Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Bár még nem szabadna írnom ide, de...
Tegnap voltam egyet tekerni ebben a szép tavaszi időben és sikerült egy gumi tesztet is összehoznom, ugyanis sikerült áthajtanom kb. 30-35 km/h-val egy összetört vodkás üvegen. Sajnos kikerülni nem volt lehetőségem, belefékezni se akartam, így átgurultam rajta.
Szegény Nobby Nic-eket hallottam sikítozni ahogy 3-3.5 Barral átgurulok rajtuk, de sikeresen túlélték, pedig teljesen abban a hitben voltam, hogy akkor most vége. Kb. 1.5 literes átlátszó üveg, elég változó nagyságú darabokkal, így elég könnyű dolga lett volna egy az egyben szétvágni, nem hogy defektet okoznia, de úgy néz ki bírja a kiképzést a Schwalbe
Azt hozzáteszem, hogy a gumik kb. 70%-osak lehetnek már.
[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
válasz Daniel Alves #41299 üzenetére
Meg is halnék, ha outival ennyit kéne tekernem elsőre. Nem is a lábakkal lenne gond, hanem a testtartással.
-
lsebestyen
addikt
válasz Daniel Alves #41304 üzenetére
Ez mindig így van, majd betöröd, hozzászoksz. Nekem hosszabb kihagyások után is fájni szokott...
-
Baku
aktív tag
Sziasztok!
Schimano MF-HG 50 menetes fogaskoszorút keresek elsősorban a 11-es kerék miatt.
Tudom, hogy már régóta nem gyártják, ezért keresek ilyen helyeken bontottat, használtat ...
Esetleg más márka is megfelelne , a lényeg a menetes csatlakozás, és a 11 fog, a többi mellékes ...
Ha valakinek ötlete lenne ezügyben, kérem keressen privátban!
Előre is köszönöm ! -
Traxx
őstag
válasz -=RelakS=- #41289 üzenetére
Nemrég vettem ugyanilyen lámpa szettet szintén akcióban, csak jóval drágábban
Ezzel az Aldis pumpával van valakinek tapasztalata? Autóhoz is megfelelő lenne? Nyilván ahhoz nem rendszeres használatra kellene, hanem csak alkalomszerűen. Vagy már autó gumihoz túl gyenge?
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Maximum1
őstag
Jó lesz, én 8,5 bárt nyomok vele a gumijaimba hetente, és megvan 1 éve.
6 bárt röhögve tud, a 8,5-el már erőlködni kell, egy autógumiba 2,3 bárt szoktak nyomni, tuti jó hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz RichieTri #41309 üzenetére
igazad van! most egy Shimano ST-EF51 és isteni vele váltani. próbáltam kolléga altus csak váltókarják, de borzasztó ehhez képest. csak ugye ez 7 sebis és 9 vagy 10 lesz a következőben
cross bicó van alakulóban, boltból el tudom hozni kerekek/hajtás nélkül. ezért ezeket a bike-discountról akarom berendelni.
kérdésem még, hogy szerintetek ha most rendelek készleten lévő cuccokat akkor jövőhéten megérkezik?
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Fú gyerekek tegnap fújtam az országúti gumimba. Külsőt cseréltem.... és 9 bar-nál szétdurrant a belső. Nagyon durva volt.... Beszartam.... valszleg becsíptem kicsit a belsőt a szelepnél és szétrepedt.
A rohadt hajtogatos gumi pereme még nem volt elég szilár, és rácsúszott as belsőre. Akkorát szólt, mint egy kézigránát. Csak úgy lobogott a hajam.... sosem jártam még így.... nem merek most pumpálni, meg ráülni!
-
Traxx
őstag
válasz Maximum1 #41311 üzenetére
Rendben, köszönöm Már csak annyi kell, hogy az akció kitartson jövő szombatig. És valóban, 2,3-2,4 kell a verdába a gyári ajánlás szerint.
Még egy kérdés: a nyomásmérője mennyire pontos?
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Because
őstag
válasz -=RelakS=- #41317 üzenetére
nekem elég lett volna tudni szerda délelőtt a skandiszámokat
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Because #41318 üzenetére
Akkor már játszunk nagyban!
Engem csak 5 szám érdekel, és utána soha többet nem tolgozokAmúgy ma elmentem, tekertem vacak 40km-t. Az úton van 4db vasúti átjáró. Abból 1db iparvágány, a maradék 3-nál oda-vissza megtaláltam a pirosat
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Traxx
őstag
válasz -=RelakS=- #41317 üzenetére
Megérte amúgy a lámpa, mert egész tisztességes fénye van, amire nekem kell, arra bőven elég. De 2 rugóért eléggé bestbuy (lett volna )
#41319: Én is az ötösre hajtok, de ha megnyerném, güzülnék tovább Halálra unnám magam meló nélkül. Max. nem a jelenlegi munkahelyemen dolgoznék, hanem máshol.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Hát, én baromira el tudnám itthon (nyelv tanulás, programozni tanulás, anime+film hegyek egészség helyrerakatása), esetleg a világ más tájain foglalni magam.
Ha meg megunom, akkor meg lehet, csinálnék céget, és másokkal csináltatnék még több pénzt. Mondjuk a héten olvasott indexes cikk alapján nem feltétlen itthonSokszor mondják, hogy valaki nyugdíjba megy, és pár hétre/hónapra rá meghal, meg úgy érzi, nincs rá szükség. Hát itt van anyám, két éve ment nyugdíjba, soha jobban nem érezte magát
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Because
őstag
válasz -=RelakS=- #41321 üzenetére
valahogy én is így lennék, hátralévő időmet tanulással tölteném, utaznék... na de majd következő életemben megadatik, csak ennek legyen már gyorsan vége
-
nagyúr
válasz Daniel Alves #41304 üzenetére
Ne már. Én ma a 811-es úton tekertem aluvázas outival 23-as külsőkkel 8 bar fölötti guminyomással. Na annál kevés szarabb út lehet de ezt is túléltem. Igaz kegyetlenül kirázza az ember belét és nem kicsit fárasztóbb ilyen rettenetes utakon menni.
Ma felmentem a nadapi emelkedőn is Nadap felől. Ez igazi mászóteszt volt, fogalmam nincs milyen az emelkedése de bőven 10% feletti és iszonyat fos minősége van. Annyira elfáradtam miközben felmentem hogy a tetején megálltam 2-3 percre szusszanni. Az volt a mai napom mélypontja.Zebu: múltkor dettó így jártam, egy kis ideig nem is hallottam miután 8 bar körül az orrrom előtt robbant szét a belsőm. Nekem is becsípődött a felni széle meg a külső közé és nem vettem sézre időben.
Més que un club!
-
rétisün
veterán
válasz Daniel Alves #41299 üzenetére
csak úgy kiváncsiból, mekkora bicaj vettél, és milyen magas vagy?
(amíg nem tudtam, cserélik-e garanciába a vázamat, én is nézegettem (ötöbbek között) a willier outikat, kár hogy csak webshopból tudtam volna venni, itt nálunk (zalaegerszeg) senki nem forgalmazza )
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Traxx
őstag
válasz -=RelakS=- #41321 üzenetére
A (nyelv)tanulás nekem is fix lenne, egészség dettó, de az van, hogy a melómat szeretem, és azt is, ha van rendszeresség az életemben, amit az biztosít De persze utazni elmennék én is ide-oda.
Na meg dolgozni azért úgy más lenne, hogy tudnám, nem az biztosítja a megélhetésemet, hanem a lottónyeremény kamatai. Abból is bőven meg lehet élni
[ Szerkesztve ]
-
Daniel Alves
őstag
válasz rétisün #41324 üzenetére
L-es méretű és 186cm vagyok
NA akkor a mai tekeréssel együtt 2 nap alatt 200km. Szeretném megosztani a véleményeket a kerékpárral kapcsolatban.
Wilier GTR 2015 "L"-es méret
Campagnolo Veloce szett kivéve a hajtókar.
hajtókar: Fulcrum Racing Torq R karbon
kerékszett: Campagnolo Zonda
az összes kiegészítő pedig Ritchey (stucni, kormány,nyeregcső)http://bikemag.hu/shopping-guide/wilier-gtr-2015-karbon-orszaguti-kerekpar
http://www.wilier.com/en/products/int/road/gtrPozitívum :
váz: Nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz. Az úthibákat nagy mértékben elnyeli ami egy 100km+os tekerésnél már sokat számít.
A karbon alapanyag Mitsubishi szénszálas szövet, az egyik legerősebb UD – (egyirányú) szálakból készült szövet a világon – 46 tonna terhelhetőséggel. A Wilier GTR vázkialakítása aszimmetrikus-rendszerű, a vázat a láncleeséstől az IFP védi, és a váltóbowdenek pedig mind vázon belül futnak. A homlokcső-kialakítás tapered (kúpos) a maximális stabilitás és pontos irányítás érdekében. A Swing Arm Integrated Design elnevezésű láncvilla-rendszer fokozza az oldalirányú merevséget, a Razor Edge Design lánc – és támvilla szerkezet pedig a komfortért felel.Hajtómű amellett, hogy nagyon jól néz ki passzol a kerékpár egyéniségéhez.
http://pedalkiraly.hu/153-fulcrum-racing-torq-r-karbon-hajtom.htmlAmit negatívumként tudok felhozni, az a fékváltókarok. Borzalmas ergonómia A váltás pontos még terhelés alatt viszont nekem nem áll kézre és nagy gagyi hatása van. A shimano (5800) fényévekkel jobb .
Ezt a fékváltókart valószínű cserélni fogom egy Campagnolo Chorus vagy Record párra. Fékek és első hátsó váltók hozzák az elvárt szinten.
[ Szerkesztve ]
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
nagyúr
válasz Daniel Alves #41326 üzenetére
Őőő nem Campagnolo Scirocco kerékszett van rajta?
Més que un club!
-
Daniel Alves
őstag
válasz Napfénysüti #41327 üzenetére
Már összezavarodtam De igen köszönöm a javítást
-
Atesz 666
aktív tag
Üdv mindenkinek.
-Korábban volt egy ilyen szitum.
-Adott egy Gepida Mundo női vázas kerékpár.
-Kellene hozzá egy elülső szorzó váltó.-Ezzel kapcsolatban volt egy ilyen kérdésem.
-Valóban tudni kellene hozzá a legnagyobb fogaskerék fog számát,vagy a vázátmérőt?
-És egy ilyen megjegyzés.
-Egy ismerősnek a bringájára kellene és nem akar rá sokat költeni mert csak amolyan falusi boltba járós bringa lenne,tehát a lehető legocóbb kellene.
-Annyi a lényeg még,hogy alsó húzásos kellene.Most az a kérdés,hogy ebben az esetben, hol van a sok zseni szakember?
-Mert csak egy szerény megjegyzést kaptam válaszul,amit utólag is nagyon köszönök.
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
Because
őstag
válasz Atesz 666 #41330 üzenetére
na ez jó hosszúra sikeredett biztos észrevehető lesz már
kérdéseidre megerősítően lehet válaszolni, úgy van ahogy írtad
a helyi bicósboltban mindent megkapsz ilyen olcsóbb cuccokból, de ha tatabányai vagy adok neked 2 első váltót is olcsón és készen vagy.[ Szerkesztve ]
-
Atesz 666
aktív tag
válasz Maximum1 #41332 üzenetére
-Több mint valószínű igen.
-Nem ez lenne az első kerékpár alkatrész amit felraknék és be is állítanék.[ Szerkesztve ]
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
belaazallat
addikt
válasz Daniel Alves #41326 üzenetére
A fehér Wilieren eléggé keresztben van a lánc, nem lesz hosszú életű....
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Daniel Alves
őstag
válasz belaazallat #41336 üzenetére
Ritka ritka Figyelek az ilyenre hidd el még ha a kép nem is ezt mutatja...
-
Frenky89
addikt
Ez a 29×2.25-ös gumi mekkora egy jó dolog.
Most már el tudom képzelni, hogy nem túl durva terepen pl. alföldi, rossz földutak akár elég lehet egy karbon villa is egy hasonló gumi mellé. Megfelelő nyomáson egyáltalán nem hiányzik a rugós nyeregcső sem.
Egyébként nagyon jól vizsgázott a "kocka". Az integrált hajtás igen is érezhetően jobb, mint az octalink-es. De az egész hajtás elég frankó. Az áttétel pont elég még ezekkel a kicsi tányérokkal is. Bár a rengeteg sebességi fokozatot még szokni kell. A fékek tökéletesek még az én súlyomhoz is. A teleszkópot nem tudom megítélni. Illetve a direct-attach szerintem hülyeség. Oké, hogy eggyel kevesebb bilincsnek kell a hely a kormányon, de nekem az istenért sem sikerül beállítani a szögeket úgy, hogy a fék és a váltókarok is tökéletesen kézre essenek, de végül is meg lehet szokni.
Anno azzal indultam, hogy megéri-e az árát egy ilyen bringa... hát meg.
-
sanzi89
addikt
válasz Atesz 666 #41330 üzenetére
Milyen hajtómű van rajta? Hány fogasak a lánctányérok rajta? Milyen váltókar van a bringán? Hány sebesség van hátul? Milyen méretű bilincs szükséges? Milyen a váz kialakítása ahova menne az első váltó (fotó volna a legjobb)?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
andrisbandi
őstag
-
Tothgera30
Ármester
válasz Tothgera30 #41276 üzenetére
Nagyon méges vagyok... Bennfentes "legjobb barát" elvileg elvitte előlem. Szeretem mikor előre le van minden fixálva, de xy betelefonál, és hopp, már nincs is.
Tehát újra keresek vagy vásárolnék...
Használtat, vagy raktárban álldogálót, nem kell 2015-ös modell, sarazni, használni kell, nem dísznek:
- Cro-mo / Alu. / Scandium váz.
- 29er!
- 18"-19,5" közötti vázmérettel.
- 200.000. Ft körül.
- Rock Shox Reba/Recon vagy FOX Float teló előnyben.
- SLX/XT szett előnyben.
- Esetleg kerekek/kerékszett nélkül!Előnyben: Cube LTD SL/Pro/Race One 29er, Focus Black Forest 29R 1.0, Kona Unit 29er.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Narakh
senior tag
válasz -=RelakS=- #41289 üzenetére
Szerintem hétfőn le is csapok egy ilyen aldis pumpára, ennyiért ajándék. A sisakjukat vajon érdemes lehet megvenni? Egyelőre kocabringás vagyok, de ilyen pénzért talán beruháznék egyre a későbbiekre.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
-
Atesz 666
aktív tag
válasz Because #41331 üzenetére
Üdv.
-Bocsi a kései válaszért.
-Pesti vagyok.
-Valójában azért kellene valami olcsóbb szorzó váltó cucc,mert ez csak mint ,hogy legyen rajta kategória.
-Igazából ez a bringa csak ilyen bótbasörértjárós falusi kóborlás esetekre lenne és szerintem a bringa eme alkatrésze használva csak nagyon ritka esetben lenne.
-Igazából most pld nincs is rajta a szorzó váltó mert ami volt az a helytelen beállítás illetve használat miatt eltört., ezért kikötöttem levettem és a láncot a középső fogassorra állítottam.[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Atesz 666 #41348 üzenetére
Akkor meg minek rakni rá? Vagy jót, vagy semmit szvsz...ha meg "csak azért, hogy legyen rajta", akkor magyarázd el neki hogy felesleges.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Penge@Borisz
tag
Sziasztok! A napokban vásároltam egy Gepida Alboin 100-as (2014) bringát azon célból, hogy megszabaduljak a tömegközlekedés nyűgeitől. Ezzel a géppel fogom megoldani a munkába járást, meg mindenféle közlekedést a városban. Sok-sok éve nem bringáztam már (na jó, gyerekkorom óta…), ilyen bicajom soha nem volt, és hát fogalmam nincs arról, hogyan és mikor kel használni a váltókat. (Milyen sebességeknél, emelkedőknél hogyan, mibe váltsak…) Valaki felvilágosítana a témáról? Kissé idegesít, amikor jobban rátekerek, akkor olyan, mintha ellazulna a lánc, illetve néha hallok hátulról egy kattanást is. (Totálisan nem értek a bringákhoz.) Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
"A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest