Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ukornel

aktív tag

válasz martonx #13 üzenetére

Én egy Asus Pini PC-t raktam össze az év elején Ryzen 5 4500U-val, 1 TB SSD-vel, 32 GB RAM-mal. Apró, pár milivel kisebb, mint a Mac Mini. Hangja alig hallható, és gyors mint a gondolat - otthoni használatra több, mint elég a következő évtizedre. Tokkal-vonóval, szállítással, Win11-el, Office-szal 192ezer Ft volt.

(Egyedül a szánalmas Teams betöltése és futtatása lassú rajta, de az a f*s minden gépet megfog szerintem. Ha az M4-en az is gyors, akkor le a kalappal... )

[ Szerkesztve ]

• gliskard

senior tag

azért az új M4-es macmini-nek teljesítmény/méret hányadosával nehéz versenyezni x86 oldalon. A korábbi 19,7x19,7 cm helyett 12,7x12,7 cm lett az alapterülete, nem sokkal nagyobb mint az Apple TV vagy bármely más média box.

Többször nekifutottam régebben az OSX-nek. Az It's just works nekem mindig command line-os varázslásokkal ért véget. – ezt kifejtenéd, hogy mit jelent?

[ Szerkesztve ]

• hapakj

senior tag

Szóval ne tegyünk úgy, mint ha x86 fronton semmi fejlődés se lett volna. - szerintem senki nem tesz így, de tényleg nem állnak olyan jól, Apple Silicon.

Többször nekifutottam régebben az OSX-nek. Az It's just works nekem mindig command line-os varázslásokkal ért véget. - ezt hogy kell érteni? Hackintossal próbálkoztál? :)

S Ahogy kolléga is írta. A Mac Mini-k tényleg kicsik. Már az előző gen is. Szóval engem is érdekelne milyen házat használtál.

• Sidorovich

senior tag

Milyen gépházba raktad össze? Mert szerintem a legkisebb SFF ház is jóval nagyobb, mint a Mac Mini, de még a Mac Studio-nál is bőven nagyobbak.
    Én az idén raktam össze egy miniITX SFF gamer PC-t (7700 - RTX 4070) egy Fractal Design Ridge házba, minőségi alkatrészekből. Alig nagyobb, mint egy PS5, de melegszik és hangos, amin az erős vas miatt nem lepődtem meg. Beállítottam UEFI-ben, hogy a CPU ha eléri a 70 fokot, vegyen vissza. Így 70 foknál nem megy feljebb, de az eredeti teljesítményének 80-90%-át hozza még. Sokat szarakodtam MSI Afterburnerben is azzal, hogy a kártyát undervoltoljam és visszafogjam. A hőmérsékletek így jók lettek, de a zaj maradt. De tudod mi van még, amit viszont sehogy nem tudok kiírtani? Coil whine. :W
    Visszavittem egy videokártyát emiatt, de az újabbal is csinálja. Lehet az alaplap, lehet a táp, de nem fogok most egyesével alkatrészeket cserélgetni emiatt, beletörődtem. Apple Silicon óta Macnél szinte sosincs ventilátorhang, coil whinet meg eleve se hallottam még tőlük. Összefoglalva, az alkatrészek összeválogatásával, összeszereléssel, telepítéssel, beállítgatásokkal szerintem baromi sok idő elment, és az eredmény így sem tökéletes. Szerintem ez jóval messzebb van az "It's just works" élménytől, mint a másik oldalon.

Bugokkal én is találkoztam macOS-nél, de kevesebbszer, mint Windows oldalon. Viszont tudod mivel nem találkoztam? Reklámmal és bloatware-el. Egy új Mac nem kéri a bekapcsolás után rögtön, hogy fizessek elő Office 365-re meg Gamepassra. Nincs rá előtelepítve a Netflix, Candy Crush meg a Messenger. Mindezt úgy, hogy a Windows egy fizetős termék, én anno 80.000 HUF-ért megvettem a dobozos Windows 11 Pro-t a Microsoft Storeból. És reklám van benne, meg adatgyűjtés. :W

Én itthon általános gépnek Mac Mini M2-t használok, de van ez a PC is gaming miatt Windows 11-el, a munkahelyi gépem szoftverfejlesztésre pedig egy Lenovo ThinkPad szintén Windows 11-el. Mindegyiket szidom időnként (a Macet is), egyik se tökéletes vagy jobb mint a másik, csak máshogy szarok. :DDD

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés