Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
Azert hasznald ki a huto-futo legkondi elonyeit (hatasfok), es csak igen erosen szigetelt (vagy nagyon korbefutott lakas nem melegigenyes lakokkal) esetben le'pd meg csak, mert egyebkent tenyleg gatyad ramehet. Mindenkepp szamoltass a gazszamladbol(!) varhato villanyszamla-tobbletet.
-
biker
nagyúr
nővérem is albiban van, macskával.
kb az összes alkatrésze a galériának, a bejárati ajtónak, és az összes ajtófélfának 40cm magasságig kuka
szerinted kifizetni ki fogja?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
_BM_
senior tag
Nem tragédia a kisállat, de jobb ügyfél az, akinek nincsen kisállata. Nincs ebben semmi rendkívüli.
Most túlkereslet van a piacon, persze, hogy szelektálnak a kiadók.Olyan albérletet keress, amelyet ügynök ad ki, az leszarja. Tagadd le a macsekot, beköltözöl, aztán becsempészheted. A kutyát sem fogja érdekelni, pláne, ha külföldi vagy vidéki a tulaj.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
összekarmolja az összes alkalmas felületet, ajtófélfa, bútorok, parketta esetleg, plusz ha kan, és elkezd "jelölgetni" akkor....
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Vesztor87
senior tag
Így van, akárki akármit mond, a leg ótvarabb lepukkantabb egyszobás panel 35-40-től indul..
amargo: megértettem a kockázatot, most nem kezdek el magyarázkodni. Kockázat nyilván minden befektetésben van. Én abból indultam ki, hogy kolléga Milánóban bérelt lakást, ott a bérének 1/6-a volt a lakás, másik ismerős Németországban van most, se fizet sokkal többet mint én, a bére meg... no mindegy
A 15M ft-os lakás milyen amit bérelsz? Csak azért, mert néztem új építésű lakásokat mikor albit akartam váltani, na azok tényleg 15 körül lehetnek értéküket tekintve (új építésű 50-60 nm-es lakóparki) csakhogy azok 90 körül vannak...)attiati 11-12 misis lakásra írnál példát, ami 55k/hó?
Tényleg kíváncsi vagyok hogy ki mit bérel 50-ért, meg 55-ért Én 45-ért bérlek egy 35 nm-es 1,5 szobás panel lakást, vagy én vagyok ennyire szerencsétlen, vagy Nektek van nagy mákotok... előtte Zuglóban bérletem egy 1,5 szobás 50 nm-es tégla lakást, az egész jó vt, csak hát a téli fűtése vt 40-45e ft (úgy hogy 20 fok volt ott ahol a fűtőtest vt, ahol nem vt (konyha) ott meg vt vagy 17-18 fok)... az a lakás mondjuk ér kb 10-12-őt, de az 60 volt 2 éve... ahogy néztem most 60-65-től indulnak ezek a lakások azon a környéken, de a 70k sem ritka...
-
Ariadne
őstag
No most látom csak a válaszodat.
Ezt nehéz így általánosságban megmondani, de igen, felel azért, ha szakmai hibát követ el. A felelősségbiztosítás nem valami magas összegre szól, de személyében is felel afelett. Ha pl. vételi jog szerepel az ingatlan adásvételiben arra az esetre, ha nem fizetsz, (ez nagyon hátrányos a vevő számára) és ő nem mondja el neked, hogy ez mit jelent (és ezt te be tudod bizonyítani), akkor szerintem igen. A lényeg az, hogy ügyfélként is joga van hülyének lenni az embernek, szóval ha magadnak kedvezőtlen dologra is azt mondod, hogy oké, akkor nem felel. Tényleges gyakorlatát egyébként nem ismerem annak, milyen okokkal szokták sikeresen perelni az ügyvédeket, de vannak esetek, amikor mindenképp érdemes (pl. nem adja be az ingatlan adásvételit a földhivatalhoz időben, vagy valamiért nem alkalmas földhivatali bejegyzésre a szerződést; nem ellenőrizte vmelyik fél személyazonosságát, pedig úgy kiderülhetett volna, hogy svindli van a dologban, stb). Ezért kell _jó_ ügyvédet keresni, akivel már volt jó tapasztalata ismerősnek, és nem bemenni az első kitáblázott kapualjban lévő irodába.
Viszont találtam egy szerintem hasznos linket, ahol leírják, hogy megy a jelzáloghitel felvétele, nem kifejezetten lakáshitelről ír ugyan, de a lényeg ugyanaz.
Ezt pedig most olvastam, és milyen igaz (sajnos)
A bank olyan hely, ahol akkor adnak kölcsön egy esernyőt, amikor süt a Nap, s akkor veszik vissza, amikor zuhog.
meg ugyebár ahhoz, hogy kölcsönt kapj a banktól, előbb be kell bizonyítanod, hogy nem szorulsz rá...[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Nekem inkább azt mutatja ez a cikk, hogy hogy lehetnek ilyen naivak az emberek, hogy aláírnak egy ilyen szerződést. Kellett nekik spórolni a saját ügyvéden a szerződés aláírás előtt...
Az ügyvéd felel azért, hogy az elvárható gondossággal járjon el, amikor átnézi a szerződést, és lehet is perelni, felelősségbiztosítása van pár millióig, aztán a saját vagyonára, de nem hiszem, hogy ennek itt értelme lenne. Legtöbbször a beruházó ügyvédjének kifizetését nem lehet elkerülni, ezért sokan nem fogadnak sajátot, ami hiba, mert attól, hogy ügyvéd (ellenérdekű ügyvéd!) írja és ellenjegyzi, és nem tartalmaz semmi jogszabálysértőt, még lehet kedvezőtlen a szerződés számodra (sőt új lakásnál mindig az...).Az az ügyvéd viszont, akit te fizetsz, a te érdekedben fogja megnézni a szerződést, és eséllyel módosításokat kezdeményez, vagy egyszerűen azt mondja, hogy figyelj, ezt így ne írd alá, mert nagyon pórul járhatsz.
Mondjuk alapban nem írnék alá olyan adásvételit, ahol nem zárolt számlára gyűjtik a vásárlók pénzét, igaz ilyen nagyon kevés van. Na ezért vettem én régi használt lakást, sőt véletlen szerencse folytán első tulajtól...
Szóval csak ismételni tudom: mindig nagyon óvatosan, és új lakást csak akkor vegyetek, ha saját magad által fizetett ügyvéd is megnézte és véleményezte a szerződést, ne bízzatok a beruházó ügyvédjében. És lakásmaffia ide vagy oda, egy használt lakás vásárlása legtöbbször biztonságosabb, az ugyanis legalább már áll, amikor kifizeted az árát...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest