünkben én is azt mondom, hogy a VX550-nek el kellene vinnie azt a gépet.
Alapon. Mert ugye a tuningról eddig 1 szó sem esett.
5970-et kicsit is meghúzod, minimum 50W+, cpu-t meghúzod+kis fesz, 50W+.
Teszt rendszerben nincs semmit "felesleges". Egy normál rendszerben viszont lehet +3-4 winyó, +4-5 venti, +2-3 kártya, + pár világító elem stb stb. Egyenkén nem esznek sokat, de összesen megint +50-70W.
Máris más a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Természetesen alapon gondoltam és igen felül kell méretezni mindent!
Nálam ez alapszabály ,többet úgysem fogyaszt egy nagyobb teljesítményű táp ( természetesen azonos hatásfoknál ). A 480 W elég meredeknek hangzik. Nehéz megítélni, mert én általában a saját szememnek hiszek, viszont nem sok 5970-esre van lehetőségem, hogy mérjem.
Viszont a program Dyno gépére 550 W-ot dobott ki. Pedig csak azt írtam be ami fel van tüntetve.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Dyno
veterán
1. Hatásfokkal számoljatok.
2. Az a 4GB-os típus, ami jóval többet eszik, mivel a 2GB-os 5970-en alig fogyaszt a gtx480-ál többet.
Lényeg lényege, kéne vinnie a tápnak tuning nélkül, továbbá a hibák nem tápra utalnak természetesen cseréljen emrt most már én is kiváncsi vagyok hogy mi a baj. -
abéla
senior tag
Azért ez még így is csak 503w. Egyébként, ha az általam fentebb a load-fogyos linket megnézed, ott az overlockeres srácok csak a vga-t 100%-on hajtva, nyilván új/alig használt táppal 511w-ot kapnak, nah ezeket bepötyögve (cpu:90%, system90%, cap.age.:0%, i7920@3600;1,3v, 1xsata, 3xddr3, 3venti) programba 508w -ot kapunk, szval azért nem olyan rossz az, bár lehet az overlockers-esek lusták, azt' az enermaxos progival számolják a fogyasztást .
Mindezeken túl, látom én, már csak az új táp hozhat fényt a világosságba kb jövő hét elejére rakom be, meglátjuk mi lesz, ha nem a táp a xar, jön a feketeleves .hootka!
-
abéla
senior tag
As you wish, master!
...ott van az alapváltozat is és bezony zabál azzállatja...Nekem egyébként 100%syst+cpu tdp (ugye a furmarkolt prime), 10% cap. age. (1 éves a psu) mellett a leírásban szereplő konfiggal (cpu alapon: 3,2ghz;1,25v, külső hdd vagy usb nincs rákötve, 1xodd, ventik: 1cpu-cooler, 2x12cm, 3x9cm, +ventiszabályzó) , attól függően, hogy high-end desktopnak vagy regularnak adom meg az alaplapot: 621 vagy 599w-ot ad meg fogyasztásnak(90%-on: 551/532w), nna ez azért erősen hajaz a tapasztaltakra :alapon játék: ok, furm+prime: instab. Kétségtelen, hogy a költséghatékonyabb megoldás, miszerint nem furmarkolok, nem tuningolok, de azért akkor is esélyes, hogy itt púposkodhatok a tápommal (szó szerint ) 1-2 év múlva.hootka!
-
abéla
senior tag
Ott írják diagramok felett, hogy 15 percig nyomatták neki MSI Kombuster (~Furmark), néztem sajátomon aida-val azért furmark alatt messze nem terhelődik annyira a cpu, mint a rá kihegyezett stress-prg alatt (50-60% változóan, de sosem egyszerre minden magon vs minden mag permanens 100%), de azért is számoltam 90%TDP-vel (cpu-nál ez biztos kevesebb, teljes terhelés is kérdéses, van-e ennyi) és mégis, így is 508w jött ki.
hootka!
-
tarika
tag
Sziasztok. Lehet már volt ilyen téma csak melóból telóról nincs kedvem keresgélni sry... na szóval kíváncsi típus vagyok érdekelne,hogy egy két újabb tápnál a ventillátora alatt miért van egy kis átlátszó takarólemez? mi célt szolgál ? pl az én csif ctg500amban is haver raptoxába is. mi lehet ez a kitakarósdi?
-
steewcv65
őstag
Üdv!Olyan kérdésem lenne h milyen tápot ajánlotok ilyen gépbeHalk és olcsó kellene)
Asus m4a77d
Ahtlon II x4 640
4gb ddr2 800mhz
HD 6850 oc
1tb Samsung hdd
Creative x-fi extreme
Nec író
2db 12cm-es thermaltake rendszerhűtő
1db Noctua Proci HűtőElőre is köszönöm!!!
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Elvileg a jobb hőáramlás miatt, meg gondolom felső-tápos házban visszafoghatja valamennyire a procival termelt hőt. De tulajdonképpen nincs sok jelentősége, a plexi nélkül sincs különbség.
(#4935) steewcv65: Üdv!
Chieftec CTG-500-80PB.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
steewcv65
őstag
Thermaltake soprano házam van (plexis)
És egy halk tápra lenne szükségem minél olcsóbban!
Amit mutattál az 24dba-es a zajszintje jó lenne mondjuk halkabb!:S[ Szerkesztve ]
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Torry
addikt
Másik topicba raktam, ott jobb helyen van.
[ Szerkesztve ]
-
szatyor1972
tag
Hali
Tápot cserélnék.A versenyzök:
Chieftec CTG-400-80P
FSP Saga II 400W
FSP FSP400-60GHN
Melyiket és miért?Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes!
-
moha21
veterán
Ilyet hol állítottam? Azt kérdezte baja lesz-e ? Nem az nem lesz.
Nyilván az APFC-t is ekkora kapacitású kondenzátorhoz tervezték rajta. Szóval lehet mókolni cserélni a kondit nagyobbra, de akkor máshoz is kell nyúlni. És nem csak a PFC-hez.Enermax tápban is volt hasonlóan alacsony kapacitású kondenzátor. Az meg hogy másik tápban 2db 470-es van mondjuk ami 200 V-os es sorba van kötve lehet számolni az eredő kapacitást.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
14adam
addikt
válasz szatyor1972 #4942 üzenetére
Chieftec CTG-400-80P jó belső,halk
FSP Saga II 400W halkabb az összesnél,fsp apn bélre épül ami jó
FSP FSP400-60GHN kevésbé zavaros áramot küld mint a saga II és kicsit jobb kondikészlet de viszont hangosabb is egy kicsit -
vzsryl
nagyúr
válasz szatyor1972 #4942 üzenetére
Szia!
Nagyon hasonlóak. A SAGA II 400W kábelei nagyon rövidek, ezért csak felső-tápos házba ajánlott. A GHN kábelei hosszabbak, és a lényeges specifikációit nézve nem tér el sokban a SAGA II-től. A CTG-400 kicsit gyengébb 12V-on, mint a másik 2, viszont ennek is kicsit hosszabbak a kábelei, de szintén csak felső-tápos házba ajánlott.
Milyen árban vennéd őket, és milyen házba mennének? A konfig többi része nem túl lényeges, mert inkább csak kábelhosszban van komolyabb eltérés.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
MMIX
addikt
Chieftec CTG-400-80P jó belső,halk, de a +12V-os része kb APN(SAGAII) 350W
FSP Saga II 400W halkabb az összesnél,fsp apn bélre épül ami jó, + festve van és nem lemezszínű. Negatív, hogy rövidek a kábelei. A CTG szerintem halkabb. (táblázatomra emlékszel még? (CTGVsAPNVsCX400 fordulatszámok) -
Xblades
tag
Kicseréltem a tápomat, az itt ajánlottra, köszönöm
Szívesen cseréltem volna ilyen körülmények közt:
de ez most sajna kimaradt.
Amúgy ilyen a dobozos kiszerelés:
[link]Itt a régi tápom és az új egymás mellet:
[link]És a régi tápom házi barkácsolt változatban:
[link]MechWarrior Online Blog és Faq: http://mwohhq.blogspot.hu/ Staradder
-
adam432
tag
Hali! Mi a lényeges különbség a Chieftec ctg-500-80p és 80pb között? Viszonylag nagy az árkülönbözet a 2 között, azért kérdezem. + a chieftec ctg elég hosszúak lesznek alsó tápos házba, igaz?
„Si vis pacem, para bellum.”
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest