Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám16
addikt
20 éves Multitronic váltóban 50k km óta volt cserélve az olaj.
Érdemes most cserélnem?Apropó, ha 6os BMW (facelift), ti melyik motorral javasolnátok leginkább? Szeretem a benzines autókat, és 12L fogyasztásig még nem húzom a szám. Viszont, ha van egy megbízható dízelmotorja ami kellően "sportos" tud lenni, nem ijedek meg tőle.
Illetve A7, CLS, vagy 6 series közül melyik a legmegbízhatóbb típus?
-
grizlisandor
veterán
válasz Ádám16 #252101 üzenetére
60k kilométernél illik cserélni azt hiszem, én kilométerfüggetlenül legkésőbb 5 évente lecseréltetném a váltóolajat. Ha biztosra akarsz menni kérdezz rá a VAG topikban.
A nyomás alatti váltóolaj cserét meg a sokat futott váltóknál megosztó, az egyik tábor szerint ne, mert a kopásból adódó fémreszelék olyan helyre kerülhet, hogy problémát okozhat. Valakinél meg köszöni szépen hibátlanül üzemel a váltó.
Hagyományos leengem, feltöltömmel meg nem lehet kicserélni 100%-át az olajtöltetnek. Így egyszer kicserélik rajta, használod és lecserélik rajta mégegyszer, de ez szerintem nem szükséges nálad, ha volt cserélgetve a váltóolaj.Ajánlott BMW motorválasztékért a BMW topikot tudom ajánlani.
-
bandus
veterán
válasz szabonagyur #252098 üzenetére
pontosan
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
radi8tor
MODERÁTOR
Senki nem említette hogy ma olcsóbb lett a benzin?
⭐ Stella
-
-v-
addikt
válasz focvis #252093 üzenetére
Konszernes márkák konfigurátorában már euróban vannak megadva az árak
"Tisztelt Érdeklődő! A gépjárművek ajánlott vételárának meghatározása euróban történik. Az itt feltüntetett forint árak csak tájékoztatásra szolgálnak, és azok a napi euró-forint árfolyam alapján naponta frissítésre kerülnek (kivéve hétvégén, ünnep- és munkaszüneti napokon). Kérjük, olvassa el a részéletes tájékoztatást!"
-
félisten
-
nagyúr
válasz szabonagyur #252109 üzenetére
Kereskedo szempontjából ez mellekes. MNB arfolyam alapjan napi szinten bearazzak a portekat, a gyarto orul, a vasarlo sziv. Irtak par honapja valamelyik portalon, hogy ha nem vezetjuk be az eur-t akkor majd a piac bevezeti magatol Eloszor csak az autókereskedők, aztan lassan majd azon kapod magad hogy a sparban is eurbol számítjak majd reggel a kifli arat
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz radi8tor #252107 üzenetére
Hazafelé jövet 631 Ft volt literje a puruttya benzinnek a MOL kúton, a Shellen pedig 639 Ft volt kiírva a puruttyára.
FB-n láttam a hirdetését az egyetlen környékbeli önkiszolgálós kútnak, ott 605 Ft a puruttya-, 655 Ft a táltos benzin. Jól hangzik, de nem találtam a weboldalukon üzemanyagvizsgálati jegyzőkönyvet, mint az Auchannél; csak annyit írnak, hogy: "magyar minőségi üzemanyagot osztrák adalékkal dúsítva". Gondolom nincs nagy csoda, MOL üzemanyag van, a többi marketing. Lehet dobok nekik egy e-mailt, hogy osszák meg az üzemanyagvizsgálati jegyzőkönyvet és hozzájuk fogok járni tankolni.
-
brumi1024
veterán
válasz szabonagyur #252098 üzenetére
Amugy nem igazan olcsobb mar itthon a bevasarlas ha eppen nem szall el az euro, hanem 400 korul van.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
bandus
veterán
válasz szabonagyur #252114 üzenetére
ez egyébként igaz. az inkább urban legend, hogy a bevásárlás is olcsóbb. biztos vannak termékek amik akár olcsóbbak is lehetnek, vagy közel azonos áron vannak, de azért a legtöbb élelmiszer továbbra is drágább. csirkemell pl 16-18 eur/kg. ami nekünk most aktuális pl. ikea kb 30%-kal drágább ausztriában, van olyan bútor, ami 60%-kal. de pl. amit legutóbb az ottani obiban vettem polcot az olcsóbb volt mint magyarországon.
