Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Hétvégén iszonyat meleg lesz, gondoltam tekerés helyett barkácsolok picit.
Szeretnék készíteni egy olyan twister pörgettyűhöz hasonló felületet ahova felírom az 5 pályát ami a környéken van, és ezt felfogatom a fára...
Láttam ilyet egy videóban, arra jó hogy igényesebbnek tűnjön a hely(mert ha te nem akarsz azon lemenni akkor úgysem vesz rá egy játék felfogatva 1 fára).
A lényeg viszont h nem tudom mi a neve, és nem is nagyon találok ilyesmit, pedig 1 csöpp ihlet nem ártana. Esetleg tud valaki ebben segíteni?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #92902 üzenetére
Mint ő? .
Akkor nem szóltam. Amúgy nincs nekem a belsővel semmi gondom, simán elfér a hátizsákban. Csak nem gondoltam, hogy ilyen durva defekt is előfordulhatFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
bunddog
tag
Hali!
sl-m360 8as acera váltókar az jó lehet claris/sora hátsó váltóhoz? milyenek minőségre a road hátsó váltók az acera/alivio-khoz képest?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #92903 üzenetére
Felütöd,azonnal kivágja,leereszkedik és mire megállsz még átmész vagy ezer éles kövön a leengedett gumival.Amúgy meg pont így nézett ki ő is rajta,csak nem volt védőfelszerelése.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Benir8
senior tag
Ezt érdemes megvenni? Van ettől jobb? Nem mtb-s kerékpára kell hanem egy sima mezei úton, városi kerékpára lenne szükség. Jelenleg műanyaggal tartja, elvan hajolva és a fékbetét pedig teljesen kopott.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Benir8 #92907 üzenetére
Akkor esetleg a városi kerékpárodhoz illőt kell venned, nem MTB-hez valót. És igen,
ettőlennél biztosan létezik jobb is, pl. olyan, ami nem B'TWIN. Illetve a fékkarokon is ugyanúgy múlik a fékhatás, ott sem árt a normális fém test.[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
qbeer666
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új bringát vásárolni 150 ezer Ft rá a keret maximum. Ahogy néztem valószínűleg egy trekking kerékpárra lenne szükségem, mivel szeretnék ezzel egyetemre járni, azaz ez városban napi 20 km-rt jelent. Valamint tavasz/nyár/ősz környékén hosszabb túrákra menni. Ez mondjuk Balaton körbebiciklizést jelent, vagy egyéb hasonló 50 - 300 km-ig terjedő utakat. Nem vagyok túl tapasztalt, az előző bringám (vagyis a mostani) egy használt darab volt, amit a mai napig nagyon szeretek, csak nem bírja a terhelést. Budapesten lakom, nem tudom, hogy van-e valami best buy, amit érdemes megvenni? Előre is köszönöm a segítséget.'However bad life may seem, while there is life, there is hope and only death have none.' (Theocritus)
-
pc360
addikt
válasz qbeer666 #92909 üzenetére
A best buy az most is a használt, 150 ezerből egészen jó gépet tudsz szerezni, míg újonnan csak a belépőszintet. Kezdj el nézelődni az aprókon, járj utána, hogy milyen méretre lenne szükséged stb. Ez pl. kapásból 150-ért reális lenne, ha a méret jó, már csak slick gumik kellenének rá.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
ivana
Ármester
-
-
Vanir
veterán
Létezik, hogy maga a bringás gatya okozzon lágy rész zsibbadást/érzéketlenséget? Vettem egy B'twin 900 húdemilyenkirály zselés, kantáros gatyát, és kb. az első 2 km-en lezsibbadtak a nemesebb eszközeim. Sima utcai gatyával ugyanazon bringán, ugyanazon nyereggel (már több, mint hét éve szinte konstans ugyanaz a nyergem van) semmi baj nincs.
16 km-t mentem vele, hazaértem, aztán kicsit meg is voltam ijedve, hogy most akkor mi van. Pedig a nadrág mérete stimmel, nem szorít, és nem is lobog rajtam.Rendbe rakom az oútimat, azon másfajta nyereg van (Selle SMP Extra), és megyek azzal is egy kört majd ugyanezzel a gatyával, hátha.
-
Caldera1
tag
válasz Hasaggymeg #92830 üzenetére
Hát ez a dugattyú beragadt Nem jött ki.
Nem úszom meg a légtelenítést... -
veterán
Kipróbáltam egy mellkasi rögzítéses megoldást, de hallani, hogy odakoppan az egyik csathoz folyamatosan, meg eléggé rázkódik is a kép.
Nyilván egy filléres sportkameráról van szó, nem is vártam csodát.
Konkrétan olyan a videón, mintha 20-al gurulnék, ahol 50-60as tempóban megyek lefelé. Érdekes
[yt], strava[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Caldera1 #92916 üzenetére
Próbáld az ellentétést bekényszeríteni,benttartani mikor fékézel,az ki kellene tolja a beragadtat.
Vanir...én 90% betét nélküliben nyomom,és azt tapasztaltam,hogy egy rossz betétes sz@rabb mint a betétnélküli.
Crytek...nekem is van egy hasonló,melyet nadrágomba csúsztatott z3 compakttal készítettem,csak még nem gyűjtöttem bátorságot feltöltésére.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Vanir
veterán
válasz #27813376 #92915 üzenetére
Mármint a ruhát szokom meg, vagy a zsibbadást? Utóbbit nem különösebben szeretném megszokni, miután régen nem volt ilyen gondom betétes gatyákkal. Majd kipróbálok szerintem mást is, hátha (csak ugye nem olcsó mulatság).
Hasaggymeg: Az a baj, hogy az utcai gatyáim meg azért jóval lengébbek, aztán csapkod összevissza. 23C-s gumikon, erőteljesen merev alucarbon oútit tekerve meg a lelkemet is szétrázzák ezek a kiváló utak, csak jobb lenne betétesben. De mondom, régen, az akkori cuccaimban abszolút nem tapasztaltam ilyet, de elhasználódtak, meg 5 éve nem voltam rendes felszerelésben tekerentyűzni.
[ Szerkesztve ]
-
Caldera1
tag
válasz Hasaggymeg #92918 üzenetére
Próbáltam, de nem sikerült. Picit mozdította a beragadtat, de szó szerint talán fél mm-et. Hiába tettem távtartót, az egyik sarka végül csak kibillent a jó dugattyúnak. A másik be van gyógyulva. Most épp jutyúbon próbálok okosodni. Légtelenítő szettem van. Persze magától nem fogja légteleníteni magát a fék.
(Ilyet se csináltam még, szóval érdekes lesz). De előtte valahogy azt a nyavalyás beragadtat kéne valahogy kiszednem[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nem utcaiban tekerek én sem,futónadrágokat használok.Pont olyan mint a bringás,csak nincs pelenka benne.
Caldera...hát akkor már mind1,feltöltés+légtelenítés elkerülhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Létezik! Én multkor a betétes gatyámban mentem tekerni kb. Egy hónapja nem használom. Minden bajom volt tőle
Zsibbadt a seggem, nyomta a golyókat. Abszoloult kéngelmetlen lett...
Megszokram a sima vászon betét nélküli gatyát, jobb nem kell. Most sincs semmi gond, pedig hat hoßzú nap van mögöttem az alpokban.Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Caldera1
tag
válasz Hasaggymeg #92925 üzenetére
Hát ja, csak hiába akarok új olajat, ha a beragadt dugattyút nem bírom kiszedni.
Bénázok ezzel a fékkel -
Runner_fxr
Ármester
válasz Pttypang #92917 üzenetére
Olcsó kamerából mobius-t kell venni. Még valami 15k-ért vettem anno pár éve, és közel gopro 3-as minőséget tudott! Persze fullhd-ban nem tudta a 60fps-t, meg vízálló tokja sem volt, de ehhez a borzalomhoz képest egy csúcs kamera volt. Ez amit vettél, kb a használhatatlan kategória. Mintha valami 10 éves mobillal lenne rögzítve a felvétel.
Zsolt74: Riese & Müller nekem maximum trekkingben kéne, az a monti nem az én világom. Nem hinném, hogy az a dupla akkus monti túl jó lehet egy technikás pályán. Az alacsony súlypontot is elcseszi a másik akku a felső cső alján.
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Runner_fxr #92930 üzenetére
A hátizsákban még magasabban van, nem?
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Keresek valami megbízható országúti szervízt Budapesten egy szezon végi karbantartásra. Majd ősszel
De olyan kellene, ahova nem kell visszahordani a bicót az első karbantartás után, plusz rendben van nekik, ha a fogassort, láncot akár én adom nekik -
axlfsi
veterán
válasz IMIIKE1998 #92661 üzenetére
Szép bringa! Tetszik a színvilága, ... és kisértetiesen hasonlít az Intersport saját márkás IMPACT 3.0-hoz;
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
andrisbandi
őstag
+ pót aksi ebike-hoz témakörhöz
A Focus vilanyos montiknál kitaláltak egy elég tetszetős megoldást a plusz aksira.
Alapból van az alsócsőbe integrálva egy kicsi, könnyű akku.
2-3 óra tekeréshez elég.
A kicsi-könnyű Simanó hajtás miatt, szinte normál geóval rendelkezik a bringa, nem kell külön megszokni.Gondoltak a hosszabb távon tekerőkre is. A szokásos kulacs helyre fel lehet pattintani egy nagyobb külső aksit.
A 380Wh-ot így feltornásszuk 756Wh-ra.
(A 21 kilós bringából 23 lesz.)
(Az átlagos ebike-okban 500Wh-s akku van.) -
geotigris9
tag
Érdekes, de nem valami bizalomgerjesztő. kép
Tiszta félelemérzetem lenne tekerés közben az "alsó-cső" kapcsán.
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ShiTmano #92931 üzenetére
A hátizsákban teljesen másképp adódik hozzá az össztömeghez, és a súlypontot sem tudja olyan hátrányosan befolyásolni, mint amikor a kerékpárra van aggatva valami plusz tömeg.
És mint ahogy zoli03 is megválaszolta, nem mindegy, hogy hogyan helyezkedsz a kerékpáron.ivana: Attól függ melyik, a Bosch és Shimano váz akkuk 2,5kg súlyúak. Ez nyilván nem könnyű, de azért nem is vállalhatatlan. És erre igazából akkor van szükség ha tényleg komoly távra mennél. Tehát 100km feletti táv terepen és bőven 3000m feletti szint. Ez esetben amúgy is viszek minimum egy közepes hátizsákot.
És ez sem mindegy milyen az a hátizsák, egy minőségi darab elég jól el tudja oszlatni a súlyt a hátadon.
Én ezt használom a hosszabb távokra, elég jól bevált. Ergon BA3 Evoandrisbandi: Nekem ebből a dupla akkus megoldásból ez a legszimpatikusabb: Bulls E-Core Evo Shimano twin tube akkuval. Gyakorlatilag az alsó cső két oldalán van a 2db akku elhelyezve, az össz kapacitás 750Wh. A súlypont is ideális marad és esztétikus is.
[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
Esetleg valakinek egy új bringa. .. [?] KONA természetesen.
Ez is érdekes és ez is KONA.
[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
*.*
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ha már pótaksikról.beszélünk,én ezt a megoldást szeretem.Szépen integrált aksik....vagy beszerelve.
[ Szerkesztve ]
-
5381
aktív tag
Én 500as mtb gatyóban szoktam tekerni, hozzá való betétes alsóval. Ehhez képest nekem is picit kényelmetlenebb volt a 900as kantáros nadrág. Eddig még egyszer használtam és az ülést is pont feljebb vettem picit, lehet inkább az volt a baj. A mozgás viszont sokkal szabadabb benne,bár nekem még furcsa az ilyen szűk cucc
-
ivana
Ármester
válasz geotigris9 #92939 üzenetére
Az ilyeneket sose értem, a klasszik háromszöges kialakítás sokkal jobb, ha meg másik akkor női, mert azon egyszerűbb átdobni a lábat (pl. amikor részegen haza indulsz a kocsmából )
(#92940) Runner_fxr Az nem is vészes, azt hittem 5-6 kiló, 2.5 az nem durva, hány cella lehet egy ilyenben?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #92943 üzenetére
Ez már komplett hajtáslánc hajtóművel, nem?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Dottore
addikt
Betétes nadrág vs sima nadrág. Soha nem tudtam betétes nadrágot használni, Nyom, idegesít. Már vagy 30 éve tekerek, megbarátkozni viszont nem tudtam vele. Próbálkoztam de aztán mikor egy túra kellős közepén kitéptem a betétet, be kellett látnom ez nekem nem működik. Azóta egyszerű sima nadrág, ami igaz nyomja néha az ülőcsontomat, de a heréim jóval előrébb vannak a "nem jó ha bármi nyomja őket" listámon.
Szóval ha valaki nem tud megbarátkozni ezzel, ne keseredjen el, és feleslegesen ne is erőltesse, ez teljesen normális.
-
szki
őstag
válasz belaazallat #92866 üzenetére
Hello!
Én indulok a hosszabb távon. Jelenlegi állapotomban célom csak végigérni, és nem versenyezni. Jobban érdekel a célbaérés utáni program Kaja, pia, strandolás.
Te jössz? Majd felhívlak telefonon. Süni esetleg? -
Runner_fxr
Ármester
5-6 kiló az rengeteg lenne. Ezek nem ólom akkuk, hanem lítium. 5-6 kilós akkuk az ilyen épített szörnyekbe vannak, de ott a bringa össz tömege is motorokra hajaz, meg a teljesítményük is. Minőségi szabvány pedelec rendszer manapság már elég könnyű a teljesítményéhez képest. 2,5kg az 500Wh-s akku. A Bosch motor 4kg a Shimano E8000-es motor 2,8kg.
Nem olyan vészes ez már. Egy komplett pedelec rendszer (motor + akku + sallangok) ad hozzá kb 5-6kg-ot a kerékpár súlyához, persze minőségi rendszert feltételezve.
Így néz ki a Bosch akku szétszedve: [link]
18650-es cellák vannak benne. Azt hiszem a 400Wh-s-ba 40db, az 500-as-ba 50db.Dottore: Ezt a nadrág betétet valahogy én sem tudtam megszokni, mindegyik gatyámból azonnal kivettem. Még a minőségi gatyákba is olyan kényelmetlen mintha egy pelenkát vennék fel a bringás gatya alá. Plusz melegít is, többet ront a komforton mint javít. A betét maximum a hagyományos feszülős bringás gatyákba elviselhető, mert ott csak egy réteg az egész. Egy ilyen baggy short-ban valami borzasztó.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Runner_fxr #92949 üzenetére
Basszus,nem is tudtam,hogy a pedelec-ek ceruzaelemmel műxenek!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest