Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #17978 üzenetére

    Ezt nem írtam, hogy a 20-30 fülből sok nem volt frissítve, megnyitva, azaz nem aktív. Meg ugye nálam nem megy Facebook meg egyéb JS hegyes oldal, max. YouTube, esetleg ritkán Netflix, tehát a weboldalak is kevésbé bloatok, amiket látogatok, inkább fórum, blog, online doksik, ezeknek meg kisebb a memóriaigénye. Tehát a minimalizmus itt is befigyel bizonyos szinten.

    Főleg most kell majd összehúzni, mert a koronavírus miatti pánik és lezárások miatt be fog dőlni az internet, mert mindenki azt nyomja otthonról. A héten (de csak ezen a héten) már én is szabadságon vagyok, pedig nem érdekel a vírus, meg hajlandó lennék dolgozni, még nálunk az angol futárszolgálatos cég sem zár be, mivel stragégiailag fontos cég, de nem tudok dolgozni menni, mert a munkatársak, akik munkába visznek, már nem dolgoznak, ×4rnak, hugyoznak, szimulálnak, most vették ki a szabadságaikat. Buszok már alig vannak, taxik sincsenek, így nem tudok kimenni vidékre ingázni. Autóm nincs, így a kör bezárul. Minden be van zárva, menni nem lehet sehova. Patikák és néhány élelmiszerbolt van nyitva itt Angliában, ezek közül is csak kevés, korlátozott nyitvatartással, és szinte üresre vannak fosztva.

    Mondanám, hogy most van idő gentoo-zni, mert az lesz, de mivel számítok rá, hogy kanyec kaszka az internyecc, ezért offline, nem linuxos dolgokra rendezkedek be, betárazott évad-, sorozatpakkok, e-könyvek, retró játékok, minden, ami offline dolog, hogy legyen mit csinálni. Tölteni is olyat igyekszek, aminek kicsi a sávszéligénye, de sokáig el lehet vele lenni, szöveges doksik, retró játékok, emulátorok főleg. Így, hogy tényleg eljött a világvége, a kormányok ennyire töketlenek, hogy még gerjesztették is pánikot ezekkel a lezárásokkal, így mást nem lehet csinálni.

    Minket linuxosokat jobban fog érinteni a nethiány, mivel mi nem offline setup.exe meg egyéb nyomorékságokból telepítünk, hanem retró tárolókból, és ha nincs net, nincs tároló, nem húzhatók le a csomagok, függőségek, szopás van. Ebben a szituban jobb most windowsosnak lenni, esetleg macesnek.

Új hozzászólás Aktív témák