amit most kíváncsiságból megnéztem, alap golf variant style felszereltséggel, dsg-vel és a 130 lóerős 1.5 tsivel magyarországon 30600 eur, ausztriában 35700, és ott nem rendelhető sem a 150 lóerős motorral sem szürke belsővel valamiért amugy már a magyar vw konfigurátor is kiírja euróban az árat[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bandus #252116 üzenetére
Mondjuk én nagyon nem néztem soha a golf árakat, de általános drágasági szinttől függetlenül most kb rav4 szinten látom őket... Azért nagyon nem ugyanaz a kategória. Azzal együtt is hogy a vw-nél vastagan fogott mindig a ceruza. Mennyi lehet most egy jól felszerelt passat? Meg se nézem
szerk: csak megnéztem, csak barátságosabb egy 2.0 tdi dsg passat 17.5-ért mint egy ugyanilyen golf 16-ért... Mondjuk ami rémlik a passat árazása mindig reálisabbnak tűnt nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
válasz bandus #252116 üzenetére
Van egy csomó termék ami olcsóbb németben vagy egyszerűen jobb minőségű/jobban elérhető. Pl kint 1-1.5€ körül vettünk nagyszemű magtalan szöllőt (spanyol). Gyermekőcök nagyon szeretik. Itthon nem igen lehet kapni.
Témánál maradva a Corolla Cross árát néztem anno és nem volt olcsóbb. Cserébe másmilyen opciókkal volt konfigurálható.[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
kisza25
félisten
válasz szabonagyur #252109 üzenetére
Pedig elég sok helyen vásárolhatsz euroval, pl spar, az aprót ott szoktam elkölteni
Volt már ingatlan adásvételem is euróban, szóval azért nem lehetetlenEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
bandus
veterán
válasz tboy93 #252118 üzenetére
nem tudom itthon mennyi lesz a reális ára, ha majd egyszer nem lesz rajta ársapka. összességében szerintem minden hús jóval drágább, cserébe a sarki billában is hasonló kínálat van mint itt egy intersparban, a billa plusról meg nem is beszélve a tejtermékek szerintem kb. hasonló áron lehetnek, vagy kicsit olcsóbbak. pl liter tej 1.6 eur általában, de sokszor leakciózzák 99 centre. nem tudom a hatósági ras itthon mennyi, de most a sarki boltban 670-ért vettem mizot.
-
brumi1024
veterán
válasz Flashback #252119 üzenetére
Nem tudom, múlt héten átlagos dolgokat vásárolva Billában hasonló ár jött ki, mint itthon szokott. Valószínű, hogy válogatva jobb ár hozható ki itthon, de az ársáv közepéről válogatva szerintem nincs egetrengető különbség.
bandus: Billa prémiumabb, mint a Spar szerintem, legalábbis 12 éve mikor kint éltem az volt. Tej 700 környéke (hatósági árast én sem tudom, frisset veszek csak).
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Eleg lesz az offolasbol, menjtek at ezzel az autos offtopikba.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
MrSealRD
veterán
válasz bandus #252121 üzenetére
A csirkemell...meg a húsok valóban drágábbak... IKEA-t nem vesz minden nap az ember, szóval ebből nem általánosítanék... De ha kell befotózom a 2 hetes osztrák LIDL, ALDI, SPAR blokkot. Ahol a Tej 0.92 volt, a sajtokból a 10-14 között vettük /kg...és a 14-es már speckó volt... A vaj 11 volt... Ehhez képest tegnap 5200Ft volt egy Old Gouda a Lidl-ben...
De a Lindt 300g-os táblás csoki 5,49 volt, itthon meg 3500 alatt nem láttam...
Barilla tészták 1,89 /kg... 2 nappal ezelőtt itthon 1000 alatt nem láttam /kg...
Nyilván mindenki más kosárral számol, de gondoljunk abba bele, hogy ha a rongy árfolyam ellenére a nap végén forintban azonos, vagy közel azonos összegbe kerül a bevásárlás ott kint és itthon, akkor az baromira nem jó... Mert az ő vásárlóerejük egészen más mint ami nálunk van.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
félisten
Boldi Te vagy az? [link]
-
veterán
válasz grizlisandor #252112 üzenetére
Jöttem Zegre, ahol láttam kiírva, mindenhol 631 Ft. Autópályán nem néztem.
Készülj: euró 399,94 ebben a pillanatban.
#252114 szabonagyur Amíg nem csicska vendégmunkásként kezelnek.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #252126 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz szabonagyur #252124 üzenetére
Na látod, hogy engednek
Más: Ma akartam autót mosni, mert 3hete fagy körül volt, ma meg 10 fok, de nem csak én gondoltam erre, mindenhol dugig volt a mosó, inkább hagytam, pedig mindhármat le kellene vakarni[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
félisten
-
veterán
válasz F_Zolee #252134 üzenetére
Ja, én csak a MOL95-öt néztem. 98-asért nem rossz a 659.
7,71 király. (Nálam is pont 7,7-et mutatott a BC, eleinte párás ködös, utána esős út + drága benzin + karácsonyra egyben meg akartam érkezni.)
Vili: Deal a táltos! (Május 31-ig el kell érnie a 380-at.)
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz leslien #252141 üzenetére
Jónak jó amúgy, csak hamar tönkremegy. Pedig én nem is megyek sokat a kocsival.
Cool Blue Intense:
A H7 az 2019.10.-től 2020.10.-ig bírta. ~7000 km
A W5W 2019.10.-től 2021.04.-ig bírta. ~9000 kmszerk.: A helyzetjelzőt Osram Ultra Life-ra cseréltem, azóta az van benne. A tompítottat pedig Osram Night Breaker Laser-re, az pont most a nyáron ment tönkre mindkettő. Ahelyett majd led-et fogok venni, csak előtte políroztatom a lámpát.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
simonjoe
őstag
válasz MasterMark #252144 üzenetére
Most vettem:
[link]
Rohadt jól világít, reggel bettem és nem is világít folyamatosan (statikus kanyarfény), este mire hazaértem már az egyik kipurcant.Joe
-
MM
őstag
válasz nandow #252067 üzenetére
A teljes 60k km-re az átlag fogyasztásom 7,3 l volt, ennél pályán többet evett, de országút/város jóval kevesebbet. (Valós 130-at nem nagyon mértem, a valós 150 a preferált.)
Egyáltalán nem gyenge, de intenzív gyorsításnál le kell padlózni, ez így működik, akkor hajt egyszerre a benzin + villany = 190 LE. Ez 0 km-ről 190-200-ig olyan "zsinóron húznak" feeling az eCVT-vel.
Mikor átvettem pár száz km-el az egyik oldali menetfény nem égett, ezt garanciában cserélték, egyébként semmilyen gond nem volt, semmilyen zörgés nem jött elő. Fontos, hogy nem volt benne tetőablak, állítólag az tud zörögni. Mikor beülsz és becsukod az ajtót, süket szoba feeling van, durván kizárja a külső zajokat (is), illetve a motortér felé aktív zajszűrés is van. Nem is ez tűnt fel annyira elsőre, hanem a másfél év alatt bármibe ültem át, az hangosnak tűnt. (Sajnos az új Octavia is... ráadásul az zörög is itt-ott.)
Az Ecoboost mellett a powershift sem a megbízhatóságáról híres, így automata váltóval Fordéknál nem nagyon marad más opció hosszú távra tudomásom szerint, mint a Hybrid.
#252062 Gergőke88:
Halogén, jó a vetítés, de gyenge volt a gyári izzó. Az automata reflektor vezérlés jól működött. Ha saját gép lett volna, kapott volna egy pár Nightbreaker Laser izzót és boldogság... A led mátrixosat Mondeonál nem próbáltam, így ez az egyik olyan a kevés dolog közül, amiben a mostani Octavia érezhetően jobb a LED Matrix miatt.#252063 bandus: Nekem pont városban tetszett a legjobban egyébként, ezt a hybridet erre találták ki. Suhan... Pályán valóban komfortosabb a DSG, de városi közlekedésnél nekem nem az igazi. (Vagy még szoknom kell.)
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz simonjoe #252145 üzenetére
Ez az új Night Breaker 200 pedig jónak tűnik, de én már ledet akarok. Projektorosba jó lesz, az jobban szabályozza, meg jobban be lehet állítani.
Ha ilyen gyorsan tönkrement, akkor vagy gyári hibás volt, vagy beépítésnél ment valami félre.
más: Ja amúgy ha már lámpák, a ködlámpát kicseréltem a kínai sárgáról Osram AllSeason Super-re, mert azt írták hogy 3000 Kelvines sárga ez is. Hát rohadtul nem sárga, de legalább jól világít. (A kínai néha nem ment, mert vékonyabb fémből volt a csatlakozója és nem érintkezett mindig...)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
simonjoe
őstag
válasz MasterMark #252147 üzenetére
Nem lehet rosszul behelyzni, csak be kell pattintani, csatlakozók is rendben vannak. Amikor megrendeltem tisztában voltam azzal, h nem lesz hosszú életű. Nem is reklamáltam, annak ellenére, h tényleg nem volt hosszú, de még rövid életű sem. Megjött közben oda is a LED, így tényleg okafogyottá vált.
Joe
-
Zizmand
aktív tag
válasz leslien #252135 üzenetére
Én ezt a fajta Philpset tudom ajánlani, igaz én H7-es verzióban használtam.
Philips Vision H11 +30% 12362PRC1
Világított úgy, mint egy Osran Night Breaker Laser.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest