Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
válasz ZolkoW #93197 üzenetére
Ti nagyon bátrak vagytok ha az első fékpofát hamarabb cserélitek mint a hátsót : )) Nálam még aszfalton is, 60-40% a hátsó javára, max vészféknél húzod maxra az elsőt.
De erdei leejtőn alap, hogy az elsőt csak cirógatod, a súlypontot hátra tolod, és ott tartod a tapadást, mert az a kerék nem lyan ijesztő ha blokkol, míg elöl már nehéz menteni ha elindul.A nagyobb tárcsa meg kb alap hogy elöl van, és az a legerősebb, de attól még kevesebbet használod, mint a hátsót.
Én pl úgy mérem le hogy mennyire tökösen jöttem le, és mit hogy használtam, hogy leejtő alján, megnézem melyik féknyereg mennyire forró. Az első moderáltan meleg, de a hátsó, sajnos majdnem éget, szóval van még mit fejlődni
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
-=RelakS=-
veterán
Én is gyantást használok. Féltem, hogy hamar el fog kopni, de már van benne talán 2500km is, és még mindig egész vastagok a fékpofák.
trialboj
Igen, lejtőn nem rángatjuk, de azt leszámítva egyszerre szoktam húzni a hátsóval. Nem figyeltem meg, hogy esetleg kevésbé húznám az elsőt.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
ZolkoW
őstag
válasz trialboj #93201 üzenetére
a hátsót szinte csak arra használom, hogy kíméljem vele az elsőt.... mindig elöl lesz nagyobb a fékhatás, annyira nem tudod hátra tenni a súlypontod, hogy ne így legyen (vagy mindenesetre most nem jut eszembe ilyen helyzet ) ha nagyon kell, hogy hamar megálljak, és még nem blokkol sehol, akkor szerintem olyan 2:1 vagy 3:1 arányban az első javára jut a fékerő. vagy tudja franc, lehet hogy mégnagyobb mértékben.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
varsam
őstag
óó én hülye.
Csak most iratkoztam fel Rosebikes hírlevélre, és kaptam meg a 10€ kupont.Miután már leadtam a rendelésem....
-
válasz ZolkoW #93204 üzenetére
Milyen bicaj és milyen pálya ?
Egy vad lejtő terepen és nem hiszem, hogy te 3:1 arányban az elsőt használnád. ezzel gyakorlatilag blokkolnád azt a kereket amit kormányzol. Lejtőnél terepen szinte alig használom az elejét és ez így jó.Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
Zebu
addikt
válasz Hasaggymeg #93191 üzenetére
Igen már levelezek velük. Itt mindössze a pár 1000 km a nehézség Kiváncsi vagyok mit javasolnak majd.
-
ZolkoW
őstag
válasz CaNNa3IS #93206 üzenetére
vad lejtőn én eleve lassan megyek
de attól, hogy az elsőre bízom a munka nagy részét, még nem jelenti, hogy blokkolom, pláne nem kanyarban, nem akarok én se meghalni de fékezésnél a súly mindig az elsőt nyomja, a hátsót emeli, így az első tovább elvihető blokkolás nélkül. a hátsóval nagyon hamar nem érni semmit, elcsúszik, aztán nulla a fékerő.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ZolkoW #93208 üzenetére
"de fékezésnél a súly mindig az elsőt nyomja, a hátsót emeli, így az első tovább elvihető blokkolás nélkül. "
Ezt mondjuk tanulni sem árt 10+%-os gyalogösvényes lejtőn inkább leszálltam, és letoltam a bringát, mert folyton az járt az eszemben, hogy repülök, mint a győzelmi zászló...Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
6030D
Ármester
Érdemes átolvasni, de nem véletlenül van az autókon is elöl nagyobb tárcsa (vagy tárcsa a dob helyett).
Próba képpen pedig javaslom egy porosabb, sóderes enyhe lejtőn kipróbálni, hogy mennyi idő megállni mondjuk 20-ról hátsó illetve első fékkel.
