Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mukk
tag
Tápguruk!
PhenomX4, gtx460, 1-2 vinyó, optikai drive, 4gb DDR3, pár usb eszközhöz is elég a 400w-os táp?
KösziMukk
-
agemate
addikt
Üdv! Megkérhetem a tápszakikat, hogy benézzenek ide és az utolsó pár hsz.-t elolvassák? Szerintetek is táp-probléma?
-
vzsryl
nagyúr
Elég mindkét táp, de pl a Chieftec-nél a 450-es 12V-on már komolyabb mindkettőnél, és a hangtalan működés érdekében jól jöhet egy komolyabb VGA-hoz, de nagyon komoly VGA-hoz, vagy 2-höz még a 450-es sem elegendő a normális működéshez.
(#4204) agemate: Üdv!
Akár lehet a táp is, de az biztos, hogy nem azért, mert nem elég a konfighoz, hanem azért, mert valami baja lett. Ha baja lett, akkor garancia.
De előfordulhat az is, hogy a proci halt meg. Mindenképp próbáld ki a dolgot pótalkatrészekkel.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
agemate
addikt
Holnap kapok elvileg kölcsönbe egy FSP400-60APN-t és egy 955BE procit.
De ha a táp ment el, akkor mitől? 1.45V-os feszemlés azért nem jelent annyi többletfogyasztást, vagy igen? De ha pl 150W-ot evett a proci a teszt közben, akkor sem kellett volna kikészülnie a tápnak, mert közben a videokártya nem tekert, csak a ram és a HDD, azok meg szinte semmit sem fogyasztanak. -
vzsryl
nagyúr
válasz agemate #4206 üzenetére
Nem készülhetett ki emiatt a táp, hanem egyszerűen valami megadta magát benne, és lehet, hogy ha nem terheled, akkor is ugyanígy kijött volna rajta, csak kicsit később. De mint írtam, nem biztos, hogy a táp a ludas.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
germanh
senior tag
Nem találok raktáron 520w-ost Seasonic S12 II szériából, 2-3 napos átfutással lenne max. 430w-os verzió is elbírna egy i7-es egy vga-s rendszert ha úgy adódik? ~21k-ért lenne itt.
Enjoy the pain!
-
gerzsol
aktív tag
-
boki123
csendes tag
Sziasztok!
FSP 500 SAGA II AKTÍV PFC után érdeklődtem az egyik boltban, de az eladó ezt ajánlotta helyette HKC USP-5500. Mi a véleményetek?
-
gerzsol
aktív tag
Cooler Master GX-550W Tápról mi a vélemény? Modell: RS-550-ACAA-E3 Vagy úgy egyábként a Cooler Master mennyire megbízható?
Vagy inkább Be quiet Straight Power E7 450W?
Egy árban vannak.
Vélemény? -
germanh
senior tag
válasz boki123 #4212 üzenetére
A HKC-t ebben a topic-ban eddig csak ilyen jelzőkkel láttam: veszélyes, hulladék, noname, szutyok...tehát nem ajánlott.
szerk.:
#4213 : topicban utánanézve a GX550-nek: idézet vzsryl hsz-éből: "a cooler Master GX550 gagyi táp. Nem adja le, ami rá van írva, és a feszültségszinteket rosszul tartja. Veszélyes, főleg a merevlemezekre nézve." hsz1, hsz2[ Szerkesztve ]
Enjoy the pain!
-
SpeederX
csendes tag
Sziasztok!
TÁPEz milyen táp ?Jó,rossz,esetleges tapasztalatok!
-
14adam
addikt
válasz germanh #4210 üzenetére
Persze,természetesen. Csak ne felsőkategóriás 1gpu-s vga-kat nézz mint pl a gtx 480 vagy az ati hd 69xx
(#4211) gerzsol a 8pin-es cpu csatlakozót hívják álltalába eps-nek a 4-est meg atx12v-nak
(#4212) boki123 nehogy bedőlj neki. Youtube-on keress rá a hkc szóra vagy csak itt a keresőbe. Maradj az fsp-nél és szólj neki,hogy nézzen utánna(#4213) gerzsol veszélyes,külföldi tesztoldalon például el is durrant
(#4216) SpeederX lcpower topikba kifejtettem a véleményem ezekről a tápokról: [link]
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Corsair CX430 teszt www.jonnyguru.com
[ Szerkesztve ]
-
googlefun
csendes tag
Hy all!
Gép "renoválás" előtt állok. És a következő konfigurációhoz szeretnék segítséget kérni.
Konfig: ASUS P5P43TD PRO
INTEL Core2 Quad Q8400 2.66GHz 775 BOX
KINGSTON HyperX 2048Mb DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT KHX1600C9AD3B1K2/2G
SAPPHIRE 11163-02-20R HD5770 1GB DDR5 HDMI DP FULL PCIESzerintetek elég egy CHIEFTEC GPS-500AB 500W vagy sok és nyugodtan vehetek egy 450Wattosat?
Előre köszi a segítséget!
Dév
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Egy Corsair HX1000 milyennek számít a maga nemében? Mennyire hangos, milyen hatásfokú, stb.
Köszi!
-
nandor90
csendes tag
Hali!
Szeretném kérdezni hogy a köv. géphez mit ajánlatok:
GA-G41M-ES2L
E6750-es proci 3GB DDR2-es memória, és 8800 Ultra videó kártyához meg 160GB merevlemez melle mien tápot ajánlatok.Ezek közül meiket:
AXPLC POWER
600W LC Power LC600H-12, V2.31Vagy ez a 2 Xilence közül az 1ik.
Xilence SPS-XP500 500W
Xilence SPS-XP550 550WÚgy gondolkozzok hogy max. OC a procira meg talán, esetleg Quad Core-t vennék de nem most csak a grafikus miatt kéne a táp.
-
14adam
addikt
válasz AirBooms #4225 üzenetére
Függ attól is,hogy milyen gépre lesz. Sok TT táp is ugyan arra a belsőre épül. Lényegében 2x500wattos táp van benne,látszik a felépítésén. De több gpu-s vagy agyon feszelős tuninghoz nagyon jó. Taperoltam és hallottam már ilyet egy i7 társaságába,kb mint a többi corsair család tápja, csak itt az a jó,hogy a venti fordulatszámát kb 50%-os terhelésnél tolja fel (ennek is megvan a hátránya meg az előnye is)
Ha 3gpu-nál nem tervezel többet akkor én mindenképpen a ax850-et ajánlanám. Sokkal nagyobb hatásfok,halkabb,bitang erős 1 db 12voltos ág és tökéletes alkatrészek,seasonic x belső,olcsóbb(#4226) nandor90 chifi a legjobb ezek közül,tökéletes választás lesz
[ Szerkesztve ]
-
BigStake
csendes tag
Hello
Asus P5ND2-SLI
Intel pentium 4 531 lga775 processzor
4x512mb ddr2 667mhz ram
asus 8600gts 256mb vga
samsung 160gb winchester
meg egy sima dvd író
Ehhez szeretnék kérni valami tápegységet. -
Jamboo529
senior tag
Hi!
A következő konfighoz kellene tápot kerítenem.
Gigabyte GA-P35-DS3
Core 2 Duo E6750, 3433 MHz (8 x 429)
+ Hyper TX3
Geil Ultra 4X1GB DDR2-860
Geforce 9600 GT Golden Sample
3db 250-500-1000 GB Samsung HDD (7200)
Cooler Master Elite ház 2db 12-es ventivel
+dvd iróJelenleg egy chifi GPS-450AB_A kotyog benne, de nem szeressék egymást a szünetmentessel. Ha cserélem, akkor olyanra, amit a következő gépújításkor lehetőleg már nem kell cserélni.
Árban 10-15-re gondoltam.
Ennyi pénzért mi az elérhető bestbuy a jelenlegi piacon?[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz Jamboo529 #4232 üzenetére
(#4231) BigStake & #4232) Jamboo529 mind a kettőtöknek a chieftec ctg 400-at vagy fsp sagaII esetleg ghn 400-as tápot ajánlanék. Még ott van a chieftec gps-A.
BigStake-nek még fsp apn-t javasolnék mert nincs rajta 6pin-es kábel és ugyan az mint a sagaII ami pár ezerrel drágább
(#4234) C_hris tartsa meg inkább,passzív pfc-s tápot már nem igen talál. Esetleg elavult tápokat néhány boltba.
-
Jamboo529
senior tag
FSP SAGA II -t nézegettem már én is, gondolom ennek is a 400 as változatát gondoltad.
Néhány hozzászólásban írták, hogy halkabb mint a chifik, és ez nagyon tetszik.Kíváncsiságból, létezik egyébként olyan 1 procis, 1 vid karis konfig, amihez már nem elég egy 400-as táp? Máshogy kérdezve, hány %-on terhelheti ki a jelenlegi rendszerem a 400-as SAGA II-t?
Azért kérdezem, mert kb 2000 Ft van a SAGA II 400 és 500 között.
Megéri befektetni, vagy teljesen felesleges pénzkidobás? (sose lesz olyan renszderem (1proci,1 vid kari), ami igénylené az 500-ast?[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi gépbe szeretnék jó minőségű és csendes tápot Kb. 10.000-15.000 Ft értékben.
Alaplap: Asus P7P55D-E LX
CPU: INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156 BOX
VGA: Gigabyte GV-R687D5-1GD-B
RAM: 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMX8GX3M4A1600C9)
Monitor: Samsung SyncMaster P2450H Monitor LCD
CPU hűtő: Cooler Master Vortex Plus -
csongi
veterán
-
techlock
csendes tag
Ehhez a konfighoz keresnék jó minőségű, csendes tápot.
Kb. 10.000-15.000 Ft értékben.CPU: AMD Athlon II X4 640 3GHz AM3 dobozos (majd később 6 magos)
Memória: 4GB 1333MHz DDR3 RAM Kingston (KVR1333D3N9/4G) CL9
VGA: Radeon 5770 kaliberű kártya
Alaplap: Asrock 880G Extreme3
Merevlemez: 3-4 darab
DVD író: SAMSUNG SH-S223C/BEBE
Ház: Cooler Master CM690-II Advanced RC-692-KKN2 (Fekete színű és alsós tápos)Alfa Romeo 159 Sportwagon
-
ps.clint
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresek tápot.
Dönteni képtelen vagyok teszteket szinte sehol nem találok csak alacsonyabb vagy magasabb kategóriában.AMD X2 6000+ (3.2Ghz) ( X4re csere rövidesen)
Gigabyte MA770-UD3
2 Gb Kingmax 800
Ati 4850 1Gb VaporX
2 x 500Gb WD Sata2
pioneer dvd
SB live Pci3 évig vitte a gépem egy Spire 450W igaz egy gyengébb konfiggal (AMD 3600+, 8600GT), úgy másfél éve ment bele a 6000+ meg a 4850, sok volt neki.
Amiket ajánlottak:
Gigabyte Odin 500W
Corsair CMPSU-500CXEU
FSP 500W FSP500-60GHN
Xilence SPX-XP580.(12) R3 PowerAz ár mondjuk 20K ig, a lényeg, hogy az új táp elbírjon egy X4 955-965 öt is utána.
Előre is köszönöm a segítséget!!![ Szerkesztve ]
I no longer have a manager. I can't be managed.
-
gerzsol
aktív tag
válasz ps.clint #4242 üzenetére
Sziasztok. Köszönöm szépen a segítséget, nagyon jó tanácsokkal láttatok el, habár még mindig nem tudok dönteni, igaz leszűkült a sor:
Ajánlottátok:
FSP-SAGA II széria
FSP-APN sorozat
FSP-Blue Storm Bronz
Bq quiet Straight Power E7 és E8 sorozat
Chieftech CTG sorozat
Chieftech-GPS sorozatNos azért nem tudok dönteni, mert az FSP-k olcsó ugyan de kevés csatija van, olyat szeretnék amin van PCIe csati. A Be quiet Straight Power BQT 450W E7-et ajánlottátok mint minőség, tetszik is, ezzel csak az a bajom hogy keveslem a 450w-ot mert ha beruházok egy drága tápra akkor szeretném ha mondjuk a következő gépfelújításomkor 3-4 év múlva is fel tudnám használni ugyanezt a tápot ha már kiadok érte 20k körül, és a későbbi fejlesztések miatt lehet nem ártana ha 500-550W körülit vennék, vagy az már nagyon túllövés a 450W bőven elég a későbbiekre is? Szeretném hogy legyen jó hatásfoka is.
Kinéztem magamnak a Be quiet! Straight Power BQT 550W E8-at, ez az álomtápom, de azért meg kicsit sajnálom a 30k-t. A Be quiet-ekre 3 év garancia van, FSP-kre 2év, a Chieftech-ekre pedig 3év, da ha 25-30 körül veszek tápot akkor pl egy Corsair-re 5-7év garancia is lehet, ez elég vonzó... Vagy Corsairt még sem szabad venni? Mert azt hallottam az új szériák elég gyengére sikeredtek.Szóval nem tudom ezek fényében mit érdemes venni, szeretném minél olcsóbban megúszni és minél jobb minőségűt venni, valahol kompromisszumot kellene kötni. Mekkora telsejítményűt érdemes venni? Melyik típus az amit érdemes hosszú távra megvenni? Tudtok tanácsot adni?
[ Szerkesztve ]
-
mg105
senior tag
válasz gerzsol #4244 üzenetére
szia! a be quiet straight power E7 és E8 egy nagyon jó táp. én is egy 450W-osra vágyom, amint végeznek a leltározásokkal a boltok, azonnal veszek is egyet. én is hosszú távra gondolkodom, és meg is mondom neked, miért elég a 450W-os. az alaplapi és proci csatlakozója modern, nem valószínű, hogy 4-5 éven belül új szabvány jönne. a teljesítménye is bőven elegendő, legalábbis nekem biztosan. mindig középkategóriás gépem volt. ha megnézed, az egy kategóriába tartozó procik fogyasztása például nem nagyon változik, köszönhető ez a csökkenő nm-eknek. igaz ez a videókártyákra is. ha nem tervezed, hogy megnyered a lottóötöst, és a legbrutálisabb gépet veszed belőle, hanem maradsz a hasonló kategóriás alkatrészeknél, a géped fogyasztása inkább csökkenni fog, mintsem nőni.
-
gerzsol
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a választ. Igazad van az én gépem ami van kb 2 éves technika és már elavult, de ha pár év mulva fejlesztek, akkor is max egy jó átlagos i7-es procit teszek bele meg jobb videókártyát, azt meg elviekben ez a 450W is elbírja simán ha tényleg olyan jó minőségű ez a Be quiet táp.. Még egy kérdés. Hol veszed a Tápot, ha nem is ide írod be mert az reklámnak számítana, akkor privátban csak linkbe. Én a héten elhatároztam hogy megveszem és kb 3-4 webshopot találtam ahol egyáltalán elérhető a Be qiet Straight Power 450 E7. itt néztem[link]
Amúgy tudom hogy már elhangzott korábban, de nem találtam meg itt a fórumhozzászólások között hogy mi a különbség az E7 és E8 között? Nekem nem sok derül ki a leírásából a honlapon csak az hogy jobb a hatásfoka és újabb az E7. Te melyiket vennéd? -
mg105
senior tag
válasz gerzsol #4246 üzenetére
14adam válasza ugyan erre a kérdésemre: "5voltos ág is változik, erősebb 3A-el, halkabb pár decibellel és a hatásfok is 2-3%-al jobb (ez meg csak pár ft-os megtakarítás egy hónapba, nem oszt nem szoroz semmit)
szerintem ez csak egy ráncfelvarrás, érdemi különbség nincs köztük. igen, azon a linken nézelődtem én is. E8-at még nem találtam számomra megbízhatónak vélt webshopban, de én egy hónapig még úgy sem tudom megvenni, utána pedig az lesz, hogy ha nincs nagy árkülönbség, és találok E8-at jó helyen, akkor azt veszem, egyébként (ill. ha már most meglenne a pénz) akkor E7.
-
gerzsol
aktív tag
Köszönöm, meggyőztél. Csak mivel nem találtam egyik shop-ban sem ezt a tápot most év elején, ezért kicsit elment a kedvem és elkezdtem más felé kacsingatni, de csak visszatérek ehhez és kivárom azt a 4-5 vagy akárhány napot hogy beszerezze a cég akitől veszem.
Még egyszer köszönöm szépen. -
kutga
nagyúr
Sziasztok!
10k körül milyen tápegységet ajánlotok az alábbi konfig mellé?
ASROCK M3N78D
AMD Athlon II X4 640
KINGMAX TinyBGA 2x2048Mb DDR3
PALIT GF 460GTX 768MB PCIe GDDR5 HDMI
160+500 GB Samsung HDDEzt néztem hirtelen:
[link]Let the Zone take me if I am.
-
gerzsol
aktív tag
Az amit néztél pont jó, nekem is azt ajánlották, bár én mást veszek már, de amit mutattál annak az ár/érték aránya tökéletes.
Ha nem csinálsz extrém tuningot akkor szerintem megfelelő, bár inkább várd meg a tapasztaltabb kollégák tanácsait. Én is csak az ő véleményük alapján tudom azt mondani hogy az FSP400-60APN az jó táp, mert ők azt mondták nekem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.