Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz cigam #16963 üzenetére

    Sikerült egy olyan példát írnod, hogy a legújabb verzió javított valamit. Ja, vannak regressziók, de ennyi erővel akkor használj 20 éves szoftvert. 965-ös Intel GPU-t használtam én is, igaz csak 2015 szeptemberig, így 2016-2019 közötti időre nem tudok róla nyilatkozni. Egyébként meg ez nem is biztosan kernelhiba, amit írsz, mert a X.org driver hibája is lehet, amit a nagyobb disztrók már nem ajánlanak telepítésre sem!!! Teljesen jól fut a X.org nélküle.

    Nem, nincs itt semmilyen disztró készítőire várás. Már Archon sincsenek disztrókészítők, csak független csomagfenntartók, és azokra nem nagyon kell várni, hipp-hopp tolják ki az új verziós csomagokat, néha egy-egy csomagnak akár több fenntartója is van, épp amelyik ráér. Gentoo-n meg még ez sincs, ott bármikor forgatod magadnak a git-es kódot, ott úgymond te lehetsz a csomagfenntartó.

    Árukapcsolás sincs, mert a Gnome megy Evolution nélkül, ha nem kéred, fel lehet tenni úgy is, hogy nem telepíti, azt hiszem gnome-shell vagy milyen csoport telepítésével kell felrakni, és semmilyen Gnome alkalmazást nem tesz úgy fel. Függőségük lehet van közös, mármint a Gnome-nak és az Evolution-nak, valami lib, azzal nem tudsz mit csinálni, vagyis sokat tudsz ellene tenni, nem teszed fel a Gnome-ot sem. A Gnome a Linux Windowsa egyébként is. Ha rendes linuxos WM-eket nézel, azokon ilyen baromság nincs, hogy 5 kiló függősége lenne. Ez a termékkapcsolás csak ilyen systemd + Gnome + bloatd + menjen minden bele mint a Frady-levesbe típusú, konzumeridióta mainstream disztróknál van, de hála istennek, a Linux pont arról szól, hogy ezeket el lehet kerülni, nem kell őket használni, nem csak velük tudsz linuxozni.

Új hozzászólás Aktív témák