SUM: elsővel fékezünk többet, mert az fog. Akinek nem így van, az nem a talajnak megfelelő külsővel vagy nem jó nyomáson megy.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
truefx
aktív tag
Gary Fisher bringát ajánl
Oútis téma: ha bármikor is volt bármilyen derék- vagy hátproblémád, akkor halaszd el a témát, amíg meg nem bizonyosodtál róla, hogy jó ötlet amit csinálsz. Nekem volt lumbágóm, de sikerült egy erre a célra kifejlesztett ún. kettlebell spine edzésmódszerrel vmennyire megerősítenem a hátizmaimat, és nincs problémám a bringán. Ha nem így lett volna, max a fitness kerékpárok világába kóstolok bele.
-
trialboj
őstag
válasz truefx #93212 üzenetére
Az itt bemutatott bringának, és az én GF edition Trekemnek is van ez a két csavarhely a hátsó csövön.
Eddig azt hittem hogy ez ilyen túra bicikli, de most elbizonytalanodtam? Kicsit durvulni már nem szabad vele, pl XCre, ahol van sziklás rész, 1-2 kisebb drop nem ajánlott mert eltörhet a váz?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Strezi
őstag
+1
Eddig nem volt bajom a fémes betétekkel, de az alpokban elkezdett "énekelni" komolyabb lefelék szünetei után. Érdekes, mintha vissza kellett volna forrósodnia hogy megint zajtalan legyen? Próbaképpen betettem a csere pár organikus garnitúrát, amivel csendben volt, és mintha jobban is fogott volna az első fék... Mindez gyári SRAM betétekkel.
Voltak olyan hosszú menetek, hogy már nem tudtam egy újjal húzni a féket, hanem kettővel kellett Kb. ilyen volt: https://www.youtube.com/watch?v=fjsTZzP8nkI&feature=youtu.be&t=71
dension: azért vannak azok a helyek ahol előfordulhat
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
6030D
Ármester
Bryton 330: wifi-s GPS frissítés után nem töltötte fel egyből a track-et. Utána még egyszer elindítottam a feltöltést, ki is írta, hogy felöltötte, de a telefon nem jelezte. Strava-n semmi. Elindítottam a Bryton app-ot, bejelentkezési adatokat kért (nem szokott)... megadtam, minden frankó, ott a mai tekerés, be van kapcsolva az auto-sync Strava, de ezt már nem tolta át. Sebaj, majd manuálisan feltöltöm, de nem, mert akkor meg ezt írja: The file has an unrecognized file type. Pedig ugyanúgy elnevezett .fit fájl mint a többi.
Bryton appban meg nincs olyan, hogy csak egy tekerést külön feltöltsek.Valakinek ötlet?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZTE_luky #93219 üzenetére
Az a baj,hogy a sebességek száma eléggé korlátozza felülről a fejlesztést,vagyis 3x6-ban nem igazán lehet felmenni a minőség irányába.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-=RelakS=-
veterán
Azt a naiv mindenit.
Reggel az Önöndítóba (Music FM) jött egy üzenet, hogy ellopták a bringát. Rajta táskákkal. Benne több Apple laptoppal (melós cucc), pótolhatatlan munkával pénzzel, ésatöbbi.Most normális, aki ilyet csak úgy magárahagy? O_o
Mondjuk jobb lenne olyan világban élni, ahol ezt meg lehetne tenni, de erre azért lehet, hogy jobb helyeken is rárepülnének.
-
ZolkoW
őstag
válasz ZTE_luky #93219 üzenetére
én valahogy úgy gondolkodnék, hogy ha nem akarsz flancolni, de minőségben feljebb lépnél, akkor is érdemes egy 8-as rendszering elmenni..ha nem most, mert új a fogsor, akkor később, viszont akkor nem érdemes a 6-os rendszerre sok pénzt áldozni. tehát vagy elkoptatnám a mostani sort+láncot, ez gondolom 3-6-valahányezer km, és utána egyben 8-asra, vagy amit mondtál, most csak váltók, és akkor max 10-est rákölteni.
A hátsó váltód milyen rögzítésű, váltófüles, vagy a régebbi tengelyre rácsúszós villa?
az elsőnél is a bilincsátmérőre kell figyelni, de ha találsz valami ősi Shimano LX-et (csak példa, azt sem tudom, volt-e 6-osban, bizonyára volt, de mikor 3x6 sebis bringám volt, csak álmodhattam volna róla), használtan, akkor hátha.. mostanában inkább a 8-9-10-es komplett rendszereket vedlik le az emberek, ezeket lehet relatíve jó áron megszerezni.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Vasy09
őstag
Tudtok nekem olyan shimano xt váltókart mondani, ami tudja a 3x9-et és a 3*10-et is esetleg? Van ilyen egyáltalán? Érdemes lehet szerintetek váltani? Vagy teljesen jó a 3*9 is?
Jelenleg egy dual controlos 775-ös rendszer van fent.
Gamertag: Vasy09
-
andrisbandi
őstag
válasz -=RelakS=- #93221 üzenetére
A "kúltúránkban" az a felfogás, h az egyénnek kell boldogulnia a többiek kárára.
Ehhez a lopás is hozá tartozik.Még pl a japánoknál ezzel teljesen ellentétes a világnézet. Nincs egyéni boldogulás, csak a közösséggel együttműködve lehet valaki sikeres. A lopás emiatt értelmetlen.
Eléggé megrökönyödve olvastam anno egy magyar srácról, aki végig járta Ázsiát a csajok miatt (Istenítik az európai férfiakat).
Japánban járt egy emeletes étterembe, ahol péntárcával, és telóval foglalták le a helyeket .... soha nem tűnt el semmi.
Volt, h bringával ment bevásárolni, és a bolt elött feljtette a pénztárcáját a kosárban. Negyed óra múlva ment ki érte.... és érintetlenül találta.Gyanítom nálunk ilyen közbiztonság akkor sem lenne, ha Dredd bírók rónák az utakat :-)
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz andrisbandi #93225 üzenetére
A lopás emiatt értelmetlen.
Erről az egyik video bloggernek szerintem más a véleménye, mert már a franc tudja, hanyadik bringáját veszi.
Szóval azért a közbiztonság arra is változó, meg gondolom az, hogy mit visznek, és mit nem.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
6030D
Ármester
válasz nismoka #93218 üzenetére
ÓÓÓ, nagy király vagy! Sikerült, köszönöm!
Mondjuk a 8 lehetséges javítási lehetőség közül csak azért tudtam kiválasztani, melyik a jó nekem, mert este még megtaláltam a Strava support-nál, hogy a héten több embernek is volt gondja ilyennel, a kezdő idő bélyeg (stamp?) volt rosszul rögzítve, de "megcsinálták".
Így szerencsére nem volt hiába való a tegnapi 800 m mászás.(#93222) ZolkoW +ZTE_luky : erre a bringára szerintem nem érdemes sokat költeni. Így kell használni addig, amíg jó rajta a lánc illetve a friss hátsó sor. Addig félrerakni a pénzt, és lecserélni egy újabb alu trekkingre. 70-80e Ft körül már elég jókat lehet kapni, 3x8-as váltással.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #93221 üzenetére
Mi volt ez,témaindító hír egy kereskedelmi rádióban? Életszerű.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
skroy
senior tag
válasz Hasaggymeg #93228 üzenetére
Jaja. Közszolgálatiban hihetőbb lenne...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #93228 üzenetére
Nemtom, valami üzenet sms-ben vagy e-mailen. Állítólag még kamerafelvétel is van az elkövetőről, de Bochkorék is csak rázták a fejüket, hogy ezzel sokra nem fog menni.
-
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz ZolkoW #93222 üzenetére
köszönöm mindkettőtöknek a választ.
nem fejleszteni szeretnék, csak egy megbízható 3x6-os váltórendszert szeretnék, mert jelenleg egy megbízhatatlan kínai váltó van rajta. ez egy összerakott ne lopjátok el bicikli, semmi sokat nem várok tőle.
át szeretném gondolni ,számolni, mérlegelni, hogyha tönkre megy a váltó akkor miként lehet bele újat rakni. tényleg nekem tökéletes a legalsó kategória rá, csak ezen a váltón a felső határoló csavar kitört, és be se tudom állítani, ezért kicsit zavaró. tényleg csak a számok érdekelnének h akár használtan mennyibe fájna egy új váltórendszer a bringára. tehát mindenképp 3x6-os kellene.régebbi, tengelyre ráhúzós a váltóm.
értem tehát, rögzítésre és átmérőre figyeljek, köszi.
És használtan hol érdemes kutakodni? kerékpárszervízekben, vagy online?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZTE_luky #93233 üzenetére
Cseréld csak azt a váltót és takarítsd/kend,esetleg cseréld ki a bovdenezést,az csodákat tud művelni.
[ Szerkesztve ]
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz Hasaggymeg #93234 üzenetére
-
Szakbarbár
aktív tag
A mai stucni szépségverseny győztese pedig nem más mint:[kép]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZTE_luky #93235 üzenetére
Ez a minimum,ezzel Meglehet tényleg nem kellene arra költs de ennél lentebb levőért nem kapcsolnám be a számítógépet,hogy megrendeljem.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz Hasaggymeg #93191 üzenetére
Jah azt javasolják, hogy küldjem vissza a kereket nekik... nah ez érdekes. miként ics csináljak ilyet
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz Hasaggymeg #93237 üzenetére
értem köszi. és az első váltónál mit jelent a 7/8 sebességes rendszerekkel kompatibilis-ság? nem gond h az enyém 6 sebességes? vagy csak a kategória miatt linkelted? hazsnáltan tudnátok valami oldalt ahol tudnék ilyen régi, de minőségi alkatrészeket venni jó áron?
-
ZolkoW
őstag
válasz ZTE_luky #93239 üzenetére
apro.bikemag.hu
azt hiszem, még mindig ez a legnagyobb az országban.
első váltónál nem olyan kritikus a 6/7/8 sebesség, azt hiszem, a láncterelő kalitka szélessége lehet kicsit más, de úgy tudom, a lánckerekek távolsága ugyanaz. mondjuk ha valóban keskenyebb a 7 v. 8 sebességes kalitka, az gond lehet neked, ugyanakkor mintha a 6 és 7s lánc egyforma lenne, meg a hátsó váltó bowdenhúzása is, csak pluszba jött egy kerék... ilyen rémlik.
Sunrace cuccból 1-2 volt nekem, most hátsó fogaskoszorú van, elégedett vagyok vele, szóval a márkát amúgy bevállalnám, de ezeket a konkrét váltókat egyáltalán nem ismerem.
az ebike.hu-ról is rendszeresen rendeltem régen, de ennél a konkrét vásárlásnál lehet hogy kicsit macera online rendelni, nézve az opciókat..mármint a csavaros és füles közül nem tudom, melyik melyik, és nehogy gond legyen (vagy írj nekik előtte, fotózz, stb)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
-
trialboj
őstag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz jilian #93243 üzenetére
Szerintem ilyesmi.
Legalábbis ha a hasonló Norautós tartót felpattintom a Fábiára, kb így áll a bringa.emre
Rákattintasz, irányba állItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
A Kenzel sit n go alacsony vázas bicajról van tapasztalata valakinek? Esetleg van más ami hasonló? Én nem találtam. A campingeknek nem annyira alacsony a váza. Kb ekkora kéne, mert ez befér a liftbe is keresztbe, nem kell hátsó kerékre állítani.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Halkow.
senior tag
Milyen láncot ajánlanátok 10 sebességes országutira?
[Shimano Tiagra (CN-4601)] vagy [KMC X10EL]
kmc-t nagyon dicsérik, nemtudom megér +1749Ft-ot engem inkább az érdekel minnél csendesebben fusson.
-
pc360
addikt
válasz Halkow. #93248 üzenetére
Normálisat: CN-6600
A Shimano felsőbb kategóriás láncai nagyon jók: XT, XTR, Ultegra - ezek nagyjából egy kategória. Alatta teljesen random, hogy mit veszel. Itt nem 2 ezren érdemes spórolni.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest