Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkiky01
senior tag
válasz
CHIPman #18078 üzenetére
Nekem is van egy g30, ha hosszabb útra használom, de megyeszékhelyen A-ból B-be az 1S a 12,5 kg-jával ajándék, nem beszélve arról, hogy az iroda a 4.-en van, ha feleségem nem viszi el tuti azzal megyek, pedig nekem csak 25-t tud, ami legtöbb helyen a gyalogosok és a bringa út "viszonya" miatt inkább fele, első a biztonság, nem csak az enyém.
-
-
válasz
CHIPman #18043 üzenetére
Műszakilag ugyanaz, csak a kínai verziónak a hátsó sárvédőt nem tartja semmi, vagyis nincs merevítő, plusz a hátsó lámpa kisebb, és rendszámtartó sincs rajta.
Az EU-s verzió annyival másabb, h az EU-s biztonsági előírásoknak jobban meg kell felelnie, emiatt nagyobb lámpa van rajta, és a sárvédőívet is fixen rögzítették merevítéssel.
-
-
DigitXT
nagyúr
válasz
CHIPman #10650 üzenetére
A neve alapján ez az áram felfutásának meredeksége lehet, azaz közvetetten
befolyásolja a gyorsulást, nem indul füstölő kerékkel, hanem lassan növeli.
Ennek persze egy természetes módja a fázisáram korlát, minél alacsonyabb,
annál kisebb a csúcs nyomaték, tehát annál kisebb a mindenkori gyorsulás...Kugoo vezérlő hajlamos ráereszteni a maxot, eBike vezérlők meg lomhábbak:
mivel egyik se programozható, a Kugoo harapósabb, és hajlamos leégni is. -
-
Skynet258
veterán
válasz
CHIPman #10078 üzenetére
Firm visszaállítás elvileg megy onnan is mert fent van az origi, vagy ha a Mi Home-on keresztül csatlakozol onnan is leszedi - elvileg, mert egyiket sem próbáltam.
Az alap beállításoknál a féknél a max phase current biztos, hogy alapból magas értéken van, mert a súgójuk írja is, hogy az az érték 30A legyen, és alapból valami 60A-en van, tehát jó magas értéken... Amíg megadott keretek között maradsz (Sport módban Nominal draw-nak max 30A-t írnak több helyen is gyári vezérlővel, én 28-ra tettem) addig nem lesz gond.
Első körben olvasgasd a súgójukat, ott sok minden tiszta lesz és onnantól már olyan félelmetes az egész, mert ha tudod mi mit csinál akkor tudod ésszel állítgatni. -
Skynet258
veterán
válasz
CHIPman #10075 üzenetére
Érdekes az az m365 downgrade mert az 1S firmware szinten a Pro 2 -nek felel meg...
Itt tudsz állítani mindent amit szeretnél, van külön help oldal is hozzá, hogy melyik menüpont mit csinál, az egyik legelterjedtebb oldal firmware főzésre.Ha kiválasztod az 1S-t akkor a Pro 2 firmware készítőjét fogja feldobni ettől ne ijedj meg, írják is, hogy a hasonlóságok miatt ugyanaz. Konkrét beállításokat és ajánlásokat meg találsz a neten Reddit-en, Youtube-on.
Én is megcsináltam 1S-re amúgy de érdekes módon a max sebesség csak 27km/h lett pedig többet olvastam a neten. Ugyanitt csináltam a Pro 2-re az megy rendesen 33km/h körül ahogy elvárt.
Némi támpont lehet, nekem ezek a beállítások kerültek az 1S-re:Amikor csinálsz egy firmware-t akkor a rar-ban lesz egy info file, ott jelennek meg ezek az adatok így.
-
DigitXT
nagyúr
válasz
CHIPman #9712 üzenetére
S1-et ne. (Max. használtan, nagyon olcsón, motoros szerelésben, mert amikor
valóban ugródeszka lesz, akkor fájni fog, hogy nem a víz vár, hanem az aszfalt.)Illusztráció, hogy hogy el tud rohadni, aztán menet közben leesik az első kerék:
Szerk: ha eltekintünk attól, hogy széthullik, nekem amúgy a preferenciám (volt),
épp a rugózott kerekek, és a defektmentes tömör gumik miatt.. Összeszerelés
minőségében viszont egyértelműen Xiaomi, annál nem hallani megmakkanásról.Defekt valós probléma, ha meg tömör gumit raksz rá, a felfüggesztés hiánya az
újabb gond, mert akkor meg szétrázza az akkut, szóval inkább valami tubeless,
vagy esetleg lehet rá rugózást eszkábálni (monorim), de akkor oda az olcsóság. -
DigitXT
nagyúr
válasz
CHIPman #3166 üzenetére
Szerintem a tuningolt M365 jóval erősebb, mint a korlátozott S1... Szinte biztos.
Mondjuk nagyon számít a pilóta súlya, ha gyorsulásról van szó, vagy emelkedik.A 15A-es S1 kb. úgy gyorsul +20 kg teherrel, mint a "sima" M365 (végseb. több).
Persze pilótacsere esetén fordulna a kocka, de erre kollégám nem volt hajlandó,
mert az S1-en nincs fék. Összességében lehet, hogy jobb választás az M365.
(A Kugoo akkor kezd igazán kényelmes lenni, ha felszenvedsz* rá pneumatikus
kereket. Ez az M365-höz alapból jár, ráadásul annak eleve nagyobb kereke van.)*: a kényelmesen bepattintható e-twow kerék továbbra is tömör gumi, csak jobb
a gyári Kugoo-nál. Rendeltem olyat én is, de heteket kellett volna rá várni sajnos. -
DigitXT
nagyúr
válasz
CHIPman #3162 üzenetére
Ahogy előttem írták, a motor névleges (!) teljesítménye nem változott. Sőt, ez
csak szoftveres korlátozás (vagy az akku, vagy a motor kímélése érdekében):
ha kiszámolod, így is bőven 350W fölött teljesít a motor, rövidebb ideig! De ez
nagymértékű melegedéssel jár, így hosszú távon káros lehet, ezért korlátoz...36V fesz mellett bekajált 14A az 500W, és ezt kipréseli magából, amikor kell,
pl. a Lágymányosi hídra felfelé a bicikliút kanyarjában 19 km/h-ás tempónál.
Ez amúgy 1 km/h-val lassabb, mint korábban: nyilván az új felfújható kerekem
az oka. De annyira hihetetlen finoman gurul a gyárihoz képest, ennyit megér...
Látom a kijelzőn, hogy több energia kell, hogy fenn tartsa a tempót, így tudom,
hogy hamarabb le fog merülni, de végeredményben nem zavar, ANNYIVAL jobb.
(Azaz gyárival az adott tempónál már jobban csökken a fogyasztás, mint most,
viszont kompenzálja a nagyobb gördülési ellenállást = csak a hatótáv csökken.)29-et nem ment, de 28-at igen, mindjárt megnézem, ez GPS szerint mennyi.
-
Tin
veterán
válasz
CHIPman #3131 üzenetére
Leszigeteled. Visszakeresel, reszletesen le van irva, mivel, hogyan. Azert legyen erzeked a szereleshez.
(#3130) B-L-A-C-K: ezt most nem ertem. Sajnos egyikhez se volt szerencsem, az ETWOW kereket mar nem raktam be, es azota el is adtam, Pro-m meg sose volt. Most akkor melyik a jobb?
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
CHIPman #3126 üzenetére
röviden: megéri
az a $45 pontosan annyi amennyiért egy etwow kereket kapsz. az alap S1 hátsó kereke nagyon csúszik és instabilnak érződik (a térkő megvezeti). szóval ha szerinted ez téged zavarna, akkor megéri a felárat, mert azért a pénzért amiből etwow kereket vettél volna, kaptál egy hasonlóan jó hátsó kereket és néhány upgrade-t a rolleren. (jah és a térdvédő ajánlott, ha esel inkább könyök és térdre esel mint a fejedre).
szerk.: ha csak kipróbálni szeretnéd és tényleg nem akarsz sokat költeni akkor az S1 is jó választás, minimális a különbségamúgy valaki hasonlított már össze etwow kerekes S1-et Pro-val? mennyi lehet a különbség (mert biztos van)?
a szigetelés témához: én még mindig azt mondom hogy felesleges szigetelni. a felső kijelzőt érdemes minimum körberagasztani hogy ott ne ázzon be, de a motorral szórakozni nem éri meg. egyrészt ugye lehetnek problémák, viszont részemről azért nem tenném, mert rollert esőben használni nagyon balesetveszélyes.
persze vannak az "elkapazeső" meg hasonló érvek, de szerintem akkor meg az a felelősségteljes döntés, hogy leszállsz és berakod valami zsákba, vagy lassan mész vele, hogy a motorba ne csapódjon be a víz -
Tin
veterán
válasz
CHIPman #3126 üzenetére
Jo a Kugoo, de beazhat. Jo a Xiaomi is, de azzal meg defektet kaphatsz.
A Pro hatso kereke szelesebb, az valoban egy hasznos ujitas rajta. Ha normalis hosszu tavu kereket akarnal venni a sima S1-re, az is kb annyiba kerul, mint a felar. A tobbi a tokmindegy kategoria.De most elore szolok: nem valo esobe ez a roller. Szoval akkor vedd meg, ha ezt el tudod fogadni.
(#3127) B-L-A-C-K: gondolom te se akarod, hogy lefikazzanak a jovoben
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
CHIPman #3126 üzenetére
A régi szériás S1-nek még gyorsabb volt a vezérlője, viszont gyengébb a kormány összehajtó rész, és a kijelző is máshogy nézett ki, a mostani S1-ben viszont már csak annyi különbség van a prohoz képest amit leírtál. Hátsó kereket lehet benne cserélni, 15 ezerért kapsz egy minőségi E-twow kereket. Viszont az egész rollert szigetelned kell majd ha nem akarsz szívni a beázás.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Premier előzetesen az Assassin's Creed Shadows
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen processzort vegyek?
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- TP-LINK routerek
- Ingyenes az Epic Store-ban a Mortal Shell
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest